Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynnia wrote:Widze ze nasze maluchy bedą wychowywane przy podobnej muzyce:) moj maluch bedzie miał body z metallicą, maz osobiście zamówił w necie:))))
Ale ja też chcę pozamawiać takie fajne ciuszki
Ale czekamy na potwierdzenie płci
Ale co do muzyki, ja bardziej na ostro... oczywiście cenię klasykę ale jako kołysanki na co dzień Slipknot, sepultura, pantera Mąż jeszcze ciekawiej... Oboje zdrowo wytatuowani, mąż długaśna broda
Froggie, to prywatnie na USG nic nie potrzebujesz Ja chodzę prywatnie i jestem bardzo zadowolona
-
Cynnia super stronki Już się nie mogę doczekać aż my się dowiemy jakiż to lokator u mnie urzęduje Chociaż ja mam takie przeczucie, że to będzie dziewczynka Trzeba się uzbroić w cierpliwość
Oglądałyście już jakieś wózki? Macie swoje typy? Będziecie zamawiać w PL czy kupować tutaj?
Pianistka,wiem, że prywatnie to poza kasą nic nie potrzeba Tutaj się wcześniej wypowiadały dziewczyny z Oslo i okolic i różnie to bywało z tymi wizytami, a też chodziły prywatnie. No ale jak nie pójdę to się nie przekonamWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 17:53
-
Stoke i mutsy igo piękny design Ciekawe jak z funkcjonalnością takich małych kółek na śniegu... (bo w lutym i marcu to tu chyba jeszcze śnieg leży? Czy raczej nie trzeba brać tego pod uwagę?).
Ja dopiero zaczęłam przeglądać, wybór niesamowity Dla mnie duże znaczenie mają materiały z których będą wykonane pokrowce i muszą być obowiązkowo zdejmowane do prania. Im bardziej naturalne tym lepiej. Myślałam też o zawieszeniu na paskach, bo to dobra amortyzacja i dużych pompowanych kółkach, żeby się wygodnie jeździło "w terenie".
Moja siostra poradziła mi, żeby nie kupować wózków 3w1, bo spacerówki na stelażach od gondoli są za ciężkie i niepraktyczne. Lepiej na początek kupić większa gondolę, żeby dzidzia do roku czasu się w niej mieściła a potem lekką spacerówkę. Co o tym myślicie? -
Mi wpadły w oko bugaboo, ale nie wiem czy to nie jest przepłacanie... niedługo będę w Pl to chyba zacznę się już rozglądać chociaż ceny bugaboo są takie same w No.
Ostatnio dostałam trochę ciuszków, wanienkę i przewijak. Szukam inspiracji na pokój, chociaż pokój jest już po remoncie, ale chyba przemaluje ściany -
A ja sama nie wiem, zobaczymy jak to będzie, chociaż podobno płacz dziecka po czasie nie budzi facetów ;p Pewnie samo wyjdzie w praktyce. Mamy dwa pokoje, gdzie z jednego przechodzi się do drugiego i tam planuje urządzić dziecięcą bazę i drugą sypianie dla nas.
U mnie dziś forma poniżej zera dawno nie miałam takiego spadku sił, ale to chyba po całym dość intensywnym tyg w pracy. -
Froggie Można powiedzieć, że tez jestem z okolic Oslo... Rakkestad.
Gondola do roku czasu ?? Szalony pomysł jak dla mnie i totalnie nie do zrealizowania... dziecko w gondoli wozi się do max 6 m-ce później dziecko jest ciekawe i zaczyna się podnosić co jest już niebezpieczne...ja woziłam młodego 4m-ce później spacerówka rozkładana do pozycji całkowicie leżącej i gruby śpiworek. -
Nas jeszcze czeka przeprowadzka więc nic nie planuję. Chociaż tak jak Pianistka mówi, nie wyobrażam sobie latania z pokoju do pokoju co godzinę czy dwie na karmienie. Na początku na pewno łóżeczko będzie stało w sypialni.
Marti na szczęście już weekend odpocznij porządnie
Giannaa sprawdzałam na mapie i mamy do siebie 124km może kiedyś spotkamy się w Oslo na soczek? Nie wiem jak tam u Ciebie ze sklepami w okolicy ale ja mam 5km do najbliższego a po ciuszki będę chyba musiała jechać do Jessheim albo jeszcze dalej. Ewentualnie zostaje zamówić on-line albo z PL.
Ten pomysł ze spacerówką i grubym śpiworkiem też super, łatwiej nawet do samolotu zataszczyć w razie czego a co myślicie o noszeniu dzieci w chustach? Uczy tego ktoś tutaj?
Znacie Dziewczyny jakieś firmy, które przywożą paczki z Polski ze śląska? Chodzi mi o takie sprawdzone, bo ogłoszeń to jest pełno. I czy płaciłyście kiedyś cło od zamówionych towarów? Czytałam, że tutaj wszystkie nowe rzeczy podlegają ocleniu...
Czy ta grupa na fb, którą prowadzi Cati jeszcze funkcjonuje? Nie mogę jej znaleźć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 00:27
-
Marti, my mamy miejsca dużo i tak planuje dopóki dziecko nie ma zabawek i potrzebuje tylko łóżeczka i przewijaka to będzie z nami w sypialni a potem przeniesiemy. Chociaż mi sie marzył od razu pokoik oddzielny dla malucha, dla mnie fotel bujany... Ale maz twierdzi ze i tak po pierwszej nocy przenioslabym łóżeczko do nas także zaufam mu
Giannaa ja jestem kompletnie zielona w temacie wózków ale to co mówisz wydaje sie mieć sens... Chociaż pamietam ze synek koleżanki faktycznie jeździł w gondoli do roku i to go usypiało ale to zapewne zalezy od dziecka -
Froggie na temat paczek nie pomogę bo nigdy nie korzystałam z takich usług. Przez te kilka lat byłam w Polsce 2 razy i jakos nigdy nie potrzebowałam nic z Polski. A nawet jesli to zamawiałam np z Allegro i wysyłali poczta.
Co do chusty to ja chciałabym nasz maluszek przyjdzie na świat w lutym wiec na wiosnę /lato chusta byłaby w sam raz. Mieszkam w centrum miasta, sklep mam na przeciwko... Gdybym chciała wyskoczyć na 15 minut łatwiej mi wziąć dziecko w chustę niż targać wózek ale to sie okaże