Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
I wlasnie na ebayu domowilam ochraniacz na szczebelki do lozeczka, ale taki oddychajacy podobno. Naczytalam sie zbytnio o tych ochraniaczach jakie sa niebezpieczne i wygoglowalam taki co mam nadzieje sie sprawdzi Zobaczymy.
Normalnie tylko jeszcze apteka i pierdoly do pielegnacji i zostanie mi czekanie na dzidzi
-
Jestem po badaniu i po małych zakupach:)
Potwierdzony chłopiec, wszystko ma na swoim miejscu i zdrowy jak rybka. Odebrałam test Pappa, który miałam robiony razem z usg genetycznym. Ryzyko trisomii spadło jeszcze bardziej np wg statystyki ryzyko było około 1:100, po usg spadło do 1:300 a po Pappa 1:2000. Dostałam juz termin na wizyte na oddziale przed porodem na 3 grudnia. Dowiedziałam sie tez, ze to było ostatnie badanie usg, wiec na pewno polecę do PL około 30 tc tak jak to zalecił polski gin.
Kupiłam sobie w hm jeansy ciążowe, getry i 2 koszulki a młodemu 2 pajacyki i skarpetki, ale jakiś super promocji nie było. Widziałam obydwa krzesełka stokke z nakładkami newborn. Baaaardzo mi sie to podoba:) a i pomacalismy i przymierzylismy sie do wózka baby jogger gt. Teraz jest naszym faworytem:)))Carolline, Giannaa lubią tę wiadomość
-
Termin mam na 5 stycznia.
Przy okazji lotu do PL kupie wózek i rzeczy dla małego ile dam rade unieść jak dzis patrzyłam na ceny to byłam przerażona np za 2 pajacyki zapłaciłam 150 nok w super promocji a w PL kupiłam 3 za 45 zł
Zreszta pojde do lekarza który jest specjalista w echokardiografii i mam do niego zaufanie
Pianistka, przygotuj sie ze zapłacisz 200 nok za zdjecia usg w szpitalu -
Cynnia, wiem, na tym liście z terminem było napisane tylko że go wywaliłam i nie pamiętam czy można płacić kartą czy muszę mieć przygotowaną gotówkę?
To ja mam termin na 6 lutego czyli pewnie zaraz po nowym roku bede oglądać szpital... jeśli chciałabym rodzić w wodzie to wystarczy to zgłosić wtedy miesiąc przed?
-
Cynnia super wieści gratulacje Synusia
Carolline podziel się linkiem do tego ochraniacza.
Ja też skłaniam się do kupienia Tripp Trapp z nakładką. Poczekam aż Carolline przetestuje
Pianistka podziel się ja dziś robiłam naleśniki
Kupowałyście kiedyś jakieś ciuchy w Cubus? Widziałam tam dzisiaj ciuszki niemowlęce z bawełny ekologicznej, cena trochę wysoka więc nie chcę kupować w ciemno. -
annggela wrote:Hej dzis przeczytalam na fb, ze w przychodniach tez maja usg 2D i mozna zrobic badanie placac ok 300kr, slyszalyscie cos o tym ? Chcialabym przed rozwiazaniem jeszcze raz sprawdzic czy wszystko jest w porzadku.
Ale może poproś swojego lekarza rodzinnego o skierowanie do ginekologa, zapłacisz 59,- za skierowanie i będziesz miała wizytę Ewentualnie możesz pójść prywatnie na USG do położnej ja płacę u położnej 600,- za USG a u Ginekologa płaciłam bez skierowanie ponad 2 razy tyle a ze skierowaniem nic