X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    hej dostałam zdjęcia z sesji tydzień temu, polecam taka pamiątkę :p http://naforum.zapodaj.net/thumbs/614c21074fba.jpg

Ale superowo!!! :) Piękne! :) Ja na pewno się skuszę na sesję :)

Cynnia dasz mi znać jak się dowiesz czegoś ciekawego :) Ja wezmę i gotówkę i kartę żeby mieć fotkę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline super zdjęcie a bestia słodziak :)
    Też myślę o sesji, raczej polecę wtedy do PL, chociaż może znajdę kogoś na miejscu :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki zapytam sie, do poloznej nie chodze bo nie wiedzialam o takich wizytach. Zadzwonilam w ten pon ale powiedziala mi ze do 28 tc mozna sie zapisac. Nie odpuszcze pojde tam jutro i sprobuje jeszcze raz ;) kolejna wizyte u lekarza mam w 36 tc wtedy napewno wymusze aby mi dala skierowanie . Chcialabym sprawdzic czy sie nigdzie nie zawinal, lata jak oszalaly coraz bardziej bolesne sa te jego kopniaki a brzuszek nie za wielki mam.

Caroline super sesja, mozna wiedziec gdzie robilas ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngela, nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale to nie helsestasjon robią usg. musisz iść do położnej prywatnej do prywatnego gabinetu... z jakiego miasta jestes? :) coś znajdziemy :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela na miejscu tu na Hitra u fotografa. Bo niczyich planów nie chce psuć, ale z lataniem w trzydziestym którymś tygodniu to może byc rożnie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:44

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu? Kurcze nie załamuj mnie:(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten ochraniacz na szczebelki to taki kupiłam Froggie http://m.ebay.com/itm/Breathable-Baby-2-Sided-Cot-bed-Safe-Air-Mesh-Bumper-Wrap-for-Baby-Solid-End-Cot-/171880100239?varId=470813080936&txnId=1428961978007 nie wiem na ile sie sprawdzi, ale na pewno mi sie nim dziecko nie udusi :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:42

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie wiesz jak bedzie ze zdrowiem a zaświadczenie od lekarza będziesz musiała miec, ze ci wolno latać i bodajże do 36 tyg wpuszczają.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Sandnes. Ja nie zamierzam nigdzie latac , myslalam, źe może akurat blisko mnie :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, ja ze stavanger :) w centrum stavanger jest super położna, która robi USG prywatnie :) wysle ci link na priv, chcesz? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sigridsultra.no/
    masz tutaj bo nie mam cię w przyjaciółkach i nie da sie wysłać priv :)
    po 13tc bierze 800kr za USG.
    ja już byłam u niej 3 razy :) plus 2 razy na USG u ginekologów... ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    http://www.sigridsultra.no/
    masz tutaj bo nie mam cię w przyjaciółkach i nie da sie wysłać priv :)
    po 13tc bierze 800kr za USG.
    ja już byłam u niej 3 razy :) plus 2 razy na USG u ginekologów... ^^
    Dzieki jestes wspaniala <3
    Ja bylam u dr steinbakk i placila, 1200kr zawsze 400kr w kieszeni i malemu moge cos kupic ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do Hinna klinikken i gorąco polecam :) normalnie płaciłam 1300-2000 za wizytę ale teraz w ciąży za free miałam ze skierowaniem :)
    Raz miałam podbramkową sytuację kiedy zaczęłam krwawić i na szybko znalazłam jedynego wolnego ginekologa dr. Helliesen ale nie polecam :/ fakt, zapłaciłam 600,- za badanie + USG ale facet obleśny, gabinet straszny :/ ale chciałam tylko sprawdzić czy dziecko żyje... czułam się okropnie podczas tej wizyty :/ ale obdzwoniłam wszystkich ginekologów w stavanger i nikt nie miał nic wolnego :(

Co do tej położnej... ona robi tylko USG :) pamiętaj że nie jest ginekologiem, więc w razie problemów lepiej być pod kontrolą lekarza, dlatego ja chodzę i tu i tu :)
    Ale jeśli nie ma komplikacji a chcesz sprawdzić co u maluszka tak dla siebie, to polecam :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komplikacji nie ma ;) i oby tak zostalo ;) chcialabym pojsc ok 36 tc, bylam u steinbakk w 5 tc aby potwierdzic ciaze, na drugi dzien mialam wizyte u niej. Bardzo mila i delikatna babka, kolezanka tez tam byla i poleca, a po tym badaniu mialam lekkie krwawienie, na szczescie wyszlismy z tego... Zastanowie sie czy wymusic skierowanie od mojej lekarki, ktora ogolnie jest super bez problemu dala mi zwolnienie . Z drugiej strony zaplace za 3D/4D a mlody jak zwykle nie bedzie chcial buzi pokazac tylko jajami zaswieci ;)
    Pianistka znasz juz plec ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia Co u Was tak dużo kasują za zdjęcia? Chyba całe portfolio dostałaś :P ja płaciłam 50kr za dwa zdjęcia ;-)

Carolline Śliczny wózek masz, jak się nazywa? Kupowałaś w NO ?

Pianistka Bardzo szybko chcesz wrócić do pracy...ja chcę iść jak mała będzie miała skończone 2 latka.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngela ja miałam plamienia co kilka dni i dwa razy zdarzyło się trzydniowe krwawienie...
    od tej pory jestem na zwolnieniu stąd moje 5 USG do tej pory... no i to moja 5-ta ciąża i póki co jedyna szczęśliwa...
    Co do 3D/4D mi ta położna zawsze pyknie na 3D ekstra a nigdy nic nie dopłacałam za to :)
    Ale wiesz jak zrób? Pójdź do lekarza w 36tc, jeśli da Ci skierowanie to ok, jeśli nie to zapisz się do położnej :) Tylko pamiętaj że zanim da Ci skierowanie, dostaniesz godzinę u gina do trochę potrwa... ja czekałam 3 tygodnie więc może zdążysz urodzić :D
    Co do płci, na 90% będzie Syneczek <3
    Ale we wtorek idę do połoznej na USG potwierdzić :)

Giannaa, raczej wszystkie kobiety w Norwegii tak szybko wracają do pracy... Różnica polega na tym, że ty będziesz szukała pracy a ja ją już mam i po prostu po 10 miesiącach kończy mi się urlop i tyle, muszę wrócić... :)
    Ale to ok bo mąż posiedzi jeszcze 3 miesiące i potem postaramy się aby mały dostał miejsce w przedszkolu :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Giannaa, raczej wszystkie kobiety w Norwegii tak szybko wracają do pracy... Różnica polega na tym, że ty będziesz szukała pracy a ja ją już mam i po prostu po 10 miesiącach kończy mi się urlop i tyle, muszę wrócić... :)
    Ale to ok bo mąż posiedzi jeszcze 3 miesiące i potem postaramy się aby mały dostał miejsce w przedszkolu :)

6 000 kr dostaniesz na dziecko od 13 tyg do 24 tyg ja szczerze zamierzam z tego skorzystać i zostać z małą w domu ;-) Tak to prawda ja będę pracy szukać a Ty już ją masz...ale uwierz będzie ci trudno się rozstać z maleństwem ;-) Młodemu znalazłam opiekunkę jak miał 2 i pół roku a ja poszłam do pracy ale nie ukrywam łatwo mi nie było.

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, dostałam chyba z 6 zdjeć. W tym dwa siusiaka:) na jednym młody zasłania buźkę ręką a na drugim troche pokazał buziaka:)
    Ja tez zamierzam posiedzieć do dwóch lat, jak urodziłam córcię byłam na studiach i uważam, ze duzo straciłam z jaj najlepszych momentów. Tydzien po porodzie zaczęła mi sie sesja, nie pamietam juz nawet jak ja to wszystko zrobiłam;)

To o lataniu po 30 tyg chyba było do mnie:) zobaczymy jak to bedzie nie bede sie aż tak bardzo nastawiać. Chciałam serduszko sprawdzic bo u mnie w rodzinie wysteepują choroby serca. Jakoś nie widze tego, zeby mi to położna zbadała.

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia...u mnie Dwie położne dokładnie oglądały serduszko, aż byłam zdziwiona ale pomimo tego za miesiąc będę w pl i chcę się umówić na wizytę.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale wolałabym nie stracić pracy... Jakoś będę musiała przeżyć rozłąkę... Co mi po marnych 6 000 przez rok jeśli wylecę z pracy ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ