Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolline wrote:hej dostałam zdjęcia z sesji tydzień temu, polecam taka pamiątkę :p http://naforum.zapodaj.net/thumbs/614c21074fba.jpg
Ale superowo!!! Piękne! Ja na pewno się skuszę na sesję
Cynnia dasz mi znać jak się dowiesz czegoś ciekawego Ja wezmę i gotówkę i kartę żeby mieć fotkę -
Dzieki zapytam sie, do poloznej nie chodze bo nie wiedzialam o takich wizytach. Zadzwonilam w ten pon ale powiedziala mi ze do 28 tc mozna sie zapisac. Nie odpuszcze pojde tam jutro i sprobuje jeszcze raz kolejna wizyte u lekarza mam w 36 tc wtedy napewno wymusze aby mi dala skierowanie . Chcialabym sprawdzic czy sie nigdzie nie zawinal, lata jak oszalaly coraz bardziej bolesne sa te jego kopniaki a brzuszek nie za wielki mam.
Caroline super sesja, mozna wiedziec gdzie robilas ? -
A ten ochraniacz na szczebelki to taki kupiłam Froggie http://m.ebay.com/itm/Breathable-Baby-2-Sided-Cot-bed-Safe-Air-Mesh-Bumper-Wrap-for-Baby-Solid-End-Cot-/171880100239?varId=470813080936&txnId=1428961978007 nie wiem na ile sie sprawdzi, ale na pewno mi sie nim dziecko nie udusi :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 21:42
-
Pianistka wrote:http://www.sigridsultra.no/
masz tutaj bo nie mam cię w przyjaciółkach i nie da sie wysłać priv
po 13tc bierze 800kr za USG.
ja już byłam u niej 3 razy plus 2 razy na USG u ginekologów... ^^
Ja bylam u dr steinbakk i placila, 1200kr zawsze 400kr w kieszeni i malemu moge cos kupic -
Ja chodzę do Hinna klinikken i gorąco polecam normalnie płaciłam 1300-2000 za wizytę ale teraz w ciąży za free miałam ze skierowaniem
Raz miałam podbramkową sytuację kiedy zaczęłam krwawić i na szybko znalazłam jedynego wolnego ginekologa dr. Helliesen ale nie polecam fakt, zapłaciłam 600,- za badanie + USG ale facet obleśny, gabinet straszny ale chciałam tylko sprawdzić czy dziecko żyje... czułam się okropnie podczas tej wizyty ale obdzwoniłam wszystkich ginekologów w stavanger i nikt nie miał nic wolnego
Co do tej położnej... ona robi tylko USG pamiętaj że nie jest ginekologiem, więc w razie problemów lepiej być pod kontrolą lekarza, dlatego ja chodzę i tu i tu
Ale jeśli nie ma komplikacji a chcesz sprawdzić co u maluszka tak dla siebie, to polecam -
Komplikacji nie ma i oby tak zostalo chcialabym pojsc ok 36 tc, bylam u steinbakk w 5 tc aby potwierdzic ciaze, na drugi dzien mialam wizyte u niej. Bardzo mila i delikatna babka, kolezanka tez tam byla i poleca, a po tym badaniu mialam lekkie krwawienie, na szczescie wyszlismy z tego... Zastanowie sie czy wymusic skierowanie od mojej lekarki, ktora ogolnie jest super bez problemu dala mi zwolnienie . Z drugiej strony zaplace za 3D/4D a mlody jak zwykle nie bedzie chcial buzi pokazac tylko jajami zaswieci
Pianistka znasz juz plec ? -
Cynnia Co u Was tak dużo kasują za zdjęcia? Chyba całe portfolio dostałaś ja płaciłam 50kr za dwa zdjęcia
Carolline Śliczny wózek masz, jak się nazywa? Kupowałaś w NO ?
Pianistka Bardzo szybko chcesz wrócić do pracy...ja chcę iść jak mała będzie miała skończone 2 latka. -
Anngela ja miałam plamienia co kilka dni i dwa razy zdarzyło się trzydniowe krwawienie...
od tej pory jestem na zwolnieniu stąd moje 5 USG do tej pory... no i to moja 5-ta ciąża i póki co jedyna szczęśliwa...
Co do 3D/4D mi ta położna zawsze pyknie na 3D ekstra a nigdy nic nie dopłacałam za to
Ale wiesz jak zrób? Pójdź do lekarza w 36tc, jeśli da Ci skierowanie to ok, jeśli nie to zapisz się do położnej Tylko pamiętaj że zanim da Ci skierowanie, dostaniesz godzinę u gina do trochę potrwa... ja czekałam 3 tygodnie więc może zdążysz urodzić
Co do płci, na 90% będzie Syneczek
Ale we wtorek idę do połoznej na USG potwierdzić
Giannaa, raczej wszystkie kobiety w Norwegii tak szybko wracają do pracy... Różnica polega na tym, że ty będziesz szukała pracy a ja ją już mam i po prostu po 10 miesiącach kończy mi się urlop i tyle, muszę wrócić...
Ale to ok bo mąż posiedzi jeszcze 3 miesiące i potem postaramy się aby mały dostał miejsce w przedszkolu -
Pianistka wrote:
Giannaa, raczej wszystkie kobiety w Norwegii tak szybko wracają do pracy... Różnica polega na tym, że ty będziesz szukała pracy a ja ją już mam i po prostu po 10 miesiącach kończy mi się urlop i tyle, muszę wrócić...
Ale to ok bo mąż posiedzi jeszcze 3 miesiące i potem postaramy się aby mały dostał miejsce w przedszkolu
6 000 kr dostaniesz na dziecko od 13 tyg do 24 tyg ja szczerze zamierzam z tego skorzystać i zostać z małą w domu Tak to prawda ja będę pracy szukać a Ty już ją masz...ale uwierz będzie ci trudno się rozstać z maleństwem Młodemu znalazłam opiekunkę jak miał 2 i pół roku a ja poszłam do pracy ale nie ukrywam łatwo mi nie było. -
Gianna, dostałam chyba z 6 zdjeć. W tym dwa siusiaka:) na jednym młody zasłania buźkę ręką a na drugim troche pokazał buziaka:)
Ja tez zamierzam posiedzieć do dwóch lat, jak urodziłam córcię byłam na studiach i uważam, ze duzo straciłam z jaj najlepszych momentów. Tydzien po porodzie zaczęła mi sie sesja, nie pamietam juz nawet jak ja to wszystko zrobiłam;)
To o lataniu po 30 tyg chyba było do mnie:) zobaczymy jak to bedzie nie bede sie aż tak bardzo nastawiać. Chciałam serduszko sprawdzic bo u mnie w rodzinie wysteepują choroby serca. Jakoś nie widze tego, zeby mi to położna zbadała.