X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten moj gin powiedział ze miedzy 30 a 32 tyg sprawdza sie jakaś wadę. Jest w tym specjalistą. Dzis położna tez sprawdzała, krew przepływa prawidłowo wiec póki co jestem spokojna

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym miała gdzie wrocic tez pewnie bym wróciła szybko, no ale ja bede w innej sytuacji wiec to wykorzystam:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No ale wolałabym nie stracić pracy... Jakoś będę musiała przeżyć rozłąkę... Co mi po marnych 6 000 przez rok jeśli wylecę z pracy ^^

I tak chciałaś zmienić pracę :P Myślę, że zmienisz zdanie jak się maleństwo urodzi ;-) Tak jak Cynnia pisze to są jedne z najlepszych momentów ;-) Ale oczywiście zrobisz tak jak będziesz uważała za słuszne...sama będziesz wiedziała co dla Was najlepsze ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz, chciałam zmienić ale nie stracić :P ale to się okaże... może na początku wrócę na mniej godzin... nie wiem jak to się potoczy ale na 100% nie rzucę pracy jeśli nie znajdę innej :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek z Pl nazywa sie expander essence.

Giannaa lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Wozek z Pl nazywa sie expander essence.

bardzo ładny :) w podobnych kolorach sama chcę kupić :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miloby bylo jesli moglabym do was sie przylaczyc ;) ja bym chciala ze 2 lata siedziec z malym ale chcemy jeszcze jedno bejbi i musze tak czy siak isc do pracy aby miec kolejne macierzynskie. Kto wie w ktorym cyklu uda sie zrobic kolejne dziecie.
    Z mojej pracy nie jestem zadowolona, bede sie starala dostac do mcdonalds, nie dosc ze blizej to umowa na 100% i wieksza stawka. Oby sie udalo.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    wiesz, chciałam zmienić ale nie stracić :P ale to się okaże... może na początku wrócę na mniej godzin... nie wiem jak to się potoczy ale na 100% nie rzucę pracy jeśli nie znajdę innej :)

No i masz dobre podejście ;-) A tu nie ma czegoś takiego jak urlop wychowawczy ? W PL jest do 3 roku życia ale po macierzyńskim już nic nie płaca.

annggela Jeśli chodzi o kolejne dziecko to zależy ile będziesz karmić piersią ale niekoniecznie. Podczas karmienia prolaktyna jest na podwyższonym poziome przez co nie dochodzi do owulacji ale są przypadki, że kobiety zachodzą...ja nie pamiętam kiedy dostałam pierwszy okres po porodzie... ale po pół roku już są duże szanse na kolejną ciąże...widzę po wątku styczniowych mam. Mają malutkie dzieciątka a kolejne w drodze ;-) Jednak tego nie widzie zaplanować.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sie właśnie zastanawiam czy gdybyśmy zdecydowali sie na drugie dziecko to czy poszłoby szybciej jako ze organizm by sie "przestawił" na tryb ciążowy i był jakby odblokowany hormonalnie... czy byłoby podobnie jak teraz...

Tak czy siak ma 100% po macierzyńskim wracam do pracy. Jesli znajdę nowa to do nowej a jesli nie to do starej ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roznie to bywa z drugim, ja znam takie przypadki gdzie para miala problem aby zajsc w pierwsza ciaze, po 2/3 latach sie udalo i zaraz po tym wpadka, kolejne po jednym strzale... ;)

Chcialabym roznice 2 lub max 3 lata, ale by znow miec macierzynskie musze znow do pracy pojsc.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proponuje najpierw jedno urodzić :P ;-) A później to Wam się może odechcieć dzieci na kilka lat...wszytko zależy od porodu połogu i dziecka oraz Waszej wytrzymałości ;-)

Ja po urodzeniu młodego jeszcze na łóżku porodowym powiedziałam mężowi, że jeśli chce drugie to sam sobie będzie je rodził :P

Carolline, Kitaja lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście dziś wieczorem :)
    Też bym chciała mieć szybko drugie dzieciątko ale tak jak pisze Giannaa, najpierw trzeba urodzić pierwsze i wtedy nam się poglądy zrewidują :)
    Podobno właśnie do pół roku po ciąży bardzo łatwo zajść w kolejną a karmienie piersią temu nie zapobiega. Ale to wiadomo, co kobieta to inny organizm. No i pozostaje kwestia kasy za macierzyńskie. Czy lepiej mieć mniej ale krócej się bawić z pieluchami czy rozciągnąć to w czasie, dać sobie "odsapnąć".

Carolline ochraniacz wygląda na taki cienki, bardziej jak ozdoba, ciekawe jak się sprawdzi.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, zobaczymy jak to bedzie po pierwszym porodzie, ale cichutkie marzenia mozna miec aby odbebnic swoje i koniec ;) jak narazie to 16 kg na plusie i ostatnie 1,5 miesiaca ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 16 tygodniu :)
    Co do kasy z Navu to wczoraj się dowiedziałam że za okres choroby "sierpień" pieniądze dostanę na koniec września :D BOSKO ^^ a już miałam plan skoczyć na zakupy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:01

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie pozno wysłali zwolnienie z Twojej pracy. Nav płaci dość szybko

A ja juz jestem 7 kg na plusie :(((

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 10-11 na plus a mialo tyle byc do konca (wg moich obliczen) mam nadzieje, ze juz sie za bardzo nie rozhula :/ A i jest to 10-11 od najnizszej wagi w ciazy a nie od poczatku, co w sumie u mnie na to samo wychodzi. Ale jak niektorzy mowia, ze 3 kg przytyli a pozniej sie okazuje, ze najpierw 10 schudli a potem tak na prawde 13 przytyli to juz nie jest tak dziwnie i nie musze sie zastanawiac czy to ze mna cos nie tak :D
    No i wiadomo, ze jak ktos z niskiej startuje to powinien przybrac wiecej a jak ktos z wysokiej to mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:51

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +4 kg i przeraża mnie to.... O.o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)
    U mnie 7,5 kg brzuchol trochę zaczyna mi dokuczać, już nie jest mi wygodnie w każdej pozycji.
    A ja wczoraj zlokalizowałam moje zwolnienie u szefowej, franca jedna, dziś ją przycisnę !

Mi to niedobrze, ale wyczytałam w ulotce od antybiotyków, że mogą pojawić się podłości, ale do poniedziałku dam radę :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy miałyście na tym etapie na którym ja jestem bóle krzyża? Boli mnie jak przy @ brzuch i krzyż... już od około 2-3 tygodni... dzień w dzień ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie sludlam na poczatku, zadnych wymiotow, zachcianek itp. Tylko potrzeba jedzenia, wszystko dookola mi smakuje i na wszystko mam ochote. Ja startowalam z waga 50 kg i wzrost 160cm, wszystkie te kg poszly w tylek i uda :/ gora bez zmian, nawet boczkow nie mam.
    Co do zwolnienia to sama dalam szefowi aby wypelnil, zabralam i tego samego dnia zostawilam w navie. Jeszcze w tym samym miesiacu dostalam pieniadze a mowili ze albo w tym miesiacu albo w nastepnym. Glowa do gory Pianistka moze tez od razu dostaniesz ;)

Edit: pamietam ze mialam ale to przez prace, kilka dni odpoczynku i po bolu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:21

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ