X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    kurde zimnoooo sie robi... ja dzis bez czapki wyszlam przed chwila to serio uszy mi zmarzły ... czas odkopac swoja pomponiasta czapule..
    ja dostalam od kolezanki ksiazeke po polsku ale jakos nie chce mi sie jej czytac bo im wiecej czytam tym bardziej czuje sie glupia,,,,

Mam pytanko do was :) gdzie mogla bym zobaczyc ile kosztuja tu akcesoria dla maluchow ? wózki , bujaczki , itd.. orientujecie sie w jakim sklepie mogla bym cos takiego dostac?

http://www.barnashus.no/

http://www.princessbutikken.no/display.aspx?menuid=49

Wydaje mi się ,że ta pierwsza strona jest lepsza i tam można wszystko znalezć :)

cati lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Mam do Was pytanie,czy wy także macie w domach te płaskie norweskie kaloryfery???
    Jak radzicie sobie z suchym powietrzem w sypialni,bo ja chciałabym kupić te nawilżacze ceramiczne chociaż,a mój mąż stwierdził,że nie można ich nakładać na te grzejniki,macie jakieś sprawdzone metody??

Mamy takie kaloryfery, a na nich przywieszone nawilżacze juz od kilku lat i bardzo dobrze to funkcjonuje :)

derii84 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Mam pytanko do was :) gdzie mogla bym zobaczyc ile kosztuja tu akcesoria dla maluchow ? wózki , bujaczki , itd.. orientujecie sie w jakim sklepie mogla bym cos takiego dostac?

I jeszcze babyshop.no

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Mam do Was pytanie,czy wy także macie w domach te płaskie norweskie kaloryfery???
    Jak radzicie sobie z suchym powietrzem w sypialni,bo ja chciałabym kupić te nawilżacze ceramiczne chociaż,a mój mąż stwierdził,że nie można ich nakładać na te grzejniki,macie jakieś sprawdzone metody??

Jezeli chodzi o kaloryfery ogrzewane elektrycznie to raczej na nich nie mozna zawieszac ceramicznych nawilżaczy, może powstać zwarcie. Nawet w instrukcji jest napisane, ze nic na nich nie mozna wieszać. A jeżeli chodzi o kaloryfery ogrzewane centralnie to tu mozna bez problemu zawiesic nawilzacz ceramiczny. Ewentualnie mozna zakupic nawilżacz stacjonarny z tym, ze wiaze się to z wiekszym kosztem i jest bardziej funkcjonalny niz ceramiczny.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu. Na szczęscie wytrzymałam 2 godziny po wypiciu glukozy ale mdli mnie do tej pory.
    Dobrze,że mam już to za sobą.
    Derii dobrze,że byłas u lekarza i wszystko jest ok.Teraz dużo odpoczywaj i się nie przemęczaj.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza focia w przymierzalni.Szkoda,że nie zrobiłam jej z daleka.Kupiłam sobie właśnie tą bluzke i spodnie ale ich nie widac.
    5xSjGOpzOvvUcQuGxX.png

kafabi, cati, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja super bluzeczka i brzusio oczywiście :)

Gdzie można zakupic taka bluzeczkę !?

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluzke kupiłam w H&M. Troche kosztowała,bo 299 koron ale co tam cena jak chce się ładnie wyglądać w ciąży. Bluzki z H&M są na tyle uniwersalne,że będe mogła je nosic tez po ciąży.Przy córkach nie mogłam sobie pozwolić na takie ciuchy i zreszta nie było takich ciuchów więc wyglądałam jak wyglądałam.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja przepiękna bluzeczka,a ten brzusio...Boziu jaki słodki :*

Ja jestem zmartwiona bo zabrałam kurtki 2 od teściowej i miałam nadzieję,że starczą mi do porodu,niestety w jedną jużledwo wchodzę,więc cisnąć się nie będę,a druga to myślę,że za miesiąc będę potzrbowac innej. nie wiem czy mam kupować,bo szczerze szkoda mi pieniędzy,maż się śmieje,że jego będę ubierać,ale mi do smiechu nie jest.

a jak u was z tymi ubraniami??

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też ma problem z kurtkami.Jak nie jest tak zimno to mam troche lzejsza kurtke w której się jeszcze dopinam a na zime musiałam sobie kupić kurtke ale nie jestem z niej zadowolona,bo wyglądam na bardzo wielką hehe no ale cóż trzeba w czymś chodzić.Tak jak pisałam na bluzki ciązowe troche wydałam ale będe mogła je nosic tez po ciazy a z kurtka to juz gorzej,chociaż ja moja wezme sobie pózniej do pracy zeby mi nie lezala.Lepiej chodzic w ciązy latem ale nie zawsze da sie tak zaplanowac.Dzisiaj miałam chęc kupic pluszowy kombinezonik dla synusia ale sie jeszcze powstrzymałam.Poczekam do USG,ktore mam za tydzien w srode,to może się odważe pomału cos kupowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:51

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie różnie z tymi ubraniami. Spodnie musiałam zmienic, bo mnie uciskały pod brzuchem. Z bluzkami to zakupiłam sobie o rozmiar większe, ale normalne. Ciążowych to mam może ze trzy, a i tak rzadko ubieram, może teraz zacznę jak brzuch będzie szybciej rósł :)Co do kurtek to ma dwie : jedną dostałam od koleżanki ciążową , ale jest jeszcze za duża na mnie , wiec czekam na większy brzuszek , a druga a la misiu za tyłek to chodze teraz bo i tak temperatura wysoka jest i narazie nie marznę :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    No ja też ma problem z kurtkami.Jak nie jest tak zimno to mam troche lzejsza kurtke w której się jeszcze dopinam a na zime musiałam sobie kupić kurtke ale nie jestem z niej zadowolona,bo wyglądam na bardzo wielką hehe no ale cóż trzeba w czymś chodzić.Tak jak pisałam na bluzki ciązowe troche wydałam ale będe mogła je nosic tez po ciazy a z kurtka to juz gorzej,chociaż ja moja wezme sobie pózniej do pracy zeby mi nie lezala.Lepiej chodzic w ciązy latem ale nie zawsze da sie tak zaplanowac.Dzisiaj miałam chęc kupic pluszowy kombinezonik dla synusia ale sie jeszcze powstrzymałam.Poczekam do USG,ktore mam za tydzien w srode,to może się odważe pomału cos kupowac.

Masz na myśli ten kombinezonik misia z H&M !? Ja taki właśnie ostatnio kupiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:07

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja,lepiej chodzić w lecie,miałam tak z Tymkiem i nie miałam żadnych problemów z ubraniem się :)

Wiem o jakim kombinezoniku piszecie,mamy taki brązowy :) :) :)

Spodni ciążowych az mam ponad to,nie zdążę we wszystkich chodzic,njwygodniejsze mam dresy ciążowe,dwie pary i dwie takie pod brzuszek więc jest git,a jeansów kilka par :)Bluzek,typowo ciążowych też mam 3 ,ale mam tuniki i podatne t-shirty także w nich chodzę.

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja,już się tak nie martw,teraz będzie wszystko dobrze,nawet już mineliście granice przeżywalności,więc nie myśl o tym co było tylko o tym,co jest i będzie,bo za 3.5 miesiąca będziesz trzymać synka w ramionach.

Pierwszą szczęściarą będzie Myszka hihi

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kafabi te kombizenoniki widziałam w H&M. Najchetniej to już bym wszystko kupiła,bo takie słodkie te ciuszki dla maluszków :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Pati_88 Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszle i obecne mamuski :-) ja tez jestem w ciazy 21 tydz. (Mieszkam w oslo) w razie jakich kolwiek problemow moge prosic was o pomoc? Widze ze bardzo zorientowane jestescie ..... Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:12

• maja35 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pati! Pewnie,ze możesz liczyć na nasza pomoc.Ja tez mieszkam w Oslo :-)
    Napisz cos wiecej o sobie,czym się zajmujesz i czy to Twoje pierwsze dzieciątko :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jesteś szczęściarą,Maję mamy z Oslo:)
    Pewnie,że jeżeli tylko będziesz chciała chętnie popiszemy o tym czy o tamtym :)
    Także kobito witaj wśród nas:)
    Napisz coś o sobie,prócz tego,że mieszkasz w Oslo :)

Maja,mam nadzieję,że nie uraziłam Cię tym stwierdzeniem,że ciebie mamy ;)??

maja35 lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pati :)

Myszka również mieszka w Oslo :) Myślę ,że żadnych problemów nie będziesz miała związanych z ciążą, ale o inne sprawy, które Cię nurtują to pytaj, jesteśmy tutaj po to aby sobie pomagać :)

Myszka-Minnie lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A,że teraz jesteśmy na chorobowym,mamy troszkę tego czasu,bo żadna z nas ma się nie przemęczać ;)

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ