Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chodziłam na kurs norweskiego i po dwóch miesiącach od przyjazdu zaczęłam pracować, więc języka uczyłam sie też w pracy i z miesiaca na miesiac było lepiej. Do tej pory się uczę, bo wiadomo nigdy nie opanujemy języka tak jak nasze dzieci
Moja mała dzisiaj przeszła samą siebie !!! nie dość,że pół nocy nie przespałam, bo tarabaniła, to do teraz co chwilę kopie, kręci się jakby była niespokojna! Masakra Ale trzy dni temu siedziała cichutko i musiałam ją sama zaczepiać żeby dała znak,że wszystko ok, bo jakaś leniwa była -
He he,to sytuacja stała się odwrotna
ja wgrałam sobie kurs norweskiego w tel,taki prosty. Słówek mam zamiar się uczyć z książki Tuba luba(ksiazka Tymka),a w pracy ciężko się nauczyć,bo wszyscy w okół po ang rozmawiamy
Właśnie nakarmiłam rodzinkę i siebie,a teraz coś mi oczy lecą,tzn powieki ciężkie,ale nie chcę się zdrzemnąć,bo później będę mieć problemy z zasnieciem. -
Ja już po gościach,siedzę i oglądam film na TVN o Agacie Mróz a mąż w kuchni robi mi soczek do picia.
My do Polski też nie zamierzamy wracac,bo jest nam tu dobrze i możemy zyć spokojnie nie martwiąc się czy nam wystarczy do nastepnej wypłaty.
Co do Norweskiego,to dla mnie jest to ciągle katastrofa.Niby pracuje i dużo juz umiem ale caly czas mam blokade,żeby swobodnie rozmawiać.
Mój mały też wczoraj i dzisiaj mało się ruszał,dopiero teraz zaczyna troszke mocniej kopac.
Przy takiej pogodzie,to i mi się nic nie chce więc się mu nie dziwięWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 20:28
-
Hej Dziewczyny
My już po śniadanku,rosołek się gotuje.
Dzisiaj nawet pogoda ok,więc może wybierzemy się na jakiś krótki spacer.
Też wczoraj oglądałam film o agacie,niestety takie historie bardzo mnie wzruszają i przeżywam to
Jakie plany na niedzielke??
-
No i sobie nie obejrze Martyny,bo mój slubny ogląda Zebre z Klasa haha. Ide chyba do kuchni zrobić placuszki,które widziałam na Mojej Norwegii i mam nadzieję,że mi wyjdą
-
Ja niestety w tej chwili kłębek nerwów,syn mnie wyprowadził z równowagi i nie obeszło się bez wrzasku na niego...niestety Olaf tobardzo odczuł...w ogóle nie reaguje na moje zaczepki,aż zaczynam się martwić
Maja,jakie placuszki?? -
To byłby swietny pomysł na wzajemne dogadzanie sobie hihi...ale by nam tyłki urosły...no ja już 8.5 kg więcej na wadze,którą mój mąż skądś skombinował,zobacztro u lekarza....wygląda na to,że tyję 1 kg na tydzień!!!! Stanowczo za duzo
-
Witam
Ja znowu po nocach chodziłam dwie godziny i spać nie mogłam , to już druga noc gdzie spać nie moge Nie wiem czym to jest spowodowane!! Jeszzce zaczyna mi ciernąć dłoń i mam problem z łapaniem rzeczy jak nie urok to sraczka ...ale mała się dzisiaj uspokoiła, więc liczę na to,że może w nocy pośpię. -
Pilates czyli takie cwiczenia rozciagajace uspokajajace i nawet dla kobiet w ciazy : )
https://www.youtube.com/watch?v=DWRGsg5xMLQ
Pomagaja w tym ze trenjemy miesnia i przygotowywujemy nasze cialo do tego ze bedziem rodzic łatwiej podobno przyhcodzi poródWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 14:24
-
Ahaaaaaaaaaaaaaaa polegają na ćwiczeniu mięśni Kegla także
No ja zaczynam od 7 mies,nawet już mężowi powiedziałam,że musi mi piłkę nadmuchać i zająć się swoja negatywnie nastawioną do sexu zoną
Kamila:) Może się zbyt przemęczasz w czasie dnia,a później to się na nocy odgrywa?? A z tym cierpnieniem rąk,to przez ten cholerny magnez wszystko,pewnieo masz jakieś niedobory,bo to nie tylko skurcze łydek są objawe,cierpnięcia także.
Jeżeli chcesz i nie boisz się,idź do apteki i kup sobie magnez dla kobiet w ciąży,powinno pomóc -
Raczej mało się przemęczam. Większość czasu siedzę i odpoczywam Fabian o 13:30 wraca ze szkoły to wtedy wiecej się ruszam , a tak to tylko obiadek zrobię, wstawię pranie lub poprasuje o ile coś jest. Dwa razy w tygodniu tylko odkurzam i myję podłogi, a resztę czasu relaks na kanapie :)Zastanawiam się czy nie jest na odwrót
Jutro do lekarza znowu idę,więc zobaczymy co mi zaproponuje -
Chyba jednak nie,Twój organizm lepiej wie czego potrzebuje
Ja dzisiaj wstałam zła,bo Tymek przylazł do nas,mąż dupę zabrał do niego do pokoju,a mi zostawił małego na głowie dosłownie. Łózko szerokie,a on zawsze musi spac na mnie,szlak mnie trafia!!!
Za chwilę do lekarza idę,mam nadzieję,że wszystko ok,ale powiem mu,że już nie daje rady stać nawet te 4 godziny,juz dzisiaj od 10 brzuch miałam twardy,pojawiły się skurcze i znowu bóle parte w pochwie???? Wystraszyłam się -
Kochana witaj w klubie. Ja mam dzisiaj tez hu... dzien.Brzuch mnie tez pobolewa od paru dni a dzisiaj dosyc czesto i mocno boli i do tego kregoslup i miednica i wogole jakos tak nie wiem czemu plakac mi sie chce i najchetniej ucieklabym z pracy do domu. Brzuch też robi mi sie twardy ale nie mam takich partych skurczy jak ty.Daj znac jak tam po wizycie.Ja moze tez jutro pojde do lekarza.
-
No to ładnie,Maja bierz chorobowe.
Ja dostałam chorobowe na 100%,niestety lekarz mnie nie zbadał,bo się boi,wysyła mnie jutro na oddział na CTG??? nie wiem czy nie chodzi mu o Ktg??
Mały obrócony jest twarzą w dół,nie był zachwycony tym,żelekarz go podgląda,tętno szkraba ok 145 u/min,ciśnienie moje w porządku.
Oby się nie okazało,że szyjka zaczęła się skracać,bo zrobił mi badanie moczu i bakterii nie ma.
Może Wy eicie co to jest te CTG??