Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
derii i jak tam po wizycie? Ja postanowiłam,że też jutro pójde,bo za czesto i dosyc bolesne mam te skurcze.Wole dmuchać na zimne i lepiej to sprawdzic.
-
No musze się jutro wybrac tylko wolałabym isc do ginekologa,bo by mnie dokładniej zbadał.Dobrze,że mały jest aktywny,to aż tak mocno nie panikuje.
-
Ja mam Polskiego prywatnie ale też trzeba czekać na termin zanim Cie przyjmie. Zobacze co mi moja lekarka powie,pewnie tylko wyslucha i ewentualnie skieruje gdzie dalej albo nie. Jak nic mi nie pomoże to zapisze się do ginekologa.
-
Maja,
Jeżeli będziesz miała skierowanie na glukozę do szpitala w Oslo bądź robione u fastlege to tam glukoza jest bez dodatku cytryny i nie można nic dodać do glukozy. Wypić trzeba w czystej postaci co jest ohydne. Jedynie po badaniu dostaniesz trochę wody do popicia.derii84 lubi tę wiadomość
-
Maja trzymam jutro kciuki za Twoje zwolnienie
Myszka,to fajowo,że się dobrze czujesz,oby tak dalej :*
Nie dawno wróciłam do domu od siostry męża,i jak wychodziłam to kurtki nie mogłam zapiąć,bo brzuch mi tak stwardniał -
Ja juz po wizycie.Dostałam zwolnienie na 2 tyg. i umówiłam się na wizyte do ginekologa za tydzien w srode,troche dlugo no ale co zrobic.
Jutro ide na 8.00 na ta glukoze.Normalnie tu nie daja ale spytalam sie,czy mi da skierowanie i nie bylo problemu.Bede miala robione w labolatorium w centrum miasta.Mam nadzieje,ze nie zwroce,bo ja do brania lekow i innych specyfikow jestem daleka i zawsze mnie cofa. -
No dobrze,że mam zwolnienie bo kurde boi mnie ta miednica i kregosłup na dole.Nie moge za długo chodzic więc ide zaraz leżeć jak się tylko zupka jarzynowa dogotuje
-
derii mam nadzieje,że u ciebie wszystko ok.Tak sie też zastanawiałam czemu mnie nie skierowała od razu do szpitala na USG tylko mam czekac tyle czasu na wizyte u ginekologa i to jeszcze prywatnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:09
-
derii84 wrote:
Myszka,to fajowo,że się dobrze czujesz,oby tak dalej :*
Nie dawno wróciłam do domu od siostry męża,i jak wychodziłam to kurtki nie mogłam zapiąć,bo brzuch mi tak stwardniał
Derii,
Czasem jak czytam komentarze innych kobitek co one maja podczas ciązy lub jakie miewaja dolegliwości to mam wrazenie, ze Ja odbiegam od normy. Tak jak mi polozna powiedziała na drugim spotkaniu, nie mam nic czytac o ciazy po polsku tylko się cieszyc stanem błogosławionym to zadnych komplikacji nie bedzie. I tak faktycznie postapiłam. Nie czytam nic na temat ciazy, i zadne dolegliwosci/ problemów nie mam. Jedynie od czasu do czasu zdarzaja się bóle brzucha, boli kregosłup i lędzwie, ale to jest normalne w czasie ciazy. Również Wam zycze drogie kobietki jak nawiecej relaxu i odpoczynku, a wszystko bedzie dobrze. I nie zamartwiac sie objawiamy ciazy by pozniej umawiac się do lekarza na wizytę.
-
kurde zimnoooo sie robi... ja dzis bez czapki wyszlam przed chwila to serio uszy mi zmarzły ... czas odkopac swoja pomponiasta czapule..
ja dostalam od kolezanki ksiazeke po polsku ale jakos nie chce mi sie jej czytac bo im wiecej czytam tym bardziej czuje sie glupia,,,,
Mam pytanko do was gdzie mogla bym zobaczyc ile kosztuja tu akcesoria dla maluchow ? wózki , bujaczki , itd.. orientujecie sie w jakim sklepie mogla bym cos takiego dostac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 22:56
-
Witam Was Kochane :*
Myszka na szczęście się nie nakręcam,tylko z doświadczenia poprzedniej ciąży wiem,że nie mogę bagatelizować pewnych objawów u mnie
Na szczęście wszystko jest ok,wczoraj było usg z ktg jednocześnie i mogłam obserwować kruszynę na monitorze,uśmialiśmy się z lekarzem,bo robił takie wygibasy,że nie mogł gin Małego zmierzyć
Olaf nie będzie jakimś mega wielkim noworodkiem,jest ciut poniżej normy,ale tak samo miałam z pierwszym,także obyło się bez stresu
Ogólnie trafiłam na bardzo przyjemnego ginekologa,który odpowiadał rzetelnie na moje pytania,po wizycie jestem w pełni usatysfakcjonowana i zrelaksowana.
Oczywiście podtrzymuje pełne zwolnienie u mnie,bez żadnych wątpliwości,mam wypoczywać i się relaksować,niwelować stresy,ponieważ nie jest powiedziane,że uniknę sytuacji,jaką miałam z Tymkiem.
Chwalił sobie naszego lekarza Fastlege,żebardzo dobry z niego lekarz i że ma duże doświadczenie w dziedzinie ginekologii,bo pracowali razem.
Jednym słowem podsumowując będę się opierdzielać hihi -
Maja cieszę się na te Twoje zwolnienie. Faktycznie trochę przeginają z tymi wizytami u Was,a myślałam,że u nas jest przegięcie z terminami,jednak nie...
Kafabi jeszcze raz się cieszę,że z Wami obiema jest wszystko w porządku :*
Cati,co do asortymentu dla niemowląt...hym,ja mam wszystko kupowane w PL,mąż specjalnie po to jechałkafabi lubi tę wiadomość
-
Mam do Was pytanie,czy wy także macie w domach te płaskie norweskie kaloryfery???
Jak radzicie sobie z suchym powietrzem w sypialni,bo ja chciałabym kupić te nawilżacze ceramiczne chociaż,a mój mąż stwierdził,że nie można ich nakładać na te grzejniki,macie jakieś sprawdzone metody??