X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż własnie wrócił z pracy i przywiózł mi to http://www.finn.no/finn/torget/annonse?folderId=6127961&finnkode=63085980 W pl tez mam coś w tym stylu ale stwierdziłam, że za taką cenę to szkoda zajmować sobie miejsce w aucie ;-) Jest to bardzo fajna poręczna rzecz ale tylko wtedy jak mamy pod reką coś na co możemy dziecko położyć po wykąpaniu. W innym przypadku musimy z mokrym dzieckiem ma ręce latać zaciągać przebijak i jeszcze kłaść ręcznik. Ja musiałam to kupić bo pod prysznic nie wstawiłabym wanienki a pralkę mam ładowaną od góry wiec dziecka na nią bym nie położyła. A tak ta komoda będzie stała w sypialni dziecko po wykąpaniu od razu na łóżko i zawijam w ręcznik ;-) Teraz poluje jeszcze na łóżeczko ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa super ten przewijak! :) i cena okazyjna :)
    My mamy komodę w łazience i na niej będzie stała wanienka :) a przewijak będzie w pokoju :)
    Po kąpieli dziecko zawinę w ręcznik i zaniosę do pokoju :) nie ma sensu kupować 2 przewijaków :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna kupilam taki sam ;) tylko inny kolor przewijaka , postawilam w lazience bo sporo miejsca mamy ;)

Niedawno wrocilam z ikei, wybralam dywan ;) czaly czas odswiezam finn bo poluje na komode ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 18:46

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, pokaż dywan :)
    do dziecięcego pokoju?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70203768/
    Taki dywanik a pokoj bym chciala w tym stylu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/45c5c2b41334.jpg

Bedziemy na szaro malowac i biale meble i biala naklejka tylko nie wiem ktora wybrac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 19:15

Carolline, kafabi lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a4bbe0aac27.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1a574cd5643.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/036cf38bde41.jpg

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy malować na szaro :) w zasadzie jedna ściana na szaro a reszta na siwo :) i białe łóżeczko, przewijak, komoda. i chyba kupimy w ikei zwykłego kallaxa i fajne kosze. dodatki bym chciała żółte :)
    tylko że aktualnie w tym pokoju znajduje się mała sofa i chyba tam zostanie :) Bo po co wyrzucać sofę by kupić fotel? A tak będę mogła się kimnąć jeśli maluszek będzie chory czy coś, będzie mi dobrze karmić :)

Co do naklejek to mi się to osobiście nie podoba :) ale ile ludzie tyle gustów :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cena okazyjna bo nowy kosztował około 1200kr ;-) U nas łazienka malutka wiec miejsca na to nie będzie.
    Annggela Śliny ten pokoik ;-) Co do tego przewijak jest fajny solidny i dość wyskoki ja w pl mam uboższą wersje tego ;-) Co mnie w nim zdziwiło to wyprofilowana wanienka ;-)
    Pianistka A będziesz miała w łazience na czym dzieciaczka położyć, żeby go wytrzeć ? Bo chyba nie będziesz z mokrym dzieciaczkiem biegła do pokoju, żeby tam położyć go na przewijak ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    No cena okazyjna bo nowy kosztował około 1200kr ;-) U nas łazienka malutka wiec miejsca na to nie będzie.
    Annggela Śliny ten pokoik ;-) Co do tego przewijak jest fajny solidny i dość wyskoki ja w pl mam uboższą wersje tego ;-) Co mnie w nim zdziwiło to wyprofilowana wanienka ;-)
    Pianistka A będziesz miała w łazience na czym dzieciaczka położyć, żeby go wytrzeć ? Bo chyba nie będziesz z mokrym dzieciaczkiem biegła do pokoju, żeby tam położyć go na przewijak ?

hmmm... tak o tym to nie pomyślałam... :/
    Ale na pewno nie chcę wanienki w pokoju...
    No ale tak serio, co jest złego w tym, że owinę dziecko ręczniczkiem i zaniosę do pokoju by ubrać? bo może nie ogarniam dlatego pytam ^^

Ale zawsze mogę wziąć sam materac- przewijak i położyć w łazience na czas kąpieli a potem odnieść do pokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 20:03

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic zlego, kazda mamcia ktora widzialam dzieci ubieraly w pokojach a mycie w lazience :) kto co lubi ;)
    Od razu spodobal mi sie ten pokoik, tez chcialam niebieski ale co zrobie ze dywanu znalesc nie moge

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o praktykę być może jeszcze żadna z Was się nad tym nie zastanawiała ;-)
    Pianistka Jeśli weźmiesz sobie przewijak do łazienki to super...wykąpiesz dzieciątko na przewijaku leży ręcznik kładziesz dzieciątko zawijasz ręcznikiem i idziesz np do pokoju ubrać.
    A teraz inna opcja ;-) Masz wanienkę w łazience a przewijk w pokoju...w łazience nie masz na czym położyć dziecka, żeby owinąć ręcznikiem...noworodka jak wyciągasz z wanienki to masz zajęte oby dwie ręce ewentualnie jedną na której leży dziecko... jak je owiniesz ręcznikiem ?
    a) nie owijasz lecisz z mokrym dzieckiem do pokoju..
    b) wołasz męża i przekładacie sobie mokre dziecko z rąk do rąk? (czego ja osobiście sobie nie wyobrażam ;-) )

Przerabiałam to własnie przy tej komodzie z wanienką i przewijakiem przy Olku dobrze, że miałam łóżko obok i kładłam go na rozłożonym ręczniku po kąpieli. Nie byłam w stanie sama trzymać mokrego dziecka na jednej ręce zaciągać prezewijak i jeszcze rozkładać ręcznik a nikogo do pomocy nie miałam.

Nie wiem, być może ja tylko widzę w tym problem ;-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 21:17

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, na pewno nie chciałabym z mokrym i gołym dzieckiem biegać po domu O.o :D
    Myślałam raczej o mężu ale fakt, o ile pierwszą kąpiel odbędziemy razem tak potem jedno z nas się tym zajmie...
    Ale tak chyba będzie najlepiej bo zamierzam kupić taki przewijak: http://lettadzieciom.pl/pol_pl_POLKO-PRZEWIJAK-1103_2.png (bynajmniej podobny) więc tylko materacyk będę brała do łazienki na czas kąpieli :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajny i praktyczny ;-) jak masz miejsce w łazience no to super ...ja niestety nie mam miejsca nawet na wanienkę :/

A co do kąpieli...ja bardzo się boje kapać noworodka i zostawię to mężowi...silna ręka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 21:26

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, moja łazienka ma około 15m2 :D jest ogromna! :D dlatego chcę mieć kącik kąpielowy w łazience :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak piszecie o kąpieli dzidzki to teraz sobie uświadomiłam, ze u mnie bedzie z tym problem. Łazienkę mam raczej małą, moze przewijak by sie zmieścił, ale nie wiem gdzie postawię wanienkę. Do tego łazienka jest na parterze a sypialnia nasza i pokój młodego na pietrze. Kurcze, no nie mam pojecia...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Jak tak piszecie o kąpieli dzidzki to teraz sobie uświadomiłam, ze u mnie bedzie z tym problem. Łazienkę mam raczej małą, moze przewijak by sie zmieścił, ale nie wiem gdzie postawię wanienkę. Do tego łazienka jest na parterze a sypialnia nasza i pokój młodego na pietrze. Kurcze, no nie mam pojecia...

Możesz zainwestować i kupić taką własnie komodę kąpielową z przewijakiem. Ja ją wstawiłam do sypialni a małą będę ubierać na łóżku. W sumie wanienkę też możesz postawić w pokoju i kąpać a w pobliżu mieć przewijak...trzeba to tylko praktycznie przemyśleć gdzie postawić i co kupić ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak by było najlepiej, tylko bieganie z pełną wanienką po schodach nie bedzie wygodne

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie cos znalazłam, opcja z wanienka i przewijakiem jednoczesnie http://www.barnashus.no/cam-idro-stellebord-for-badekar-8005549185180.html?nosto=nosto-page-product1

Ale mi sie podoba do pokoju taka komoda http://www.barnashus.no/loft-stellekommode-hvit.html?nosto=nosto-page-product1

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia- Fajne obydwa ;) ale to drugie w ikei o polowe taniej masz http://www.ikea.com/no/no/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18701/

Giannaa, Cynnia lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Cynnia- Fajne obydwa ;) ale to drugie w ikei o polowe taniej masz http://www.ikea.com/no/no/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18701/

Ta komoda jest świetna, praktyczna i za niewielkie pieniądze.

Cynnia Te pierwszy link ... ta wanienka z przeijakiem, fajnie przemyślane bo jest to praktyczne ale wizualnie szału nie robi. Ta komoda fajna ale nie za te pieniądze ;-) o wiele lepsze jest to co pokazała Annggela bo później możesz to wykorzystać jako biurko.

A i znalazłam na karcie opis mojego łożyska...o dziwo jest przednie.

a.png
    a.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ