Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:Takie pytanko, na połówkowym dostaje się kartkę z dokładnym opisem badania?
Czy ja mam o wszystko dopytywać?
Mi założyli kartę ciąży i dostała wydruki z pomiarami dziecka innych informacji tam chyba nie było być może dlatego, że było wszystko w porządku. -
Giannaa wrote:Jeszcze może mu się to zmienić
No niestety są tacy mężczyźni którzy nie chcą być przy porodzie mało tego są kobiety które nie chcą, żeby mąż to widział i mówią kategoryczne nie. Mój mąż też się wahał bo jest jako facet dość wrażliwy ale jednak chciał być przy tym jak się będzie się rodzić jego pierwsze dziecko nawet pępowinę przeciął Teraz nie wyobraża sobie tego, żeby nie było go przy porodzie.
Twoje maleństwo już całkiem spore Do ginekologa chodzisz prywatne w NO ? Mi tu krzywą będą robić w 28 tc, z czego wynikają te różnice w terminach tych badań ?
Przyleciałam wczoraj do Pl i od razu do lekarza poszłam
Dla mnie nie ma tragedii, że mój nie chce być przy porodzie, chyba tacy jesteśmy i już -
Carolline wrote:Pianistka tak dla pewnosci na pewno nie masz na kartce z USG nic pod placenta? Ja bylam na 3-ch i na wszystkich pisze placenta anterior a dopiero na wtorkowym to polozna wyartykulowala
Ja nie mam ŻADNEJ kartki z USG
Chodziłam na USG do położnej i ona tylko sprawdzała czy wszystko ok, czy serce bije, tętno i CRL. byłam u gina w 12+6 sprawdziła przezierność, CRL, kość nosową itd ale nie dostałam żadnej kartki a o łożysku nic nie mówiła...
Dlatego chcę na tym USG połówkowym się dowiedzieć
Marti, gratuluję córeczki!
A na połówkowym sami z siebie płci nie podają?
-
Pianistka wrote:Marti, dobrze, że wszystko ok u gina
ja kupiłam poduchę i póki co mam mieszane uczucia, nie mogę się ułożyć i rano boli mnie kark
Ale może kwestia przyzwyczajenia i ułożenia
Takie pytanko, na połówkowym dostaje się kartkę z dokładnym opisem badania?
Czy ja mam o wszystko dopytywać?
Ja nie potrafie teraz spac bez tej poduszki, ojjj duzo daje!
Tak i ta kartke musisz nosic razem z karta ciazy, zestaw na porod plus badania krwi
Mi nie robili krzywej zadnych extra badan
Marti co do meza to moze go to przeraza, moj powiedzial ze nie przetnie pepowiny i nie bedzie zagladal w moje nogi tylko bedzie stal nade mna i bedzie mnie wspieral. -
Pianistka wrote:Ja do Pl wcale nie jeżdże więc muszę liczyć na to, że tutaj się dowiem ^^
Ale i tak po połówkowym jeszcze będę chodziła do gina i polożnej na USG
No ja się dowiedziałam tutaj jaka płeć Ale na pierwszej wizycie mąż od razu powiedział, że chce wiedzieć
-
Mam opisane łożysko z połówkowego
A jak zapytałam o płeć to babka powiedziała, że to trudno zobaczyć i koniec tematu. Ogólnie chyba myślała, że nie mówie dużo po norwesku i mówiła do mnie bardzo prosto. Mówiła o przepływach o wszystkich częściach ciała itd. Wszystko chyba ze trzy razy mierzyła.
-
marti87 wrote:Mam opisane łożysko z połówkowego
A jak zapytałam o płeć to babka powiedziała, że to trudno zobaczyć i koniec tematu. Ogólnie chyba myślała, że nie mówie dużo po norwesku i mówiła do mnie bardzo prosto. Mówiła o przepływach o wszystkich częściach ciała itd. Wszystko chyba ze trzy razy mierzyła.
Bo oni tak mierzą po trzy razy wszystko I na kiedy termin porodu Ci wyliczyli ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 16:11
-
Gianna, fajnie Ci wypadło w sylwestra a może w Nowy Rok urodzisz...
mam kolegę urodzonego w sylwestra i zawsze płacze że nikt nie chce przyjść na jego imprezę urodzinową bo każdy ma plany sylwestrowe
A w przyszłym roku jest rok przestępny dobrze że ja będę rodziła w granicach 1-3 lutego
Ale co z dziewczynami z terminem na 29.02? to jest masakra dopiero