X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam to z legitymacja w mężowskim koncie:) ale wlasnie mojej młodej juz nie zrobili z legitymacją w tym roku bo "podobno" wycofują. I słyszałam tez, ze karty wznowione przysyłają juz bez legitymacji od tego roku

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa- w czerwcu slub wzielismy wiec musze zmienic dane ;)
    Pianistka- no nie mozna wyrobic karty ze zdjeciem juz w Spare banku we wrezesniu zeszlego roku zmienil sie ten przepis :/ wiem bo bylam sie pytac i tydzien sie spoznilam , to trzeba miec pecha :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak moja kończy ważność w przyszłym roku to już dostanę bez zdjęcia??
    gówniano

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Giannaa- w czerwcu slub wzielismy wiec musze zmienic dane ;)
    Pianistka- no nie mozna wyrobic karty ze zdjeciem juz w Spare banku we wrezesniu zeszlego roku zmienil sie ten przepis :/ wiem bo bylam sie pytac i tydzien sie spoznilam , to trzeba miec pecha :/

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ;-) Spóźnione ale szczere ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że piszecie o tej karcie ze zdjęciem bo mój mąż cały czas o tym gada, że musi iść zdjęcia sobie zrobić, żeby takową kartę wyrobić (nordea bank)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, gowniano, ja mam do 2017:/
    Niech nie robi tego zdjecia, szkoda kasy. A w ogole to kiedys robili w banku bezpośrednio

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no w banku zdjęć nie robili jeśli o to chodzi ;-) Chciał iść do fotografa zrobić zdjecia żeby dostać taką kartę. Słyszałam, że taka karta działała jak dowód ? Można było się nią legitymować ? No a te przepisy faktycznie tylko dla imigrantów się zmieniły? Czy ogólnie już nie wydają kart ze zdjęciem ?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, kiedyś robili zdjęcia w banku... brali aparat, pyk pyk i jest fota :P
    Ta karta działa jak dowód ale niezupełnie... nie uprawnia Cię np do lotów międzynarodowych ;)
    Ale my posługujemy się nią na co dzień... kupując jakiś sprzęt, w urzędzie...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zakładał konto w kwietniu tego roku w Totens Sparebank i dostał kartę ze zdjęciem. Może to zależy od banku? A jak będę miała kartę na mojego męża to będę nią mogła płacić za zakupy albo w przychodni? Nikt się nie przyczepi?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, będziesz mogła płacić wszędzie... :)
    Bez problemu :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to uff :) jedna smycz mniej :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja juz nic nie czaje w tym dziwnym kraju...

A tak z innej beczki, to nachodzą Was jakieś smaki? Wyczytałam, ze w 21 tc mozna miec ochotę na rożne rzeczy a mnie dzisiaj aż skręca, tak mi sie chce pierogów

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa dziekuje, to bardzo mile <3
    Moze sprobuje sie dowiedziec w innych bankach, fajnie jaby dalo rade. Moge wtedy brac na raty zakupy ;) dobrze miec w razie,,w" taka opcje w zapasie.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngela, ale karta Ci nie jest potrzebna do brania na raty :P potrzebują tylko Twojego numeru :) no i różne sklepy mają różne wymogi, np w lefdalu żeby wziąć coś na raty, trzeba mieć stałą pracę przynajmniej 2-3 lata...
    i to jest kpina bo kilka lat temu wzięliśmy samochód na kredyt za ok 200 000 i było ok ale miesiąc później Mac booka w lefdalu za 15 000 nie mogłam :D no aż śmieszne!

Ja lubię brać takie grubsze rzeczy na kartę kredytową, wtedy mogę spłacić w 2 ratach bez odsetek :) i tak np kupując telewizor za te 14 000 lepiej jest zapłacić teraz 7 tys i za miesiąc 7 tys niż od razu wytłuc się z kasy do zera :)

annggela lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    No to ja juz nic nie czaje w tym dziwnym kraju...

A tak z innej beczki, to nachodzą Was jakieś smaki? Wyczytałam, ze w 21 tc mozna miec ochotę na rożne rzeczy a mnie dzisiaj aż skręca, tak mi sie chce pierogów

Ja ostatnio dałabym się pokroić za szarlotkę :D
    a jeszcze wcześniej za steka :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wielkie dzieki, uslyszelismy od kogos o tej karcie i bylismy przekonani, ze tak jest :/ nie chce miec karty kredytowej bo boje sie, ze za bardzo poszalejemy, maz juz moze sie ubiegac o nia ( glupie wymogi DNB)
    Ja nie mialam i nie mam zadnych zachcianek, jem doslownie wszystko co widze.
    Dzwonila do mnie babka z gabinetu ginekologicznego i mam wizyte na piatek ;) szybko ! Myslalam,ze bede czekala ze 2 tyg... Omg jestem przeszczesliwa ;) mam nadzieje, ze moje malenstwo juz wazy te 2 kg, oby przekroczyl magiczna 2 ;)

Cynnia, Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znac po wizycie:)

A od nas wymagali w przypadku np samochodu kontraktu na czas nieokreślony
    A w przypadku domu moje dochody na umowę na vikariat normalnie doliczyli do dochodów rodziny. Dlatego dla mnie to jest dziwny kraj;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 11:51

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngela, jeśli nie macie kredytowej, nie bierzcie... to ZŁOOOO ;)
    my najpierw mieliśmy z limitem na 10 tys nok... myślimy, a tak na czarną godzinę, gdyby np wypłata się opóźniła a trzebaby coś pilnie kupić... spoko...
    teraz mamy na 50 tys i mąż chce znowu zwiększyć limit :/
    dopóki spłacasz ją w 2 ratach to jest ok... ale wiesz ile wynoszą odsetki po 2 miesiącach? prawie 25%... to wyobraź sobie że kupisz coś za 40 000 i masz odsetek jeszcze 10 000...
    dlatego trzeba się cholernie pilnować żeby zawsze ją spłacić w terminie ;)

bardzo szybko termin wizyty Ci ustalili! :) ja u lekarza byłam 8.07 a wizytę u gina miałam ustawioną na 29.07 więc 3 tygodnie czekałam oooo :)

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Anngela, jeśli nie macie kredytowej, nie bierzcie... to ZŁOOOO ;)

Wiem, wiem dlatego powiedzialam do meza, ze nie ma takiej opcji. Na poczatku chcielismy ale gdy uslyszalam od znajomych jaki wielki % bylam zszokowana, o nie! Ciesze sie,ze nie wzielismy tym bardziej, ze maly niedlugo bedzie z nami, probujemy auto sprzedac i zadnych wiecej kredytow.

Oczywiscie ze dam znac po wizycie, kobieta chciala abym od razu przyszla ale akurat zjawila sie pani spozniona. Bynajmniej dowiedzialam sie kiedy wizyta ;) jak chcecie to moge pokazac zdjecia malego robione 5 tyg temu na badaniach III trymestru w Pl

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne ze chcemy:))))

zem3sg18fbglipi0.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ