Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Giannaa- w czerwcu slub wzielismy wiec musze zmienic dane
Pianistka- no nie mozna wyrobic karty ze zdjeciem juz w Spare banku we wrezesniu zeszlego roku zmienil sie ten przepis wiem bo bylam sie pytac i tydzien sie spoznilam , to trzeba miec pecha -
annggela wrote:Giannaa- w czerwcu slub wzielismy wiec musze zmienic dane
Pianistka- no nie mozna wyrobic karty ze zdjeciem juz w Spare banku we wrezesniu zeszlego roku zmienil sie ten przepis wiem bo bylam sie pytac i tydzien sie spoznilam , to trzeba miec pecha
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Spóźnione ale szczere -
Nie no w banku zdjęć nie robili jeśli o to chodzi Chciał iść do fotografa zrobić zdjecia żeby dostać taką kartę. Słyszałam, że taka karta działała jak dowód ? Można było się nią legitymować ? No a te przepisy faktycznie tylko dla imigrantów się zmieniły? Czy ogólnie już nie wydają kart ze zdjęciem ?
-
Anngela, ale karta Ci nie jest potrzebna do brania na raty potrzebują tylko Twojego numeru no i różne sklepy mają różne wymogi, np w lefdalu żeby wziąć coś na raty, trzeba mieć stałą pracę przynajmniej 2-3 lata...
i to jest kpina bo kilka lat temu wzięliśmy samochód na kredyt za ok 200 000 i było ok ale miesiąc później Mac booka w lefdalu za 15 000 nie mogłam no aż śmieszne!
Ja lubię brać takie grubsze rzeczy na kartę kredytową, wtedy mogę spłacić w 2 ratach bez odsetek i tak np kupując telewizor za te 14 000 lepiej jest zapłacić teraz 7 tys i za miesiąc 7 tys niż od razu wytłuc się z kasy do zeraannggela lubi tę wiadomość
-
Cynnia wrote:No to ja juz nic nie czaje w tym dziwnym kraju...
A tak z innej beczki, to nachodzą Was jakieś smaki? Wyczytałam, ze w 21 tc mozna miec ochotę na rożne rzeczy a mnie dzisiaj aż skręca, tak mi sie chce pierogów
Ja ostatnio dałabym się pokroić za szarlotkę
a jeszcze wcześniej za steka -
Pianistka wielkie dzieki, uslyszelismy od kogos o tej karcie i bylismy przekonani, ze tak jest nie chce miec karty kredytowej bo boje sie, ze za bardzo poszalejemy, maz juz moze sie ubiegac o nia ( glupie wymogi DNB)
Ja nie mialam i nie mam zadnych zachcianek, jem doslownie wszystko co widze.
Dzwonila do mnie babka z gabinetu ginekologicznego i mam wizyte na piatek szybko ! Myslalam,ze bede czekala ze 2 tyg... Omg jestem przeszczesliwa mam nadzieje, ze moje malenstwo juz wazy te 2 kg, oby przekroczyl magiczna 2Cynnia, Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość
-
To daj znac po wizycie:)
A od nas wymagali w przypadku np samochodu kontraktu na czas nieokreślony
A w przypadku domu moje dochody na umowę na vikariat normalnie doliczyli do dochodów rodziny. Dlatego dla mnie to jest dziwny kraj;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 11:51
-
Anngela, jeśli nie macie kredytowej, nie bierzcie... to ZŁOOOO
my najpierw mieliśmy z limitem na 10 tys nok... myślimy, a tak na czarną godzinę, gdyby np wypłata się opóźniła a trzebaby coś pilnie kupić... spoko...
teraz mamy na 50 tys i mąż chce znowu zwiększyć limit
dopóki spłacasz ją w 2 ratach to jest ok... ale wiesz ile wynoszą odsetki po 2 miesiącach? prawie 25%... to wyobraź sobie że kupisz coś za 40 000 i masz odsetek jeszcze 10 000...
dlatego trzeba się cholernie pilnować żeby zawsze ją spłacić w terminie
bardzo szybko termin wizyty Ci ustalili! ja u lekarza byłam 8.07 a wizytę u gina miałam ustawioną na 29.07 więc 3 tygodnie czekałam ooooCarolline lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Anngela, jeśli nie macie kredytowej, nie bierzcie... to ZŁOOOO
Wiem, wiem dlatego powiedzialam do meza, ze nie ma takiej opcji. Na poczatku chcielismy ale gdy uslyszalam od znajomych jaki wielki % bylam zszokowana, o nie! Ciesze sie,ze nie wzielismy tym bardziej, ze maly niedlugo bedzie z nami, probujemy auto sprzedac i zadnych wiecej kredytow.
Oczywiscie ze dam znac po wizycie, kobieta chciala abym od razu przyszla ale akurat zjawila sie pani spozniona. Bynajmniej dowiedzialam sie kiedy wizyta jak chcecie to moge pokazac zdjecia malego robione 5 tyg temu na badaniach III trymestru w Pl