Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynnia to tak jak u mnie, ale teraz na finishu to juz chyba nie robi to u mnie zadnej roznicy bo mala sie wyciaga i probuje sobie miejsca wiecej zrobic to tylko caly brzuch lata.
Dla tych co maja malo miejsca w lazience, moze to jest opcja http://www.mimmis.no/no/babytrold-stellebord-vegghengt?gclid=Cj0KEQjwmNuuBRDTu5rDjr2kxJsBEiQAWlm6UoqSyXpCFVyPBkBXK7lFcf3NmQ_krqylyD5Zp5oL60kaAl408P8HAQ
Ja mam komode z przewijakiem w lazience na razie a jak sie skonczy czeste przewijanie to przewijak pojdzie w kat a komoda do mlodej trafi do pokoju. Wanienka na stelazu tez z wezem do odprowadzania wody, zeby sie nie naszarpac. -
Melduje sie po wizycie
Mlody zdrowo rosnie, wazy ok 2300g, jajca w pieknie prezentowal (jak zwykle) a buzie raczkami zaslonil i za nic nie chcial pokazac. Ze skurczami mam sie zaprzyjaznic malemu nic sie ńie dzieje to tylko meczarnia dla mnie.Carolline, Cynnia, Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Annggela, super wieści!
A skurcze przepowiadające mogą pojawiać się od 20 tygodnia nawet
A ja Wam powiem że jestem taka podekscytowanamoja przyjaciółka jest prawie 2 tygodnie po terminie... w poniedziałek ma umówione wywoływanie porodu w szpitalu a dziś nad ranem napisała że sączą jej się wody, brzuch boli, rozwarcie o 5 nad ranem było 2 cm
czekamy na rozwój akcji
jestem tak podjarana
-
Pianistka Raczej chodzi, że łożysko na przedniej ścianie
U mnie ruchy tak w sumie było czuć około 17-18tc wtedy już wiedziałam, że to ruchy dzieckateraz czuje małą codziennie i czasami potrafi sobie solidnie kopnąć aż się tłuszczyk zatrzęsie
Najbardziej aktywna jest wieczorem ojjj coś czuje, że będzie wesoło
Annggela Ale Twój synek już dużo ważyjuż nie mogę się doczekać kiedy Ty i Carolline będziecie rodzić bo jesteście pierwsze w kolejce
annggela lubi tę wiadomość
-
Piszę z nią
jeszcze w domu jest, ale za pół godziny przyjedzie położna by zmierzyć rozwarcie i zdecyduje
Od rana bolał ją brzuch, teraz mówi że nie czuje skurczu jak skurczu tylko tak jakby ból nachodził falami jak przy naprawdę straaasznie silnej miesiączce...
Aż ją wyginai liczymy, czasem do 7 minut, co 4, potem co 6....
połozna będzie o 16 i zobaczymy co powie
Ale skoro rano miała rozwarcie na 2 cm to teraz na pewno jest dużetylko skurczów nie ma zbyt mocnych.. wczoraj na KTG było 0
zobaczymy, wody jej ciekną cały czas więc rano położna powiedziała że jeśli do rana w sobotę akcja się nie rozkręci, dadzą jej Oxy
ale się rozkręca
czekam
nie zasnę dziś dopóki nie urodzi
-
Cynnia wrote:Oby poszło jej gładko:)
Fajnie, ze polozna przyjedzie, pewnie bedzie sie mniej denerwowała
położna ma z nią czekać aż będzie 4 cm... jak będzie 4 cm to bierze ją do szpitala...
coś czuję że dzisiaj w nocy mały przyjdzie na świat
Giannaa, annggela lubią tę wiadomość
-
annggela wrote:
Kupilam wczoraj lozeczko za 100 kr poprzez finnw idealnym stanie
w sobote zaczynamy malemu pokoik ogarniac
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da6428c6d020.jpg -
Gianna - tak ma regulacje, na zdjeciu nie widac tez sie balam ze nie bedzie
tez sie nie moge doczekac, Caroline jest przede mna
Pianistka- trzymam kciuki za kolezanke aby poszlo z jednym pierdnieciemna wesolo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 16:22
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:położna u niej była, póki co skurcze regularnie co 8 minut
ma wrócić wieczorem i powinny być skurcze co 4 minuty i wtedy weźmie ją do szpitala
A to tak jest w norweskim standardzie, że kiedy zaczyna się akcja porodowa przychodzi położna do domu i monitoruje wszystko ? A później zabiera rodzącą do szpitala? Czy to jest jakaś wersja all inclusive za którą trzeba dodatkowo płacić ? Ja bym chętnie z czegoś takiego skorzystała
Annggela, Carolline Ja Wasze porody będę przezywać jak swójCarolline lubi tę wiadomość