X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze bym tyle nie zapłaciła:) to było tak na szybko, chodziło mi o ten styl. Ta z Ikei bardzo mi sie podoba:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa? Przednie czy przodujące? jeśli to drugie i na tym etapie raczej się nie podniesie to będzie CC.
    Dziwne że podczas USG nikt o tym nie wspomniał ale to może twój lekarz potem będzie się tym zajmował :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma przednie i jest git, jedyne co to czułam ruchy pozniej.

kafabi lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak napisała przednie to pomyślałam o przodującym :D a nie o tym że jest na przedniej ścianie macicy :D ok ok

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam przednie, ruchy czuje, ale nie takie mocne jak to opisują dziewczyny, nie jakieś tam kopnięcia czy wypychania. A do tego moj młody ma warstwę ochronną w postaci mojego tłuszczyku:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia to tak jak u mnie, ale teraz na finishu to juz chyba nie robi to u mnie zadnej roznicy bo mala sie wyciaga i probuje sobie miejsca wiecej zrobic to tylko caly brzuch lata.
    Dla tych co maja malo miejsca w lazience, moze to jest opcja http://www.mimmis.no/no/babytrold-stellebord-vegghengt?gclid=Cj0KEQjwmNuuBRDTu5rDjr2kxJsBEiQAWlm6UoqSyXpCFVyPBkBXK7lFcf3NmQ_krqylyD5Zp5oL60kaAl408P8HAQ
    Ja mam komode z przewijakiem w lazience na razie a jak sie skonczy czeste przewijanie to przewijak pojdzie w kat a komoda do mlodej trafi do pokoju. Wanienka na stelazu tez z wezem do odprowadzania wody, zeby sie nie naszarpac.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest suuuper, tez nad tym sie zastanawiałam, tylko mąż chyba by mnie zamordował jakbym mu kazała dziurawić ściany w łazience:(

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie ;)
    Mlody zdrowo rosnie, wazy ok 2300g, jajca w pieknie prezentowal (jak zwykle) a buzie raczkami zaslonil i za nic nie chcial pokazac. Ze skurczami mam sie zaprzyjaznic malemu nic sie ńie dzieje to tylko meczarnia dla mnie.

Carolline, Cynnia, Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, super wieści! :)
    A skurcze przepowiadające mogą pojawiać się od 20 tygodnia nawet :)

A ja Wam powiem że jestem taka podekscytowana :D moja przyjaciółka jest prawie 2 tygodnie po terminie... w poniedziałek ma umówione wywoływanie porodu w szpitalu a dziś nad ranem napisała że sączą jej się wody, brzuch boli, rozwarcie o 5 nad ranem było 2 cm :) czekamy na rozwój akcji :) jestem tak podjarana :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Raczej chodzi, że łożysko na przedniej ścianie ;-)

U mnie ruchy tak w sumie było czuć około 17-18tc wtedy już wiedziałam, że to ruchy dziecka ;-) teraz czuje małą codziennie i czasami potrafi sobie solidnie kopnąć aż się tłuszczyk zatrzęsie ;-) Najbardziej aktywna jest wieczorem ojjj coś czuje, że będzie wesoło ;-)

Annggela Ale Twój synek już dużo waży ;-) już nie mogę się doczekać kiedy Ty i Carolline będziecie rodzić bo jesteście pierwsze w kolejce ;-)

annggela lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez około 17 tyg ale takie lekkie smyranie, które aż tak mocno sie nie nasiliło przez kolejne 2-3 tyg, dopiero ostatni tydz 1,5 czuje go bardziej. Juz sie nie moge doczekać mocnych kopnięć:)

Pianistka, jak tam akcja porodowa u koleżanki?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem marti a pozniej czas na Ciebie Giannaa:) ja z tydzien lub 1,5 po Tobie:) ciekawe jak to sie ułoży

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę z nią :) jeszcze w domu jest, ale za pół godziny przyjedzie położna by zmierzyć rozwarcie i zdecyduje :)
    Od rana bolał ją brzuch, teraz mówi że nie czuje skurczu jak skurczu tylko tak jakby ból nachodził falami jak przy naprawdę straaasznie silnej miesiączce...
    Aż ją wygina :/ i liczymy, czasem do 7 minut, co 4, potem co 6.... :) połozna będzie o 16 i zobaczymy co powie :)
    Ale skoro rano miała rozwarcie na 2 cm to teraz na pewno jest duże :) tylko skurczów nie ma zbyt mocnych.. wczoraj na KTG było 0 O.o zobaczymy, wody jej ciekną cały czas więc rano położna powiedziała że jeśli do rana w sobotę akcja się nie rozkręci, dadzą jej Oxy :) ale się rozkręca :D czekam :D nie zasnę dziś dopóki nie urodzi

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby poszło jej gładko:)

Fajnie, ze polozna przyjedzie, pewnie bedzie sie mniej denerwowała

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Oby poszło jej gładko:)

Fajnie, ze polozna przyjedzie, pewnie bedzie sie mniej denerwowała

położna ma z nią czekać aż będzie 4 cm... jak będzie 4 cm to bierze ją do szpitala...
    coś czuję że dzisiaj w nocy mały przyjdzie na świat :)

Giannaa, annggela lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    położna ma z nią czekać aż będzie 4 cm... jak będzie 4 cm to bierze ją do szpitala...
    coś czuję że dzisiaj w nocy mały przyjdzie na świat :)
    Trzymam kciuki ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:

Kupilam wczoraj lozeczko za 100 kr poprzez finn ;) w idealnym stanie <3 w sobote zaczynamy malemu pokoik ogarniac ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da6428c6d020.jpg
    Annggela czy to Twoje łóżeczko ma regulację wysokości ? Bo na finnie znalazłam identyczne ale za 250 nok z tym, że ja muszę mieć regulacje, żeby do noworodka się nie schylać.

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna - tak ma regulacje, na zdjeciu nie widac tez sie balam ze nie bedzie :) tez sie nie moge doczekac, Caroline jest przede mna ;)

Pianistka- trzymam kciuki za kolezanke aby poszlo z jednym pierdnieciem ;) na wesolo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 16:22

Giannaa lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    położna u niej była, póki co skurcze regularnie co 8 minut :)
    ma wrócić wieczorem i powinny być skurcze co 4 minuty i wtedy weźmie ją do szpitala :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    położna u niej była, póki co skurcze regularnie co 8 minut :)
    ma wrócić wieczorem i powinny być skurcze co 4 minuty i wtedy weźmie ją do szpitala :)

A to tak jest w norweskim standardzie, że kiedy zaczyna się akcja porodowa przychodzi położna do domu i monitoruje wszystko ? A później zabiera rodzącą do szpitala? Czy to jest jakaś wersja all inclusive za którą trzeba dodatkowo płacić ? Ja bym chętnie z czegoś takiego skorzystała ;-)

Annggela, Carolline Ja Wasze porody będę przezywać jak swój ;-) :P

Carolline lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ