Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Giannaa wrote:A to tak jest w norweskim standardzie, że kiedy zaczyna się akcja porodowa przychodzi położna do domu i monitoruje wszystko ? A później zabiera rodzącą do szpitala? Czy to jest jakaś wersja all inclusive za którą trzeba dodatkowo płacić ? Ja bym chętnie z czegoś takiego skorzystała
Annggela, Carolline Ja Wasze porody będę przezywać jak swój -
Anngela sliczny pokoj i gratuluje udanej wizyty.Mnie cos ostatnio pobolewa brzuch i chyba na swoim lekarzu wyblagam skierowanie do gin,tylko boje sie ze tak latwo nie dostane i pewnie uslysze,ze tak ma byc :-/Od ktorego tyg pojawily sie u Ciebie skurcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 23:26
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja
Ja miałam lekkie skurcze i od 20 tyg, byłam u gina ( w pl ) powiedział, że szyjkę mam długą i wszystko wygląda ok i że czasami mogą pojawiać się już skurcze. ale ja mam takie niebolesne, bardzo delikatne.
Wczoraj mnie dopadł ból prawego boku i nogi ... rano miałam mega skurcz w łydce... normalnie czuję się jak jakaś starsza pani. Dziś jak schodziliśmy z plaży, a ja ostatnia z zadyszką. -
Moj wózek http://babyjogger.se/produkt/city-mini-gt/ ja mam czarny
Na razie kupiliśmy spacerówkę, musimy jeszcze dokupić gondolę i fotelik samochodowy. Wszystko na tym samym stalazu da sie montować. Spacerówka była w promocji:) poczekamy, moze reszta tez bedzie:)
Pianistka, jak tak kolezanka?Carolline, Giannaa lubią tę wiadomość
-
Moja przyjaciółka dzisiaj o godzinie 7:15 powitała na świecie swojego synka Miłosza
W nocy pisał do mnie jej mąż, miała bardzo ciężki poród...
o godzinie 20 miała regularne bolesne skurcze co 3-4 minuty i rozwarcie 8 cm, chwilę później rozwarcie było 10 cm ale nie mogła wydusić małego na świat
Męczyła się do 7 rano kiedy padła decyzja o szybkiej cesarce.
I tak drogą cięcia cesarskiego przyszedł na świat ich syn Miłosz 56 cm i PONAD 5 KG WAGI!!!
Dlatego nie mogła go urodzić
Ale jestem szczęśliwa że już jest po ten stronie brzuszka
Cały poród od kiedy odeszły jej wody i zaczęła mieć skurcze trwał 31 godzin.Giannaa lubi tę wiadomość
-
marti87 wrote:5 kg to naprawdę już duzo, biedna musiała się namęczyć... mnie też to przeraża, mój mąż ważył ponad 4 kg.
W ogóle wchodzę dziś pokoju, a mój m. śpi wtulony w moją poduchę ciążową
My dzisiaj w nocy się dzieliliśmy poduchą przez sen mi mąż zabierał