X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam z NAVu wiadomość że jeden z moich pracodawców nie wysłał jeszcze inntektsopplysninger więc nici z pieniedzy w sierpniu... Napisalam już do szefowej żeby się tym zajęła :/
    No co za barany

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten śpiworek, ja bym sie nie zastanawiała

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się dowiedzieliśmy wszystkiego odnośnie tej pieczątki...już mnie kurwica za przeproszeniem bierze, że załatwienie numeru personalnego tak się ciągnie i końca nie widać ... Dziś wysyłam akt do warszawy ale tam 3-4 tyg mają na odesłanie.

Dziś byłam w szpitalu na pobraniu krwi...babka miała problem z wprowadzeniem mnie do systemu z powodu braku nr personalnego (mam nadany jakiś wymyślony) Ale w końcu się udało...

Czy któraś z Was się orientuje czy jak dziecko ma d-nummer to może skorzystać tutaj ze służby zdrowia ? Bo nas zaczyna coś krecić i obawiam się, że młody zaraz mi się rozchoruje.

Pianistka Śliczna czapeczka ;-) i kombinezon tez ;-) bardzo praktyczny - bierz go i się nie zastanawiaj ;-)
    Marti Rozumiem, że Ty tą pieczątkę będziesz osobiście w Warszawie załatwiała?

Mam już łóżeczko dla dzieciątka ;-) W Polsce tylko sobie kupie materac bo tu nie widziałam gryki z kokosem a ten materac kosztuje około 100zł i jest jak dla mnie najlepszy przy młodym się sprawdził i opinie na necie też są pozytywne ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:12

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit ...;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:12

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No umówiłam się z kobietką i niedługo idę kupić ten kombinezonik :) taniutko bardzo i ładny :)

Ciekawie będzie jak za 2 tygodnie okaże się że jednak Emma bo kombinezon jest granatowy i bardziej chłopięcy :D
    No ale zaryzykuję :)

Giannaa co do leczenia na D nummer to nie mam pojęcia :(

Ale jestem wściekła że szefowa jeszcze tego nie wysłała :/ i zostałam bez kasy w sierpniu

EDIT: Już go mam :) jest super! :) naprawdę fajowy i w świetnym stanie, jak nówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:42

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No umówiłam się z kobietką i niedługo idę kupić ten kombinezonik :) taniutko bardzo i ładny :)

Ciekawie będzie jak za 2 tygodnie okaże się że jednak Emma bo kombinezon jest granatowy i bardziej chłopięcy :D
    No ale zaryzykuję :)

Giannaa co do leczenia na D nummer to nie mam pojęcia :(

Ale jestem wściekła że szefowa jeszcze tego nie wysłała :/ i zostałam bez kasy w sierpniu

EDIT: Już go mam :) jest super! :) naprawdę fajowy i w świetnym stanie, jak nówka

Dla dziewczynki granatowy też może być ;-) Ja na pewno nie będę swoje córy ubierać tylko w róż bo za bardzo za tym kolorem nie przepadam ;-) zdecydowanie wolę wszystkie odcienie niebieskiego ;-)
    Ci Norwedzy to mają na wszystko czas...jak można kogoś bez pieniędzy zostawić na cały miesiąc ?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak bedzie Emma to ja odkupię

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2 tygodnie i się dowiem na 100% kto tam mieszka :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobity ;)
    Giannaa chyba tez musze sie wziac za ta pieczatke jesli mowisz, ze duzo zsbawy z tym jest :/
    Pianistka fajny kompinezon :) 62-68 to typowy na 3-4 mies dziecko chyba, ze Twoje bejbi bedzie okazale ;) masz jakies przeczucia co do ciazy ?
    My bardzo chcelismy corke, na poczatku ciazy mialam dwa lub trzy sny ze chlopca urodzilam hehe wiedzma jestem chyba :) ciesze sie z synusia, wazne aby zdrowy byl ~<3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Hej kobity ;)
    Giannaa chyba tez musze sie wziac za ta pieczatke jesli mowisz, ze duzo zsbawy z tym jest :/

Trochę czasu to zajmuje niestety, tu masz strone z informacjami co i jak zrobić https://www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/apostille/apostille

Chyba, że ślub braliście w NO wtedy tutaj musisz załatwić tą pieczątkę.
    Poza tym jak dziecko się tutaj urodzi to na akcie urodzenia trzeba będzie załatwić apostille, żeby dostać polski pesel a co za tym idzie paszport dla maleństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:50

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Trochę czasu to zajmuje niestety, tu masz strone z informacjami co i jak zrobić https://www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/apostille/apostille

Chyba, że ślub braliście w NO wtedy tutaj musisz załatwić tą pieczątkę.
    Poza tym jak dziecko się tutaj urodzi to na akcie urodzenia trzeba będzie załatwić apostille, żeby dostać polski pesel a co za tym idzie paszport dla maleństwa.
    Dzieki kochana kobieto :***

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Dzieki kochana kobieto :***

Nie ma za co ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo chciałam dziewczynkę, jakoś sobie nie mogłam wyobrazic, ze to bedzie chłopiec. Miałam mnóstwo ślicznych imion dla dziewczynki. A tu taka niespodzianka:) i tak juz go kocham....

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Ja tez bardzo chciałam dziewczynkę, jakoś sobie nie mogłam wyobrazic, ze to bedzie chłopiec. Miałam mnóstwo ślicznych imion dla dziewczynki. A tu taka niespodzianka:) i tak juz go kocham....

Jakbys sie wypowiedziala za mnie ;) slowo w slowo ;) maz z pierwszego zwiazku ma syna u dlatego mial nadzieje ze cira, no coz on jak krol, samych potomkow na tron plodzi ;)) moze nastepnym razem sie uda
    Jak narazie czekam na moje oczko w glowie <3 nacudowniejszego faceta

Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kilka snów że to dziewczynka :) Ale od początku ciąży przeczucia mam na chłopca i tak wynika z ostatniego USG :)
    Co do kombinezonu to czytałam na wielu forach że matki polecają 62. zwłaszcza że pod spód założy się pajaca czy coś... a gdybym urodziła kolosa? :D Mam przeczucie że maluch będzie duży :D
    Przecież nie musi być przylegający ciasno :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie czytałam ze lepiej 62 kupic

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a tu jest rozmiarówka łączona jako 62/68... mniejszy rozmiar to 50/56... a gdybym urodziła maluszka długiego na 56 to 2 miesiące taki kombinezon by nie przetrwał :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka na 100% to bedziesz wiedziala jak urodzisz:DDD
    Macie laski jakies typy imion dla dziewczynki miedzynarodowe. Miala byc wlasnie Emma a szanowny malzonek ostatnio zaczal krecic nosem i stwierdzil, ze mu nie pasuje. Ava jest na liscie, ale jakos do tej Emmy przywyklam i ciezko mi cos nowego wymyslic. Moze wy ze swiezym spojrzeniem rzucicie jakims fajnym pomyslem.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba jeszcze Ida, Kaya :)
    Ale u nas wybrane dla dziewczynki Emma :) i mąż nie chce słyszeć o innym

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mala miala imie Emma robocze przez 3 miesiace a we wtorek moj stwierdzil, ze jednak mu nie pasuje. Ida i Kaja tez na liscie byly razem z Nina, Laura i Sara. Ale jakos teraz nic mi nie pasuje, juz sie do Emmy przyzwyczailam, a teraz sie znow zastanawiamy. Juz mu zapowiedzialam, ze jak inne nie przypadnie do gustu odpowiednio to bedzie Emma czy chce czy nie :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ