Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Już się dowiedzieliśmy wszystkiego odnośnie tej pieczątki...już mnie kurwica za przeproszeniem bierze, że załatwienie numeru personalnego tak się ciągnie i końca nie widać ... Dziś wysyłam akt do warszawy ale tam 3-4 tyg mają na odesłanie.
Dziś byłam w szpitalu na pobraniu krwi...babka miała problem z wprowadzeniem mnie do systemu z powodu braku nr personalnego (mam nadany jakiś wymyślony) Ale w końcu się udało...
Czy któraś z Was się orientuje czy jak dziecko ma d-nummer to może skorzystać tutaj ze służby zdrowia ? Bo nas zaczyna coś krecić i obawiam się, że młody zaraz mi się rozchoruje.
Pianistka Śliczna czapeczka i kombinezon tez bardzo praktyczny - bierz go i się nie zastanawiaj
Marti Rozumiem, że Ty tą pieczątkę będziesz osobiście w Warszawie załatwiała?
Mam już łóżeczko dla dzieciątka W Polsce tylko sobie kupie materac bo tu nie widziałam gryki z kokosem a ten materac kosztuje około 100zł i jest jak dla mnie najlepszy przy młodym się sprawdził i opinie na necie też są pozytywneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:12
-
No umówiłam się z kobietką i niedługo idę kupić ten kombinezonik taniutko bardzo i ładny
Ciekawie będzie jak za 2 tygodnie okaże się że jednak Emma bo kombinezon jest granatowy i bardziej chłopięcy
No ale zaryzykuję
Giannaa co do leczenia na D nummer to nie mam pojęcia
Ale jestem wściekła że szefowa jeszcze tego nie wysłała i zostałam bez kasy w sierpniu
EDIT: Już go mam jest super! naprawdę fajowy i w świetnym stanie, jak nówkaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:42
Carolline lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:No umówiłam się z kobietką i niedługo idę kupić ten kombinezonik taniutko bardzo i ładny
Ciekawie będzie jak za 2 tygodnie okaże się że jednak Emma bo kombinezon jest granatowy i bardziej chłopięcy
No ale zaryzykuję
Giannaa co do leczenia na D nummer to nie mam pojęcia
Ale jestem wściekła że szefowa jeszcze tego nie wysłała i zostałam bez kasy w sierpniu
EDIT: Już go mam jest super! naprawdę fajowy i w świetnym stanie, jak nówka
Dla dziewczynki granatowy też może być Ja na pewno nie będę swoje córy ubierać tylko w róż bo za bardzo za tym kolorem nie przepadam zdecydowanie wolę wszystkie odcienie niebieskiego
Ci Norwedzy to mają na wszystko czas...jak można kogoś bez pieniędzy zostawić na cały miesiąc ? -
Hej kobity
Giannaa chyba tez musze sie wziac za ta pieczatke jesli mowisz, ze duzo zsbawy z tym jest
Pianistka fajny kompinezon 62-68 to typowy na 3-4 mies dziecko chyba, ze Twoje bejbi bedzie okazale masz jakies przeczucia co do ciazy ?
My bardzo chcelismy corke, na poczatku ciazy mialam dwa lub trzy sny ze chlopca urodzilam hehe wiedzma jestem chyba ciesze sie z synusia, wazne aby zdrowy byl ~ -
annggela wrote:Hej kobity
Giannaa chyba tez musze sie wziac za ta pieczatke jesli mowisz, ze duzo zsbawy z tym jest
Trochę czasu to zajmuje niestety, tu masz strone z informacjami co i jak zrobić https://www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/apostille/apostille
Chyba, że ślub braliście w NO wtedy tutaj musisz załatwić tą pieczątkę.
Poza tym jak dziecko się tutaj urodzi to na akcie urodzenia trzeba będzie załatwić apostille, żeby dostać polski pesel a co za tym idzie paszport dla maleństwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:50
-
Giannaa wrote:Trochę czasu to zajmuje niestety, tu masz strone z informacjami co i jak zrobić https://www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/apostille/apostille
Chyba, że ślub braliście w NO wtedy tutaj musisz załatwić tą pieczątkę.
Poza tym jak dziecko się tutaj urodzi to na akcie urodzenia trzeba będzie załatwić apostille, żeby dostać polski pesel a co za tym idzie paszport dla maleństwa. -
Cynnia wrote:Ja tez bardzo chciałam dziewczynkę, jakoś sobie nie mogłam wyobrazic, ze to bedzie chłopiec. Miałam mnóstwo ślicznych imion dla dziewczynki. A tu taka niespodzianka:) i tak juz go kocham....
Jakbys sie wypowiedziala za mnie slowo w slowo maz z pierwszego zwiazku ma syna u dlatego mial nadzieje ze cira, no coz on jak krol, samych potomkow na tron plodzi ) moze nastepnym razem sie uda
Jak narazie czekam na moje oczko w glowie nacudowniejszego facetaGiannaa, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Ja miałam kilka snów że to dziewczynka Ale od początku ciąży przeczucia mam na chłopca i tak wynika z ostatniego USG
Co do kombinezonu to czytałam na wielu forach że matki polecają 62. zwłaszcza że pod spód założy się pajaca czy coś... a gdybym urodziła kolosa? Mam przeczucie że maluch będzie duży
Przecież nie musi być przylegający ciasno -
Pianistka na 100% to bedziesz wiedziala jak urodzisz:DDD
Macie laski jakies typy imion dla dziewczynki miedzynarodowe. Miala byc wlasnie Emma a szanowny malzonek ostatnio zaczal krecic nosem i stwierdzil, ze mu nie pasuje. Ava jest na liscie, ale jakos do tej Emmy przywyklam i ciezko mi cos nowego wymyslic. Moze wy ze swiezym spojrzeniem rzucicie jakims fajnym pomyslem. -
U nas mala miala imie Emma robocze przez 3 miesiace a we wtorek moj stwierdzil, ze jednak mu nie pasuje. Ida i Kaja tez na liscie byly razem z Nina, Laura i Sara. Ale jakos teraz nic mi nie pasuje, juz sie do Emmy przyzwyczailam, a teraz sie znow zastanawiamy. Juz mu zapowiedzialam, ze jak inne nie przypadnie do gustu odpowiednio to bedzie Emma czy chce czy nie