Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam z NAVu wiadomość że jeden z moich pracodawców nie wysłał jeszcze inntektsopplysninger więc nici z pieniedzy w sierpniu... Napisalam już do szefowej żeby się tym zajęła :/
    No co za barany

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten śpiworek, ja bym sie nie zastanawiała

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się dowiedzieliśmy wszystkiego odnośnie tej pieczątki...już mnie kurwica za przeproszeniem bierze, że załatwienie numeru personalnego tak się ciągnie i końca nie widać ... Dziś wysyłam akt do warszawy ale tam 3-4 tyg mają na odesłanie.

Dziś byłam w szpitalu na pobraniu krwi...babka miała problem z wprowadzeniem mnie do systemu z powodu braku nr personalnego (mam nadany jakiś wymyślony) Ale w końcu się udało...

Czy któraś z Was się orientuje czy jak dziecko ma d-nummer to może skorzystać tutaj ze służby zdrowia ? Bo nas zaczyna coś krecić i obawiam się, że młody zaraz mi się rozchoruje.

Pianistka Śliczna czapeczka ;-) i kombinezon tez ;-) bardzo praktyczny - bierz go i się nie zastanawiaj ;-)
    Marti Rozumiem, że Ty tą pieczątkę będziesz osobiście w Warszawie załatwiała?

Mam już łóżeczko dla dzieciątka ;-) W Polsce tylko sobie kupie materac bo tu nie widziałam gryki z kokosem a ten materac kosztuje około 100zł i jest jak dla mnie najlepszy przy młodym się sprawdził i opinie na necie też są pozytywne ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:12

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit ...;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:12

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No umówiłam się z kobietką i niedługo idę kupić ten kombinezonik :) taniutko bardzo i ładny :)

Ciekawie będzie jak za 2 tygodnie okaże się że jednak Emma bo kombinezon jest granatowy i bardziej chłopięcy :D
    No ale zaryzykuję :)

Giannaa co do leczenia na D nummer to nie mam pojęcia :(

Ale jestem wściekła że szefowa jeszcze tego nie wysłała :/ i zostałam bez kasy w sierpniu

EDIT: Już go mam :) jest super! :) naprawdę fajowy i w świetnym stanie, jak nówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:42

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    No umówiłam się z kobietką i niedługo idę kupić ten kombinezonik :) taniutko bardzo i ładny :)

Ciekawie będzie jak za 2 tygodnie okaże się że jednak Emma bo kombinezon jest granatowy i bardziej chłopięcy :D
    No ale zaryzykuję :)

Giannaa co do leczenia na D nummer to nie mam pojęcia :(

Ale jestem wściekła że szefowa jeszcze tego nie wysłała :/ i zostałam bez kasy w sierpniu

EDIT: Już go mam :) jest super! :) naprawdę fajowy i w świetnym stanie, jak nówka

Dla dziewczynki granatowy też może być ;-) Ja na pewno nie będę swoje córy ubierać tylko w róż bo za bardzo za tym kolorem nie przepadam ;-) zdecydowanie wolę wszystkie odcienie niebieskiego ;-)
    Ci Norwedzy to mają na wszystko czas...jak można kogoś bez pieniędzy zostawić na cały miesiąc ?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka jak bedzie Emma to ja odkupię

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2 tygodnie i się dowiem na 100% kto tam mieszka :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobity ;)
    Giannaa chyba tez musze sie wziac za ta pieczatke jesli mowisz, ze duzo zsbawy z tym jest :/
    Pianistka fajny kompinezon :) 62-68 to typowy na 3-4 mies dziecko chyba, ze Twoje bejbi bedzie okazale ;) masz jakies przeczucia co do ciazy ?
    My bardzo chcelismy corke, na poczatku ciazy mialam dwa lub trzy sny ze chlopca urodzilam hehe wiedzma jestem chyba :) ciesze sie z synusia, wazne aby zdrowy byl ~<3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Hej kobity ;)
    Giannaa chyba tez musze sie wziac za ta pieczatke jesli mowisz, ze duzo zsbawy z tym jest :/

Trochę czasu to zajmuje niestety, tu masz strone z informacjami co i jak zrobić https://www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/apostille/apostille

Chyba, że ślub braliście w NO wtedy tutaj musisz załatwić tą pieczątkę.
    Poza tym jak dziecko się tutaj urodzi to na akcie urodzenia trzeba będzie załatwić apostille, żeby dostać polski pesel a co za tym idzie paszport dla maleństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 13:50

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Trochę czasu to zajmuje niestety, tu masz strone z informacjami co i jak zrobić https://www.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/apostille/apostille

Chyba, że ślub braliście w NO wtedy tutaj musisz załatwić tą pieczątkę.
    Poza tym jak dziecko się tutaj urodzi to na akcie urodzenia trzeba będzie załatwić apostille, żeby dostać polski pesel a co za tym idzie paszport dla maleństwa.
    Dzieki kochana kobieto :***

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Dzieki kochana kobieto :***

Nie ma za co ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo chciałam dziewczynkę, jakoś sobie nie mogłam wyobrazic, ze to bedzie chłopiec. Miałam mnóstwo ślicznych imion dla dziewczynki. A tu taka niespodzianka:) i tak juz go kocham....

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Ja tez bardzo chciałam dziewczynkę, jakoś sobie nie mogłam wyobrazic, ze to bedzie chłopiec. Miałam mnóstwo ślicznych imion dla dziewczynki. A tu taka niespodzianka:) i tak juz go kocham....

Jakbys sie wypowiedziala za mnie ;) slowo w slowo ;) maz z pierwszego zwiazku ma syna u dlatego mial nadzieje ze cira, no coz on jak krol, samych potomkow na tron plodzi ;)) moze nastepnym razem sie uda
    Jak narazie czekam na moje oczko w glowie <3 nacudowniejszego faceta

Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kilka snów że to dziewczynka :) Ale od początku ciąży przeczucia mam na chłopca i tak wynika z ostatniego USG :)
    Co do kombinezonu to czytałam na wielu forach że matki polecają 62. zwłaszcza że pod spód założy się pajaca czy coś... a gdybym urodziła kolosa? :D Mam przeczucie że maluch będzie duży :D
    Przecież nie musi być przylegający ciasno :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie czytałam ze lepiej 62 kupic

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a tu jest rozmiarówka łączona jako 62/68... mniejszy rozmiar to 50/56... a gdybym urodziła maluszka długiego na 56 to 2 miesiące taki kombinezon by nie przetrwał :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka na 100% to bedziesz wiedziala jak urodzisz:DDD
    Macie laski jakies typy imion dla dziewczynki miedzynarodowe. Miala byc wlasnie Emma a szanowny malzonek ostatnio zaczal krecic nosem i stwierdzil, ze mu nie pasuje. Ava jest na liscie, ale jakos do tej Emmy przywyklam i ciezko mi cos nowego wymyslic. Moze wy ze swiezym spojrzeniem rzucicie jakims fajnym pomyslem.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podoba jeszcze Ida, Kaya :)
    Ale u nas wybrane dla dziewczynki Emma :) i mąż nie chce słyszeć o innym

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mala miala imie Emma robocze przez 3 miesiace a we wtorek moj stwierdzil, ze jednak mu nie pasuje. Ida i Kaja tez na liscie byly razem z Nina, Laura i Sara. Ale jakos teraz nic mi nie pasuje, juz sie do Emmy przyzwyczailam, a teraz sie znow zastanawiamy. Juz mu zapowiedzialam, ze jak inne nie przypadnie do gustu odpowiednio to bedzie Emma czy chce czy nie :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ