X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna to tylko dadza CI paracet :-/ moze herbatka miod,cytryna i mleko,polecam tez imbir ! Ja mam zapas w domu lekarstw prenalen dla kobiet w ciazy jak chcesz moge cos CI wyslac?

Giannaa, Carolline lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo witaminy C. Moj mąż jak go chwyta przeziębienie to zjada całą cytrynę na raz, albo robi sobie sok z cytryny i imbiru i słodzi to syropem klonowym. Pije z ciepłą woda. Fajnie rozgrzewa i dobrze smakuje. Mi to ostatnio tez pomogło

Giannaa lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Gianna to tylko dadza CI paracet :-/ moze herbatka miod,cytryna i mleko,polecam tez imbir ! Ja mam zapas w domu lekarstw prenalen dla kobiet w ciazy jak chcesz moge cos CI wyslac?

Dziękuje Ci bardzo ale na mnie prenalen nie działa :(

Chyba wyślę męża po miód imbir, cytrynę mam ;-) w najgorszym wypadku zjem łyżkę czosnku . Ja to ostatnio mam takie choróbska, że jak mnie złapią to nic nie pomaga nawet antybiotyk...na początku ciąży tak miałam. Teraz pogoda tu się popsuła... no cóż trzeba się przyzwyczaić do klimatu.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, z leków tutaj dla ciężarnych tylko paracet :(
    Ale spróbuj kurować się herbatą z miodem i cytryną lub sokiem malinowym

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, paracet tez weź. Działa przeciwzapalnie

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) jak tam Wasze samopoczucie dziś?

Pianistka super czapeczka :)
    Giannaa mam nadzieję, że szybko się wykurujesz. Zapisałam sobie tą podusie do wyprawki :)

Ja dziś byłam w Skatt, bo jeszcze nie dostałam numeru i już się wczoraj popłakałam. Powiedzieli, że numer nadali wczoraj i mam czekać aż przyjdzie pocztą. Nie wiem dlaczego kobieta nie mogła mi go po prostu podyktowac albo napisać... No ale skoro już jest, to czekam na ten list.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wyslij mi swoje imie nazwisko i date ur na priv to zobacze czy znajde.

Froggie lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Dziękuję ślicznie za pomoc :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjete.

Froggie lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline jesteś wspaniała :) jeszcze raz ogromne DZIĘKUJĘ :)
    Ta cała biurokracja męczyła mnie odkąd tu przyjechałam a brak numeru spędzał mi sen z powiek od tygodnia. Ostatnie badania krwi robiłam jeszcze w czerwcu w PL a teraz nareszcie będę mogła ruszyć do przodu :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, zeby nie dodatkowe kilogramy z wczesniej plus te ciazowe to by mi mogly skrzydla urosnac i bym odleciala hehe.

Giannaa lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Froggie, zeby nie dodatkowe kilogramy z wczesniej plus te ciazowe to by mi mogly skrzydla urosnac i bym odleciala hehe.
    Carolline, a jeśli mogę zapytać ile masz na + od początku ciąży?

Dziewczyny, jak Wasza waga? Cynnia, Giannaa? Bo chyba mam doła jak się ważę rano :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pal sześć te dodatkowe kilogramy :) z wdzięczności chętnie bym Ci wysłała domowej roboty ciacho albo duże pudło czekoladek :D a skrzydła to pewnie masz, tylko ich nie widać :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja pewnie będę wyjątkiem, bo mi waga waha się bardzo niewiele, może jakieś 0,5 kg od początku ciąży. Trochę mnie to martwi, bo przed ciążą miałam BMI poniżej 18,5 (czułam się rewelacyjnie) i w sumie to nie mogę się doczekać kiedy zacznie mi przybywać. Przynajmniej brzuszek trochę mi urósł już :)

Cynnia lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plus 10-11 i mam nadzieje, ze to koniec, choc biorac pod uwage, ze mam tesciow z wizyta, ktorzy codziennie szaleja w kuchni to juz sama nie wiem. Dobrze, ze mi mloda na zoladek naciska, bo nawet sila nie da sie do niego za duzo wepchnac. Aktywnosc mi sie tez juz zmniejszyla i czuje sie jak stara baba moje 5 km spacerku dziennie odpykac. Gdzie jeszcze do konca czerwca to bylo 7-8 a do konca maja 8-10. Normalnie rownia pochyla.
    Przy moim BMI sprzed ciazy 11 to jest max zalecane jest przytyc, choc moj dr uwaza, ze jest ok.

Cynnia lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie ty chudzinko!;)
    Mi jakieś 7 kg, ale jem wszystko co nie ucieka. Przed samą ciążą przybralam troszkę przez wspomaganie owu, ale jeszcze nie z nadwagą - rozm 38. Teraz jestem w szoku, beczka z nogami:( ale mam to w tyle...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z wagą taki ze przed samym zajściem w ciążę schudłam drastycznie kilka kg ze względu na to że pracowałam po 14-16 godzin, spałam co drugi dzień i prawie nie jadłam... i oczywiście kiedy mój rytm wrócił do normy pod koniec maja, waga zaczęła wracać do starego poziomu...i w połowie czerwca znów ważyłam tyle co zwykle.
    I nie wiem czy powinnam liczyć wagę początkową jako tą kied tak schudłam? Czy raczej normalną która utrzymuje mi się od kilka lat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 15:33

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia u mnie problem jest taki że ubrania noszę rozmiar 38, biust 75E przed ciążą... Czyli nie byłam grubasem...
    ale moja waga O.o wg BMI miałam prawie 20 kg nadwagi... przy rozmiarze ubrań 38... xD
    Więc raczej uważałabym się za normalnie zbudowaną... ale liczby mówią swoje...

w tym momencie licząc od wagi która towarzyszy mi od kilku lat przytyłam 3,5 kg...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę od najniższej w ciazy, ale to juz każdy robi po swojemu. Mi sie wydaje to najbardziej wiarygodnym przyrostem w ciazy

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie była tylko różnica 1 kg jak sie u lekarza ważyłam pierwszy raz wiec liczę od tej niższej. Z córką w sumie przytyłam 19 kg i wcale sie nie zdziwię jak teraz tez tak bedzie. Tylko wtedy ważyłam 15 -18 kg mniej na poczatku ;)

zem3sg18fbglipi0.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ