Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Gianna to tylko dadza CI paracet moze herbatka miod,cytryna i mleko,polecam tez imbir ! Ja mam zapas w domu lekarstw prenalen dla kobiet w ciazy jak chcesz moge cos CI wyslac?
Giannaa, Carolline lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Duzo witaminy C. Moj mąż jak go chwyta przeziębienie to zjada całą cytrynę na raz, albo robi sobie sok z cytryny i imbiru i słodzi to syropem klonowym. Pije z ciepłą woda. Fajnie rozgrzewa i dobrze smakuje. Mi to ostatnio tez pomogło
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Kitaja wrote:Gianna to tylko dadza CI paracet moze herbatka miod,cytryna i mleko,polecam tez imbir ! Ja mam zapas w domu lekarstw prenalen dla kobiet w ciazy jak chcesz moge cos CI wyslac?
Dziękuje Ci bardzo ale na mnie prenalen nie działa
Chyba wyślę męża po miód imbir, cytrynę mam w najgorszym wypadku zjem łyżkę czosnku . Ja to ostatnio mam takie choróbska, że jak mnie złapią to nic nie pomaga nawet antybiotyk...na początku ciąży tak miałam. Teraz pogoda tu się popsuła... no cóż trzeba się przyzwyczaić do klimatu. -
Hej Dziewczyny jak tam Wasze samopoczucie dziś?
Pianistka super czapeczka
Giannaa mam nadzieję, że szybko się wykurujesz. Zapisałam sobie tą podusie do wyprawki
Ja dziś byłam w Skatt, bo jeszcze nie dostałam numeru i już się wczoraj popłakałam. Powiedzieli, że numer nadali wczoraj i mam czekać aż przyjdzie pocztą. Nie wiem dlaczego kobieta nie mogła mi go po prostu podyktowac albo napisać... No ale skoro już jest, to czekam na ten list. -
Carolline jesteś wspaniała jeszcze raz ogromne DZIĘKUJĘ
Ta cała biurokracja męczyła mnie odkąd tu przyjechałam a brak numeru spędzał mi sen z powiek od tygodnia. Ostatnie badania krwi robiłam jeszcze w czerwcu w PL a teraz nareszcie będę mogła ruszyć do przodu
-
Carolline wrote:Froggie, zeby nie dodatkowe kilogramy z wczesniej plus te ciazowe to by mi mogly skrzydla urosnac i bym odleciala hehe.
Dziewczyny, jak Wasza waga? Cynnia, Giannaa? Bo chyba mam doła jak się ważę rano -
Pianistka ja pewnie będę wyjątkiem, bo mi waga waha się bardzo niewiele, może jakieś 0,5 kg od początku ciąży. Trochę mnie to martwi, bo przed ciążą miałam BMI poniżej 18,5 (czułam się rewelacyjnie) i w sumie to nie mogę się doczekać kiedy zacznie mi przybywać. Przynajmniej brzuszek trochę mi urósł już
Cynnia lubi tę wiadomość
-
Ja mam plus 10-11 i mam nadzieje, ze to koniec, choc biorac pod uwage, ze mam tesciow z wizyta, ktorzy codziennie szaleja w kuchni to juz sama nie wiem. Dobrze, ze mi mloda na zoladek naciska, bo nawet sila nie da sie do niego za duzo wepchnac. Aktywnosc mi sie tez juz zmniejszyla i czuje sie jak stara baba moje 5 km spacerku dziennie odpykac. Gdzie jeszcze do konca czerwca to bylo 7-8 a do konca maja 8-10. Normalnie rownia pochyla.
Przy moim BMI sprzed ciazy 11 to jest max zalecane jest przytyc, choc moj dr uwaza, ze jest ok.Cynnia lubi tę wiadomość
-
Ja mam problem z wagą taki ze przed samym zajściem w ciążę schudłam drastycznie kilka kg ze względu na to że pracowałam po 14-16 godzin, spałam co drugi dzień i prawie nie jadłam... i oczywiście kiedy mój rytm wrócił do normy pod koniec maja, waga zaczęła wracać do starego poziomu...i w połowie czerwca znów ważyłam tyle co zwykle.
I nie wiem czy powinnam liczyć wagę początkową jako tą kied tak schudłam? Czy raczej normalną która utrzymuje mi się od kilka lat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 15:33
-
Cynnia u mnie problem jest taki że ubrania noszę rozmiar 38, biust 75E przed ciążą... Czyli nie byłam grubasem...
ale moja waga wg BMI miałam prawie 20 kg nadwagi... przy rozmiarze ubrań 38... xD
Więc raczej uważałabym się za normalnie zbudowaną... ale liczby mówią swoje...
w tym momencie licząc od wagi która towarzyszy mi od kilku lat przytyłam 3,5 kg...