Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak zwolnienie zalatwialam to mi w Navie od razu wydrukowali liste ktora ma szef wypelnic, bo uwzielam sie ze sama to zalatwie. Tam wpisal ile mi musi zaplacic przez 16 dni, ile zarabiam , miesiecznie wedlug umowy i dopisal plus nadgodziny a ja dostarczylam miesieczne wydruki z wyplat. Mi kazali przy pierwszym zwolnieniu to zalatwic, moze dlatego ze od razu mialam na prawie miesiac czasu
-
Dzień dobry
Jak samopoczucie dzisiaj?
Ja pół nocy nie spałam przez zatkany noc przez to, że mąż chrapał i przez ten cholerny deszcz...lało przez całą noc. Od 5tej już nie śpię i zaraz idę odsypiać męża nie ma dziecka nie ma i deszcz nie pada tylko jeszcze ten zatkany nos
Pianistka Ja nie jestem w stanie Ci nic doradzić ze względów oczywistych ale co mogę zrobić to trzymać kciuki, żebyś pieniądze dostała jak najszybciej! -
Cynnia wrote:Bierze sie średnią z 3 ostatnich miesięcy przed chorobowym
Z resztą, wszystko jedno ile wezmą pod uwagę
Annggela, ja się w navie pytałam to mówili że lonnslipy nie mogą byc. pierwsze zwolnienie dostałam na 2 tygodnie wiec to się łapało w arbeidsgiverenperiode ale dopiero po kolejnym kazali mi ten opplysningskjema dostarczyć. czyli miesiąc temu. od tamtej pory moja szefowa i księgowi się z tym bebrają
No nic, niby szefowa napisała że to już poszło zatwierdzone do Aditro, oni to mają wypełnić (kwoty) i wysłać do NAVu... poczekam z tydzień i zadzwonię do NAVu zapytać czy dostarczone jest -
Giannaa wrote:Dzień dobry
Jak samopoczucie dzisiaj?
Ja pół nocy nie spałam przez zatkany noc przez to, że mąż chrapał i przez ten cholerny deszcz...lało przez całą noc. Od 5tej już nie śpię i zaraz idę odsypiać męża nie ma dziecka nie ma i deszcz nie pada tylko jeszcze ten zatkany nos
Pianistka Ja nie jestem w stanie Ci nic doradzić ze względów oczywistych ale co mogę zrobić to trzymać kciuki, żebyś pieniądze dostała jak najszybciej!
Dzień dobry Ja się witam w 5 miesiącu wg belly szałowo
Jak się czujesz? tylko katar został?
Wiesz, no niestety NAJSZYBCIEJ to jest 30 września... a jeśli w przyciągu 1,5 tygodnia oni tego nie ogarną to dostanę kasę 30... ale października!
ale z drugiej strony jak dostanę w kupce tyle kasy to fajnie -
Kurde Pianistka ale ten czas leci !!!! Łał 5 miesiąc A jak pamiętam jak byłaś w 6 tyg i panikowałaś Jak ten czas zleciał
Co do samopoczucia, gardło mnie już nie boli ale ja jak mam katar to prawie jakbym umierała Jak nie mogę oddychać nosem to nerwowa jestem do tego spać nie mogę i czuje się jakby cała twarz mi puchła.
Jeśli utrzymacie się na razie z wypłaty męża to nie jest źle A później jak dostaniesz taki pliczek obrazków to możesz iść i poszaleć na zakupach Ale co się nerwów najesz to już Twoje... -
Giannaa wrote:Kurde Pianistka ale ten czas leci !!!! Łał 5 miesiąc A jak pamiętam jak byłaś w 6 tyg i panikowałaś Jak ten czas zleciał
Co do samopoczucia, gardło mnie już nie boli ale ja jak mam katar to prawie jakbym umierała Jak nie mogę oddychać nosem to nerwowa jestem do tego spać nie mogę i czuje się jakby cała twarz mi puchła.
Jeśli utrzymacie się na razie z wypłaty męża to nie jest źle A później jak dostaniesz taki pliczek obrazków to możesz iść i poszaleć na zakupach Ale co się nerwów najesz to już Twoje...
Utrzymamy się tylko problem jest taki że mąż przyzwyczaił się do troszkę innej ilości kasy do wydania i teraz ja jestem złą, wredną żoną bo każę oszczędzać i zabraniam kupić grę na PSa za 1000 nok... ^^
Co do kataru to też tak mam jak mam katar i ból gardła to czuję się gorzej niż przy gorączce milion stopni współczuję
A to prawda że czas szybko leci już 18 tydzień i zaraz połowa ciąży
A pamiętam jak się cieszyłam wchodząc w 10 tydzień że to już dużo
-
Giannaa zdrowka i jeszcze raz zdrowka :*
Na katar mam sposol, oczyscin nos woda, nieorzyjemne ale trza triche powciagac i wachalam cebule, nie raz mi to pomoglo. Mozesz tez kupic sol morska i oczyszczac nosek.
Pianistka no widzisz, zalezy na jakiego czlowieka trafisz ja przy zwolnieniu i przy macierzynskim zostawialam im lonnslipy i jeszcze facet mi pomogl robiac notatki, co do chorobowego to sie udalo, troszke wiecej dostalam, nie wiele ale zawsze cos. Zobaczymy jak bedzie z macierzynskim stresuje sie
Jak w miare szybko wysla te papiery to na 20 wrzesnia dostaniesz kaske ja zwolnienie pierwsze dalam 3 czerwca i tego samego miesiaca Nav sie ze mna rozliczylGiannaa lubi tę wiadomość
-
Pianistka, ale z tego co wiem to nav płaci cześciej niż 1 raz w miesiacu
Froggie trzymam kciuki.
Gianna pij cały czas tą miksturę co wczesniej, moze jakieś ziółka do wdychania na katar?
Ja wlasnie wracam z pobrania krwi, w poniedziałek do fastlegeFroggie lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:
A to prawda że czas szybko leci już 18 tydzień i zaraz połowa ciąży
A pamiętam jak się cieszyłam wchodząc w 10 tydzień że to już dużo
Bardzo szybko leci pamietam pierwsze usg gdzie widzialam moja kropeczke w 5 tc a potem w 7 tc serduszko i juz kropeczka nie byl pierszy kopniak ohhhhh.... Dzisiaj snilam o nim, przytulalam go i calowalam moj maly szogun odpoczywa teraz ale nie na dlugo zaraz bede jeszczec bo mam wrazenie ze mi brzuch rozerwie tym rozpychaniem sie
Cynnia chorobowe i macierzynskie sa wyplacane raz i to 20, co dwa tyg placa gdy jestes na permiteringu, zdazy sie ze cos wyrownaja na koniec mies , ja tak mialam za 3 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 09:08
-
20-ego? Na stronie navu jest napisane że ostatniego dnia roboczego... i tak samo mi powiedzieli w NAVie..
Wiesz, chodzi o to że to duża sieć, i zanim ktoś się zajmie tym kwitem to trzeba wszystkich na nogi postawić... jeśli za tydzień zadzwonię do NAVu i mi powiedzą że jeszcze nie mają zaświadczenia to pójdę do NAVu sama z lonnslipami i spróbuje...
Ale naprawdę chciałabym żeby juz bylo ok