X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super :) to za tydzień położna założy Ci kartę ciąży i da skierowanie na badania :)
    fajnie że się ruszyło :)

Froggie lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polozna widzialam na USG polowkowym i w dniu porodu, chodziłam tylko do lekarza rodzinnego ;)

Froggie super,że się ruszyło ispokojnie teraz możesz cieszyć się swoim stanem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 14:15

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba biję rekordy :D bo chodzę i do położnej i do rodzinnego i do gina i do połoznej prywatnie :D na zmianę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 14:20

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    a z jakiego miasta jesteś? :)
    ja obawiam się porodu przedwczesnego bo u mnie w rodzinie często się zdarzał a i ta ciąża od początku nie jest łatwa więc będę zaskoczona jeśli wszystko będzie pięknie :D
    Także ja od nowego roku jestem w mega gotowości

Ja mieszkam w Sarpsborgu ok.30km od granicy szwedzkiej, początek Norwegii :) Ja na walizce siedziałam już od 27 grudnia :p

P.S nienawidze pisać z telefonu, urywa mi wiadomości i pózniej szopy wychodzą :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 14:21

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dlatego mam plan być gotowa z wyprawką, miejscem dla maluszka do świąt :)
    a po świętach relaks i oczekiwanie :D

Ja Stavanger

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to dużo Was polskich mamusiek w Stavanger :) Moje okolice mało zaludnione przez polską społeczność niestety, a jak są to pochowani po chałupach,że ich nie widac :P I lepiej dmuchac na zimne i być gotowym już wcześniej,bo nikt nie zna dnia, ani godziny :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Pianistka to dużo Was polskich mamusiek w Stavanger :) Moje okolice mało zaludnione przez polską społeczność niestety, a jak są to pochowani po chałupach,że ich nie widac :P I lepiej dmuchac na zimne i być gotowym już wcześniej,bo nikt nie zna dnia, ani godziny :)

Jak pochowani po chałupach <bunt> :P Ja jestem z Twoich okolic i wcale nas (Polaków) tu tak mało nie ma ;-) Powiedz mi jak z małą zimę zniosłaś i jak to było u Ciebie ze spacerami? Tu w tych rejonach potrafi być bardzo zimno.

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba torbe powoli bede pakowac, caly czas to odkladam :) jak narazie koncze z pokoikiem, wlasnie okno maluje na bialo :) ciuszki gotowe , popakowane w worki prozniowe :) wykorzystalam to ze nas nie bylo caly lipiec i troche nabilam pradu na koniec ;) bynajmniej poszlo do tamtego rachunku za prad ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa może i sporo jest w Naszych okolicach , sama mam w Twoich okolicach kilka koleżanek, ale niestety nie spotykamy się, bo wszyscy mają swoje jakieś tak prace, obowiazki i dzieci do ogarniecia, wiec i czasu brak na spotkania. Wiem to po sobie jak jeszcze w ciazy nie byłam i nie siedzialam w domu to czasu nie bylo, albo bylo go mało nawet pracujac 7-15 od poniedziałku do piątku, to w sobote chciałam posiedzieć w domu i odpocząć. Bardziej chodziło mi o mamusie, które maja dzieciaczki i można byłoby spotkac sie na jakis spacerek, kawusie i ploteczki :)

Zima !? Jaka zima tutaj zimy konkretnej nie widziałam i nie czułam od dwóch , może trzech sezonów :P Kiedys to były zimy sniegu kupa i -20 a nawet wiecej. W tym roku to już wogóle nie było zle, ja po tygodniu wyszłam na spacerek zaczynajac od 15 min i codziennie zwiekszałam po pare minut :)

Annggela a czemu pakujesz ciuszki w worki próżniowe !?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:19

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Giannaa może i sporo jest w Naszych okolicach , sama mam w Twoich okolicach kilka koleżanek, ale niestety nie spotykamy się, bo wszyscy mają swoje jakieś tak prace, obowiazki i dzieci do ogarniecia, wiec i czasu brak na spotkania. Wiem to po sobie jak jeszcze w ciazy nie byłam i nie siedzialam w domu to czasu nie bylo, albo bylo go mało nawet pracujac 7-15 od poniedziałku do piątku, to w sobote chciałam posiedzieć w domu i odpocząć. Bardziej chodziło mi o mamusie, które maja dzieciaczki i można byłoby spotkac sie na jakis spacerek, kawusie i ploteczki :)

Zima !? Jaka zima tutaj zimy konkretnej nie widziałam i nie czułam od dwóch , może trzech sezonów :P Kiedys to były zimy sniegu kupa i -20 a nawet wiecej. W tym roku to już wogóle nie było zle, ja po tygodniu wyszłam na spacerek zaczynajac od 15 min i codziennie zwiekszałam po pare minut :)

Ja jestem chętna na kawusie i ploteczki jak by co ;-) Znalazłam Ciebie na grupie fb mamy w Norwegii i mamy nawet wspólną jedną znajomą ;-) Cały problem w tym, że nie jestem mobilna, mąż zabiera auto bo pracuje we Fredrikstad. Ale weekend ? Czemu nie ;-) Może zbierzemy mamy z Sarpsorga i w jakiś weekend potkamy się gdzieś ? ;-)

Co do zimy ...mój mąż mieszkał do maja w Ringvoll taka wiocha kawałek za Moss tam to śniegiem i mrozem dawało nieźle ... ale zawsze się śmiał, że tam jest środek drugiego trójkąta Bermudzkiego :P Może miał racje.

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dosc szybko je popralam, na koniec lipca, pokoik smierdzi nowoscia i nie chce aby to przeszlo zapachem, sciany dopiero w tym tyg pomalowane, nowy dywan, dzis okno pomalowalam, niech wywietrzeje, wozka tez z folii nie wyjelam. Facet w sklepie mi mowil aby odpakowac 3 tyg przed terminem porodu.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja jestem chętna na kawusie i ploteczki jak by co ;-) Znalazłam Ciebie na grupie fb mamy w Norwegii i mamy nawet wspólną jedną znajomą ;-) Cały problem w tym, że nie jestem mobilna, mąż zabiera auto bo pracuje we Fredrikstad. Ale weekend ? Czemu nie ;-) Może zbierzemy mamy z Sarpsorga i w jakiś weekend potkamy się gdzieś ? ;-)

Co do zimy ...mój mąż mieszkał do maja w Ringvoll taka wiocha kawałek za Moss tam to śniegiem i mrozem dawało nieźle ... ale zawsze się śmiał, że tam jest środek drugiego trójkąta Bermudzkiego :P Może miał racje.

Heheh to ty szpieg Szoguna jesteś :P (żarcik)Ja niestety też mobilna nie jestem, jedynie wózek z Olivią w srodku ;) A wiesz,że nawet sie domyślam o której znajomej mowa :P Ja jestem za spotkaniem może Tobie sie uda jakieś mamuśki zwerbować, bo mnie sie nie udało i odpuściłam.

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakuj sie Annggela;) ja to juz chyba bym w blokach startowych stała na Twoim miejscu;)

Fajnie, ze sie dziewczyny zgadalyscie, ze jesteście z tych samych okolic. Ja Fb nie mam i raczej nie bede juz miec, ale fajnie, ze jest to forum przynajmniej. Juz sie chyba uzależniłam. Moze całkiem zrezygnuje z kawy bo jedna używka w ciąży w zupełności wystarczy:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Bo dosc szybko je popralam, na koniec lipca, pokoik smierdzi nowoscia i nie chce aby to przeszlo zapachem, sciany dopiero w tym tyg pomalowane, nowy dywan, dzis okno pomalowalam, niech wywietrzeje, wozka tez z folii nie wyjelam. Facet w sklepie mi mowil aby odpakowac 3 tyg przed terminem porodu.

Okey rozumiem ;) z ciekawości pytam :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Heheh to ty szpieg Szoguna jesteś :P (żarcik)Ja niestety też mobilna nie jestem, jedynie wózek z Olivią w srodku ;) A wiesz,że nawet sie domyślam o której znajomej mowa :P Ja jestem za spotkaniem może Tobie sie uda jakieś mamuśki zwerbować, bo mnie sie nie udało i odpuściłam.

Hahah rozbawiłaś mnie ;-) Pewnie w jakiś weekend zajadę do Sarpsborag do Anki bo o niej mowa ;-) To o ile pogada dopisze możemy się wybrać na spacer ;-) Ja tutaj bez auta to czuję się jak upośledzona :P Ale wiercę mężowi dziurę w brzuchu o auto dla mnie ;-)

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, to pisze się na spacerek z Wami :) Wiedziałam, że o Anię chodzi, bo przelatując parę stron na forum przeczytałam post z wizyty u Niej :P

Annggela ja juz pokoik miałam przygotowany w połowie listopada i odrazu zaczęlam prać i szykowac ubranka jak głupia ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja auta nie używam :) Mieszkam w samym centrum, do centrum handlowego i lekarza mam 10 minut spacerkiem :D do pracy mam 8 minut spacerkiem :D
    A w Stavanger to cud mieć taką wygodę bo tam gdzie mieszkalismy wczesniej mój dojazd do pracy trwał godzinę :)
    teraz wszędzie mam tak blisko :)

Anngela, na jakie kolorki pomalowaliście pokoik? wrzuć foto :)

kafabi, Giannaa lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi ja chcę w październiku mieć pokoik pomalowany i umeblowany, a potem zajmę się dodatkami, wystrojem itd :)

kafabi lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A ja auta nie używam :) Mieszkam w samym centrum, do centrum handlowego i lekarza mam 10 minut spacerkiem :D do pracy mam 8 minut spacerkiem :D
    A w Stavanger to cud mieć taką wygodę bo tam gdzie mieszkalismy wczesniej mój dojazd do pracy trwał godzinę :)
    teraz wszędzie mam tak blisko :)

Anngela, na jakie kolorki pomalowaliście pokoik? wrzuć foto :)

Ja również mieszkam w centrum do pracy mam 900m, lekarz 600m, a starszy syn do szkoły 300m , wiec i ja z buta wszedzie chodzę i nie narzekam :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w pokoju dla malucha graciarnię na razie, na szczescie nie trzeba malować, tylko mebelki i bedzie pięknie. Planuje tylko łóżeczko i komodę i wstawię tam fotel, który mamy w sypialni. Ale nie mam pojecia kiedy to zrobie, moze w listopadzie dopiero:(

zem3sg18fbglipi0.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ