X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super :) to za tydzień położna założy Ci kartę ciąży i da skierowanie na badania :)
    fajnie że się ruszyło :)

Froggie lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polozna widzialam na USG polowkowym i w dniu porodu, chodziłam tylko do lekarza rodzinnego ;)

Froggie super,że się ruszyło ispokojnie teraz możesz cieszyć się swoim stanem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 14:15

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba biję rekordy :D bo chodzę i do położnej i do rodzinnego i do gina i do połoznej prywatnie :D na zmianę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 14:20

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    a z jakiego miasta jesteś? :)
    ja obawiam się porodu przedwczesnego bo u mnie w rodzinie często się zdarzał a i ta ciąża od początku nie jest łatwa więc będę zaskoczona jeśli wszystko będzie pięknie :D
    Także ja od nowego roku jestem w mega gotowości

Ja mieszkam w Sarpsborgu ok.30km od granicy szwedzkiej, początek Norwegii :) Ja na walizce siedziałam już od 27 grudnia :p

P.S nienawidze pisać z telefonu, urywa mi wiadomości i pózniej szopy wychodzą :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 14:21

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dlatego mam plan być gotowa z wyprawką, miejscem dla maluszka do świąt :)
    a po świętach relaks i oczekiwanie :D

Ja Stavanger

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to dużo Was polskich mamusiek w Stavanger :) Moje okolice mało zaludnione przez polską społeczność niestety, a jak są to pochowani po chałupach,że ich nie widac :P I lepiej dmuchac na zimne i być gotowym już wcześniej,bo nikt nie zna dnia, ani godziny :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Pianistka to dużo Was polskich mamusiek w Stavanger :) Moje okolice mało zaludnione przez polską społeczność niestety, a jak są to pochowani po chałupach,że ich nie widac :P I lepiej dmuchac na zimne i być gotowym już wcześniej,bo nikt nie zna dnia, ani godziny :)

Jak pochowani po chałupach <bunt> :P Ja jestem z Twoich okolic i wcale nas (Polaków) tu tak mało nie ma ;-) Powiedz mi jak z małą zimę zniosłaś i jak to było u Ciebie ze spacerami? Tu w tych rejonach potrafi być bardzo zimno.

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba torbe powoli bede pakowac, caly czas to odkladam :) jak narazie koncze z pokoikiem, wlasnie okno maluje na bialo :) ciuszki gotowe , popakowane w worki prozniowe :) wykorzystalam to ze nas nie bylo caly lipiec i troche nabilam pradu na koniec ;) bynajmniej poszlo do tamtego rachunku za prad ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa może i sporo jest w Naszych okolicach , sama mam w Twoich okolicach kilka koleżanek, ale niestety nie spotykamy się, bo wszyscy mają swoje jakieś tak prace, obowiazki i dzieci do ogarniecia, wiec i czasu brak na spotkania. Wiem to po sobie jak jeszcze w ciazy nie byłam i nie siedzialam w domu to czasu nie bylo, albo bylo go mało nawet pracujac 7-15 od poniedziałku do piątku, to w sobote chciałam posiedzieć w domu i odpocząć. Bardziej chodziło mi o mamusie, które maja dzieciaczki i można byłoby spotkac sie na jakis spacerek, kawusie i ploteczki :)

Zima !? Jaka zima tutaj zimy konkretnej nie widziałam i nie czułam od dwóch , może trzech sezonów :P Kiedys to były zimy sniegu kupa i -20 a nawet wiecej. W tym roku to już wogóle nie było zle, ja po tygodniu wyszłam na spacerek zaczynajac od 15 min i codziennie zwiekszałam po pare minut :)

Annggela a czemu pakujesz ciuszki w worki próżniowe !?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:19

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Giannaa może i sporo jest w Naszych okolicach , sama mam w Twoich okolicach kilka koleżanek, ale niestety nie spotykamy się, bo wszyscy mają swoje jakieś tak prace, obowiazki i dzieci do ogarniecia, wiec i czasu brak na spotkania. Wiem to po sobie jak jeszcze w ciazy nie byłam i nie siedzialam w domu to czasu nie bylo, albo bylo go mało nawet pracujac 7-15 od poniedziałku do piątku, to w sobote chciałam posiedzieć w domu i odpocząć. Bardziej chodziło mi o mamusie, które maja dzieciaczki i można byłoby spotkac sie na jakis spacerek, kawusie i ploteczki :)

Zima !? Jaka zima tutaj zimy konkretnej nie widziałam i nie czułam od dwóch , może trzech sezonów :P Kiedys to były zimy sniegu kupa i -20 a nawet wiecej. W tym roku to już wogóle nie było zle, ja po tygodniu wyszłam na spacerek zaczynajac od 15 min i codziennie zwiekszałam po pare minut :)

Ja jestem chętna na kawusie i ploteczki jak by co ;-) Znalazłam Ciebie na grupie fb mamy w Norwegii i mamy nawet wspólną jedną znajomą ;-) Cały problem w tym, że nie jestem mobilna, mąż zabiera auto bo pracuje we Fredrikstad. Ale weekend ? Czemu nie ;-) Może zbierzemy mamy z Sarpsorga i w jakiś weekend potkamy się gdzieś ? ;-)

Co do zimy ...mój mąż mieszkał do maja w Ringvoll taka wiocha kawałek za Moss tam to śniegiem i mrozem dawało nieźle ... ale zawsze się śmiał, że tam jest środek drugiego trójkąta Bermudzkiego :P Może miał racje.

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dosc szybko je popralam, na koniec lipca, pokoik smierdzi nowoscia i nie chce aby to przeszlo zapachem, sciany dopiero w tym tyg pomalowane, nowy dywan, dzis okno pomalowalam, niech wywietrzeje, wozka tez z folii nie wyjelam. Facet w sklepie mi mowil aby odpakowac 3 tyg przed terminem porodu.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja jestem chętna na kawusie i ploteczki jak by co ;-) Znalazłam Ciebie na grupie fb mamy w Norwegii i mamy nawet wspólną jedną znajomą ;-) Cały problem w tym, że nie jestem mobilna, mąż zabiera auto bo pracuje we Fredrikstad. Ale weekend ? Czemu nie ;-) Może zbierzemy mamy z Sarpsorga i w jakiś weekend potkamy się gdzieś ? ;-)

Co do zimy ...mój mąż mieszkał do maja w Ringvoll taka wiocha kawałek za Moss tam to śniegiem i mrozem dawało nieźle ... ale zawsze się śmiał, że tam jest środek drugiego trójkąta Bermudzkiego :P Może miał racje.

Heheh to ty szpieg Szoguna jesteś :P (żarcik)Ja niestety też mobilna nie jestem, jedynie wózek z Olivią w srodku ;) A wiesz,że nawet sie domyślam o której znajomej mowa :P Ja jestem za spotkaniem może Tobie sie uda jakieś mamuśki zwerbować, bo mnie sie nie udało i odpuściłam.

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakuj sie Annggela;) ja to juz chyba bym w blokach startowych stała na Twoim miejscu;)

Fajnie, ze sie dziewczyny zgadalyscie, ze jesteście z tych samych okolic. Ja Fb nie mam i raczej nie bede juz miec, ale fajnie, ze jest to forum przynajmniej. Juz sie chyba uzależniłam. Moze całkiem zrezygnuje z kawy bo jedna używka w ciąży w zupełności wystarczy:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Bo dosc szybko je popralam, na koniec lipca, pokoik smierdzi nowoscia i nie chce aby to przeszlo zapachem, sciany dopiero w tym tyg pomalowane, nowy dywan, dzis okno pomalowalam, niech wywietrzeje, wozka tez z folii nie wyjelam. Facet w sklepie mi mowil aby odpakowac 3 tyg przed terminem porodu.

Okey rozumiem ;) z ciekawości pytam :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Heheh to ty szpieg Szoguna jesteś :P (żarcik)Ja niestety też mobilna nie jestem, jedynie wózek z Olivią w srodku ;) A wiesz,że nawet sie domyślam o której znajomej mowa :P Ja jestem za spotkaniem może Tobie sie uda jakieś mamuśki zwerbować, bo mnie sie nie udało i odpuściłam.

Hahah rozbawiłaś mnie ;-) Pewnie w jakiś weekend zajadę do Sarpsborag do Anki bo o niej mowa ;-) To o ile pogada dopisze możemy się wybrać na spacer ;-) Ja tutaj bez auta to czuję się jak upośledzona :P Ale wiercę mężowi dziurę w brzuchu o auto dla mnie ;-)

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, to pisze się na spacerek z Wami :) Wiedziałam, że o Anię chodzi, bo przelatując parę stron na forum przeczytałam post z wizyty u Niej :P

Annggela ja juz pokoik miałam przygotowany w połowie listopada i odrazu zaczęlam prać i szykowac ubranka jak głupia ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja auta nie używam :) Mieszkam w samym centrum, do centrum handlowego i lekarza mam 10 minut spacerkiem :D do pracy mam 8 minut spacerkiem :D
    A w Stavanger to cud mieć taką wygodę bo tam gdzie mieszkalismy wczesniej mój dojazd do pracy trwał godzinę :)
    teraz wszędzie mam tak blisko :)

Anngela, na jakie kolorki pomalowaliście pokoik? wrzuć foto :)

kafabi, Giannaa lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi ja chcę w październiku mieć pokoik pomalowany i umeblowany, a potem zajmę się dodatkami, wystrojem itd :)

kafabi lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A ja auta nie używam :) Mieszkam w samym centrum, do centrum handlowego i lekarza mam 10 minut spacerkiem :D do pracy mam 8 minut spacerkiem :D
    A w Stavanger to cud mieć taką wygodę bo tam gdzie mieszkalismy wczesniej mój dojazd do pracy trwał godzinę :)
    teraz wszędzie mam tak blisko :)

Anngela, na jakie kolorki pomalowaliście pokoik? wrzuć foto :)

Ja również mieszkam w centrum do pracy mam 900m, lekarz 600m, a starszy syn do szkoły 300m , wiec i ja z buta wszedzie chodzę i nie narzekam :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w pokoju dla malucha graciarnię na razie, na szczescie nie trzeba malować, tylko mebelki i bedzie pięknie. Planuje tylko łóżeczko i komodę i wstawię tam fotel, który mamy w sypialni. Ale nie mam pojecia kiedy to zrobie, moze w listopadzie dopiero:(

zem3sg18fbglipi0.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ