Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:Kafabi ja chcę w październiku mieć pokoik pomalowany i umeblowany, a potem zajmę się dodatkami, wystrojem itd
Własnie sobie przypomniałam jaka radość była jak nasz pokoik zaczęłam urządzać, nawet fotki jeszcze na forum wstawiałam -
Ja Wam powiem, że chciałam mieszkanie jak najbardziej na uboczu z dala od cywilizacji bo już byłam zmęczona miastem i ludźmi... Całe życie mieszkałam w bloku i w mieście. Teraz jest mi dobrze chociaż wolałabym mieć swój własny domek bez lokatorów. Mogłabym nawet mieszkać w środku lasu byle by mi drogę w zimie odśnieżali No i musiałabym mieć swoje auto
Kafabi Jak masz gdzieś jeszcze zdjęcia pokoiku to podeślij Powiedz mi Córeczka śpi z wami w sypialni? Ma osobny pokój czy z bratem ? Aaaa i jak synek zareagował na pojawienie się córci ? Nie było zazdrości ? -
Storhaug jest spoko. Nam brakowało bliższych miejsc spacerowych. Mieszkałam prawie 5 lat blisko Konserthusa. Teraz jestem mega zadowolona, wychodze z domu i mam jezioro, kupe tras rowerowych i szlaków do chodzenia. Fajnie bedzie spacerować z wózkiem:) śmiejemy sie z mężem ze zdziczelismy w tej Norwegii. Wkurzają nas tłumy a w PL mieszkaliśmy w dużym mieście
-
W Sarpsborgu to centrum jak nie centrum Mamy dom w spokojnej okolicy i domy wkoło, ale aby zobaczyć sąsiada to graniczy z cudem :p
Giannaa Olivia od urodzenia śpi w swoim pokoju, ja wiem, że może to nie było wygodne jak w nocy wstawałam i szłam karmic, ale jakoś zleciały te 3 miesiace szybko i zaczęła przesypiać całe noce Teraz przynajmniej nie mam problemów,że spaniem w łóżeczku.Fabian zakochany w siostrze po uszy,a ona wpatrzona w niego jak w obrazek, jedynie pierwsze kilka tygodni jak była jeszcze bardzo malutka to troszkę zazdrosny był.Kiedy musiałam coś zrobić akurat przy małej , on miał potrzebę przytulania i bycia ze mną, ale jakoś szybko mu przeszło Przeszperałam z grubsza forum i na stronie 31 są zdjęcia może jeszcze nie kompletnego pokoju i robione wieczorem , ale co nieco zobaczysz, a na 69 już troche jaśniejsze i już wszystko gotowe czeka A jeśli masz chęć to na 76 jestem ja z bębnem jak wieloryb w 39tyg
P.S.Nie będę zaśmiecać forum "starym"pokoikiem teraz wy dziewczyny będziecie swoje pokazywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 19:01
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Zaraz zrobie fotki ale pamietajcie, ze nie jest wykonczony
Ja mieszkam w Sandnes centrum a pracuje w Stavanger centrum, nie przeszkadza mi dojazd bo pociagiem mam zaledwie 16minut. Wczesniej mieszkalam w ålgård, czasem podroz mnie wynosila prawie 2 h autobusy przesiadki
Kafabi cudowny pokoik przecudowny
A ty przepieknie wygladalas w ciazy ja jak slonik wygladamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 19:05
kafabi lubi tę wiadomość
-
Pianistka uwielbiam turkus
Dziewczyny są tu jakieś strony na których można zamówić darmowe próbki kosmetyków czy pampersów? Gdzieś przeglądając strony natknęłam się na próbki z libero tylko nie wiem czy były to darmowe próbki czy trzeba było za nie płacić i ile. -
Giannaa http://www.babypakker.no/ tu można zamawiać gratisy ale trzeba dokładnie czytać gdzie się zamawia, bo niektóre są na zasadzie abonamentu - pierwsza paczka przychodzi gratis a potem co miesiąc coś Ci przysyłają i musisz za to płacić. Część z nich odbierać można juz na 3 m-c przed terminem porodu
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Ja raczej bede konserwatywna i pozostanę przy białych ścianach, poszalejemy z dodatkami. Ja nienawidzę czarnych mebli, bo nienawidzę kurzu, mam obsesje sprzątania. Teraz juz troche mniej, bo wole sobie pospać ale wiem, ze ta obsesja kiedys wróci hehe. Wiadomo, kurz jest w takiej samej ilości na białych i czarnych meblach, ale czasem lepiej nie widzieć
w sumie to nawet nie bardzo mysle o wystroju pokoju jeszcze:(
Stomatologa nie znam, wlasnie sobie zalepilam małą dziurkę jak byłam w PL:)
Froggie lubi tę wiadomość
-
Pianistka a co Ci dokucza?
A Giannaa, właśnie sobie przypomniałam, że pytałaś o czosnek. Spotkałam się z opiniami, że zawiera bardzo dużo witaminy A, która może być szkodliwa w ciąży. Chociaż jak tak sobie o tym pomyślę, to może faktycznie w pierwszym trymestrze nadmiar wit.A może być szkodliwy ale później to jest bardzo ważny element diety, żeby dzidzia się prawidłowo rozwijała. Sama już nie wiem, nie znalazłam żadnego wiarygodnego artykułu naukowego, który by o tym traktował.