X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dopiero co z centrum wyprowadziłam i sobie chwałę. Sklepów za bardzo nie potrzebuję, córka skonczyla szkole a do pracy i tak dojeżdżałyśmy oboje. Jedynie co to nie bedzie wyjsc do knajpki wieczorem, ale to i tak by nie było:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Kafabi ja chcę w październiku mieć pokoik pomalowany i umeblowany, a potem zajmę się dodatkami, wystrojem itd :)

Własnie sobie przypomniałam jaka radość była jak nasz pokoik zaczęłam urządzać, nawet fotki jeszcze na forum wstawiałam :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam:) bo kiedys cały temat przeczytałam :) bardzo mi sie podobał

kafabi lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, ja mieszkam na starym storhaug więc jest jedna mała osiedlowa uliczka i zero ruchu :)
    Mam duży ogród :) podoba mi się.
    Wcześniej mieszkałam na Kverneviku i jednak tutaj podoba mi się bardziej... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że chciałam mieszkanie jak najbardziej na uboczu z dala od cywilizacji bo już byłam zmęczona miastem i ludźmi... Całe życie mieszkałam w bloku i w mieście. Teraz jest mi dobrze chociaż wolałabym mieć swój własny domek bez lokatorów. Mogłabym nawet mieszkać w środku lasu ;-) byle by mi drogę w zimie odśnieżali :P No i musiałabym mieć swoje auto ;-)

Kafabi Jak masz gdzieś jeszcze zdjęcia pokoiku to podeślij ;-) Powiedz mi Córeczka śpi z wami w sypialni? Ma osobny pokój czy z bratem ? Aaaa i jak synek zareagował na pojawienie się córci ? Nie było zazdrości ?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storhaug jest spoko. Nam brakowało bliższych miejsc spacerowych. Mieszkałam prawie 5 lat blisko Konserthusa. Teraz jestem mega zadowolona, wychodze z domu i mam jezioro, kupe tras rowerowych i szlaków do chodzenia. Fajnie bedzie spacerować z wózkiem:) śmiejemy sie z mężem ze zdziczelismy w tej Norwegii. Wkurzają nas tłumy a w PL mieszkaliśmy w dużym mieście

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia Wiec mamy to samo ;-) Zazdroszczę Ci tylko tych tras rowerowych szlaków do chodzenia i jeziorka...bo u nas to wioska ;-)

Cynnia lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia ja wczesniej miałam 50 m do otwartego morza, lasek itd... ale godzinę drogi do pracy...:) cos za cos

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Sarpsborgu to centrum jak nie centrum ;) Mamy dom w spokojnej okolicy i domy wkoło, ale aby zobaczyć sąsiada to graniczy z cudem :p

Giannaa Olivia od urodzenia śpi w swoim pokoju, ja wiem, że może to nie było wygodne jak w nocy wstawałam i szłam karmic, ale jakoś zleciały te 3 miesiace szybko i zaczęła przesypiać całe noce :) Teraz przynajmniej nie mam problemów,że spaniem w łóżeczku.Fabian zakochany w siostrze po uszy,a ona wpatrzona w niego jak w obrazek, jedynie pierwsze kilka tygodni jak była jeszcze bardzo malutka to troszkę zazdrosny był.Kiedy musiałam coś zrobić akurat przy małej , on miał potrzebę przytulania i bycia ze mną, ale jakoś szybko mu przeszło ;) Przeszperałam z grubsza forum i na stronie 31 są zdjęcia może jeszcze nie kompletnego pokoju i robione wieczorem , ale co nieco zobaczysz, a na 69 już troche jaśniejsze i już wszystko gotowe czeka :) A jeśli masz chęć to na 76 jestem ja z bębnem jak wieloryb w 39tyg :P
    P.S.Nie będę zaśmiecać forum "starym"pokoikiem teraz wy dziewczyny będziecie swoje pokazywać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 19:01

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zrobie fotki ale pamietajcie, ze nie jest wykonczony :)
    Ja mieszkam w Sandnes centrum a pracuje w Stavanger centrum, nie przeszkadza mi dojazd bo pociagiem mam zaledwie 16minut. Wczesniej mieszkalam w ålgård, czasem podroz mnie wynosila prawie 2 h :/ autobusy przesiadki

Kafabi cudowny pokoik <3 przecudowny <3
    A ty przepieknie wygladalas w ciazy :) ja jak slonik wygladam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 19:05

kafabi lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi Cudowny pokoik <3 U nas niestety tak się nie da :( mamy trzy pokoje tzn salon z aneksem kuchennym młody ma na razie mały pokój a córcia jak się urodzi będzie u nas w sypialni... przydałby się jeszcze jeden pokój. :(

kafabi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi piękny pokoik :) dziewczęcy :) <3
    my planujemy turkusowo białe sciany, czarne mebelki i szare dodatki :) ale to sie okaze jeszcze

kafabi lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka uwielbiam turkus ;-)

Dziewczyny są tu jakieś strony na których można zamówić darmowe próbki kosmetyków czy pampersów? Gdzieś przeglądając strony natknęłam się na próbki z libero tylko nie wiem czy były to darmowe próbki czy trzeba było za nie płacić i ile.

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka to już się szarości zmieniły na biel i turkus na ścianach? :D

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa http://www.babypakker.no/ tu można zamawiać gratisy ale trzeba dokładnie czytać gdzie się zamawia, bo niektóre są na zasadzie abonamentu - pierwsza paczka przychodzi gratis a potem co miesiąc coś Ci przysyłają i musisz za to płacić. Część z nich odbierać można juz na 3 m-c przed terminem porodu :)

Giannaa lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, widzielismy fajne mebelki i mężowi podobają się szczególnie w czarnej barwie ;) więc wtedy przy szarych ścianach byłoby za ciemno...

Dziewczyny ze Stavanger... mozecie polecic dobrego Stomatologa? chyba mnie nie minie wizyta jutro

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej bede konserwatywna i pozostanę przy białych ścianach, poszalejemy z dodatkami. Ja nienawidzę czarnych mebli, bo nienawidzę kurzu, mam obsesje sprzątania. Teraz juz troche mniej, bo wole sobie pospać:) ale wiem, ze ta obsesja kiedys wróci hehe. Wiadomo, kurz jest w takiej samej ilości na białych i czarnych meblach, ale czasem lepiej nie widzieć;)
    w sumie to nawet nie bardzo mysle o wystroju pokoju jeszcze:(

Stomatologa nie znam, wlasnie sobie zalepilam małą dziurkę jak byłam w PL:)

Froggie lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na białych lakierowanych też strasznie widać O.o dla mnie wszystko jedno, i tak sprzątam codziennie.. :)

No ja chyba będe musiała jutro iść :/ chyba że przejdzie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a co Ci dokucza?

A Giannaa, właśnie sobie przypomniałam, że pytałaś o czosnek. Spotkałam się z opiniami, że zawiera bardzo dużo witaminy A, która może być szkodliwa w ciąży. Chociaż jak tak sobie o tym pomyślę, to może faktycznie w pierwszym trymestrze nadmiar wit.A może być szkodliwy ale później to jest bardzo ważny element diety, żeby dzidzia się prawidłowo rozwijała. Sama już nie wiem, nie znalazłam żadnego wiarygodnego artykułu naukowego, który by o tym traktował.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje bólu zęba:( chyba mam za dużą chalupe na codzienne sprzątanie:(

Z tych paczek to podobno gobokken nie zamawiac bo wtedy następna jest płatna.

Znacie tą stronkę? Fajne ciuszki ciążowe http://shop.boobdesign.com

zem3sg18fbglipi0.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ