WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki co u was slychac ;) jak sie czujecie ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) jestem właśnie w trakcie badania na cukier. Nie ma az takiej tragedii z ta glukoza do wypicia;) chciałam poczekać to pierwsza godzinę w przychodni, ale zaraz po pierwszej kłótni między ludźmi o kolejkę, zwialam do domu. A tu już tak gorąco ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Za dużo to nie napisałyście przez weekend ;-) U nas taka piękna pogoda była, że mój synek w morzu się kąpał ;-)

Piaistka Gratulacje dla koleżanki... najgorsze są porody gdzie rodzi się naturalnie a i tak na samym końcu zrobią Ci CC :( 5kg to spore dziecko.

Cynnia Gratuluje zakupu ;-) oby ten 3 kołowiec na norweskich śniegach się sprawdził ;-) Chyba, że u Was jest go niewiele.

Słuchajcie mam zagadkę, ze szpitala przyszło do mnie pismo, że mam wyznaczoną wizytę 8.09. A ja miałam USG robione 10.08 ... któraś dostała też może takie pismo i była więcej niż raz w szpitalu na USG? Nie wiem o co chodzi ...

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa no to zagadka.... Ja fakt, dostałam pismo na 10.09 ale nie byłam wcześniej...
    Może zapytaj tej położnej czy masz iść czy o co chodzi? Albo w szpitalu...
    Bo oni wyznaczają termin USG połówkowego kiedy się założy kartę ciaży.. może nie znaleźli że ty już byłaś :)

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam 3 x w szpitalu na USG, z czego ostatni raz zle skierowana (chcialam skierowanie do poloznej, bo u nas na wsi nie ma) ale to taki drobiazg :D Ogolnie stwierdzilam, ze czemu nie, ale zawsze mozesz sie albo ich zapytac albo fastlege o co chodzi.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, u nas nie ma za duzo śniegu. Kolezanka mnie ostrzegała ze 3 kolowce są niestabilne, ale czytałam wiele pozytywnych opinii w necie na polskich i zagranicznych stronach, także mam nadzieje, ze nie pożałuje. Mnie przekonała łatwość składania i waga.

U nas tez cieplutko, bylismy nad jeziorem, mnóstwo ludzi sie kąpało, a my poszliśmy na spacerek wokół jeziora. Jutro juz ma padać wiec trzeba korzystać z pogody:)

W czwartek ide na pobranie krwi na tsh a w poniedziałek do fastlege

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano wlasnie dzis sie musze wykapac w morzu, bo od srody zapowiadaja zalamanie pogody :/ Albo chociaz nogi zamoczyc jak bedzie za zimno :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 14:37

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;-)
    Ja już się bałam, że coś jest nie tak, że oni mnie znowu do szpitala wzywają a to moja kochana położna załatwiła mi wizytę dodatkową bo mamą z niedoczynnością tarczycy należy się dodatkowa wizyta USG. ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, dobrze wiedziec. Zapytam mojego fastlege za tydzien

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    O widzisz, dobrze wiedziec. Zapytam mojego fastlege za tydzien

Dopytaj się powinnaś mieć dodatkową wizytę ;-)

Dzwonili do mojego męża ze skatteentaten musimy załatwić ten akt małżeństwa z pieczątką...jak najłatwiej i najszybciej to załatwić ? Jak to załatwić przez ambasade? Bo jak sami będziemy to załatwiać to obawiam się, że to długo będzie trwać Befff pisała , że to załatwiała ale będąc w pl. Nie wiem czy mogę zadzwonić do warszawy i oni mi to ogarną i wyślą do NO? Bo ta pieczątkę tylko w warszawie mogą mi przystawić? Potrzebuje podpowiedzi jak najłatwiej a przede wszystkim najszybciej to załatwić. Mamy akt małżeństwa na druku międzynarodowym ale bez tej pieczątki apostille.

edit:
    Już wiem jak załatwić przez Warszawę tą pieczątkę ale to czas 2-3 tyg. Do ambasady dzisiaj się nie dodzwoniłam, jest taka możliwość, że oni załatwią mi to szybciej ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 16:17

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.jollyroom.no/produkter/candide-pute-baby-panda-bla Fajne poduszki dla noworodka, żeby główka się nie odkształcała. Ja na pewno kupię ...przy Olku mieliśmy problem i trzeba było bardzo pilnować tego jak leżał...szkoda, że nie wiedziałam wtedy o tych poduszkach. Lekarz tylko kazał dziecko przekładać z jednej strony na drugą ...ale takie dziecko już potrafi się obrócić w łóżeczku poza tym młody uwielbiał spać na plecach i na każda inną pozycje reagował płaczem.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co dzisiaj zrobiłam :D tak jakoś mnie wzięło :)
    http://images66.fotosik.pl/1129/c02094533fca7971.jpg

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny czapkensik <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa fajna ta podusia:) tez kupie

Pianistka, zdolna jestes, na zimę dla maluszka jak znalazł:)

Ja dzis wariuje, bo młody mało sie rusza:(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nuda mnie łapie na zwolnieniu :D
    Ale odpruję te warkoczyki bo mi nie pasują :)

Jutro jest meeting u mnie w pracy i szefowa powiedziała żebym przyszła jeśli zamierzam wrócić... Hmmm nie zamierzam ale pójdę żeby chociaż sprawiać pozory że chciałabym ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze odebrałam wyniki tarczycy i FT4 ledwo mieści mi się w normie
    ng/dL wynik 0.83 (0,82-1,63)
    pmol/L wynik 10.71 (10.58 - 21.03)

nigdy nie miałam z tym do czynienia i sama nie wiem czy nie iść do lekarza. Lekarz mi napisał jaki ma być wynik na TSH3 a na to FT4 nie mam info.

Ja jutro śmiagam do USC ogarnąć akt małżeństwa z apostille.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 23:00

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tsh wysokie to ft4 niskie, taka zależność

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apostille załatwiacie przez MSZ możecie albo poczta albo jak znacie kogoś kto sie do wawy wybiera przez ta osobę podajcie to bedzie szybciej

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    A ja znalazłam na finnie świetny kombinezon dla maluszka za 100 nok :)
    Nie miałam chęci na nic używanego ale niby używany raz, a poza tym u nas w lutym jest dość ciepło więc nie chciałam wydawać ogromnej kasy by założyć dziecku raz lub dwa :)
    http://www.finn.no/finn//torget/annonse?finnkode=63425470&searchclickthrough=true
    zobaczcie same :)
    no i 2 ulice od mojego domu :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka fajny bardzo :)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ