Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry jestem właśnie w trakcie badania na cukier. Nie ma az takiej tragedii z ta glukoza do wypicia;) chciałam poczekać to pierwsza godzinę w przychodni, ale zaraz po pierwszej kłótni między ludźmi o kolejkę, zwialam do domu. A tu już tak gorąco ...
-
Dzień dobry
Za dużo to nie napisałyście przez weekend U nas taka piękna pogoda była, że mój synek w morzu się kąpał
Piaistka Gratulacje dla koleżanki... najgorsze są porody gdzie rodzi się naturalnie a i tak na samym końcu zrobią Ci CC 5kg to spore dziecko.
Cynnia Gratuluje zakupu oby ten 3 kołowiec na norweskich śniegach się sprawdził Chyba, że u Was jest go niewiele.
Słuchajcie mam zagadkę, ze szpitala przyszło do mnie pismo, że mam wyznaczoną wizytę 8.09. A ja miałam USG robione 10.08 ... któraś dostała też może takie pismo i była więcej niż raz w szpitalu na USG? Nie wiem o co chodzi ... -
Giannaa no to zagadka.... Ja fakt, dostałam pismo na 10.09 ale nie byłam wcześniej...
Może zapytaj tej położnej czy masz iść czy o co chodzi? Albo w szpitalu...
Bo oni wyznaczają termin USG połówkowego kiedy się założy kartę ciaży.. może nie znaleźli że ty już byłaśGiannaa lubi tę wiadomość
-
Ja bylam 3 x w szpitalu na USG, z czego ostatni raz zle skierowana (chcialam skierowanie do poloznej, bo u nas na wsi nie ma) ale to taki drobiazg Ogolnie stwierdzilam, ze czemu nie, ale zawsze mozesz sie albo ich zapytac albo fastlege o co chodzi.
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Giannaa, u nas nie ma za duzo śniegu. Kolezanka mnie ostrzegała ze 3 kolowce są niestabilne, ale czytałam wiele pozytywnych opinii w necie na polskich i zagranicznych stronach, także mam nadzieje, ze nie pożałuje. Mnie przekonała łatwość składania i waga.
U nas tez cieplutko, bylismy nad jeziorem, mnóstwo ludzi sie kąpało, a my poszliśmy na spacerek wokół jeziora. Jutro juz ma padać wiec trzeba korzystać z pogody:)
W czwartek ide na pobranie krwi na tsh a w poniedziałek do fastlege -
Cynnia wrote:O widzisz, dobrze wiedziec. Zapytam mojego fastlege za tydzien
Dopytaj się powinnaś mieć dodatkową wizytę
Dzwonili do mojego męża ze skatteentaten musimy załatwić ten akt małżeństwa z pieczątką...jak najłatwiej i najszybciej to załatwić ? Jak to załatwić przez ambasade? Bo jak sami będziemy to załatwiać to obawiam się, że to długo będzie trwać Befff pisała , że to załatwiała ale będąc w pl. Nie wiem czy mogę zadzwonić do warszawy i oni mi to ogarną i wyślą do NO? Bo ta pieczątkę tylko w warszawie mogą mi przystawić? Potrzebuje podpowiedzi jak najłatwiej a przede wszystkim najszybciej to załatwić. Mamy akt małżeństwa na druku międzynarodowym ale bez tej pieczątki apostille.
edit:
Już wiem jak załatwić przez Warszawę tą pieczątkę ale to czas 2-3 tyg. Do ambasady dzisiaj się nie dodzwoniłam, jest taka możliwość, że oni załatwią mi to szybciej ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 16:17
-
http://www.jollyroom.no/produkter/candide-pute-baby-panda-bla Fajne poduszki dla noworodka, żeby główka się nie odkształcała. Ja na pewno kupię ...przy Olku mieliśmy problem i trzeba było bardzo pilnować tego jak leżał...szkoda, że nie wiedziałam wtedy o tych poduszkach. Lekarz tylko kazał dziecko przekładać z jednej strony na drugą ...ale takie dziecko już potrafi się obrócić w łóżeczku poza tym młody uwielbiał spać na plecach i na każda inną pozycje reagował płaczem.
-
Już nuda mnie łapie na zwolnieniu
Ale odpruję te warkoczyki bo mi nie pasują
Jutro jest meeting u mnie w pracy i szefowa powiedziała żebym przyszła jeśli zamierzam wrócić... Hmmm nie zamierzam ale pójdę żeby chociaż sprawiać pozory że chciałabym ^^ -
Kurcze odebrałam wyniki tarczycy i FT4 ledwo mieści mi się w normie
ng/dL wynik 0.83 (0,82-1,63)
pmol/L wynik 10.71 (10.58 - 21.03)
nigdy nie miałam z tym do czynienia i sama nie wiem czy nie iść do lekarza. Lekarz mi napisał jaki ma być wynik na TSH3 a na to FT4 nie mam info.
Ja jutro śmiagam do USC ogarnąć akt małżeństwa z apostille.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 23:00
-
Cześć dziewczyny
A ja znalazłam na finnie świetny kombinezon dla maluszka za 100 nok
Nie miałam chęci na nic używanego ale niby używany raz, a poza tym u nas w lutym jest dość ciepło więc nie chciałam wydawać ogromnej kasy by założyć dziecku raz lub dwa
http://www.finn.no/finn//torget/annonse?finnkode=63425470&searchclickthrough=true
zobaczcie same
no i 2 ulice od mojego domu