X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :D
    Annggela, podpadłaś mi tym ciachem! Nie wiesz że ja na etapie zachcianek? :D

A noc spokojnie, przespałam całą noc, ząb nie dokucza O.o
    w zasadzie przestał boleć O.o

I uwierzcie, zrobię wszystko żeby teraz go nie leczyć a doczekać do lutego bo te prześwietlenia są niezbędne :/

Jeśli nie będzie mocno bolał to może do lutego przetrzyma...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Cześć dziewczynki :D
    Annggela, podpadłaś mi tym ciachem! Nie wiesz że ja na etapie zachcianek? :D

Hehe to zapraszam, maz mowi, ze najlepsze ciasto wyszlo, jakie zrobilam.
    Ps. Mowi tak co kazde, bo probujemy nowych pomyslow :)

Nie przejmuje sie tym pobolewaniem jest lekknie, mam ochote spedzic dzis dzien w lozku :( leńiwy dzien

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka A jesteś pewna, że ten ząb wymaga leczenia kanałowego? Może uda się go zrobić chociaż na jakiś czas nie kanałowym leczeniem?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja w cuda nie wierzę :D
    zobaczę jak sie sytuacja rozwinie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj taka głodna, prosze nie pokazujcie takich zdjeć;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Skurcze ogolnie mecza mnie od 22-23 tc :/ brzuchol twardy jak skala, juz nie nadaje sie na zadne wyprawy :(

Ciacho ,, biedronke,,
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e6dbd603c72.jpg

To teraz mi smaka narobiłaś, zapewne jest pyszne, to widac :)

Ja niestety noga do pienienia ciast, jedynie muffinki jeszcze upiekę i to też z torebki :P Ale na szczęście mężula wyssał z mlekiem matki pieczenie i robienie ciast, ciasteczek itp. ;)

Panistka super,że noc przespana i ząb nie dokuczał :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio piekę dużo :) z nudów :)
    Annggela, a zdradzisz nam tajny przepis? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mojewypieki.com/post/ciasto-biedronka
    to takie? :D
    Ale mi smaka zrobiłaś!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :)

Annggela super Ci to ciacho wyszło :)
    Pianistka dobrze, że czujesz się lepiej. Na Twoim miejscu poszlabym do tego dentysty w poniedziałek. Może się okaże, że nie trzeba kanalowego, a poza tym może Ci go wyczyścić bez ruszania kanałów i nałożyć taką specjalną plombe, która trochę zapobiega stanom zapalnym i zabezpiecza, żeby nic się do środka nie dostało. Ja chodziłam z taką 3 miesiące.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiecie może czy w NO jest do kupienia sól epsom?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to takiego Froggie?:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz znalazłam:) sprawdź moze w sklepie Life albo sunkost a tu znalazłam w necie http://www.helseogkost.no/nettbutikk/utrensing/Epsom-Salt

A do czego używasz tej soli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 12:01

Froggie lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siarczan magnezu siedmiowodny :)

Bardzo fajnie pielęgnuje skórę dodany do kąpieli. Ja sobie w PL moczylam stopki i były super gładkie. A do tego bardzo dobrze uzupełnia magnez w organizmie.

Tu jest więcej o tej soli :)
    http://www.akademiawitalnosci.pl/15-sposobow-na-zastosowanie-soli-epsom/

Cynnia, kafabi lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Cynnia :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka tak to pomysl z tej strony, ale biszkopt i krem robie po swojemu, zawsze mi wychodzi dobre, nie chcialam zepsuc ;)
    Oby nie trzena bylo kanalowo leczyc zabka :(
    Przejrzalam materialy od poloznej i w sumie juz to wszystko wiem :) pojde gotowa, maz robi barszczyk a ja sie lenie.. Ńic dzis nie robie i koniec ! :D

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, poczytałam i bardzo mi sie podoba ta sól, nie słyszałam wczesniej. Musze zapodać temat mężowi bo on sie interesuje takimi rzeczami. Ostatnio zakupił sok z owoców Noni i pije go codziennie. Ja teraz nie eksperymentuje z takimi wynalazkami ale sól chętnie zastosuje na stópki:)

Ja dzis tez ciasto bede piekła. Uwielbiam torcik jabłkowy Ewy Wachowicz, albo tez jej tort straciatella. Biszkopt z tego przepisu zawsze wychodzi:) Polecam Wam jak nie znacie jeszcze:)

Froggie lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam zdolności do pieczenia ciast :P Mój mąż się ze mnie śmieje, że cukiernikiem jest lepszym ;-) No ale cóż nigdy nie piekłam ciast bo raz że nie miałam dla kogo a dwa mój tyłek jest dosyć duży a ja jestem łasuch na słodkie :P Wczoraj upiekłam pierwszy w moim życiu sernik :P Hmm... no trochę mu brakuje do perfekcji :P Ciasto kruche już robię bardzo dobre a resztę trzeba dopracować :P

Mam dzisiaj jakiś spadek formy ...wahania nastroju :/ Zaczynam tęsknić za Polską za naszym mieszkaniem, rodzicami itp... brakuje mi tego, że idę do sklepu a tam ogromny wybór wszystkiego...że wszędzie gdzie pójdę to się dogadam i wszystko załatwię. Brakuje mi tej niezależności...Smutno mi jest bo kupując mieszkanie w PL robiliśmy to z myślą o dzieciach, żeby miały swój dom rodzinny...a teraz...jesteśmy na jakiejś obczyźnie wynajmujemy mieszkanie za dużo też nie możemy zrobić tu po swojemu...a nasze mieszkanie stoi puste... :( Ja strasznie przywiązuje się do miejsc. Jak przyjechałyście tutaj nie miałyście takich chwil zwątpienia?

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja nie... Ja tylko czekałam na ten moment by się wyprowadzić... Na początku było mi ciężko jak nie znałam języka ale to mija :) człowiek się przyzwyczaja do wszystkiego :)
    Za kilka lat kupicie sobie dom tutaj i dzieci będą miały dom rodzinny :)

Ja się do miejsc nie przywiązuje, nie jestem sentymentalna... Ale taka już jestem...

Za to wiem o czym mówisz bo moja mama ma tak jak Ty... mieszka w Norwegii kilka lat a jeździ do Polski co 2 tygodnie jak na sraczkę i ciągle się jara że "jedzie do domu".
    Dla mnie DOM jest tam gdzie mąż, dzieci, gdzie się budzisz i zasypiasz... a nie 4 ściany...

Ale ja wcale nie jestem sentymentalna, uczuciowa itd.

Giannaa to jak będzie z Tobą, zależy od Twojego podejścia...
    Ale nie myśl że jak ja tu przyjechałam to nie byłam zdziwiona... czułam się jak dziecko we mgle... pamiętam pierwsze naleśniki... xD więcej tam było otrębów niż mąki i trochę mi zajęło zanim znalazłam normalną mąkę...

Giannaa lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Siarczan magnezu siedmiowodny :)

Bardzo fajnie pielęgnuje skórę dodany do kąpieli. Ja sobie w PL moczylam stopki i były super gładkie. A do tego bardzo dobrze uzupełnia magnez w organizmie.

Tu jest więcej o tej soli :)
    http://www.akademiawitalnosci.pl/15-sposobow-na-zastosowanie-soli-epsom/

To i ja chyba zakupię takową sól, właśnie do stópek ;)

Giannaa nie ty jedna i nie ostatnia masz takie chwile zwątpienia. Ja również miałam i co jakiś czas miewam takie chwile,że by spakowała walizki i spowrotem wyjechała..ale pytanie do czego !? Mieszkanie to nie wszystko tu również za jakiś czas "zbudujecie dom". Ja decydując się na wyjazd wiedziałam ,że tutaj moje dzieci będą bezpieczne i pracując we dwojkę nie bedziemy się martwić czy starczy Nam do pierwszego. TO były podstawowe argumenty,żeby wyjechać :) Daj sobie, Wam czas ,a zobaczysz,że z czasem będzie napewno lepiej, łatwiej ...Sciskam Cie wirtuanie :*

A my własnie wróciliśmy z kontroli w Helsestasjon. Lekarka zachwycona jak szybko Nasza kokoszka zaczęła pełzać. Jestem z niej dumna :)

Giannaa, Froggie, annggela lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt każda z nas jest inna i każda inaczej to przeżywa ...ja ogólnie jestem osobą co nie lubi większych zmian a co dopiero jak moje życie wywraca się do góry nogami bo tak teraz jest...w PL miałam wszystko ułożone byłam samowystarczalna i dobrze sobie radziłam. Pewnie nie podjęłabym decyzji o wyjeździe gdybyśmy chcieli tylko mieć jedno dziecko ale z dwójką już nie chciałam być sama.

a.png
    a.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ