X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi Też własnie myślę o tych moich dzieciach w PL nic by nie miały...chociaż jak czytam te fora wszystkie i słyszę, że tu Polaków dyskryminują już sama nie wiem :( co jest gorsze.

Zmieniając temat, właśnie w tv oglądałam o pobieraniu krwi pępowinowej ...wie coś któraś może jak to tutaj wygląda ?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, przyzwyczaisz sie. Zawsze na poczatku jest ciezko. Ale za jakiś czas nauczysz sie języka, znajdziesz prace, kupicie dom. Bedzie dobrze:) ja nadal tęsknie za Polską - rodziną, przyjaciółmi i domem w PL. Ale juz powoli czuję sie tu jak w domu

Wlasnie dostałam wielką torbę z ciuszkami dla maluszka i 2 parami spodni ciążowych od koleżanki:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Ale juz powoli czuję się tu jak w domu

OOooo po ilu latach :P po 5? To mnie nie pocieszyłaś :P
    Miło, że chociaż tutaj mam Was <3 <3 ;-) Nikomu nie mogę powiedzieć o tych moich wahaniach bo zaraz by mnie chcieli do Polski ściągnąć i by mi w głowie mącili.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, to przejściowe :) Jak Julka się urodzi, czas będzie szybciej mijał, nauczysz się języka, pójdziesz do pracy :) poleci z górki :)
    Ja pierwsze miesiące czułam się trochę obco, jak na wakacjach... ale mi przeszło :D no i nie chciałam wracać

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, duzo wczesniej sie przyzwyczaiłam:) U mnie tęsknota przychodzi falami, bywa ze w ogole nie mysle a pewnie juz niedługo nie bede chciała jeździć jak moja córka:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, to przejściowe :) Jak Julka się urodzi, czas będzie szybciej mijał, nauczysz się języka, pójdziesz do pracy :) poleci z górki :)
    Ja pierwsze miesiące czułam się trochę obco, jak na wakacjach... ale mi przeszło :D no i nie chciałam wracać

No tak ale jak tutaj przyjechałaś to pewnie byłaś dużo młodsza ode mnie ;-) Coś mówiłaś, że zaraz po szkole? A ja już w PL miałam ustawione życie ;-) Obawiam się, że tutaj jesień będzie dla mnie trudna...ja ogólnie źle znoszę te porę roku i mam wahania nastroju a co dopiero teraz... ciąża a do tego w obcym kraju.

Dobra koniec marudzenia bo się nakręcam ;-) Brakuje mi jakiegoś wypadu na shopping na poprawę humoru :P

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjedz czekoladę, mi zawsze pomaga:) :*

Giannaa, Carolline, Froggie lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dobra koniec marudzenia bo się nakręcam ;-) Brakuje mi jakiegoś wypadu na shopping na poprawę humoru :P

No własnie koniec marudzenia, uwierz,że jak sie córcia urodzi to dni beda tak lecieć,że sie nie obejrzysz, a pierwszy rok ucieknie jak przez palce ;) A jak shopping to ja jestem chętna, niech mężula Ciebie podrzuci do Sarpsborga,a już sobie radę damy :P

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj żeby odreagować i nie zwariować, wychodzę do koleżanki na drinka może dwa o :P

Giannaa, Carolline lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie dopływ gotówki mam odcięty na shoppingi bo mamy dużo wydatków a nie wiem czy mąż teraz 3 tyg w domu nie będzie siedział :( Ale sprawa z jego umową jest na dobrej drodze z tym, że trzeba poczekać. Kafabi ale mi ochoty na drinka zrobiłaś ...winko ...cokolwiek ehhh jeszcze trochę sobie z tym poczekam ;-) O tym shoppingu będę pamiętać!

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży mam chęć na piwko :D
    Ale ku mojej uciesze mam męża browarnika więc ogarnął mi piwko bezalkoholowe :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie dobrego winka napiła, co najgorsze w barku stoją 3 butelki buuuuu

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia znam ból :D Mam lodówkę na wino i jest cała zapełniona winem/whiskey/ likierami i się na mnie patrzy...
    Ale ja jestem przeciwniczką alkoholu w ciąży i nie wypiłam nawet łyczka... i nie zamierzam ;)

swoją drogą nie raz widziałam wpisy lasek na forach ze "dwa browarki nie zaszkodzą dziecku" :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 18:10

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypijam czasem to ich bezalkoholowe piwko z sokiem ;-) U mnie też stoi butelka czerwonego wina i się do mnie śmieje ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z bezalkoholowego lubię Hansa NULL ;) biało złota puszka :) fajne w smaku

A tak z alkoholowego to piłam tylko wyprodukowane przez męża :) ale z gatunków lubię: Pilsner, IPA, Mikkeler :D

Mniam mniam :d

ale dzisiaj "paskudny" obiad zjadłam :D mega niezdrowy :D frytki+paluszki rybne z frytkownicy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 18:27

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nie jestem smakoszką piwa bo zawsze do niego leje sok :P Nie wypije "czystego" Hmm... podoba mi się Twój niezdrowy obiad ;-) Mam też produkty, żeby go zrobić :P Ale to może jutro bo dzisiaj już się sałatka warzywna robi mmmm ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sałatka warzywna? :o taka "śmietnik"? co na święta?? O.o kobieto! Adres!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łyczek piwa wezmę czasem od męża na smaka:), uwielbiam piwo z lekką goryczką. Ale na nic wiecej sobie nie pozwolę. U mnie tez zawsze pełny barek, jednak ja preferuje wino i piwo, prosta ze mnie kobieta:)
    Na pocieszenie, ze nie moge upieke ciasto. Wlasnie siedze i szukam jakiś fajny przepis, kusi mnie to biedronkowe ale chyba zrobię kremówkę. Jak sie nauczę wstawiać zdjecia to potem Wam pokażę:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    sałatka warzywna? :o taka "śmietnik"? co na święta?? O.o kobieto! Adres!

Własnie taka, z polskim majonezem ;-) aż mi ślinka cieknie ;-) :D Zapraszam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 18:59

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Własnie taka, z polskim majonezem ;-) aż mi ślinka cieknie ;-) :D Zapraszam :D

AAAAAA!!! Babo! Zniszczyłaś mi dzień! Ja pierdziele... O.o zdechnę jak jutro nie zrobię :D nie wiem ile lat nie jadłam.

Wiecie co, mój maluch chyba będzie melomanem :D czułam ruchy tylko kilka razy... ZAWSZE gdy słucham muzyki :D
    No ale to pewnie będzie miał we krwi :d
    Niedawno grałam na pianinie to naprawdę wierzgnął :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 19:10

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ