X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, dla mnie urządzanie nowego mieszkania to był najlepszy fun :D ja lubię takie rzeczy :D
    zwłaszcza że nie zamierzam się stąd wyprowadzać baaaardzo długo :)

juz się nie mogę doczekać kiedy zacznę zabawę z pokoikiem :)

EDIT: w sumie nie, zamierzam... jak w końcu będziemy wystarczająco biedni by dostać startlan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:01

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa no trochę jest pod górkę, jeszcze ta przeciągające się sprawa z fodselnummer, trochę mi to wszystko siedzi z tyłu głowy. Jak mówiłam mojemu mężowi, że chcę lecieć do PL na badania to dwa razy na dzień pytał czy na pewno tylko na chwilę i czy szybko wrócę.

Pianistka mieszkamy teraz w R(edit). I niestety ceny mieszkań wcale nie są niskie.

Jutro jadę na visning tu:
    http://www.finn.no/finn/realestate/lettings/object?finnkode=63321170&searchclickthrough=true

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:25

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie A mąż ile ma do pracy ? Ma pracę blisko domu czy dojeżdża? Koło nas własnie jedno mieszkanie się zwolniło ;-)

My mamy mieszkanie około 65m dwie sypialnie(jak to oni mówią) i płacimy 5750kr musimy trochę odświeżyć to mieszkanko pod siebie i nie bedzie zle szkoda, że z zewnątrz budynek jest mało reprezentacyjny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:11

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojeżdża masakrycznie daleko, bo pracuje w F(edit). Nie mamy jeszcze samochodu więc musi autobusem i pociągiem jechać, więc żeby być w pracy chwilkę przed 18 z domu wychodzi o 16. Normalnie wraca ok 7-8 rano, nawet jeśli skończy wcześniej, bo i tak żaden pociąg ani autobus nie jedzie :(

Niestety od Ciebie to tez jest daleko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:25

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie ceny porównywalne do "naszych" w sumie. I prawdę mówiąc weszłam na finna zobaczyć więcej ogłoszeń i faktycznie nie bardzo jest w czym wybierać O.o
    Co mi się rzuciło w oczy to że w wielu ogłoszeniach ludzie zgadzają się na zwierzęta! :)
    U nas ceny spadają przez kryzys ;) więc to dobry moment na wynajem lub kupno domu... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, które jedziesz ogladac wyglada najfajniej:) i najważniejsze ze zwierzęta mozna miec

Nasze byle mieszkanie jest wolne juz 2 miesiac, ze Stavanger troche ludzi wyjechało przez kryzys w przemyśle naftowym

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha sie zderzylysmy:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, uciekam spać :)
    spacer z psem odbębniony, można się kłaść :D
    Przedwczoraj śnił mi się wiedźmin... :D
    wczoraj ze czyściłam klatkę gadającej papugi...
    co dzisiaj? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że pisząc zwierzęta nie maja na myśli rybek :) Nie nastawiam się, że za pierwszym razem uda mi się trafić ale na koniec października to już chciałabym być przeprowadzona :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się obawiam, że nic Ci to nie da, że pojedziesz oglądać o mieszkanie bo tak jak Pianistka napisała oni bardzo sprawdzają czy pracujesz ...chcą zobaczyć kontrakt czasami patrzą do kiedy on jest itp.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Dziewczynki, uciekam spać :)
    spacer z psem odbębniony, można się kłaść :D
    Przedwczoraj śnił mi się wiedźmin... :D
    wczoraj ze czyściłam klatkę gadającej papugi...
    co dzisiaj? :D
    A dzisiaj niech Ci się przyśnią motylki ;-)
    dobre nocki ;-)
    Ja nie muszę jutro rano wstać wiec mogę siedzieć aż padnę ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Trochę się obawiam, że nic Ci to nie da, że pojedziesz oglądać o mieszkanie bo tak jak Pianistka napisała oni bardzo sprawdzają czy pracujesz ...chcą zobaczyć kontrakt czasami patrzą do kiedy on jest itp.

Zdaję sobie z tego sprawę. Zobaczymy jak to jutro będzie i czy w ogóle będa chcieli to wynająć obcokrajowcom...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie śpię to klepnę ;) oni pytają czy pracujesz i CZASEM sprawdzają ;)
    jeśli kłamstwo nie będzie cię później gryzło po nocach to zaryzykuj ;)
    a może nie sprawdzi? Naszych kontraktów nikt nie oglądał a jedynie chcieli zadzwonic do dawida do browaru :)

Ale fakt, najczęściej to ważna informacja... Jeśli nie masz kontraktu to się boją... ale nie jest to niemożliwe! :)

Froggie, pisząc zwierzęta chodzi raczej o psy i koty :) o rybki nikt się nie pyta :P
    tak czy siak powodzenia :)

My ostatnio znowu dostalismy negatywną odpowiedz na wniosek o startlan wiec póki co dajemy sobie spokój... nie chce mi się z tym szarpać przed porodem... może jak będzie dzidziuś będzie lepiej bo póki co już 3cia odmowa i to samo uzasadnienie "brak długotrwałych problemów finansowych = możliwość odkładania" xD bardzo śmieszne
    odłożyć 600 000... chyba kogos pogrzało O.o

Giannaa, nie wiem czy kiedys wspominałam ale mam fobię i panicznie boję się ciem i motyli :P
    Miałam ptasznika, szczury... wszystko ok :D jak widzę motyla lub ćmę to się "modlę" by mnie nie dotknął :D
    Tak więc dziękuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:29

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, nie wiem czy kiedys wspominałam ale mam fobię i panicznie boję się ciem i motyli :P
    Miałam ptasznika, szczury... wszystko ok :D jak widzę motyla lub ćmę to się "modlę" by mnie nie dotknął :D
    Tak więc dziękuję :D

Hahahahaha o kurde no to trafiłam ;-) W takim razie niech przyśnią Ci się ptaszniki szczury, białe myszki itp :P
    Może być ? ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby mój mąż nie miał tu pracy to by nas tu nie było. No way. Mam nadzieję, że ten kontrakt dostanie jutro do łapki, bo o 12 ma mieć spotkanie z szefem. Jego koledzy z pracy mówili, że w tej firmie tak jest, że się dostaje umowę po przepracowanym miesiącu, więc czekamy.

600 000 NOK za dom? Tutaj nie znajdziesz taniej niż 1 600 000 za ok 100m a i to w stanie do remontu...

Pianistka ja tez tak miałam, że panicznie bałam się owadów wszelakich. W ciąży mi jakoś przeszło o ile się do mnie nie zbliżają :) Ale nie krzyczę już na widok pająka i nie chowam się do szafy w histerii :D Niech więc przyśni Ci się sałatka warzywna :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a dlaczego chcesz brać startlån? Moze rozejrzyjcie sie za nowym, którego budowa jest finansowana przez husbank oni nie wymagają aż tyle egenandel wystarczy połowa z tego

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, pianistka zapewne pisała o wkładzie własnym. Tutaj za stary dom trzeba zaplacic ze 3 mln

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, no to by się zgadzało. Tutaj znajomi chcą kupić drugi dom i muszą mieć wkładu własnego 10%. A ten startlan to taka zapomoga dla MM czy co?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z kommuny, nisko oprocentowana, która zastępuje wkład własny, jeśli sie nie mylę, my i tak sie nie łapaliśmy

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Cynnia No i my się nie łapiemy :/ za każdym razem to samo... za dużo zarabiamy, nie mamy problemów finansowych a oni mają pomagać biednym. a my możemy sobie odłożyć ^^

Byliśmy w banku i póki co wyliczyli nam, że ok 4 mln możemy dostać...
    W przyszłym roku spróbujemy jeszcze raz ze startlanem jak się maluch urodzi... jak nie wyjdzie to będziemy myśleć tak jak mówisz....

Froggie 100m2 dom do remontu za 1600000? fajnie by było :D tu za 3 mln to albo mieszkanie w bloku albo stary rozpadający się rekkehus... za 1 600 000 to nawet nie wiem czy cokolwiek da się znaleźć sensownego :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ