Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Cynnia, dla mnie urządzanie nowego mieszkania to był najlepszy fun ja lubię takie rzeczy
zwłaszcza że nie zamierzam się stąd wyprowadzać baaaardzo długo
juz się nie mogę doczekać kiedy zacznę zabawę z pokoikiem
EDIT: w sumie nie, zamierzam... jak w końcu będziemy wystarczająco biedni by dostać startlanWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:01
Carolline lubi tę wiadomość
-
Giannaa no trochę jest pod górkę, jeszcze ta przeciągające się sprawa z fodselnummer, trochę mi to wszystko siedzi z tyłu głowy. Jak mówiłam mojemu mężowi, że chcę lecieć do PL na badania to dwa razy na dzień pytał czy na pewno tylko na chwilę i czy szybko wrócę.
Pianistka mieszkamy teraz w R(edit). I niestety ceny mieszkań wcale nie są niskie.
Jutro jadę na visning tu:
http://www.finn.no/finn/realestate/lettings/object?finnkode=63321170&searchclickthrough=true
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:25
-
Froggie A mąż ile ma do pracy ? Ma pracę blisko domu czy dojeżdża? Koło nas własnie jedno mieszkanie się zwolniło
My mamy mieszkanie około 65m dwie sypialnie(jak to oni mówią) i płacimy 5750kr musimy trochę odświeżyć to mieszkanko pod siebie i nie bedzie zle szkoda, że z zewnątrz budynek jest mało reprezentacyjny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:11
-
Dojeżdża masakrycznie daleko, bo pracuje w F(edit). Nie mamy jeszcze samochodu więc musi autobusem i pociągiem jechać, więc żeby być w pracy chwilkę przed 18 z domu wychodzi o 16. Normalnie wraca ok 7-8 rano, nawet jeśli skończy wcześniej, bo i tak żaden pociąg ani autobus nie jedzie
Niestety od Ciebie to tez jest dalekoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:25
-
Froggie ceny porównywalne do "naszych" w sumie. I prawdę mówiąc weszłam na finna zobaczyć więcej ogłoszeń i faktycznie nie bardzo jest w czym wybierać
Co mi się rzuciło w oczy to że w wielu ogłoszeniach ludzie zgadzają się na zwierzęta!
U nas ceny spadają przez kryzys więc to dobry moment na wynajem lub kupno domu... -
Pianistka wrote:Dziewczynki, uciekam spać
spacer z psem odbębniony, można się kłaść
Przedwczoraj śnił mi się wiedźmin...
wczoraj ze czyściłam klatkę gadającej papugi...
co dzisiaj?
dobre nocki
Ja nie muszę jutro rano wstać wiec mogę siedzieć aż padnę -
Giannaa wrote:Trochę się obawiam, że nic Ci to nie da, że pojedziesz oglądać o mieszkanie bo tak jak Pianistka napisała oni bardzo sprawdzają czy pracujesz ...chcą zobaczyć kontrakt czasami patrzą do kiedy on jest itp.
Zdaję sobie z tego sprawę. Zobaczymy jak to jutro będzie i czy w ogóle będa chcieli to wynająć obcokrajowcom... -
Jeszcze nie śpię to klepnę oni pytają czy pracujesz i CZASEM sprawdzają
jeśli kłamstwo nie będzie cię później gryzło po nocach to zaryzykuj
a może nie sprawdzi? Naszych kontraktów nikt nie oglądał a jedynie chcieli zadzwonic do dawida do browaru
Ale fakt, najczęściej to ważna informacja... Jeśli nie masz kontraktu to się boją... ale nie jest to niemożliwe!
Froggie, pisząc zwierzęta chodzi raczej o psy i koty o rybki nikt się nie pyta
tak czy siak powodzenia
My ostatnio znowu dostalismy negatywną odpowiedz na wniosek o startlan wiec póki co dajemy sobie spokój... nie chce mi się z tym szarpać przed porodem... może jak będzie dzidziuś będzie lepiej bo póki co już 3cia odmowa i to samo uzasadnienie "brak długotrwałych problemów finansowych = możliwość odkładania" xD bardzo śmieszne
odłożyć 600 000... chyba kogos pogrzało
Giannaa, nie wiem czy kiedys wspominałam ale mam fobię i panicznie boję się ciem i motyli
Miałam ptasznika, szczury... wszystko ok jak widzę motyla lub ćmę to się "modlę" by mnie nie dotknął
Tak więc dziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:29
-
Pianistka wrote:Giannaa, nie wiem czy kiedys wspominałam ale mam fobię i panicznie boję się ciem i motyli
Miałam ptasznika, szczury... wszystko ok jak widzę motyla lub ćmę to się "modlę" by mnie nie dotknął
Tak więc dziękuję
Hahahahaha o kurde no to trafiłam W takim razie niech przyśnią Ci się ptaszniki szczury, białe myszki itp
Może być ? -
Jakby mój mąż nie miał tu pracy to by nas tu nie było. No way. Mam nadzieję, że ten kontrakt dostanie jutro do łapki, bo o 12 ma mieć spotkanie z szefem. Jego koledzy z pracy mówili, że w tej firmie tak jest, że się dostaje umowę po przepracowanym miesiącu, więc czekamy.
600 000 NOK za dom? Tutaj nie znajdziesz taniej niż 1 600 000 za ok 100m a i to w stanie do remontu...
Pianistka ja tez tak miałam, że panicznie bałam się owadów wszelakich. W ciąży mi jakoś przeszło o ile się do mnie nie zbliżają Ale nie krzyczę już na widok pająka i nie chowam się do szafy w histerii Niech więc przyśni Ci się sałatka warzywna -
Hej hej
Cynnia No i my się nie łapiemy za każdym razem to samo... za dużo zarabiamy, nie mamy problemów finansowych a oni mają pomagać biednym. a my możemy sobie odłożyć ^^
Byliśmy w banku i póki co wyliczyli nam, że ok 4 mln możemy dostać...
W przyszłym roku spróbujemy jeszcze raz ze startlanem jak się maluch urodzi... jak nie wyjdzie to będziemy myśleć tak jak mówisz....
Froggie 100m2 dom do remontu za 1600000? fajnie by było tu za 3 mln to albo mieszkanie w bloku albo stary rozpadający się rekkehus... za 1 600 000 to nawet nie wiem czy cokolwiek da się znaleźć sensownego