X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, dla mnie urządzanie nowego mieszkania to był najlepszy fun :D ja lubię takie rzeczy :D
    zwłaszcza że nie zamierzam się stąd wyprowadzać baaaardzo długo :)

juz się nie mogę doczekać kiedy zacznę zabawę z pokoikiem :)

EDIT: w sumie nie, zamierzam... jak w końcu będziemy wystarczająco biedni by dostać startlan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:01

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa no trochę jest pod górkę, jeszcze ta przeciągające się sprawa z fodselnummer, trochę mi to wszystko siedzi z tyłu głowy. Jak mówiłam mojemu mężowi, że chcę lecieć do PL na badania to dwa razy na dzień pytał czy na pewno tylko na chwilę i czy szybko wrócę.

Pianistka mieszkamy teraz w R(edit). I niestety ceny mieszkań wcale nie są niskie.

Jutro jadę na visning tu:
    http://www.finn.no/finn/realestate/lettings/object?finnkode=63321170&searchclickthrough=true

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:25

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie A mąż ile ma do pracy ? Ma pracę blisko domu czy dojeżdża? Koło nas własnie jedno mieszkanie się zwolniło ;-)

My mamy mieszkanie około 65m dwie sypialnie(jak to oni mówią) i płacimy 5750kr musimy trochę odświeżyć to mieszkanko pod siebie i nie bedzie zle szkoda, że z zewnątrz budynek jest mało reprezentacyjny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:11

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojeżdża masakrycznie daleko, bo pracuje w F(edit). Nie mamy jeszcze samochodu więc musi autobusem i pociągiem jechać, więc żeby być w pracy chwilkę przed 18 z domu wychodzi o 16. Normalnie wraca ok 7-8 rano, nawet jeśli skończy wcześniej, bo i tak żaden pociąg ani autobus nie jedzie :(

Niestety od Ciebie to tez jest daleko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:25

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie ceny porównywalne do "naszych" w sumie. I prawdę mówiąc weszłam na finna zobaczyć więcej ogłoszeń i faktycznie nie bardzo jest w czym wybierać O.o
    Co mi się rzuciło w oczy to że w wielu ogłoszeniach ludzie zgadzają się na zwierzęta! :)
    U nas ceny spadają przez kryzys ;) więc to dobry moment na wynajem lub kupno domu... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, które jedziesz ogladac wyglada najfajniej:) i najważniejsze ze zwierzęta mozna miec

Nasze byle mieszkanie jest wolne juz 2 miesiac, ze Stavanger troche ludzi wyjechało przez kryzys w przemyśle naftowym

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha sie zderzylysmy:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, uciekam spać :)
    spacer z psem odbębniony, można się kłaść :D
    Przedwczoraj śnił mi się wiedźmin... :D
    wczoraj ze czyściłam klatkę gadającej papugi...
    co dzisiaj? :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że pisząc zwierzęta nie maja na myśli rybek :) Nie nastawiam się, że za pierwszym razem uda mi się trafić ale na koniec października to już chciałabym być przeprowadzona :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się obawiam, że nic Ci to nie da, że pojedziesz oglądać o mieszkanie bo tak jak Pianistka napisała oni bardzo sprawdzają czy pracujesz ...chcą zobaczyć kontrakt czasami patrzą do kiedy on jest itp.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Dziewczynki, uciekam spać :)
    spacer z psem odbębniony, można się kłaść :D
    Przedwczoraj śnił mi się wiedźmin... :D
    wczoraj ze czyściłam klatkę gadającej papugi...
    co dzisiaj? :D
    A dzisiaj niech Ci się przyśnią motylki ;-)
    dobre nocki ;-)
    Ja nie muszę jutro rano wstać wiec mogę siedzieć aż padnę ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Trochę się obawiam, że nic Ci to nie da, że pojedziesz oglądać o mieszkanie bo tak jak Pianistka napisała oni bardzo sprawdzają czy pracujesz ...chcą zobaczyć kontrakt czasami patrzą do kiedy on jest itp.

Zdaję sobie z tego sprawę. Zobaczymy jak to jutro będzie i czy w ogóle będa chcieli to wynająć obcokrajowcom...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie śpię to klepnę ;) oni pytają czy pracujesz i CZASEM sprawdzają ;)
    jeśli kłamstwo nie będzie cię później gryzło po nocach to zaryzykuj ;)
    a może nie sprawdzi? Naszych kontraktów nikt nie oglądał a jedynie chcieli zadzwonic do dawida do browaru :)

Ale fakt, najczęściej to ważna informacja... Jeśli nie masz kontraktu to się boją... ale nie jest to niemożliwe! :)

Froggie, pisząc zwierzęta chodzi raczej o psy i koty :) o rybki nikt się nie pyta :P
    tak czy siak powodzenia :)

My ostatnio znowu dostalismy negatywną odpowiedz na wniosek o startlan wiec póki co dajemy sobie spokój... nie chce mi się z tym szarpać przed porodem... może jak będzie dzidziuś będzie lepiej bo póki co już 3cia odmowa i to samo uzasadnienie "brak długotrwałych problemów finansowych = możliwość odkładania" xD bardzo śmieszne
    odłożyć 600 000... chyba kogos pogrzało O.o

Giannaa, nie wiem czy kiedys wspominałam ale mam fobię i panicznie boję się ciem i motyli :P
    Miałam ptasznika, szczury... wszystko ok :D jak widzę motyla lub ćmę to się "modlę" by mnie nie dotknął :D
    Tak więc dziękuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 23:29

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, nie wiem czy kiedys wspominałam ale mam fobię i panicznie boję się ciem i motyli :P
    Miałam ptasznika, szczury... wszystko ok :D jak widzę motyla lub ćmę to się "modlę" by mnie nie dotknął :D
    Tak więc dziękuję :D

Hahahahaha o kurde no to trafiłam ;-) W takim razie niech przyśnią Ci się ptaszniki szczury, białe myszki itp :P
    Może być ? ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby mój mąż nie miał tu pracy to by nas tu nie było. No way. Mam nadzieję, że ten kontrakt dostanie jutro do łapki, bo o 12 ma mieć spotkanie z szefem. Jego koledzy z pracy mówili, że w tej firmie tak jest, że się dostaje umowę po przepracowanym miesiącu, więc czekamy.

600 000 NOK za dom? Tutaj nie znajdziesz taniej niż 1 600 000 za ok 100m a i to w stanie do remontu...

Pianistka ja tez tak miałam, że panicznie bałam się owadów wszelakich. W ciąży mi jakoś przeszło o ile się do mnie nie zbliżają :) Ale nie krzyczę już na widok pająka i nie chowam się do szafy w histerii :D Niech więc przyśni Ci się sałatka warzywna :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka a dlaczego chcesz brać startlån? Moze rozejrzyjcie sie za nowym, którego budowa jest finansowana przez husbank oni nie wymagają aż tyle egenandel wystarczy połowa z tego

zem3sg18fbglipi0.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, pianistka zapewne pisała o wkładzie własnym. Tutaj za stary dom trzeba zaplacic ze 3 mln

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, no to by się zgadzało. Tutaj znajomi chcą kupić drugi dom i muszą mieć wkładu własnego 10%. A ten startlan to taka zapomoga dla MM czy co?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z kommuny, nisko oprocentowana, która zastępuje wkład własny, jeśli sie nie mylę, my i tak sie nie łapaliśmy

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Cynnia No i my się nie łapiemy :/ za każdym razem to samo... za dużo zarabiamy, nie mamy problemów finansowych a oni mają pomagać biednym. a my możemy sobie odłożyć ^^

Byliśmy w banku i póki co wyliczyli nam, że ok 4 mln możemy dostać...
    W przyszłym roku spróbujemy jeszcze raz ze startlanem jak się maluch urodzi... jak nie wyjdzie to będziemy myśleć tak jak mówisz....

Froggie 100m2 dom do remontu za 1600000? fajnie by było :D tu za 3 mln to albo mieszkanie w bloku albo stary rozpadający się rekkehus... za 1 600 000 to nawet nie wiem czy cokolwiek da się znaleźć sensownego :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ