X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie zdolność na 4 mln to szukajcie nowego, nawet bym sie nie zastanawiała. Nigdy nie wiadomo co w tych starych ścianach jest. Słyszałam cuda o ścianach wypchanych gazetami i problemów z wilgocią, nawet w takich 10 letnich

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, wszystko pięknie tylko problem pojawia się gdy myślimy o wkładzie własnym ^^ Na tą chwilę wynosi on 0 :/
    Trzeba się zabrać za oszczędzanie ale ciężko z tym

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

W naszych okolicach wcześniej można było kupić tańsze domy, ale przez wybudowanie szpitala nieruchomości drastycznie poszły w górę, a jak trafi się jakaś okazja to jest tylu licytujacych ,że cena idzie dużo do góry. My na szczęście kupiliśmy dom w 2009 jak był kryzys, więc trafiliśmy dobrze i wkład własny był tylko 10 %. Troszkę uzbieraliśmy troche pomogła rodzina i udało się ;) Na poczatku było ciężko, prawie wszystko mieliśmy uzywane , ale miło wspominam jak powolutku wymienialiśmy na nowe i człowiek się cieszył jak dziecko :)

miłej soboty kochane :*

Kitaja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego całego weekendu laski:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Nas też trochę przeraża ten wkład własny bo ciężko to uzbierać.
    Kafabi my przez ten szpital nie mogliśmy znaleźć mieszkania :( Początkowo szukaliśmy mieszkania we Fredrikstad bądź Sarpsborgu ale nic z tego... mąż teraz dojeżdża 40 km w jedną stronę do Fredrikstad :/ Chciałabym coś bliżej znaleźć ale teraz będzie problem bo młodego nie chciałabym do innej szkoły przenosić.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem jest taki że da się uzbierać... ale my jesteśmy tak rozrzutni że to koszmar jakiś... :D
    Ale na szczęście mąż ma świadomość że jak będzie dzidziuś to to się zmieni :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie jest rozrzutny ale ja jestem :P Jestem zakupoholiczką :P co chwile bym coś kupowała i to mi najlepiej poprawia humor :P Nie ważne czy to ciuchy, meble czy wyposażenie :P
    Jak będziemy w dwójkę pracować to będzie fajnie na razie to staram się nie wychodzić za dużo do sklepów :P

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my podpisaliśmy umowę o budowę domu i nie było mocnych, trzeba było w 10 miesięcy uzbierać wkład własny:) ja zreszta jestem oszczędna, u nas to mąż jest zakupoholikiem:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia a to się rzadko zdarza, że role są odwrócone :P Wy już mieszkanie w tym Waszym domu ? (przepraszam mam krótką pamieć) Mogę się zapytać w jakiej kwocie się zamknęliście, nie licząc wyposażenia ?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mieszkamy, około 4 mln, teraz wyposażenie, nic nie mielismy ufff dlatego mnie juz to meczy

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jest o tyle prościej że wszysciutko mamy swoje... wszystkie meble, wyposażenie... więc w razie przeprowadzki rzeczy takie jak RTV czy meble mamy :) wszystko kupilismy w tym roku więc przynajmniej to z głowy :)

Cynnia, mówisz że uzbierać wkład własny w 10 miesięcy... No mi się wydaje to mało realne :D uzbierać pół miliona w 10 miesięcy? to trzeba by odkładać po 50 tys miesięcznie :o

A u nas oboje lubimy zakupy... ja ciuchy i wyposażenie a mąż wydaje krocie na elektronike, gry i gadżety

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak faceci są gadzeciażami :P
    Cynnia 4 mln to dla mnie kosmiczna kwota, no cóż ale to jest Norwegia. Jaki masz metraż domu ? Masz może jakieś fotki ? :D

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Pianistka ci mowię ze nie trzeba 10 proc, jak sie rozejrzysz konkretnie po rynku to wyglada to o wiele korzystniej:) metraż 120 kvm. Sprzęty RTV tez mielismy akurat ale np garnki i inne pierdoły juz nie, nie mówiąc o meblach. Zdjec nie mam niestety ale tez nie chciałabym wrzucać na publicznym forum, przepraszam. Moge wam przesłać na priv

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia nie ma problemu ;-) a fotki mogą być chociażby z zewnątrz jakbyś chciała wysłać na priv ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co i tak nie chciałabym się przeprowadzać... Jak maluszek się urodzi to ogarniemy temat :)

Ale leniwy dzień! :o nic mi się nie chce... totalnie nic! :( bylismy na miescie, kupilismy nową grę na PS'a więc dzisiaj tak pewnie popołudnie zleci :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze w pidżamie siedzę i czekam na męża ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja to jeszcze w pidżamie siedzę i czekam na męża ;-)

przebiłaś mnie :D

My pewnie posprzątamy w domu i bedziemy dzień spędzać na sofie :d
    Jakoś mnie brzuch znowu boli :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w piżamie;) zaraz jedziemy na dalsze poszukiwania gratów do domu. Wczorajsza kremówka wyszła cienka jak placek ale za to pyszna. I mnie dzis brzuch boli, młody kopie jak szalony ale maz mowi ze nic nie czuje. No sie nie dziwie w sumie ciezko mu sie przebić przez moją warstwę ochronną :-D

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Próbuje Was nadrobić ...
    Pianistaka
    Nie wiedziałam, że nie można przekraczać jakiegoś progu, żeby dostać startlan. Jak będzie dzidziuś to będą już dzielić Wasze zarobki na 3, więc większa szansa.
    U nas każde z nas ma swój kredyt, mąż na dom w którym mieszkamy ( i tu korzystał ze startlan) a ja na mieszkanie, które wyremontowaliśmy i wynajmujemy.

Dzizys ja mam taką zgagę, nie ogarniam, wysłałam M. do apteki, bo nic nie pomaga....

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti87 zasady zmieniły się chyba od 2014. kiedy odwoływalismy się do ich decyzji dostalismy wytłumaczenie iż dobrze zarabiamy i komunna nie udziela startlanów młodym ludziom, którzy dobrze zarabiają i mają możliwość odkładania...
    i taką decyzję dostaliśmy 3 razy... :/

No liczę że w przyszłym roku się uda jak będzie maluch ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ