X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie zdolność na 4 mln to szukajcie nowego, nawet bym sie nie zastanawiała. Nigdy nie wiadomo co w tych starych ścianach jest. Słyszałam cuda o ścianach wypchanych gazetami i problemów z wilgocią, nawet w takich 10 letnich

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, wszystko pięknie tylko problem pojawia się gdy myślimy o wkładzie własnym ^^ Na tą chwilę wynosi on 0 :/
    Trzeba się zabrać za oszczędzanie ale ciężko z tym

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

W naszych okolicach wcześniej można było kupić tańsze domy, ale przez wybudowanie szpitala nieruchomości drastycznie poszły w górę, a jak trafi się jakaś okazja to jest tylu licytujacych ,że cena idzie dużo do góry. My na szczęście kupiliśmy dom w 2009 jak był kryzys, więc trafiliśmy dobrze i wkład własny był tylko 10 %. Troszkę uzbieraliśmy troche pomogła rodzina i udało się ;) Na poczatku było ciężko, prawie wszystko mieliśmy uzywane , ale miło wspominam jak powolutku wymienialiśmy na nowe i człowiek się cieszył jak dziecko :)

miłej soboty kochane :*

Kitaja lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego całego weekendu laski:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Nas też trochę przeraża ten wkład własny bo ciężko to uzbierać.
    Kafabi my przez ten szpital nie mogliśmy znaleźć mieszkania :( Początkowo szukaliśmy mieszkania we Fredrikstad bądź Sarpsborgu ale nic z tego... mąż teraz dojeżdża 40 km w jedną stronę do Fredrikstad :/ Chciałabym coś bliżej znaleźć ale teraz będzie problem bo młodego nie chciałabym do innej szkoły przenosić.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem jest taki że da się uzbierać... ale my jesteśmy tak rozrzutni że to koszmar jakiś... :D
    Ale na szczęście mąż ma świadomość że jak będzie dzidziuś to to się zmieni :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie jest rozrzutny ale ja jestem :P Jestem zakupoholiczką :P co chwile bym coś kupowała i to mi najlepiej poprawia humor :P Nie ważne czy to ciuchy, meble czy wyposażenie :P
    Jak będziemy w dwójkę pracować to będzie fajnie na razie to staram się nie wychodzić za dużo do sklepów :P

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego my podpisaliśmy umowę o budowę domu i nie było mocnych, trzeba było w 10 miesięcy uzbierać wkład własny:) ja zreszta jestem oszczędna, u nas to mąż jest zakupoholikiem:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia a to się rzadko zdarza, że role są odwrócone :P Wy już mieszkanie w tym Waszym domu ? (przepraszam mam krótką pamieć) Mogę się zapytać w jakiej kwocie się zamknęliście, nie licząc wyposażenia ?

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mieszkamy, około 4 mln, teraz wyposażenie, nic nie mielismy ufff dlatego mnie juz to meczy

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jest o tyle prościej że wszysciutko mamy swoje... wszystkie meble, wyposażenie... więc w razie przeprowadzki rzeczy takie jak RTV czy meble mamy :) wszystko kupilismy w tym roku więc przynajmniej to z głowy :)

Cynnia, mówisz że uzbierać wkład własny w 10 miesięcy... No mi się wydaje to mało realne :D uzbierać pół miliona w 10 miesięcy? to trzeba by odkładać po 50 tys miesięcznie :o

A u nas oboje lubimy zakupy... ja ciuchy i wyposażenie a mąż wydaje krocie na elektronike, gry i gadżety

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak faceci są gadzeciażami :P
    Cynnia 4 mln to dla mnie kosmiczna kwota, no cóż ale to jest Norwegia. Jaki masz metraż domu ? Masz może jakieś fotki ? :D

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Pianistka ci mowię ze nie trzeba 10 proc, jak sie rozejrzysz konkretnie po rynku to wyglada to o wiele korzystniej:) metraż 120 kvm. Sprzęty RTV tez mielismy akurat ale np garnki i inne pierdoły juz nie, nie mówiąc o meblach. Zdjec nie mam niestety ale tez nie chciałabym wrzucać na publicznym forum, przepraszam. Moge wam przesłać na priv

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia nie ma problemu ;-) a fotki mogą być chociażby z zewnątrz jakbyś chciała wysłać na priv ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co i tak nie chciałabym się przeprowadzać... Jak maluszek się urodzi to ogarniemy temat :)

Ale leniwy dzień! :o nic mi się nie chce... totalnie nic! :( bylismy na miescie, kupilismy nową grę na PS'a więc dzisiaj tak pewnie popołudnie zleci :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze w pidżamie siedzę i czekam na męża ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja to jeszcze w pidżamie siedzę i czekam na męża ;-)

przebiłaś mnie :D

My pewnie posprzątamy w domu i bedziemy dzień spędzać na sofie :d
    Jakoś mnie brzuch znowu boli :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w piżamie;) zaraz jedziemy na dalsze poszukiwania gratów do domu. Wczorajsza kremówka wyszła cienka jak placek ale za to pyszna. I mnie dzis brzuch boli, młody kopie jak szalony ale maz mowi ze nic nie czuje. No sie nie dziwie w sumie ciezko mu sie przebić przez moją warstwę ochronną :-D

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Próbuje Was nadrobić ...
    Pianistaka
    Nie wiedziałam, że nie można przekraczać jakiegoś progu, żeby dostać startlan. Jak będzie dzidziuś to będą już dzielić Wasze zarobki na 3, więc większa szansa.
    U nas każde z nas ma swój kredyt, mąż na dom w którym mieszkamy ( i tu korzystał ze startlan) a ja na mieszkanie, które wyremontowaliśmy i wynajmujemy.

Dzizys ja mam taką zgagę, nie ogarniam, wysłałam M. do apteki, bo nic nie pomaga....

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti87 zasady zmieniły się chyba od 2014. kiedy odwoływalismy się do ich decyzji dostalismy wytłumaczenie iż dobrze zarabiamy i komunna nie udziela startlanów młodym ludziom, którzy dobrze zarabiają i mają możliwość odkładania...
    i taką decyzję dostaliśmy 3 razy... :/

No liczę że w przyszłym roku się uda jak będzie maluch ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ