X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis sie wkurzylam na męża, a właściwie na obieraczkę ktorej nie mogłam znaleść a ten siedział jak ten du...i sie śmiał jak sie miotalam po kuchni to mu sie tez oberwało

Kitaja lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatni miałam taki dzień, że wyzywałam na wszystkich i na wszytko aż mąż bał się odezwać :P

Co do Październikowych mam ...faktycznie tam już 3 rozpakowane. Ja chciałabym urodzić przed świętami, żeby już na święta być w domku ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, u Ciebie to prawdopodobne :) bo to by było chociażby te 10 dni przed terminem :)
    no ja nie chciałabym rodzić 1,5 miesiąca wcześniej :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, u Ciebie to prawdopodobne :) bo to by było chociażby te 10 dni przed terminem :)
    no ja nie chciałabym rodzić 1,5 miesiąca wcześniej :/

No nie, nikt Ci nawet tego nie życzy ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale od połowy stycznia będę się już szykowała :D

Wiecie co, już mi niewygodnie trzymać laptop na kolanach... brzuch rośnie a zawsze opierałam trochę na udach/ na łonie komputer... teraz tak sie nie da :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol,
    No pazdziernikowe szaleja, nawet jest pewne ze kilka z nas we wrzesniu sie rozpakuje, krotkie szyjki itp. Narazie sa 3 dziewczynki na swiecie :) sliczniutkie, nie moge uwierzyc,ze moj maly juz tak wyglada.
    Jutro zaczynam 36 tc czyli rozpoczynamy 9 miesiac, no w koncu ! <3

Ide robic nalesniki :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    O matko ...zwariowali :P

Kafabi Ale to zapisałaś młodego na lekcje religii bo w szkole nie ma ? I tak jeździsz z nim od pierwszej klasy ? Ja też chciałabym, żeby Olek był przyjęty. Jak to trzeba załatwić?

Zarejestrowalismy się w katolickim kościele tutaj https://www.katolsk.no/registrering/?lk=pl
    Tak jeżdzę od pierwszej klasy, bo dostalismy informację,że może uczęszczać na religię. Nie trzeba wozić od pierwszej klasy, niektórzy dopiero teraz swoje pierwszokomunijne dzieci przyprowadzili ;)

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Annggela poczekaj jeszcze chwilkę :) cierpliwości

U mnie dziś nocka lepsza, chociaż zatoki nadal bolą.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Zarejestrowalismy się w katolickim kościele tutaj https://www.katolsk.no/registrering/?lk=pl
    Tak jeżdzę od pierwszej klasy, bo dostalismy informację,że może uczęszczać na religię. Nie trzeba wozić od pierwszej klasy, niektórzy dopiero teraz swoje pierwszokomunijne dzieci przyprowadzili ;)

Wielkie dzięki! Ja nie mam po co już wozić młodego bo jeszcze prawie nic nie rozumie po norwesku ale od drugiej klasy go już chyba dam.

Annggela A jak ma się dzieciątko mamusi która urodziła w 30tc? Przeszukałam wątek ale nie znalazłam żadnych informacji i dlaczego poród miała przez CC jakieś zatrucie ciążowe? Zauważyłam, że dziewczynki szybciej pchają się na świat.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale miałam koszmarną noc. Ok 2:30 obudził mnie ból brzucha... ale tak koszmarny że szok :/
    Żołądek, jelita... jakby mi ogniem płonęły... potem ok godzinę byłam na toalecie z koszmarną biegunką i w sumie ból minął dopiero nad ranem :/ Ok godz. 5 zasnęłam w salonie na pół siedząco :/
    Nie wiem co to było ale nie chcę powtórki z rozrywki...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie jeszcze nie spieszy sie ale mam nadzieje ze nie bedzie sie lenil do ostatniego dnia ;)
    Gianna - nie mam pojecia co z nia i szczerze nie pamietam dlaczego cc miala, cicho u niej i nie wiemy jak mala, pamietam ze 1,5 kg miala :/
    Pianistka- ciezka noc, a jak sie teraz czujesz ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela teraz ok tylko nie wyspana jestem bo spałam na sofie w salonie na pół siedząco :/
    Ale brzuch nie boli ufff

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka To najważniejsze,że już brzuch przestał boleć :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam nadzieję że tak zostanie :)
    Wczoraj powiedziałam że chyba to jednak będzie Emma i może za to mnie tak dzieć zterroryzował :D
    Ale nie ryzykuję i dziś na obiad tylko zupka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ale dobrze, że was tyle dziewczyny.

Życzę powodzenia, postaram się częściej zaglądać

Froggie, Kitaja lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie dzisiaj rozbawił :) leżałam w dość niewygodnej pozycji i złapał mnie skurcz w brzuchu, więc postękałam trochę i ułożyłam się wygodniej i mówię, że jeśli tak mają boleć skurcze przez 24h porodu to chyba oszaleje :) na co mój mąż mówi,że nie wie jak bolą skurcze brzucha ale wie jak boli skurcz w łydce, bo często go łapią. A ja do niego: To sobie wyobraź, że masz skurcz w łydce przez 24h :) Byście widziały jego przerażone oczy :D zaczął mnie przytulać i przepraszać, że mi taką rzecz zrobił :D

Carolline lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, to samo mężowi mówiłam :D był przerażony :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to ja też trochę jestem ale jak przyjdzie co do czego to trzeba będzie to przetrwać i już. Innej opcji nie ma :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła że kobiety, które miały ekstremalnie silne bóle przy miesiączce (ale taki od których się ryczy i mdleje) znoszą poród lżej bo są przygotowane na to co może być...
    mnie to pociesza :D bo miałam tak silne miesiączki, że lekarz chciał mi je wstrzymać... ale ze względu na starania nie mogliśmy. i z tego powodu po porodzie będę miała leki które powodują tak jakby sztuczną menopauzę. takie uśpienie organizmu...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pocieszylas mnie :D ja poza migrenami po odstawieniu antykoncepcji to nigdy nie miałam bóli przy okresie...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ