X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis sie wkurzylam na męża, a właściwie na obieraczkę ktorej nie mogłam znaleść a ten siedział jak ten du...i sie śmiał jak sie miotalam po kuchni to mu sie tez oberwało

Kitaja lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatni miałam taki dzień, że wyzywałam na wszystkich i na wszytko aż mąż bał się odezwać :P

Co do Październikowych mam ...faktycznie tam już 3 rozpakowane. Ja chciałabym urodzić przed świętami, żeby już na święta być w domku ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, u Ciebie to prawdopodobne :) bo to by było chociażby te 10 dni przed terminem :)
    no ja nie chciałabym rodzić 1,5 miesiąca wcześniej :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, u Ciebie to prawdopodobne :) bo to by było chociażby te 10 dni przed terminem :)
    no ja nie chciałabym rodzić 1,5 miesiąca wcześniej :/

No nie, nikt Ci nawet tego nie życzy ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale od połowy stycznia będę się już szykowała :D

Wiecie co, już mi niewygodnie trzymać laptop na kolanach... brzuch rośnie a zawsze opierałam trochę na udach/ na łonie komputer... teraz tak sie nie da :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol,
    No pazdziernikowe szaleja, nawet jest pewne ze kilka z nas we wrzesniu sie rozpakuje, krotkie szyjki itp. Narazie sa 3 dziewczynki na swiecie :) sliczniutkie, nie moge uwierzyc,ze moj maly juz tak wyglada.
    Jutro zaczynam 36 tc czyli rozpoczynamy 9 miesiac, no w koncu ! <3

Ide robic nalesniki :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    O matko ...zwariowali :P

Kafabi Ale to zapisałaś młodego na lekcje religii bo w szkole nie ma ? I tak jeździsz z nim od pierwszej klasy ? Ja też chciałabym, żeby Olek był przyjęty. Jak to trzeba załatwić?

Zarejestrowalismy się w katolickim kościele tutaj https://www.katolsk.no/registrering/?lk=pl
    Tak jeżdzę od pierwszej klasy, bo dostalismy informację,że może uczęszczać na religię. Nie trzeba wozić od pierwszej klasy, niektórzy dopiero teraz swoje pierwszokomunijne dzieci przyprowadzili ;)

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Annggela poczekaj jeszcze chwilkę :) cierpliwości

U mnie dziś nocka lepsza, chociaż zatoki nadal bolą.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Zarejestrowalismy się w katolickim kościele tutaj https://www.katolsk.no/registrering/?lk=pl
    Tak jeżdzę od pierwszej klasy, bo dostalismy informację,że może uczęszczać na religię. Nie trzeba wozić od pierwszej klasy, niektórzy dopiero teraz swoje pierwszokomunijne dzieci przyprowadzili ;)

Wielkie dzięki! Ja nie mam po co już wozić młodego bo jeszcze prawie nic nie rozumie po norwesku ale od drugiej klasy go już chyba dam.

Annggela A jak ma się dzieciątko mamusi która urodziła w 30tc? Przeszukałam wątek ale nie znalazłam żadnych informacji i dlaczego poród miała przez CC jakieś zatrucie ciążowe? Zauważyłam, że dziewczynki szybciej pchają się na świat.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale miałam koszmarną noc. Ok 2:30 obudził mnie ból brzucha... ale tak koszmarny że szok :/
    Żołądek, jelita... jakby mi ogniem płonęły... potem ok godzinę byłam na toalecie z koszmarną biegunką i w sumie ból minął dopiero nad ranem :/ Ok godz. 5 zasnęłam w salonie na pół siedząco :/
    Nie wiem co to było ale nie chcę powtórki z rozrywki...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie jeszcze nie spieszy sie ale mam nadzieje ze nie bedzie sie lenil do ostatniego dnia ;)
    Gianna - nie mam pojecia co z nia i szczerze nie pamietam dlaczego cc miala, cicho u niej i nie wiemy jak mala, pamietam ze 1,5 kg miala :/
    Pianistka- ciezka noc, a jak sie teraz czujesz ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela teraz ok tylko nie wyspana jestem bo spałam na sofie w salonie na pół siedząco :/
    Ale brzuch nie boli ufff

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka To najważniejsze,że już brzuch przestał boleć :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam nadzieję że tak zostanie :)
    Wczoraj powiedziałam że chyba to jednak będzie Emma i może za to mnie tak dzieć zterroryzował :D
    Ale nie ryzykuję i dziś na obiad tylko zupka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ale dobrze, że was tyle dziewczyny.

Życzę powodzenia, postaram się częściej zaglądać

Froggie, Kitaja lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie dzisiaj rozbawił :) leżałam w dość niewygodnej pozycji i złapał mnie skurcz w brzuchu, więc postękałam trochę i ułożyłam się wygodniej i mówię, że jeśli tak mają boleć skurcze przez 24h porodu to chyba oszaleje :) na co mój mąż mówi,że nie wie jak bolą skurcze brzucha ale wie jak boli skurcz w łydce, bo często go łapią. A ja do niego: To sobie wyobraź, że masz skurcz w łydce przez 24h :) Byście widziały jego przerażone oczy :D zaczął mnie przytulać i przepraszać, że mi taką rzecz zrobił :D

Carolline lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, to samo mężowi mówiłam :D był przerażony :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc to ja też trochę jestem ale jak przyjdzie co do czego to trzeba będzie to przetrwać i już. Innej opcji nie ma :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła że kobiety, które miały ekstremalnie silne bóle przy miesiączce (ale taki od których się ryczy i mdleje) znoszą poród lżej bo są przygotowane na to co może być...
    mnie to pociesza :D bo miałam tak silne miesiączki, że lekarz chciał mi je wstrzymać... ale ze względu na starania nie mogliśmy. i z tego powodu po porodzie będę miała leki które powodują tak jakby sztuczną menopauzę. takie uśpienie organizmu...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pocieszylas mnie :D ja poza migrenami po odstawieniu antykoncepcji to nigdy nie miałam bóli przy okresie...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ