Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hellol,
No pazdziernikowe szaleja, nawet jest pewne ze kilka z nas we wrzesniu sie rozpakuje, krotkie szyjki itp. Narazie sa 3 dziewczynki na swiecie sliczniutkie, nie moge uwierzyc,ze moj maly juz tak wyglada.
Jutro zaczynam 36 tc czyli rozpoczynamy 9 miesiac, no w koncu !
Ide robic nalesniki -
Giannaa wrote:O matko ...zwariowali
Kafabi Ale to zapisałaś młodego na lekcje religii bo w szkole nie ma ? I tak jeździsz z nim od pierwszej klasy ? Ja też chciałabym, żeby Olek był przyjęty. Jak to trzeba załatwić?
Zarejestrowalismy się w katolickim kościele tutaj https://www.katolsk.no/registrering/?lk=pl
Tak jeżdzę od pierwszej klasy, bo dostalismy informację,że może uczęszczać na religię. Nie trzeba wozić od pierwszej klasy, niektórzy dopiero teraz swoje pierwszokomunijne dzieci przyprowadziliGiannaa lubi tę wiadomość
-
kafabi wrote:Zarejestrowalismy się w katolickim kościele tutaj https://www.katolsk.no/registrering/?lk=pl
Tak jeżdzę od pierwszej klasy, bo dostalismy informację,że może uczęszczać na religię. Nie trzeba wozić od pierwszej klasy, niektórzy dopiero teraz swoje pierwszokomunijne dzieci przyprowadzili
Wielkie dzięki! Ja nie mam po co już wozić młodego bo jeszcze prawie nic nie rozumie po norwesku ale od drugiej klasy go już chyba dam.
Annggela A jak ma się dzieciątko mamusi która urodziła w 30tc? Przeszukałam wątek ale nie znalazłam żadnych informacji i dlaczego poród miała przez CC jakieś zatrucie ciążowe? Zauważyłam, że dziewczynki szybciej pchają się na świat. -
Cześć dziewczyny, ale miałam koszmarną noc. Ok 2:30 obudził mnie ból brzucha... ale tak koszmarny że szok
Żołądek, jelita... jakby mi ogniem płonęły... potem ok godzinę byłam na toalecie z koszmarną biegunką i w sumie ból minął dopiero nad ranem Ok godz. 5 zasnęłam w salonie na pół siedząco
Nie wiem co to było ale nie chcę powtórki z rozrywki... -
Froggie jeszcze nie spieszy sie ale mam nadzieje ze nie bedzie sie lenil do ostatniego dnia
Gianna - nie mam pojecia co z nia i szczerze nie pamietam dlaczego cc miala, cicho u niej i nie wiemy jak mala, pamietam ze 1,5 kg miala
Pianistka- ciezka noc, a jak sie teraz czujesz ? -
Mój mąż mnie dzisiaj rozbawił leżałam w dość niewygodnej pozycji i złapał mnie skurcz w brzuchu, więc postękałam trochę i ułożyłam się wygodniej i mówię, że jeśli tak mają boleć skurcze przez 24h porodu to chyba oszaleje na co mój mąż mówi,że nie wie jak bolą skurcze brzucha ale wie jak boli skurcz w łydce, bo często go łapią. A ja do niego: To sobie wyobraź, że masz skurcz w łydce przez 24h Byście widziały jego przerażone oczy zaczął mnie przytulać i przepraszać, że mi taką rzecz zrobił
Carolline lubi tę wiadomość
-
Mi położna mówiła że kobiety, które miały ekstremalnie silne bóle przy miesiączce (ale taki od których się ryczy i mdleje) znoszą poród lżej bo są przygotowane na to co może być...
mnie to pociesza bo miałam tak silne miesiączki, że lekarz chciał mi je wstrzymać... ale ze względu na starania nie mogliśmy. i z tego powodu po porodzie będę miała leki które powodują tak jakby sztuczną menopauzę. takie uśpienie organizmu...