X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, no to teraz Ty pocieszyłaś Pianistkę :P grupa wsparcia :D ale dobrze, że piszecie szczerze, żadna z nas od tego nie ucieknie. Właśnie też jestem ciekawa jaka jest różnica bez i ze znieczuleniem, bo ono podobno tylko niweluje bóle powłok brzusznych.

Carolline lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znieczulenia nie chcę... bólu się nie boję a to co pisałam to położna mi mówiła :D
    Z resztą, tak jak pisałam, teraz już nic nie zmienimy :D musimy urodzić...

po porodzie dam sobie pół roku na karmienie piersią a potem zacznę odstawiać cyca i zobaczę, jeśli będą tak samo bolesne- biorę się za Visanne bo nie zamierzam się tak katować jak do tej pory :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dlaczego nie chcesz korzystać ze znieczulenia? Jak byłam z młodym w ciąży to byłam wielka przeciwniczką znieczulenia...a tak jak napisałam o północy przy porodzie prosiłam o nie ;-) Druga sprawa to taka, że łatwiej współpracuje się z rodzącą która nie skupia się tylko na bólu. Ja rodziłam całą noc ...przysypiałam na siedząco miedzy skurczami a jak przyszedł czas na parte to zwyczajnie nie miałam siły krzyczałam, ze nie dam rady...byłam tak wymęczona bólami i nieprzespaną nocą, że jak już urodziłam i chcieli mi położyć dziecko na brzuchu to ja nawet nie zareagowałam...

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam bolesne miesiączki, bardzo bolesne wiec skurcze nie są mi straszne, bardziej boje sie komplikacji

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noestety nie wiem jaka jest roznica, poniewaz pierwszy porod mialam przez cc. Pianistka odpisze tutaj co do wozkow o ktore pytalas. A wiec ja mam Expander Mondo i jestes bardzo zadowolona. Gondola duza co bylo dla mnie najwiekszym plusem. Teraz juz przenieslismy sie do spacerowki i tez nie narzekam na miejsce dla Olivii ajeszcze na zime zmiesci sie spiwor. Wozek prowadzi sie lekko i zwinnie i to tez plus bo pokonujemy duze tereny. Musisz pomyslec czego najbardziej oczekujesz i tedy,ktorys z tych wozkow bedzie spelnial twoje oczekiwania napewno. Ja jestem zadowolona co prawda camarelo tez byl na mojej liscie ale kolory niestety mi nie odpowiadaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 22:35

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi a jak się ten wózek sprawdza na śniegu?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah tego wlasnie nie wiem, bo sniegu u Nas nie bylo. A jak byl to tyle jakby pies naplakal

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa byliscie na basenie w Askim ?!

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam to dobrze :) fiordynki :) Na wschód od Oslo to podobno po pół metra śniegu na dzień dobry do odgarnięcia...

Coś się Marti długo nie odzywa. ciekawe jaki Ona wózek wybrała.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi Tak byliśmy w Askim ;-) Jak dobrze było znowu poczuć się lekką :P hahahah

Froggie No właśnie Kafabi nie jest fiordynką ;-) Mieszka ode mnie jakieś 25 km ;-) I bardzo mnie dziwi ten brak śniegu w tych rejonach ale nie ukrywam, że płakać z tego powodu nie będę ;-)

kafabi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tam to chyba jeszcze ciepłe prądy docierają :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/f04dd25313d86.jpg.html
    http://zapodaj.net/fa49c84f7938e.jpg.html

Zdjecia zrobione 24 stycznia ;-) miejscowość Ringvoll (Hobøl)
    No ale fakt jak pojechaliśmy do Fredrikstad to śniegu może ze 2 cm ;-) w Oslo też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 22:57

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezła rozbieżność :) Może w aglomeracjach jest po prostu cieplej.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia jak to jest :P Ale mi się taka wizja podoba. Będę chciała z dzieckiem na sanki to wiem gdzie mam jechać :P U nas padać nie musi :P

Froggie lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, nie chcę zzo bo już kilka razy w życiu miałam igłę w kręgosłupie i miałam poważne komplikacje, uszkodzony nerw... nie chcę i już... nie chcę by ktokolwiek pchał mi cokolwiek w kręgosłup... :/ nie i już

Kafabi, właśnie te 2 wózki expander i camarelo wydają się podobne :) w tutku podoba mi się stelaż ale chciałam poznać opinie czy oby na pewno się nie złamie lub nie wygnie...

Tak czy inaczej dziękuję za Twoją opinię, jeden więcej + dla expandera :)
    A jaki masz fotelik samochodowy? Ja chcę cybex aton 3 lub 4 :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózeczki śliczne ;-)
    Ja chce kupić fotelik MaxiCosi.

A co do znieczulenia okay okay ;-) rozumiem i nikogo nie namawiam ;-) Ja nie miałam nigdy igły miedzy kręgosłupem wiec nie wiem jak to jest wiem za to jak jest rodzić bez znieczulenia :P

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego się właśnie boję najbardziej w podawaniu znieczulenia, że mi coś nabajzlują. Ja mam bardzo wysoką wrażliwość i odruchowo się wzdrygam a w momencie wkłucia trzeba siedzieć nieruchomo jak kamień.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam uszkodzony nerw po 3ciej punkcji i długo nie mogłam "normalnie" chodzić, noga mi drętwiała, miałam słabe czucie, brak równowagi... podejrzewam ze przez to rwa kulszowa mnie męczy... nie chcę więcej igieł w kręgosłupie...

Giannaa, ja wolę pocierpieć 20 godzin bólu przy porodzie bez zzo niż później latami po źle podanym zzo... ;) ale to moje zdanie :) wiadomo, miliony kobiet korzysta ze znieczulenia i wszystko jest ok ale ja nie będę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Pianistka ja mam fotelik z zestawu razem z wózkiem. Teraz własnie kupujemy Cybex albo Maxicosi, bo mloda juz siedziec tylko chce a i dłużej posłuży nam teraz :)

Giannaa tylko nie wykracz tego sniegu, pamietam kilka lat wstecz, że zimy były tutaj fest :P

My lecimy na spacerek odprowadzic młodego do szkoły :)

Ciekawe co tam słychac u reszty dziewczyn Carolline jestes jeszcze w dwupaku !? Kitaja a jak u Ciebie i Jasia !? :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i zapomniałam !! Giannaa jaki rozmier nosi twoj synuś !? :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ