X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, no to teraz Ty pocieszyłaś Pianistkę :P grupa wsparcia :D ale dobrze, że piszecie szczerze, żadna z nas od tego nie ucieknie. Właśnie też jestem ciekawa jaka jest różnica bez i ze znieczuleniem, bo ono podobno tylko niweluje bóle powłok brzusznych.

Carolline lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znieczulenia nie chcę... bólu się nie boję a to co pisałam to położna mi mówiła :D
    Z resztą, tak jak pisałam, teraz już nic nie zmienimy :D musimy urodzić...

po porodzie dam sobie pół roku na karmienie piersią a potem zacznę odstawiać cyca i zobaczę, jeśli będą tak samo bolesne- biorę się za Visanne bo nie zamierzam się tak katować jak do tej pory :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dlaczego nie chcesz korzystać ze znieczulenia? Jak byłam z młodym w ciąży to byłam wielka przeciwniczką znieczulenia...a tak jak napisałam o północy przy porodzie prosiłam o nie ;-) Druga sprawa to taka, że łatwiej współpracuje się z rodzącą która nie skupia się tylko na bólu. Ja rodziłam całą noc ...przysypiałam na siedząco miedzy skurczami a jak przyszedł czas na parte to zwyczajnie nie miałam siły krzyczałam, ze nie dam rady...byłam tak wymęczona bólami i nieprzespaną nocą, że jak już urodziłam i chcieli mi położyć dziecko na brzuchu to ja nawet nie zareagowałam...

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam bolesne miesiączki, bardzo bolesne wiec skurcze nie są mi straszne, bardziej boje sie komplikacji

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noestety nie wiem jaka jest roznica, poniewaz pierwszy porod mialam przez cc. Pianistka odpisze tutaj co do wozkow o ktore pytalas. A wiec ja mam Expander Mondo i jestes bardzo zadowolona. Gondola duza co bylo dla mnie najwiekszym plusem. Teraz juz przenieslismy sie do spacerowki i tez nie narzekam na miejsce dla Olivii ajeszcze na zime zmiesci sie spiwor. Wozek prowadzi sie lekko i zwinnie i to tez plus bo pokonujemy duze tereny. Musisz pomyslec czego najbardziej oczekujesz i tedy,ktorys z tych wozkow bedzie spelnial twoje oczekiwania napewno. Ja jestem zadowolona co prawda camarelo tez byl na mojej liscie ale kolory niestety mi nie odpowiadaly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 22:35

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi a jak się ten wózek sprawdza na śniegu?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah tego wlasnie nie wiem, bo sniegu u Nas nie bylo. A jak byl to tyle jakby pies naplakal

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa byliscie na basenie w Askim ?!

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam to dobrze :) fiordynki :) Na wschód od Oslo to podobno po pół metra śniegu na dzień dobry do odgarnięcia...

Coś się Marti długo nie odzywa. ciekawe jaki Ona wózek wybrała.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi Tak byliśmy w Askim ;-) Jak dobrze było znowu poczuć się lekką :P hahahah

Froggie No właśnie Kafabi nie jest fiordynką ;-) Mieszka ode mnie jakieś 25 km ;-) I bardzo mnie dziwi ten brak śniegu w tych rejonach ale nie ukrywam, że płakać z tego powodu nie będę ;-)

kafabi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tam to chyba jeszcze ciepłe prądy docierają :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/f04dd25313d86.jpg.html
    http://zapodaj.net/fa49c84f7938e.jpg.html

Zdjecia zrobione 24 stycznia ;-) miejscowość Ringvoll (Hobøl)
    No ale fakt jak pojechaliśmy do Fredrikstad to śniegu może ze 2 cm ;-) w Oslo też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 22:57

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezła rozbieżność :) Może w aglomeracjach jest po prostu cieplej.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia jak to jest :P Ale mi się taka wizja podoba. Będę chciała z dzieckiem na sanki to wiem gdzie mam jechać :P U nas padać nie musi :P

Froggie lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, nie chcę zzo bo już kilka razy w życiu miałam igłę w kręgosłupie i miałam poważne komplikacje, uszkodzony nerw... nie chcę i już... nie chcę by ktokolwiek pchał mi cokolwiek w kręgosłup... :/ nie i już

Kafabi, właśnie te 2 wózki expander i camarelo wydają się podobne :) w tutku podoba mi się stelaż ale chciałam poznać opinie czy oby na pewno się nie złamie lub nie wygnie...

Tak czy inaczej dziękuję za Twoją opinię, jeden więcej + dla expandera :)
    A jaki masz fotelik samochodowy? Ja chcę cybex aton 3 lub 4 :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózeczki śliczne ;-)
    Ja chce kupić fotelik MaxiCosi.

A co do znieczulenia okay okay ;-) rozumiem i nikogo nie namawiam ;-) Ja nie miałam nigdy igły miedzy kręgosłupem wiec nie wiem jak to jest wiem za to jak jest rodzić bez znieczulenia :P

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego się właśnie boję najbardziej w podawaniu znieczulenia, że mi coś nabajzlują. Ja mam bardzo wysoką wrażliwość i odruchowo się wzdrygam a w momencie wkłucia trzeba siedzieć nieruchomo jak kamień.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam uszkodzony nerw po 3ciej punkcji i długo nie mogłam "normalnie" chodzić, noga mi drętwiała, miałam słabe czucie, brak równowagi... podejrzewam ze przez to rwa kulszowa mnie męczy... nie chcę więcej igieł w kręgosłupie...

Giannaa, ja wolę pocierpieć 20 godzin bólu przy porodzie bez zzo niż później latami po źle podanym zzo... ;) ale to moje zdanie :) wiadomo, miliony kobiet korzysta ze znieczulenia i wszystko jest ok ale ja nie będę :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Pianistka ja mam fotelik z zestawu razem z wózkiem. Teraz własnie kupujemy Cybex albo Maxicosi, bo mloda juz siedziec tylko chce a i dłużej posłuży nam teraz :)

Giannaa tylko nie wykracz tego sniegu, pamietam kilka lat wstecz, że zimy były tutaj fest :P

My lecimy na spacerek odprowadzic młodego do szkoły :)

Ciekawe co tam słychac u reszty dziewczyn Carolline jestes jeszcze w dwupaku !? Kitaja a jak u Ciebie i Jasia !? :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i zapomniałam !! Giannaa jaki rozmier nosi twoj synuś !? :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ