Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
To fajnie bo właśnie wyobrażaam sobie jak osobówką ktoś wiezie wannę
Dziewczyny, korzystałyście kiedyś z takich przewoźników - kurierów jak np NORGE BUS lub podobnych?
można nadać paczkę do 50 kg za 500 nok więc taniutko tylko nie wiem jak to wygląda z cłem? Oni od razu idą oclić wszystko? -
kafabi wrote:Pianistka ja korzystam z usług przewozników. W czerwcu nawet wiezli Nam kuchnię, nie wiem jak to robią ale nie musieliśmy płacic cła Oni czekają aż granica jest otwarta i wtedy lecą jak strzała
Dobrze wiedzieć, mam trochę rzeczy do przewiezienia z PL i nie wiem czy uda nam się autem pojechać, jeśli nie polecimy na weekend samolotem i ogarniemy transport. Dasz namiary na przewoźnika ? Sprawdzę czy ode mnie dałby rade zabrać coś. -
Ja niestety nie mam namiarow na dobra firme, czasem znajomy pojedzie , wczesniej nadawalam firma markus czy jakos tak, ale nie polecam. Mam dwie fotki z sesji troche ciazowej pochwale sie, na reszte musze czekac bo wujaszek nam robi album
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/07a0af06863d.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c9827375cd3.jpg
5 kg lzejsza ohhhh ;(Giannaa, Carolline, Kitaja, Froggie lubią tę wiadomość
-
Właśnie, poprosimy o namiary
Ja znalazłam NORGE BUS odwiedza największe miasta. Oslo, Stavanger, Bergen...
Ja nigdy nie korzystałam z czegoś takiego a chcę zamówić wózek z Polski a boję się że wysłany pocztą mi oclą
No i koszt o wiele wyższy...
Jak zamówiłam poduszkę motherhood zapłaciłam ok 200 nok za przesyłkę... a waga była ok 3 kg
Sam wózek z akcesoriami to jakieś 30 kg, do tego chciałam trochę dupereli zamówić a NORGE BUS bierze 520 nok za paczkę do 50 kg więc super... tylko co z cłem? żebym nie musiała później płacić 3 razy więcej cła -
Dzieki fajna pamiatka bedzie teraz kolejna sesja nalezy do malego, mam wizytowke do fajnej babki, niedroga i swietna jest
Jak puszczalam paczki poprzez przewoznika to raz placilam za clo bo ich sprawdzali na granicy, musisz zadzwonic i sie dowiedziecWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 21:51
-
No bo moi znajomi zamawiali coś z polski i przewoźnika złapali na granica i dowalili cło i przewoznik zostawił tą rzecz na granicy! o.o masakra...
Annggela, ty już masz wyliczony macierzyński... okres za kiedy dostajesz sykepenger wlicza się do macierzyńskiego, prawda? Tak jest na stronie NAV a jakaś laska na forum na FB napisała że jej nie przyznali bo miała kontrakt na 25% i była na syku i nie pracowała 6 miesięcy z 10 ostatnich... ale mi się wydaje że powinna się odwołać -
Oczywiscie ze chorobowe sie wlicza, pracownik navu to mi potwierdzil ostatnio. Nie mam jeszcze wyliczonego, czekam az szef dosle do navu informacje o moich zarobkach. Bylam dzis powiedziec mu o tym, do 09.09 musza dotrzec papiery od 14 powinnam juz macierzynskie dostac
-
Annggela, dzięki, bo nie powiem, zestresowałam się tym co ta laska napisała Ale może nie dostarczyła czegoś albo miała coś nie tak z kontraktem, nie wiem... bo czytalam wiele razy o tym że się wlicza ale zesrałam się troche :d
Cynnia, wspominałaś kiedyś że poleciałaś do Polski po wózek. Możesz mi powiedzieć jaką linią wtedy leciałaś i jak to rozegrałaś?
Sprawdzałam na stronie DHL i po wpisaniu gabarytów nadanie wózka kosztuje 5 tys zł xD coś chyba źle wklepałam
pisałam do przewoźnika... przewóz samego wózka kosztuje ok 300 zł ale do tego 25% momsu... więc za wózek który kosztuje 3000zł jest 750zł momsu... razem ponad 2 tys nok za kuriera... do tego będzie jeszcze troche innych rzeczy i w sumie wyjdzie ok 3 tys nok....
I stwierdzilismy że pojedziemy pod koniec października do moich rodziców do Sandefjordu i mąż poleci sobie do lublina wizzairem odbierze wózek i te mniejsze rzeczy bilety są po uwaga... 99 nok xD
Przy okazji odwiedzi tatuażystę
Tylko właśnie powiedz mi Cynnia jak to rozegrałaś? zastanawiamy się czy można nadać paczkę tak jak przyjdzie? w kartonie? czy trzeba wózek złożyć i nadac? -
Czyli jak ja mam zwolnienie od 10 lipca to mi wpiszą z lonnslipa czerwcowego I świetnie bo to była moja największa wypłata EVER :d
Chcę jeszcze z Pl zamówić poduszkę klin z motherhood, rożek, laktator z butelkami, znalazłam pokrowce frotte na przewijak po 5 zł spakuje walizkę, weźmie wózek i w weekend obróci a ja u rodziców odpocznę
Zaleznie od płci chce sobie na palcach wytatuować imię naszego maluszka... akurat obydwie wersje- damska i męska mają po 4 litery
Ciekawi mnie tylko czy wózek będzie musiał zmontować i obkręcić folią czy może nadać w orginalnym pudełku
dobranoc
EDIT: coś mi się pokiełbasiło! faktycznie to CarollineWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 23:14
-
Witam sie z rana, maz obudzil, wylecial jak oszalaly z domu bo sasiad-kumpel napisal mu o zarysowanej alufeldze oj oj zapomnialam sprawdzic a zarylam o kraweznik 3 dni temu cofajac no trudno, raz sie zdarzylo, nie bede ryczec z tego powodu. Sam zarysowal w zeszym roku a, ze sa czarne-matowe to widac trudno, pomalowac bedzie musial. Powiedzial mi tylko ze zarysowalam te jedna , ktora cala byla, bez skaxy to teraz pasuje do kompletu haha
-
Dzień dobry
Ale okropna pogoda... dzisiaj dla mojego miasteczka jest ostrzeżenie przed powodzą tak ma lać Chyba już lato się skończyło mamy pierwszy wrzesnia.
Annggela śliczne zdjęcia Ja to się w kadrze nie mieszczę wiec nawet nie wpadłabym na pomysł sesji
Pianistka A laktator jaki chcesz kupić ? Masz coś upatrzone pewnie...tu w NO są cholernie drogie. Ja kupuję tommee tippee to jest moja ulubiona firma butelki też kupie z tej firmy bo się sprawdziły przy Olku, wiec jakby co polecam
Cudownie w końcu się wyspałam, nowe łóżko zdało egzamin ale skręcania było do 22. -
Cynnia mi to z glowy wylecialo, a on gapa tez nie zauwazyl. Ostroznie jezdze, choc ńie powiem mialam stluczki ale to tlumacze tym ze mam pecha do volkswagenow pierwsze auto golfik 3, wpadlam w poslizg w pasacie szybe wybilam bo nie zauwazylam podniesionego liftu, lało plus szyby zaparowane a ja po 3 h snu w bmw czy mercu nic nie zrobilam, jezdze juz 5 lat mowie ze to pech do tej marki... Dlatego nie chce wiecej tych aut.
Giannaa dziekuje, teraz to i ja sie nie mieszcze, a wtedy juz zle sie czulam majac 15 kg na plusieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 08:19