Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Kitaja probujesz cwiczen na obrocenie sie ? Kiloro kobietom z mojego miesiaca udalo sie
W szczecinie badania 2i3 trymestru robilam w prywatnej klinice ktora sie znajduje w budynku szpitalnym na wojciecha, to wlasnie przy kaskadzie. Polecam, dr. Medrek przemily lekarz, wyslucha, doradzi a przede wszystkim dobrze zbada -
Anngela wlasnie tam mam badania i u doktora medrka bardzo fajny jest z duuuuzym poczuciem humoru kafabi ja bylam rok temu w maju w Warszawie z dziewczynami z pracy wynajelismy apartameny na ul.zytniej i szczerze nie polecam duzo zaplacilismy,bo blisko centrum ,a warunki masakra,na zdjeciach cud miod,a w rzeczywistosci ....syf i brud....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 11:23
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Anngela jak robilam tam badania 2trym mialam za darmo,bo biora udzial w jakims projekcie unijnym takze bylam bardzo zadowolona;-)
kafabi lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Carolline wrote:Zdjecia brzuszka super!
Co do wozka to ja lecialam Norwegianem i wozek moglam przewiezc gratis jako ze lecialam z dzieckiem (mimo ze w brzuszku) natomiast wiem, ze normalnie w takim wypadku jak dziecko nie leci trzeba zaplacic i nadac jako bagaz. W kartonie moze sie da a jak nie to polecam prampack. Jezeli czesto latacie to mozecie kupic a jak nie to wynajac.
Co do firm przewozowych to ja wybieram takie, ktore mi wszystko ocla, ze wzgledu na moja prace uwazam to za koniecznosc.
A co do tesciow to sa w Norwegii pierwszy raz, bo mieszkaja bagatelka 10 000 km stad.
Leciał będzie mój mąż więc mimo dużego brzuszka nikt nie uwierzy że ma dzidziusia
Nie chodzi o płacenie bo nie w tym problem tylko zastanawiałam się czy w ogóle można
Niestety będziemy lecieć wizzairem z Sandefjordu do Lublina bo mieszkaliśmy w Lublinie i nie ma sensu lecieć od nas i tłuc się do Warszawy a tak, ja sobie posiedzę kilka dni u rodziców i mąż ogarnie
myślę że zadzwonię do wizzaira i dopytam czy można nadać w kartonie czy złożyć wszystko... -
Carolline jakbym musiała oclic to bym ocliła, bo wyjscia bym nie miała, ale jak się udało bez oclenia to skorzystałam
Cynniaa tez właśnie widze,że się Nas ze Szczecina i okolic troszkę posypało
Ja byłam na Ku słońcu przy Castoramie u doktorka
Kitaja lubi tę wiadomość
-
Kafabi ja wymagalam, zeby mi oclili ale jak sie pracuje w urzedzie podatkowym/ poborcy podatkowego to po prostu jakby mi nie oclili a byla kontrola to ryzykowalabym swoja prace co dla mnie jest nie do przyjecia.
Natomiast pianistka jak maz bedzie lecial z wozkiem to wtedy sie go nie cli, bo przebywajac poza terenem Norwegii ponad 24h ma sie prawo wwiezc wolne od cla towary do 6000 nok.Giannaa, kafabi lubią tę wiadomość
-
Carolline wrote:Kafabi ja wymagalam, zeby mi oclili ale jak sie pracuje w urzedzie podatkowym/ poborcy podatkowego to po prostu jakby mi nie oclili a byla kontrola to ryzykowalabym swoja prace co dla mnie jest nie do przyjecia.
Natomiast pianistka jak maz bedzie lecial z wozkiem to wtedy sie go nie cli, bo przebywajac poza terenem Norwegii ponad 24h ma sie prawo wwiezc wolne od cla towary do 6000 nok.
no to dobrze wiedzieć! tak własnie zrobię
Carolline a jaki ty wózek kupiłaś? nie expander essence przypadkiem? bardzo mi się spodobał
A ja wam nie mówiłam jaki miałam posrany sen ^^ Śniło mi się że byłam na jakiejś imprezie i nie wiem jak to się stało ale miałam zostać księżniczką przyszedł Michael Kors (????) i mi szył sukienkę... czerwoną koronkową... doczepili mi loki i poszłam na jakąś wielką scenę... a tam wylazł koleś= jak się później okazało był to Ludwik I Andegaweński xD xD
ja dygnęłam i wyszłam za niego xD potem się okazało że to był żart i on się dowiedział że jestem zamężna i unieważnił ten ślub. ale przez to że zhańbił ród wygnali go i nie miał gdzie się podziać xD to go przygarnęłam i rzuciłam męża xD i tak oto zakochaliśmy się w sobie prawdziwie ....
koniec historii
dziewczyny, co się ze mną dzieje?! Ludwik Andegaweński, serio?! xD
Marilyn Manson mi się śnił ostatnio to jeszcze zrozumiałam ale Ludwik Węgierski?! xD
Nawet podobny był tylko jakiś młody i w garniaku xDWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 12:03
Carolline lubi tę wiadomość
-
Nie wszyscy ze szczecina Ja z pod Gdańska
Kafabi Jak będziemy jechać autem do pl to tyle miejsca bym znalazła Co do Warszawy ...moi rodzice byli z jakieś 2-3 tyg temu pozwiedzać na kilka dni i mieli wynajęty apartament. Jak wróci z pracy podpytam się jak tam z lokalizacją i najwyżej poproszę o nr do babki. Apartament z tego co widziałam na zdjęciach bardzo ładny i nie był drogi.
Kitaja Nie wyobrażam sobie rodzić dziecka ułożonego pośladkowo a jakby coś było nie tak to, żeby mnie cieli...to prawie jakby mieć dwa porody. Czytałam gdzieś, że na siłę nie zmuszą Ciebie do porodu naturalnego pośladkowego i możesz im w takim wypadku powiedzieć, że chcesz CC.
Carolline Twoja wiedza jest bezcenna...faktycznie kiedyś coś czytałam o tym, że można wwieźć towarów na 6000nok ale czytając długie referaty na stronach to nie wchodzi tak do głowy jak Twoja krótka informacja -
Pianistka ja bylam nastawiona na Tako Accoustic w ogole ale w sklepie jak zobaczylam ten model i porownalam z innymi na miejscu to mi przypadl najbardziej do gustu.
Po pierwsze ma duza gondole a nasza mala bedzie jej pewnie cala zime uzywala i duze pompowane kola, ale nie takie duze retro ktore dla mnie sa szkaradne (kwestia gustu), ale duze a nie przegiete. Po drugie podoba mi sie jak bardzo mozna zakryc od wiatru malenka w srodku, co mieszkajac tutaj jest bezcenne ( tylko mala szparka zostaje pomiedzy ochronka od wiatru a brzegiem gondoli. Oprocz tego chcialam kosz na zakupy, ktory sie nie bedzie ciagal po ziemii/ sniegu/ blocie tylko jest troszke wyzej. Jako, ze mieszkamy w centrum naszej wiochy to bede mogla spokojne spacerkiem na zakupy isc. Poza tym wizualnie mi sie oczywiscie podobal. -
Właśnie ja słyszałam aby wystrzegać się wózków polskiej produkcji typu Riko czy expander... Ale wiadomo, ile ludzi tyle opinii. Mi się bardzo podoba ten expander essence i camarelo carmela muszę jeszcze te 2 porównać.
Ale dziękuję za Twoją wypowiedź faktycznie kosz w expanderze jest świetny... no i pompowane koła aczkolwiek dla mnie to nie gra dużej roli bo mieszkam w centrum miasta, nie ma tu śniegu czy błota
A jak z jego wagą i sprawami typu składanie/ rozkładanie, odczepianie gondoli itd? -
ten kolor http://www.modrykonik.sk/market/kociky/e82n/expander-essence-fusak-zdarma-8-farieb/
A tak w ogole to sobie zaczelam wkrecac, ze mi w nocy mogly wody odejc, bo sikalam jak normalny czlowiek bez ciazy, po 4 miesiacach duszenia i tak sie nakrecam caly dzien, ze sie na 18 do lekarza umowilam, zeby nie zwariowac. Pewnie mnie za szalona wezmie, ale wole to niz sobie wkrecac dalej :p