Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć mamuśki
Annggela piekne zdjęcia, sesja super :*
Co do przewozników to kuchnie wiózł nam przewoznik, ktorego nazwy nie pamietam , bo to mężula ogarniał,a ja w Polsce wtedy byłam, ale jak wróci to zaraz spytam sie Teraz korzystam z usług Pawła Kanii nie wiem do jakiego rejonu wozi, ale wiadomo przez Sarpsborg musi przejechać My najczęsciej odbieramy w Szwecji przy centrum handlowym jak jedziemy na zakupy "niby po chleb:Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość
-
kafabi wrote:Cześć mamuśki
Annggela piekne zdjęcia, sesja super :*
Co do przewozników to kuchnie wiózł nam przewoznik, ktorego nazwy nie pamietam , bo to mężula ogarniał,a ja w Polsce wtedy byłam, ale jak wróci to zaraz spytam sie Teraz korzystam z usług Pawła Kanii nie wiem do jakiego rejonu wozi, ale wiadomo przez Sarpsborg musi przejechać My najczęsciej odbieramy w Szwecji przy centrum handlowym jak jedziemy na zakupy "niby po chleb:
Kurde na to nie wpadłam ja też mogę jechać po "chleb" Zobaczymy jak się uda...lecimy do Polski za 2 tyg na dwa dni dosłownie sprawę jedną załatwić a autem chciałabym pojechać jak młody będzie miał wolne w szkole czyli koniec września początek października bo my połowy rzeczy (tych na zimę) nie mamy pozabierane bo nie było jak... no i oczywiście wózek. Jakby któraś coś potrzebowała niedużego to mogę przywieźć.
Kafabi Fotelik pierwszy dla córeczki jaki miałaś ? I czy jeszcze go masz bo może bym odkupiła od Ciebie ? I może jakieś ciuszki -
No to ja byłam lepsza, po 15 latach jazdy bez żadnej stłuczki, rozbiłam auto raz a porządnie. Poszło do kasacji. Najgorsze, ze miało 7 miesięcy ups
Mialas śliczny brzuszek Annggela. Ja mam taki bardziej rozlany, jak niektóre kobietki takie starsze i troche grubsze np moja kolezanka z pracy która urodziła 4 dzieci i jest po 50-tce -
Może dlatego ze zawsze miałam płaski brzuch, niezależnie od tego ile ważyłam czy 10 kg więcej czy mniej, wszystko idzie mi w biodra i uda grucha coś za coś
No cynnia w Twoim przypadku to musiało mocno zaboleć 15 nic i praktycznie nowe autko, ja bym juz trumnę szukała Haha -
Giannaa wrote:Kurde na to nie wpadłam ja też mogę jechać po "chleb" Zobaczymy jak się uda...lecimy do Polski za 2 tyg na dwa dni dosłownie sprawę jedną załatwić a autem chciałabym pojechać jak młody będzie miał wolne w szkole czyli koniec września początek października bo my połowy rzeczy (tych na zimę) nie mamy pozabierane bo nie było jak... no i oczywiście wózek. Jakby któraś coś potrzebowała niedużego to mogę przywieźć.
Kafabi Fotelik pierwszy dla córeczki jaki miałaś ? I czy jeszcze go masz bo może bym odkupiła od Ciebie ? I może jakieś ciuszki
Pierwszy fotelik mamy z kompletu razem z wózkiem od Expandera, wiec nie jest jakis firmowy. Teraz będziemy zmieniać i czytam , szukam i jak narazie AXKId wchodzi w gre albo Maxi Cosi, miałam jeszcze chęć na CybeX Juno 2 Fix jednak nie zdejmuje sie barierki podtrzymujacej i raczej będzie krępować ruchy mojej młodej, a ona wręcz nie znosi być krępowana. Ja teraz kupie w Norwegii na www.jollyroom.no są duże przeceny na foteliki teraz wieć przeliczając kurs korony i transport to wyjdzie to samo co tutaj, a nawet i taniej Ciuszków malutkich już niestety nie mam, ale odkladam juz kolejne, więc jak będziesz chiała to nie ma problemu -
Super jakby co pamiętaj o mnie z ciuszkami Ja mam wszystkie ciuszki po synku w pl ale teraz ma być córka wiec to co było unisex mogę użyć resztę niestety nie. Fotelik tez mam od wózka ale jest tragicznie wyprofilowany wiec nie chcę go używać. No cóż rozejrzę się na finnie za MaxiCosi bo sobie założyłam, że taki kupię bo sa fajnie wyprofilowane do ciała maluszka. Jakbyś chciała jakiś fotelik z pl to może mogłabym Ci go przywieźć ale to mój mąż musi sie dowiedzieć czy dostanie wolne na ten tydzień 28.09-02.10.
-
NO tak ferie jesienne mają dzieciaki, my lecimy na kilka dni do Warszawy pozwiedzać, żeby młody troszkę Polski zobaczył, a nie ciągle w Szczecinie siedzimy(u rodziny), w którym nic konretnego nie ma jedynie centra handlowe A tak to i my pozwiedzamy, skoczymy do Aquaparku itd.To jesczze pomyślę nad twoja propozycja, to też miejsce zajmie , wiec nie chce robic problemów
-
Witam się i ja
Giannaa ja myślałam o laktatorze ręcznym AVENTu. będę walczyć o karmienie piersią i nie planuję ściągać reagularnie dlatego nie decyduję się na elektryczny. jeśli okaże się że będę musiała ściągać bardzo dużo, wtedy zakupię elektryczny w razie W
Co do samochodów to nasze "szczęście" przebiło wszystko... 2 marca odebraliśmy z salonu samochód... nowiutki, pachnący... a dzień później ktoś nam go zarysował oczywiście ubezpieczenie pokryło koszty ale mąż aż płakał
-
Czesc mamuski staram sie was caly czas podczytywac,niestety nie zawsze mi sie udaje cos napisac,fajnie ze tyle nas tu na watku kafabi kiedy lecicie do Wawy? My za tydzien w srode lecimy do Szn ale tylko na weekend i ostatnia kontrole,jestem ciekawa jak tam moj kawaler w brzuchu rosnie a i idziemy na sesje zdjeciowa"brzuszkowa" taki prezent urodzinowy zazyczylam sobie u meza-angeela sliczne foty,super pamiatka dziewczyny czy wiecie cos na temat cc w Norwegii? Oczywiscie chce rodzic sn,ale mlody jest ulozony posladkowo jeszcze ma czas,ale moze ktoras z was slyszala jak to jest z tym cc?
kafabi lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Pianistka wrote:Witam się i ja
Giannaa ja myślałam o laktatorze ręcznym AVENTu. będę walczyć o karmienie piersią i nie planuję ściągać reagularnie dlatego nie decyduję się na elektryczny. jeśli okaże się że będę musiała ściągać bardzo dużo, wtedy zakupię elektryczny w razie W
Co do samochodów to nasze "szczęście" przebiło wszystko... 2 marca odebraliśmy z salonu samochód... nowiutki, pachnący... a dzień później ktoś nam go zarysował oczywiście ubezpieczenie pokryło koszty ale mąż aż płakał
hahahahaha to moj tez prawie płakał, ale u Nas to natura doprowadziła mojego S. na tamten świat. Pojechał na siłkę, a akurat mewa przelatywała z potrzebą i "nasrała " na środek maski. Nie wiem co te mewy tu jedzą ale gó...o maja jak kwas , wypali wszystko. No i stalo sobie to autko na tym słoneczku i ta kupa na masce jak on to zobaczył to nie było dobrze oj nie było. Na szczęscie nie wyżarło konkretnie i śladu nie ma My wywnioskowaliśmy ,że to ludzie zazdroszczą i tak sie dzieje , wiec wymodziłam mu czerwoną kokardkę i od tamtej pory,żadnych problemów nie ma ani z kupami , ani iszkodzeniami
Kitaja super,że u Was wszystko wporządku. Gdzie w Szczecinie chodzisz do lekarza !? Do Wawy lecimy 28 wrzesnia i wracamy 2 pazdziernika Dlatego pytałam czy któraś z Was mieszkała w Wawie, bo chciałam troszke informacji gdzie najlepiej wynająć lokum.
Co do cc to nie zrobią, chyba że dziecko jest duże albo sa jakies komplikacje w czasie porodu. Ja mialam cc wczesniej i liczylam,że drugi raz też mi zrobią, ale kazali rodzic normalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 10:14
-
Pianistka pytalam sie poloznej i fastlege ,bo chodze na zmiane,a jeszcze polozna znam troche prywatnie(dziecka jej pilnowalam w przedszkolu) ona mowi,ze w razie co wysle w 36tyg na ultralyd do szpitala i wtedy podejma decyzje jak cos,a wczoraj jak sie pytalam na wizycie u fastlege to ona powiedziala,ze dla nich nie ma znaczenia,ze dziecko ulozone jest posladkowo i trzeba probowac sn a w razie komplikacji ewentualnie podejma decyzje o cc . Takze zgupialam,no nic bedzie dobrze Codziennie gadam z Jasiem,ze ma sie obrocic,zobaczymy czy poslucha mamy,chyba ze jest uparty po tatusiuCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Co do mieszkania kiedys, to ja mieszkałam 5 lat ale to juz było naście lat temu zaraz po studiach. Najlepiej lokum to gdzies przy metrze, unikniecie korków. Jak chcecie kwaterę to szukajcie na booking mieszkań do wynajęcia
kafabi lubi tę wiadomość
-
Kafabi ja chodze do Niedzielskiego on jest ordynatorem na polozniczym w Zdrojach,ale prywatnie przyjmuje na Niemcewicza kolo Manhatanu,a te genetyczne robie w szpitalu miedzy brama portowa a kaskada.
kafabi lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Cynnia wrote:Co do mieszkania kiedys, to ja mieszkałam 5 lat ale to juz było naście lat temu zaraz po studiach. Najlepiej lokum to gdzies przy metrze, unikniecie korków. Jak chcecie kwaterę to szukajcie na booking mieszkań do wynajęcia
Tak właśnie przegladam apartamenty, a tego jest tyle ,że aż się w oczach mieni Ale do konca wrzesnia cos chyba znajdę, to bede brała przy Arkadii, bo to najbliżej metra jest -
Zdjecia brzuszka super!
Co do wozka to ja lecialam Norwegianem i wozek moglam przewiezc gratis jako ze lecialam z dzieckiem (mimo ze w brzuszku) natomiast wiem, ze normalnie w takim wypadku jak dziecko nie leci trzeba zaplacic i nadac jako bagaz. W kartonie moze sie da a jak nie to polecam prampack. Jezeli czesto latacie to mozecie kupic a jak nie to wynajac.
Co do firm przewozowych to ja wybieram takie, ktore mi wszystko ocla, ze wzgledu na moja prace uwazam to za koniecznosc.
A co do tesciow to sa w Norwegii pierwszy raz, bo mieszkaja bagatelka 10 000 km stad.