X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wracam od fastlege. Pierwszy raz tak dokładnie mnie zbadał, zmierzył wielkość brzucha, posłuchaliśmy serduszka dziecka, ciśnienie, mocz. Mowi, ze wszystko ok. Ciśnienie tez mam w normie także uffff

Carolline, annggela, Giannaa lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wieści Cynnia, aby juz tak zostało do rozwiązania :)

Cynnia lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, świetnie! :)

Cynnia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia oby więcej takich pozytywnych wieści :)

Dobrego dnia Kobietki :)

Cynnia lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was jest z Warszawy ?!

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mnie nadal w dwupaku i mam nadzieje, ze tak zostanie jeszcze troche. W piatek zaczynam permisjon i juz sie nie moge doczekac a teraz musze sie jakos spiac i pokonczyc sprawy w pracy. A potem mam nadzieje te 2-3 tyg odpoczynku jeszcze zlapie, choc jak dalej bede miala takie przepowiadajace jakie mi sie w piatek zaczely to rozwaze czy nadal mam ochote czekac na malutka czy ja zaczne prosic by juz wyszla :D

Cynnia, kafabi, Giannaa, Froggie, Kitaja lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy jedna dziewczyna urodziła tydzien przed terminem pierwsze dziecko:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodziła i mnie i siostrę przed terminem więc ja się szykuję od stycznia :D

Moja szwagierka też obydwie córki 1,5 tygodnia przed :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, rozpoczelismy z Doriankiem 36 tc i 9 miesiac ;) kupilam mlodemu dwoe posciele, jedna do kolyski w jysku za 85kr a druga w sparkjopie za 50kr biala z koronka idealna by byla do wiklinowego koszyka ;)
    Poprasowalam ciuchy, bylismy w Stavanger zalawic sprawe i zrobilam kopytka a teraz leże bo w krzyzu boli :/

Moja mama tez wczesniej mnie i siostre urodzila, polozna mowila mi abym sie przygotowala na wczesniejszy porod ;) mam nadzieje ze wrzesien bedzie szczesliwy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 15:11

Kitaja lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze ja nawet nie pamietam jak to z moja młoda było? Ups:-) cos mi sie wydaje ze kilka dni pozniej ale nie jestem pewna

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Mój mąż dzisiaj w domu wiec od rana wstaliśmy i pojechaliśmy do Ikei po mebelki bo zwrot podatku przyszedł ;-) Pierwszy raz w sierpniu zawsze był na początku listopada ;-) W końcu będę miała wygodne łózko bo tamto z odzysku było tragiczne ...

Kafabi mój młody nosi rozmiar 128 a dlaczego pytasz ? Masz coś do odsprzedania ? ;-)

Pianistka co do znieczulenia dobrze Ciebie rozumiem, mnie przeraża myśl wkuwania igły w kręgosłup ale tak jak napisałaś mnóstwo dziewczyn biorą zzo i jest wszystko ok. Jak się akcja porodowa zacznie o bede wiedziała czy wezmę czy nie ;-) bo może nie zdążę :P

Carolline fajnie, że u Was wszystko ok ale na dobrą sprawę za 2 tyg możesz już rodzić ;-) Odzywaj się częściej co za miesiąc nie napiszesz "Cześć ja już urodziłam" :P Chcemy z Tobą wyczekiwać i przeżywać poród :P ;-)

Annggela Gratuluje 9 miesiąca ;-) też już bym chciała być na tym etapie ;-) wiec zazdroszczę.

Cynnia Super, że wszystko ok ;-) Ja mam wizytę w szpitalu 08.09 ;-) Pytałaś o tą niedoczynność tarczycy i dodatkowe USG ?

kafabi, Carolline lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ozesz kur...wiedziałam ze o czymś zapomniałam :( nic, zapytam poloznej. Dzieki za przypomnienie:)

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa 128 !? o żesz ty mój taki rozmiar tez nosi,a dwa lata starszy :/ nie odsprzedać tylko oddać , bo zawsze do Polski wszystko raz w roku zawożę i myślałam ,że teraz nie bedę musiała :P

Carolline super ,że wy jeszcze w dwupaku i wypoczywajcie na permisjon wkońcu ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Giannaa 128 !? o żesz ty mój taki rozmiar tez nosi,a dwa lata starszy :/ nie odsprzedać tylko oddać , bo zawsze do Polski wszystko raz w roku zawożę i myślałam ,że teraz nie bedę musiała :P

No na 122 też nosi bo ma 123 ;-) To wszystko zależny od rozmiarówki. Ale jak chcesz oddać mogę przyjechać i zobaczymy co mu będzie pasować to wezmę ;-) Rozmiar rozmiarowi nie równy a ma rzeczy jeszcze na 116 ;-)

kafabi lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, zeby nie to ze teście sa to by było łatwiej pisać cześciej a tak rano praca na pewnych obrotach by wszystko pokończyc przed permisjon a po południu siedzenie z gośćmi, choć trochę udaje mi sie migać z powodu ciazy. Ale sa u nas pierwszy raz i chce z nimi tez trochę czasu spędzić. Od piątku będę miała trochę więcej czasu dla was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 09:10

kafabi, Cynnia, Giannaa lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa to już wszystko wiem :P

Carolline a teście w Norwegii mieszkają !? To ich pierwsza wnusia !?

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Gianna, zeby nie to ze teście sa to by było łatwiej pisać cześciej a tak rano praca na pewnych obrotach by wszystko pokończyc przed permisjon a popołudniu siedzenie z gośćmi, choć trochę udaje mi sie migać z powodu ciazy. Ale sa u nas pierwszy raz i chce z nimi tez trochę czasu spędzić. Od piątku będę miała trochę więcej czasu dla was :)
    Kochana rozumiem i trzymam za słowo ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie rodzice przyjadą we wrześniu ;) ale oni przyjeżdżają 2-3 razy w roku i my też do nich jeździmy 2-3 razy :)
    Tak więc nie muszą nic zwiedzać itd tylko posiedzimy pogadamy i jadą :) przyjeżdżają najczęściej w piątek popołudniu i w niedzielę wracają :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

cały czas was czytam, ale rzadko siadam na kompa a z tlf nie chcę mi się pisać ;) Ale w czw wracamy do Norge. Jutro jedziemy oglądać wózki, dziś zakupiłam sobie wanne z hydromasażem, farby, kontakty, oświetlenie do domu. Mam ochotę na tapetę na jednej ścianie w przedpokoju ... widziałam taką w biało-szarą kratę.

Mojej znajomej odeszły wody w nocy, ale nic się nie dzieje, czekają na akcje, rano ma dostać oksytocynę a jak nie to cesarka (termin miała na 18 września ) A jeszcze w pt i sobotę i siedziałyśmy razem na grillu.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, dobrze zrozumiałam? będziecie wieźć wannę do Norwegii? :D

Kciuki za znajomą! :) informuj nas :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ