X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to będzie wesoło :D
    ALE pocieszające jest jedno... Musisz to przetrwać - nie masz wyboru :P nikt Cię już o zdanie nie spyta, musisz urodzić :P

kafabi, Kitaja lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    no to będzie wesoło :D
    ALE pocieszające jest jedno... Musisz to przetrwać - nie masz wyboru :P nikt Cię już o zdanie nie spyta, musisz urodzić :P
    Taa :) mam nadzieję, że Dzidzia będzie lubiła konkrety i szybko się wydostanie ;)

Carolline lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie to sami Ci dzidzię wyciągną :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie przetrwacie, jesteśmy do tego stworzone :P

Froggie, Kitaja lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan by stosować masaż krocza, używać aniball, rodzić w wodzie i nie pęknąć :D tak, to mój plan. a jak będzie to się okaże :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u mnie tez mialo byc pieknie a od 11 sie zaczelo a skonczylo o 1ej w nocy z peknietym kroczem,ale szybko zapomnialam o tym wszystkim :) nie ma co rozpamietywac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 17:46

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi moja przyjaciółka urodziła tydzień temu... zaczęła rodzić o północy a skończyła o 7 rano... dobę później! O.o
    31 godzin porodu zakończonego CC :/

Kafabi, ale w No nie nacinają, co?
    Mnie to cieszy bo zamierzam ćwiczyć, masować i tak się rozciągnąć by nie pęknąć... i bym się wkurzyła gdyby ktoś mnie naciął mimo ćwiczeń... jak pęknę to pęknę ale wolałabym spróbować :) moze się uda że nie pęknę

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi a miałaś znieczulenie zewnątrzoponowe?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miło porodu nie wspominam, tyle lat minęło a ja nadal sie wzdrygam. Walczyłam od 5 rano do 9 następnego dnia. W tym kilka razy dostałam leki wstrzymujące skurcze bo ciśnienie miałam bardzo wysokie, co pół godziny zastrzyki w tyłek obniżające ciśnienie i to miedzy skurczami musiały byc podane co nie było łatwe w końcowej fazie. Po wszystkim dostałam krew i kilka kroplówek. Jestem cała w strachu, ze znowu tak bedzie

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zamiar stosować masaż i aniball. Chciałabym rodzić w szpitalu uniwersyteckim w Oslo, bo słyszałam opinie, że jest dobry. Ale nie wiem jeszcze czy jest tam dostępny poród w wodzie.

I przeczytałam, ze trzeba robić przysiady, bo wzmacniają mięśnie pośladków a co za tym idzie uelastyczniają mięśnie dna miednicy, co z kolei wpływa na prawidło ułożenie dziecka w kanale rodnym i podobno krótszy poród. Więc od tygodnia robię już przysiady :) nawet jeśli mi to nie pomoże przy porodzie, to zawsze pośladki będą jędrniejsze i szybciej wrócą do formy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 18:23

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia współczuję ciężkiego porodu. Trzymam kciuki, żeby tym razem było bez komplikacji :) A masz problemy z ciśnieniem teraz w ciąży? Czy to tylko przy porodzie tak się stało?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz podwyższone ciśnienie i podobno bedzie jeszcze wyższe pod koniec:( boje sie po prostu, w PL pewnie bym zapłaciła za cesarkę a tu to nie wiem co bedzie

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, będziesz w piątek u położnej to zapytaj o poród w wodzie. Mi położna powiedziała że mogę rodzić w wodzie o ile nie będzie przeciwwskazań medycznych i jeśli wanna będzie dostępna :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide w srode 9 do poloznej, jestem bardzo ciekawa. Froggie daj znac po wizycie.

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Kafabi a miałaś znieczulenie zewnątrzoponowe?

Tak, mąż powiedział ,że mają mi podać, bo jakoś się nie kwapili :/

No nie nacinają :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia każdy poród jest inny, wiec może tym razem urodzisz bez żadnych komplikacji :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia każdy poród jest inny, wiec może tym razem urodzisz bez żadnych komplikacji :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać tej mojej pierwszej wizyty :) Podpowiedzcie jak mam się na nią przygotować? Zabrać ze sobą coś specjalnego? I wybrałam sobie polską lekarkę jako fastlege, myślicie, że na następna wizytę lepiej iść do niej? Czy umówić się do niej jeszcze w międzyczasie zanim pójdę do położnej?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, to Ty wybierasz do kogo chcesz chodzić :) możesz tylko do położnej lub tylko do lekarza :)

Co do pierwszej wizyty to weź numer personalny jeśli nie pamiętasz :)
    Położna da Ci milion broszurek, założy kartę ciąży, skieruje na badania :)
    Od tamtej pory na każdą wizytę musisz nosić teczkę z tymi papierami :)

Dziewczyny, oglądałyście kiedys może wózek tutek inspire? baaaardzo mi się spodobał :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Tak, mąż powiedział ,że mają mi podać, bo jakoś się nie kwapili :/

:)

I jak się rodzi ze znieczuleniem ? A Twój pierwszy poród też był z zzo? Jeśli nie to proszę o porównanie ;-) Ja rodziłam młodego bez znieczulenie...teraz będe pierwsza która będzie krzyczeć o epidural ;-)

Pianistka to nie prawda, że kobiety które mają bolesne miesiączki mają lżejszy poród...sorry ale nie ma się co pocieszać. Moje miesiączki były takie, że jak dostawałam o 5 rano to nie wiedziałam jak się nazywam...później brałam tabletki anty i było dobrze...przed zajściem w pierwszą ciąże odstawiałam je 4 m-ce wcześniej. Ostatni mój okres był taki, że dwa dni na L4 byłam a w pierwszy dzień o 6 rano chciałam dzwonić po karetkę bo nie wytrzymywałam z bólu :P Jedno co jest pewnie... po porodzie te bolesne miesiączki ustępują, może nie całkowicie ale już takich bóli nie ma. A mój poród ... o 22 przyjechałam na porodówkę o północy chodziłam po ścianach i prosiłam o znieczulenie (ale u mnie w szpitalu nie było) o 7:20 urodziłam.

My dzisiaj pół dnia na basenie spędziliśmy (Østfoldbadet) ale super było ;-) A młody miał taką radochę, że nie chciał w ogóle do domu wracać.

Froggie lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ