X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dzień dobry ;-)
    Nas też trochę przeraża ten wkład własny bo ciężko to uzbierać.
    Kafabi my przez ten szpital nie mogliśmy znaleźć mieszkania :( Początkowo szukaliśmy mieszkania we Fredrikstad bądź Sarpsborgu ale nic z tego... mąż teraz dojeżdża 40 km w jedną stronę do Fredrikstad :/ Chciałabym coś bliżej znaleźć ale teraz będzie problem bo młodego nie chciałabym do innej szkoły przenosić.

wspólczuje,że tyle musi dojeżdzać, a co będzie jak postawią bramki , wtedy i jeszzcze Wam koszt dojdzie :/

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas teraz mają nawalić bramki i mimo że mąż ma do pracy 2 km będzie miał bramkę :D masakra :/
    wcześniej dojeżdżał 20 km i miał kilka bramek dlatego też postanowilismy się przeprowadzić ;)

Ale mam nerwa dzisiaj :/ zaczęłam sprzątać a ten burak polazł do kuchni i zrobił sobie kanapkę... ale taaaaki rozpierdziel że coś mnie trafiło! :/ w dupie mam, nie robię nic dzisiaj. niech sam po sobie sprząta

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam, że oni nawiedzeni są na takie zadupie ładować 11 bramek!!! Mało człowiek podatków płaci i nawet zwrotu nie dostanie tylko jeszcze musi dopłacać :/

A co do nerwów ja w ciąży nie jestem, ale wstałam chyba lewą nogą, bo mam nerwy straszne i rozstawiam wszystkich dzisiaj po kątach ;)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Stwierdzam, że oni nawiedzeni są na takie zadupie ładować 11 bramek!!! Mało człowiek podatków płaci i nawet zwrotu nie dostanie tylko jeszcze musi dopłacać :/

A co do nerwów ja w ciąży nie jestem, ale wstałam chyba lewą nogą, bo mam nerwy straszne i rozstawiam wszystkich dzisiaj po kątach ;)

Ja dzisiaj najchętniej swojego męża bym pobiła albo zamordowała! Tak mnie wkurza dzisiaj :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poczuł ze i jemu sie oberwie, wiec uciekł do garażu i udaje,że coś struga !

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym mojego wygnała najchętniej! :/ na motor najlepiej- wtedy nie byłoby go pół dnia :/ ale pada

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Laseczki. Ja dziś umieram, przeziębiłam sobie wczoraj zatoki i ból jest masakryczny. Nocka nieprzespana, snuję się jak cień dziś.
    Byłam na 2 visningach, ładne mieszkanka, umeblowane. Jedno droższe ale blisko centrum, drugie tańsze, ma ogrzewanie i ciepłą wodę w cenie ale do centrum 4,5km. Musimy uusiąść i się poważnie zastanowić. W obu zgodzili się na naszego psia :)
    A mój małż pojechał do firmy o 13 i od tej pory siedzi i czeka na szefa. Ech masakra z tymi norkami...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, to teraz czeka was ważna decyzja :) ale sama wspominałaś że nie macie samochodu więc popatrz jak daleko jest do sklepu itd :) bo jak będzie maluszek to będziesz uziemiona jeśli nie będziesz miała blisko wszędzie ;)
    Ale to tylko moja sugestia :)

A z zatokami współczuję :( ale jakim cudem je przeziębiłaś? :( kuruj się domowymi sposobami

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samochód zamierzamy kupić ale tak ja sugerujesz, z maleństwem pewnie będzie trudniej mi się gdzieś dostać samej, nawet autem.

A zatoki - umyłam wczoraj rano głowę i zamiast od razu wysuszyć, to nie chciałam robić hałasu i poszłam jeść śniadanie do kuchni. Widziałam, że było otwarte okno ale nie wiedziałam, że balkon w salonie też jest uchylony. Musiał być jakiś przeciąg. Przepłukałam już sobie dzisiaj raz zatoki, jak mąż wróci do domu, to mi jeszcze raz zrobi. Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to słabo z zatokami... :/ ale kuruj się :)

co do samochodu, to jeśli kupicie to pewnie na początek jeden... a jak mąż pojedzie do pracy a ty będziesz musiała wyjść do sklepu czy apteki to lepiej mieć blisko :) ale to moje zdanie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi O jakich bramkach piszesz?? Mają postawić tu na tej drodze do Fredrikstad bo ja nic nie wiem?

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Fredrikstad maja postawić 12 bramek wkoło całego Fredrika. Bodajże 20017 już będa stawiać. Sarpsborg bedzie miał 11 bramek dookoła i te budowac bedą rok albo dwa lata póżniej :/ Ja teraz co niedziele będę jezdziła do kościoła we Fredrikstad, bo Fabi idzie do pierwszej komuni1, wiec na szczescie jeszcze ich nie ma! \

Pianistka jak nerwy, opadły troche!? Mój staruszek przyszedł z kwiatkami i humor mi sie poprawił :)

Froggie zdrówka życzę,aby jak najszybciej zatoki przeszły :*

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra...kryzys dotyka Norwegię, że te bramki będą stawić...
    Jak tu jest z tą komunią? Rozumiem, że Fabian chodzi do norweskiej szkoły a tu nie ma religii? Wiec wystarczy jeździć do kościoła, żeby dziecko zostało przyjęte do komunii?

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak co miesiąc woże go na religię, oczywiście uczą sie na niej po norwesku, ponieważ dzieci są międzynarodowe(filipiny, brazyia, polska oczywiście, wietnam )Ale po dzisiajszym zebraniu sie wkurzyłam,że teraz co tydzień jeszcze muszę wozić na mszę do Fredrika.Rozumiem co miesiac, ale nie co tydzień. Niestety w Sarpsborgu nie ma kościoła katolickiego, jedynie jest w druga niedziele każdego miesiaca msza po polsku w kościele w centrum Sarpsborga, ale kościół nie jest katolicki. Nie wiem o co chodzi, ale jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę.

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi, przeszło :) ale nie poddałam się i nie posprzątałam po nim :D

Giannaa u nas jest jedna fajowa bramka którą przejazd jednorazowy kosztuje ok 200 nok :D

Kiedyś pojechaliśmy na tę wyspę na wycieczkę i mąż nie zauważył :D no a wyjechać trzeba było :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Pianistka ,że humorek sie poprawił :P

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście, że już październikówki sie rozpakowują?! O.o

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to szybkie są O.o

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym tempie to ja w święta urodzę :D oby nie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Giannaa u nas jest jedna fajowa bramka którą przejazd jednorazowy kosztuje ok 200 nok :D

O matko ...zwariowali :P

Kafabi Ale to zapisałaś młodego na lekcje religii bo w szkole nie ma ? I tak jeździsz z nim od pierwszej klasy ? Ja też chciałabym, żeby Olek był przyjęty. Jak to trzeba załatwić?

a.png
    a.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ