Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Annggela robisz rzęsy? Weź mi coś powiedz. rok temu miałam rzęsy 1:1... wieeele razy robiłam u tej samej babki. pytałam - za każdym razem ten sam klej i te same rzęsy... i po kilku miesiącach rzęs u niej dostałam tak koszmarnego uczulenia że nie mogłam wyjść z domu. pierwszej nocy tak mi się lała ropa że rzesy się skleiły i nie mogłam oczu otworzyć jak zaczęłam je myć wodą to większość odpadła... bo musiałam te strupy z ropy pousuwać... miałam oczy tak czerwone jakby z krwi no i spuchnięte pół twarzy...
Jak się pewnie domyślasz, rzęs więcej nie robiłam. Myślisz że mogłabym zrobić ponownie czy lepiej nie ryzykować? -
Cynnia wrote:Ja tez mam krótkie, tylko nakładam żel i lakier hybrydowy i są po prostu śliczne i nic z nimi nie trzeba robic con 3 tyg, a jak zwykły lakier to trzeba malować co kilka dni
Albo wcale
Szczerze powiedziawszy ja mam paznokcie krótkie na maksa, nie pomalowane i jakoś nawet nie chce mi się nic z tym robić. jak pomaluję to po 15 minutach pianina połowy nie ma ^^ więc po prostu mam to gdzieś -
Cynnia jak w koncu sie zdecyduje to dam znac
Pianistka moze byc kilka powodow, nagle klej uczulil, no zdarza sie. Mogla niedokladnie pensety wyczyscic, no mozemy zgadywac. Mozesz sprobowac, proponuje najpierw zrobic probe uczuleniowa. Jak wszystko bedzie ok to po dwoch dniach zrob sobie rzeski pamietaj ze w ciazy wiele sie zmienia, mi nigdy sie zel nie trzymal dluzej niz 1,5 tyg a teraz chodze z 6 tyg odrostem.Cynnia lubi tę wiadomość
-
Dlatego mowie, ze musisz zrobic probe uczuleniowa. Przyklei Ci ona dwie-trzy rzeski i zobaczycie. Jak bedzie to samo to albo musisz zmienic klej albo dac sobie spokoj na jakis czas. Prawdopodobnie to bylo jednorazowe.
Gdzie robilas rzeski ? Moze bym sie skusila w przyszlym miesiacu. Bym caly czas robila i rzesy i pazury ale ulubiona kobietke mam w Pl, tu z rzes nie bylam zadowolona -
Wiesz co, to uczulenie miałam w sierpniu/wrześniu czyli równiutko rok temu. a wczesniej wszystko grało
Spróbuję ale pewnie po porodzie, teraz nie będę ryzykować bo jeśli znowu dostanę uczulenia...
A rzęski robiła mi dziewczyna, przyjeżdża do domu z fotelem, lampą, całym sprzętem
Rzesy pierwszy raz założyłam w salonie pod Oslo i byłam bardzo zadowolona, ale potem musiałam znaleźć kogoś tutaj... no i poszłam do Estetique... nie polecam! rzęsy przyklejone niedokładnie, poodpadały po kilku dniach. u mnie jest taki problem że mam wyjątkowo gęste rzesy i o ile ta dziewczyna uzupełniała mi je 2 godziny bo tyle ich mam, w Estetique w 25 minut mi niby zrobiła! i zapłaciłam 2 razy więcej....
No i wiesz, ja naturalnie mam rzęsy 12 więc mi zakładała 15 C I później próbowałysmy ( po tym uczuleniu) założyć z klejem antyalergicznym ale nie szło bo rzęsy 15 były za ciężkie i się nie trzymały... zanim zaschły to odpadły
Jak byś była zainteresowana tą dziewczyną to wyślę ci namiar na priv -
Tez teraz nic nie mam na paznokciach i nie płacze z tego powodu ja rzęs nie robie bo mam okulary w grubych oprawkach, zreszta msm wrażliwe oczy, ale mam odżywkę do brwi i rzęs. Kiedys jak była moda na cieńsze brwi to miałam wlasnie takie i trudno było zapuścić a po tej odżywce to mi odrosły niektóre długości 1 cm haha byłam w szoku ze tak zadziałała
-
ale się wściekłam szefowa znowu spierdoliła temat... oto odpowiedź on NAVu :
Hei Pxxxxx.
Jeg kan bekrefte at vi har mottatt inntektsopplysninger i forbindelse med søknad av foreldrepenger, men ikke for sykepenger.
Her må arbeidsgiver sende inn dette skjema for begge deler, da det er forskjellige enheter som behandler og utbetaler dette.
Ha en fin dag!
Med vennlig hilsen
Marita Olsen
NAV Kontaktsenter -
Cynnia co to za odżywka ?
Pianistka może tak być, że już nie będziesz mogła doklejać sobie rzęs ...taką samą sytuacje miała moja mama... przez około 2 m-ce po pierwszym założeniu nic się nie działo a później tak jak piszesz oczy ropiały powieki swędziały i puchły tak, że ledwo oczy otwierała. Kosmetyczka kleju nie zmieniała, wszystko było to samo ... mama dała sobie spokój. Po około pół roku założyła znowu i to samo. Najsilniejsza alergia wychodziła do tyg po założeniu później trochę ustępowała ale za każdym dopełnieniem miała to samo. -
Ale swoją drogą to biurokracja, ta skjema bedzie dokładnie taka sama tylko krzyżyk w innym miejscu
Giannaa, ta odżywkę dostałam od siostry, która gdzies to dostawała na jakiś targach w Niemczech - jest kosmetyczką. Moge podać nazwę ale raczej sie tego nie kupi ale tez słyszałam duzo dobrego o nanolash