X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troche kosztuje ja płaciłam 500 kr za żel, a z przedłużaniem jeszcze wiecej to kosztowalo. Była fajna Polka w Sandnes ale niestety wyjechała. Szkoda

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U tej Angeli przedluzanie zelem z ozdobami czy bez 350kr, slyszalam, ze to nirmalna stawka.
    Mam nadzieje ze po porodzie zabiore sie za rzesy, dobrze by bylo dorobic :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiscie tanio, tylko pytanie czy dobrze robi. Jak ją przetestujesz to daj znac ;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela robisz rzęsy? Weź mi coś powiedz. rok temu miałam rzęsy 1:1... wieeele razy robiłam u tej samej babki. pytałam - za każdym razem ten sam klej i te same rzęsy... i po kilku miesiącach rzęs u niej dostałam tak koszmarnego uczulenia że nie mogłam wyjść z domu. pierwszej nocy tak mi się lała ropa że rzesy się skleiły i nie mogłam oczu otworzyć :/ jak zaczęłam je myć wodą to większość odpadła... bo musiałam te strupy z ropy pousuwać... miałam oczy tak czerwone jakby z krwi :/ no i spuchnięte pół twarzy...

Jak się pewnie domyślasz, rzęs więcej nie robiłam. Myślisz że mogłabym zrobić ponownie czy lepiej nie ryzykować?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem że NIGDY w życiu nie miałam robionych paznokci :D no ale ja nie mogę nic przyklejać bo gram na pianinie bardzo dużo więc muszę mieć krótkie paznokcie :) ale chciałabym mieć takie ładne, długie kolorowe :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam krótkie, tylko nakładam żel i lakier hybrydowy i są po prostu śliczne i nic z nimi nie trzeba robic con 3 tyg, a jak zwykły lakier to trzeba malować co kilka dni

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Ja tez mam krótkie, tylko nakładam żel i lakier hybrydowy i są po prostu śliczne i nic z nimi nie trzeba robic con 3 tyg, a jak zwykły lakier to trzeba malować co kilka dni

Albo wcale :D

Szczerze powiedziawszy ja mam paznokcie krótkie na maksa, nie pomalowane i jakoś nawet nie chce mi się nic z tym robić. jak pomaluję to po 15 minutach pianina połowy nie ma ^^ więc po prostu mam to gdzieś :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia jak w koncu sie zdecyduje to dam znac ;)
    Pianistka moze byc kilka powodow, nagle klej uczulil, no zdarza sie. Mogla niedokladnie pensety wyczyscic, no mozemy zgadywac. Mozesz sprobowac, proponuje najpierw zrobic probe uczuleniowa. Jak wszystko bedzie ok to po dwoch dniach zrob sobie rzeski ;) pamietaj ze w ciazy wiele sie zmienia, mi nigdy sie zel nie trzymal dluzej niz 1,5 tyg a teraz chodze z 6 tyg odrostem.

Cynnia lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, bo wiesz, nie chcę tego przechodzić ponownie :/ tydzień na oczy nie widziałam :/ ciągle łzawiły i ropiały...
    masakra to była... :/
    A byłam bardzo zadowolona z rzęs u niej bo były piękne, długo się trzymały... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mowie, ze musisz zrobic probe uczuleniowa. Przyklei Ci ona dwie-trzy rzeski i zobaczycie. Jak bedzie to samo to albo musisz zmienic klej albo dac sobie spokoj na jakis czas. Prawdopodobnie to bylo jednorazowe.
    Gdzie robilas rzeski ? Moze bym sie skusila w przyszlym miesiacu. Bym caly czas robila i rzesy i pazury ale ulubiona kobietke mam w Pl, tu z rzes nie bylam zadowolona :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, to uczulenie miałam w sierpniu/wrześniu czyli równiutko rok temu. a wczesniej wszystko grało :)
    Spróbuję ale pewnie po porodzie, teraz nie będę ryzykować bo jeśli znowu dostanę uczulenia... :/

A rzęski robiła mi dziewczyna, przyjeżdża do domu z fotelem, lampą, całym sprzętem :)
    Rzesy pierwszy raz założyłam w salonie pod Oslo i byłam bardzo zadowolona, ale potem musiałam znaleźć kogoś tutaj... no i poszłam do Estetique... nie polecam! rzęsy przyklejone niedokładnie, poodpadały po kilku dniach. u mnie jest taki problem że mam wyjątkowo gęste rzesy i o ile ta dziewczyna uzupełniała mi je 2 godziny bo tyle ich mam, w Estetique w 25 minut mi niby zrobiła! i zapłaciłam 2 razy więcej....

No i wiesz, ja naturalnie mam rzęsy 12 :D więc mi zakładała 15 C :) I później próbowałysmy ( po tym uczuleniu) założyć z klejem antyalergicznym ale nie szło bo rzęsy 15 były za ciężkie i się nie trzymały... zanim zaschły to odpadły :/

Jak byś była zainteresowana tą dziewczyną to wyślę ci namiar na priv :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez teraz nic nie mam na paznokciach i nie płacze z tego powodu ;) ja rzęs nie robie bo mam okulary w grubych oprawkach, zreszta msm wrażliwe oczy, ale mam odżywkę do brwi i rzęs. Kiedys jak była moda na cieńsze brwi to miałam wlasnie takie i trudno było zapuścić a po tej odżywce to mi odrosły niektóre długości 1 cm haha byłam w szoku ze tak zadziałała

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam o kupnie odzywki ale co mi po tym jak moje rzesy sa proste i krecic sie nie chca. Dlugie cienkie i proste jak pajecze nozki :/
    Dopiero jedna reke obrobilam ufff :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się wściekłam :/ szefowa znowu spierdoliła temat... oto odpowiedź on NAVu :

Hei Pxxxxx.

Jeg kan bekrefte at vi har mottatt inntektsopplysninger i forbindelse med søknad av foreldrepenger, men ikke for sykepenger.

Her må arbeidsgiver sende inn dette skjema for begge deler, da det er forskjellige enheter som behandler og utbetaler dette.

Ha en fin dag!

Med vennlig hilsen

Marita Olsen

NAV Kontaktsenter

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia co to za odżywka ?

Pianistka może tak być, że już nie będziesz mogła doklejać sobie rzęs ...taką samą sytuacje miała moja mama... przez około 2 m-ce po pierwszym założeniu nic się nie działo a później tak jak piszesz oczy ropiały powieki swędziały i puchły tak, że ledwo oczy otwierała. Kosmetyczka kleju nie zmieniała, wszystko było to samo ... mama dała sobie spokój. Po około pół roku założyła znowu i to samo. Najsilniejsza alergia wychodziła do tyg po założeniu później trochę ustępowała ale za każdym dopełnieniem miała to samo.

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka na Twoim miejscu bym poszla do navu aby Ci wydrukowali ten papier do wypelnienia, poszlabym do szefowej aby to bypelnila i osobiscie odniosla do navu. Ja tak zrobilam.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, ja tak chciałam zrobić! Tylko szefowa powiedziała że ona nie ma danych o moich zarobkach a po drugie to oni muszą wysłać...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam na infolinię NAVu... wiecie co zjebali? Zaznaczyli na wniosku że chodzi o FORELDREPENGER a nie SYKEPENGER!!! No kretyni jacyś :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale swoją drogą to biurokracja, ta skjema bedzie dokładnie taka sama tylko krzyżyk w innym miejscu

Giannaa, ta odżywkę dostałam od siostry, która gdzies to dostawała na jakiś targach w Niemczech - jest kosmetyczką. Moge podać nazwę ale raczej sie tego nie kupi :( ale tez słyszałam duzo dobrego o nanolash

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wspolczuje Ci tych nerwow z debilami :/ debile !

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ