Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Annggela, cudne literki! Masz zdolności
Giannaa wyniki idą do położnej i o ile wszystko jest ok to czekają do wizyty gdyby coś było nie tak, zadzwoniłaby Ale możesz Ty do niej zadzwonić i zapytać
Wychodzę, trzymajcie kciuki żebym dostała kolejne zwolnienieannggela, Giannaa, kafabi lubią tę wiadomość
-
Jestem. Dostałam zwolnienie do końca miesiąca. od razu del D zaniosłam wypełniony do NAVu.
I teraz pytanie za milion $ Czy jeśli mam 2 pracodawców z czego u jednego mam kontrakt EKSTRAHJLEP to muszę brać sykemelding dla niego?
Bo byłam u niego zanieść i on stwierdził że skoro nie mam u niego żadnych godzin FAST to jego to nie interesuje czy ja jestem na syku czy nie... I tak mnie to zastanawia bo nawet tej kartki nie wziął...
Giannaa, czasem czuję ale rzadko -
No własnie, czyli NAV wypłacając mi zasiłek nie będzie brał pod uwagę tego co zarobiłam u niego?
A u lekarza spoko, nawet ciśnienia mi nie zbadała... dała mi zwolnienie do 30.09 bo stwierdziła że dłużej się nie da, ale pytała do kiedy chce byc nazwolnieniu. to powiedziałam że do końca. stwierdziła że tak będzie lepiej i za miesiąc mam się zgłosić po kolejne zwolnienie...
Ciekawe jak u FroggieCynnia lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyn
Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Przemiła kobieta, szwedka, rrozmawiała ze mnąponad ggodzinę założyła kartę ciąży i dzwoniła do szpitala, bo myślał, żeuda jej ssię wcześniej zzałatwić USG ale kazali wysłać zgłoszenie pocztą więc muszę czekać aż mi przysla termin do domu. Ciśnień mam 60/80 - nic dziwnego, żecciągle chce mi się spać morfologie i mocz mi zbadala na miejscu ale po skierowanie na badania do laba muszęiiść do fastlege. Posluchalam serduszka i wwpisała mi w kartę 150 ud/min
Pianistka super, że masz to zwolnienie.annggela, Carolline, Giannaa, Cynnia lubią tę wiadomość
-
Dobrze ze wizyty udane, ja tez bylam zaniesc ostatnie zwolńienie do navu, w poniedzialek pojede do pracy zawiesc. Lekarka kazala mi zrobic test na glukoze bo duzo przytylam i chce sprawdzic czy przypadkiem cukrzycy nie mam, choc w to watpi bo synek jest malutki a tak to tez by wielki byl.
Teraz bede portkami trzesc poki nie dowiem sie czego kolwiek o macierzynskim i ile wyplaca i czy papiery dotarly.
Zabieram sie za prasowanie -
annggela wrote:Dobrze ze wizyty udane, ja tez bylam zaniesc ostatnie zwolńienie do navu, w poniedzialek pojede do pracy zawiesc. Lekarka kazala mi zrobic test na glukoze bo duzo przytylam i chce sprawdzic czy przypadkiem cukrzycy nie mam, choc w to watpi bo synek jest malutki a tak to tez by wielki byl.
Teraz bede portkami trzesc poki nie dowiem sie czego kolwiek o macierzynskim i ile wyplaca i czy papiery dotarly.
Zabieram sie za prasowanie
Pewnie wszystko w porządku, ale dobrze, że lekarka chce sprawdzić. Ta moja koleżanka co teraz urodziła to przez całą ciąże mało tyła a właśnie od 34-35 dużo urosła.
U mnie już z 10 kg na plusie, poszło mi trochę w uda i tyłek, ale w sumie zawsze miałam mały tyłek i wąskie biodra, więc nie jest źle a przy brzuszku nawet jakoś mocno tego nie widać. -
Pianistka Toje sie wysmuklily a moje napecznialy haha
Wlasnie rozlozylam wozek juz chcialabym mlodego wozic na spacerki
Rzeczy do szpitala prawie gotowe, musze smoczki wypazyc. Zostana mi tylko moje ubrania i kosmetyki do spakowania ale to jak akcja sie zacznie -
Ale Wam fajnie
A ja zaczęłam redukować listę wyprawkową do wersji "skromniejszej"
No niestety, jeśli dostanę sykepenger połowę mniej niż się spodziewałam to nie mamy wyboru... ale co tam, ważne że jesteśmy szczęśliwiGiannaa, Froggie lubią tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Ale Wam fajnie
A ja zaczęłam redukować listę wyprawkową do wersji "skromniejszej"
No niestety, jeśli dostanę sykepenger połowę mniej niż się spodziewałam to nie mamy wyboru... ale co tam, ważne że jesteśmy szczęśliwi
My z mezem oszalejemy, pieniadze za auto nie wplynely na konto ! Ten sam bank, powinny byc rano. Maz widzial jak przelew robil, a co jesli cofnal potem ?!