X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i czekam na wiesci :)

Froggie lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zacisniete !!!

Annggela piekne literkii i masz zdolnosci

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kciuki tez ;)
    Dzieki dziewczyny za mile slowa ;) zadowolona jestem, ze skonczylam :) paluszki bolaly

Ja od 5 nie spie :/ obudzilam sie ma siusiu, probowalam zasnac ale maly sie obudzil tez i nie dal mi hehe <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela Śliczne literki ;-) Chyba wiem kto je zrobi dla mnie ;-) hi hi

Dziewczyny to jak to jest z tymi badaniami? Nikt nie wie ? Nie mogę nigdzie sama sprawdzić wyniku ?

annggela lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze mozesz zadzwonic do poloznej czy do helsestasjon, tam wyniki juz maja i ci dadza

Giannaa lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, cudne literki! :) Masz zdolności :)

Giannaa wyniki idą do położnej i o ile wszystko jest ok to czekają do wizyty :) gdyby coś było nie tak, zadzwoniłaby :) Ale możesz Ty do niej zadzwonić i zapytać :)

Wychodzę, trzymajcie kciuki żebym dostała kolejne zwolnienie :/

annggela, Giannaa, kafabi lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka trzymammmm... Wszystkie cztery :D

Ja dzis tez mam kontrole :) no chyba mi da ostatnie zwolnienie na 5 dni ;) heh poslucham serduszka mlodego :) jep jep jep dla mnie jest to jak muzyka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 08:44

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, ja kupiłam sobie detektor :) i sluchamy z mężem serduszka przed snem <3 aż lepiej zasnąć :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty ;-)
    Pianista A Twoje maleństwo rusza się już w brzuszku?

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka napewno zwolnienie dostaniesz, ale kciuki trzymam :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Dostałam zwolnienie do końca miesiąca. od razu del D zaniosłam wypełniony do NAVu.
    I teraz pytanie za milion $ :) Czy jeśli mam 2 pracodawców z czego u jednego mam kontrakt EKSTRAHJLEP to muszę brać sykemelding dla niego?
    Bo byłam u niego zanieść i on stwierdził że skoro nie mam u niego żadnych godzin FAST to jego to nie interesuje czy ja jestem na syku czy nie... I tak mnie to zastanawia bo nawet tej kartki nie wziął...

Giannaa, czasem czuję ale rzadko :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka
    Jak nie masz żadnego grafiku od tego drugiego (ekstrahjelp) to chyba nie musisz.

A co tam w ogóle u lekarza jak wizyta? Ja mam w poniedziałek i już mam stresa co z tym zwolnieniem ...

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie, czyli NAV wypłacając mi zasiłek nie będzie brał pod uwagę tego co zarobiłam u niego? :/

A u lekarza spoko, nawet ciśnienia mi nie zbadała... dała mi zwolnienie do 30.09 bo stwierdziła że dłużej się nie da, ale pytała do kiedy chce byc nazwolnieniu. to powiedziałam że do końca. stwierdziła że tak będzie lepiej :) i za miesiąc mam się zgłosić po kolejne zwolnienie...

Ciekawe jak u Froggie

Cynnia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyn :)
    Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Przemiła kobieta, szwedka, rrozmawiała ze mnąponad ggodzinę :) założyła kartę ciąży i dzwoniła do szpitala, bo myślał, żeuda jej ssię wcześniej zzałatwić USG ale kazali wysłać zgłoszenie pocztą więc muszę czekać aż mi przysla termin do domu. Ciśnień mam 60/80 - nic dziwnego, żecciągle chce mi się spać :) morfologie i mocz mi zbadala na miejscu ale po skierowanie na badania do laba muszęiiść do fastlege. Posluchalam serduszka i wwpisała mi w kartę 150 ud/min :)

Pianistka super, że masz to zwolnienie.

annggela, Carolline, Giannaa, Cynnia lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze wizyty udane, ja tez bylam zaniesc ostatnie zwolńienie do navu, w poniedzialek pojede do pracy zawiesc. Lekarka kazala mi zrobic test na glukoze bo duzo przytylam i chce sprawdzic czy przypadkiem cukrzycy nie mam, choc w to watpi bo synek jest malutki a tak to tez by wielki byl.
    Teraz bede portkami trzesc poki nie dowiem sie czego kolwiek o macierzynskim i ile wyplaca i czy papiery dotarly. :/
    Zabieram sie za prasowanie

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Dobrze ze wizyty udane, ja tez bylam zaniesc ostatnie zwolńienie do navu, w poniedzialek pojede do pracy zawiesc. Lekarka kazala mi zrobic test na glukoze bo duzo przytylam i chce sprawdzic czy przypadkiem cukrzycy nie mam, choc w to watpi bo synek jest malutki a tak to tez by wielki byl.
    Teraz bede portkami trzesc poki nie dowiem sie czego kolwiek o macierzynskim i ile wyplaca i czy papiery dotarly. :/
    Zabieram sie za prasowanie

Pewnie wszystko w porządku, ale dobrze, że lekarka chce sprawdzić. Ta moja koleżanka co teraz urodziła to przez całą ciąże mało tyła a właśnie od 34-35 dużo urosła.
    U mnie już z 10 kg na plusie, poszło mi trochę w uda i tyłek, ale w sumie zawsze miałam mały tyłek i wąskie biodra, więc nie jest źle a przy brzuszku nawet jakoś mocno tego nie widać.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zauważyłam że nogi mi się wysmukliły :) miałam strasznie rozbudowane mięśnie ud a teraz troche maleją... wiadomo, brak siłowni + zwolnienie robi swoje :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Toje sie wysmuklily a moje napecznialy haha ;)
    Wlasnie rozlozylam wozek <3 juz chcialabym mlodego wozic na spacerki <3
    Rzeczy do szpitala prawie gotowe, musze smoczki wypazyc. Zostana mi tylko moje ubrania i kosmetyki do spakowania ale to jak akcja sie zacznie ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie :)

A ja zaczęłam redukować listę wyprawkową do wersji "skromniejszej" :(
    No niestety, jeśli dostanę sykepenger połowę mniej niż się spodziewałam to nie mamy wyboru... ale co tam, ważne że jesteśmy szczęśliwi :)

Giannaa, Froggie lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ale Wam fajnie :)

A ja zaczęłam redukować listę wyprawkową do wersji "skromniejszej" :(
    No niestety, jeśli dostanę sykepenger połowę mniej niż się spodziewałam to nie mamy wyboru... ale co tam, ważne że jesteśmy szczęśliwi :)
    Dobre nastawienie ;)

My z mezem oszalejemy, pieniadze za auto nie wplynely na konto ! Ten sam bank, powinny byc rano. Maz widzial jak przelew robil, a co jesli cofnal potem ?!

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ