X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ze wizyty udane:)

mi w ciagu ostatniego tygodnia strasznie brzuch wywaliło, kurtka zrobiła sie ciasna, a jeszcze tydzien temu miałam 5 cm luzu

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, ja już zapomniałam jak moja ulubiona ramoneska się nosi ^^
    Uroki ciąży :D Na szczęście mam jesienną kurtkę w którą do listopada powinnam sie mieścić :)
    ale jak będzie..... to zobaczymy :)

Annggela, czasem tak jest, poczekajcie może do poniedziałku, pieniążki powinny być :) No i możecie napisać do tego kolesia aby sprawdził czy napewno zrobił przelew na dobry numer...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka obys miala racje ale wiesz zawsze przelewy z tego samego banku szybko szly, zwlaszcza ze on wczoraj kase wyslal. Typek nie odbiera tel :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Fajnie, ze wizyty udane:)

mi w ciagu ostatniego tygodnia strasznie brzuch wywaliło, kurtka zrobiła sie ciasna, a jeszcze tydzien temu miałam 5 cm luzu

Ja też własnie tak patrze na mój brzuch i stwierdzam, że tak jak stał w miejscu chyba od 2 m-cy tak teraz nadrobiło o dwa :P Mam wrażenie, że mam brzuch jak do porodu :/

Pianistka Super nastawienie ;-) Szczęście to podstawa...Jeszcze trochę będziesz Ty mąż i maleństwo...nie będzie się liczyło to czy dziecko ma ciuszki oryginalne, jedną bujankę więcej, czy wózek za 10.000nok ...liczyć będzie się to, że tworzycie rodzinę i miłość którą w nią włożycie ;-)

Mój mąż od wczoraj walczy z norwegami i umową o prace... zaproponowali mu kontrakt ale kasa była zbyt mała wiec odmówił. Dziś dostał trochę lepszą propozycję i chyba się zgodzi bo będzie miał pewną stałą prace, pieniądze legalnie miesiąc w miesiąc na koncie... być może, że zarobi trochę mniej ale nie będzie się o nic martwić a święty spokój jest bezcenny! Udało mu też się załatwić tydzień wolnego na czas kiedy młody będzie miał wolne i jedziemy autem do Polski bo cały osprzęt dla maluszka ;-)

Ahhh jestem już trochę spokojniejsza ;-)

Carolline, Kitaja lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, próbujcie dzwonić do kolesia. jeśli do poniedziałku nie będzie kasy to ja bym poszła na policję...

Giannaa, no ciężko będzie ale prawda jest taka że wieeeeele rodzin w Polsce ma cięższą sytuację... my po prostu przyzwyczailismy się do życia we dwoje i rozpieprzania dużych sum na pierdoły...
    Dopóki mam na mieszkanie, jedzenie i spokojne życie to jest ok :) Z resztą to teraz nie jest ważne :) maluszek niedługo będzie z nami i nic nam tego szczęścia nie zepsuje :) A czy maluszek będzie miał nowe łózeczko za 1,5 tys czy z finna to nie robi różnicy :) Chociaż wiesz, tak długo się staraliśmy, marzyliśmy o maluszku, chciałam by dzidziuś miał wszystko co najlepsze. Ale tak stwierdziłam.. takie maleństwo potrzebuje naszej miłości bardziej niż drogich gratów :)

Giannaa, co do kontraktu męża, to tysiąc czy dwa Was nie zbawi a spokojne życie jest bezcenne! :)
    Popatrz, odpukać, ale gdyby zachorował? Zobacz w jak gównianej sytuacji ja jestem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 17:40

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na coś smaczek i nie wiem na co, będę pewnie podjadać do wieczora. Mężulek zrobił jagnięcinę na obiad, zorganizował kuchnie w tym całym bałaganie także nie jest źle :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianista I będzie miał wszystko co najlepsze ;-) Was...kochających rodziców. W pierwszej ciąży jak byłam to pieniędzy mieliśmy więcej niż teraz a kupowałam używane ciuszki, wózek ze średniej a nie najwyższej półki i jakoś nikt z tego powodu nie czuł się gorzej ;-) a ja też lobię wydawać pieniądze na pierdoły :P A co do ruchów za około 2 tyg już będziesz czuć je codzienne, czasami to maluszek nawet w nocy Cię obudzi ;-)

Tak masz racje co do kontraktu... ja potrzebuje stabilności wtedy jestem spokojna a nie co miesiąc martwić się jak i kiedy zostaną wypłacone pieniądze no i ile...bo budżet domy trzeba zaplanować.

Annggela nieciekawa sytuacja z tym przelewem miejmy nadzieje, że w poniedziałek pieniądze będą na waszym koncie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 17:49

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Annggela, próbujcie dzwonić do kolesia. jeśli do poniedziałku nie będzie kasy to ja bym poszła na policję...

Giannaa, no ciężko będzie ale prawda jest taka że wieeeeele rodzin w Polsce ma cięższą sytuację... my po prostu przyzwyczailismy się do życia we dwoje i rozpieprzania dużych sum na pierdoły...
    Dopóki mam na mieszkanie, jedzenie i spokojne życie to jest ok :) Z resztą to teraz nie jest ważne :) maluszek niedługo będzie z nami i nic nam tego szczęścia nie zepsuje :) A czy maluszek będzie miał nowe łózeczko za 1,5 tys czy z finna to nie robi różnicy :) Chociaż wiesz, tak długo się staraliśmy, marzyliśmy o maluszku, chciałam by dzidziuś miał wszystko co najlepsze. Ale tak stwierdziłam.. takie maleństwo potrzebuje naszej miłości bardziej niż drogich gratów :)

Giannaa, co do kontraktu męża, to tysiąc czy dwa Was nie zbawi a spokojne życie jest bezcenne! :)
    Popatrz, odpukać, ale gdyby zachorował? Zobacz w jak gównianej sytuacji ja jestem...

Zgadzam się w 110%
    Mamy znajomą która jest ordynatorem na neurologi i ona zawsze nam mówi, ważne, że budzicie się zdrowi.
    U mojego brata dwa lata temu zdiagnozowali sm, tak go rozkłada, że chyba będzie musiał iść na rentę (37 lat), 2 dzieci, czujemy się po prostu oszukani ...

No a poza tym wczoraj przeczytałam, że najlepsze ubranka dla dzieci są właśnie używane. Ubranka są zwykle produkowane z taniej i zanieczyszczonej bawełny, wszystko jest dokładnie opisane na aplikacji Moja Ciąża z eDziecko na 30 tygodniu.

3i49krhmik48bp05.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;)
    Facet odpisal ,, z tego co mi wiadomo to przelew idzie os 1 do 3 dni, jak chcesz to przywioze auto dopoki kasa nie wplynie na konto" ufff . Troche lzej, ale bedzie git jak kasa na koncie, trzeba resztke kredytu splacic i autko kupic.

Gianna super wiesci z tym kontraktem! Spokoj najwazniejszy a widzisz u mnie co rusz sie cos dzieje, chceli mnie wydoic na zwrot podatku - ksiegowa skarge skladala, akcje ze slubem- ksiadz nie sprawdzil dokumentow prawie slubu by nie bylo, teraz z autem no zawsze cos

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Giannaa... widzisz co ja teraz przeżywam bo nie wiem ile dostanę i czy w ogóle... wolałabym dostać mniej ale mieć pewniaka :)

Marti, SM to cholerne gówno :/ U córki mojej przyjaciółki zdiagnozowano w tamtym roku a dziewczynka ma 9 lat...
    Współczuję bratu i jego rodzinie bo to naprawdę straszna choroba :(

Annggela, kamień z serca! Ale musiałaś się zdenerwować, biedna :(

Ja już z listy skreśliłam kosz na brudne pieluchy angelcare, nianię elektroniczną i kilka takich bajerków :) damy radę bez

A co do ruchów, to pierwsze takie bąbelkowanie poczułam 3 tygodnie temu :( i od tamtej pory się nie rozkręca... albo nie wsłuchuję się w swój organizm dostatecznie... przedwczoraj poczułam takie pukanie lekkie ale od tamtej pory raczej nic :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno co mi się nasuwa na myśl...musimy być rodzicami z miłości a nie na pokaz... Kupowanie najdroższych wózków bo podobno lepsze... najdroższe ciuszki i oczywiście z metkami bo dziecko musi mieć wszystko oryginalne... po co to takiemu małemu dziecku ? To tylko jest dla podniesienia ego rodziców i pokazania statusu. A to, że ktoś kupuje bądź dostaje używane ciuszki to nie oznacza, że go nie stać ... Nie mówię, że kupowanie najdroższych rzeczy to coś złego...nie w żadnym wypadku ale nie jest to potrzebne ;-)

Ja na przykład wole przeznaczyć pieniądze na wyjazdy z moim dzieckiem niż na drogie rzeczy ;-) Bezcenna jest radość dziecka.
    My przeprowadzając się do Norwegii wiedzieliśmy, że trochę pogorszymy swoją sytuacje materialną. Ale dla mnie ważniejsze było to, żeby dzieci miały ojca na co dzień i żeby rodzina była w komplecie.

Martii przykro mi z powodu Twojego brata... :( zdrówka mu życzę.
    Pianistka Niania elektroniczna nie jest potrzebna chyba, że macie ogromne mieszkanie albo poziomowe gdzie nie będziesz słyszała dziecka. Ja mam nianie bo kupiłam jak Olek był malutki - to był tylko gadżet i nie był mi w ogóle potrzebny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 18:22

Carolline, Froggie lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Dzieki dziewczyny ;)
    Facet odpisal ,, z tego co mi wiadomo to przelew idzie os 1 do 3 dni, jak chcesz to przywioze auto dopoki kasa nie wplynie na konto" ufff . Troche lzej, ale bedzie git jak kasa na koncie, trzeba resztke kredytu splacic i autko kupic.

Gianna super wiesci z tym kontraktem! Spokoj najwazniejszy a widzisz u mnie co rusz sie cos dzieje, chceli mnie wydoic na zwrot podatku - ksiegowa skarge skladala, akcje ze slubem- ksiadz nie sprawdzil dokumentow prawie slubu by nie bylo, teraz z autem no zawsze cos

Dobre wieści !! I miejmy nadzieje, że przelew bez problemu dotrze w poniedziałek.

Współczuje Ci braku spokoju :/ ciąża to taki czas, że każda kobieta powinna go mieć ale wiadomo różnie to bywa.

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana kosz angel care mozesz zamowic za free zaraz ci znajde linka ale dopiero po 28 tc skladasz aplikacje

Wiem, glupio mi troszke ale nie potrafilam byc spokojna nie teraz gdy maly zaraz bedzie z nami.
    Dziekuje za dobre slowa :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 18:29

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, podpisuję się pod Twoimi słowami! :)
    Ja jako dziecko miałam wszystko... najdroższy komputer, ciuchy markowe... tylko co z tego? Jak z przedszkola odbierali mnie pracownicy rodziców, a kiedy mama nie miała czasu przyjść na przedstawienie do szkoły to kupowała zabawkę na pocieszenie...
    Ja chcę by moje dziecko miało Matkę a nie sklepowe zamienniki ... i to jest prawda.... kiedy miałam 6 czy 10 lat było mi wszystko jedno ile zarabiają moi rodzice...
    I masz rację, to że dziecko ma drogie graty nie znaczy że rodzice kochają bardziej...

Co do wózka to ja wybrałam w komplecie z drogim fotelikiem i isofixem... ALE to a być prezent od przyszłych dziadków... tak więc ceną kazali się nie przejmować a ja wiem, że stać ich.. :)

No właśnie mamy mieszkanie 80m2 więc wątpię bym nie słyszała dziecka :) więc rezygnujemy

ANNGGELA, podaj proszę link! :) ten kosz nie jest drogi ale gdzieś koszta trzeba ciąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 18:31

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie dziewczyny tu za friko mozna zamowic ale dopiero po 28 tc
    http://portal.oculosdialog.com/barnashus/reg/2/[url][/url]

Giannaa lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, podpisuję się pod Twoimi słowami! :)
    Ja jako dziecko miałam wszystko... najdroższy komputer, ciuchy markowe... tylko co z tego? Jak z przedszkola odbierali mnie pracownicy rodziców, a kiedy mama nie miała czasu przyjść na przedstawienie do szkoły to kupowała zabawkę na pocieszenie...
    Ja chcę by moje dziecko miało Matkę a nie sklepowe zamienniki ... i to jest prawda.... kiedy miałam 6 czy 10 lat było mi wszystko jedno ile zarabiają moi rodzice...
    I masz rację, to że dziecko ma drogie graty nie znaczy że rodzice kochają bardziej...

Jakbym czytała scenariusz do filmu :( Przykro mi.

A co do fotelika...to jest jednak bezpieczeństwo. Ja sama kupie drugi fotelik droższy chociaż jeden mam ale tamten nie nadaje się dla dziecka...ewentualnie jako kosz na ziemniaki.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A co do fotelika...to jest jednak bezpieczeństwo. Ja sama kupie drugi fotelik droższy chociaż jeden mam ale tamten nie nadaje się dla dziecka...ewentualnie jako kosz na ziemniaki.

My wybraliśmy CYBEX Aton ( 3 lub 4 ). Ma 5 gwiazdek ADAC, do tego baza ISOFIX która też poprawia bezpieczeństwo...

Na zdrowiu i bezpieczeństwie się nie oszczędza :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Macie dziewczyny tu za friko mozna zamowic ale dopiero po 28 tc
    http://portal.oculosdialog.com/barnashus/reg/2/[url][/url]

Dzięki bardzo! :) super :)
    ty korzystałaś z tego?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale chyba emaila usunelam z kviteringiem :/ kolezanka korzystala i sie udalo

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to spróbuję :) super, dzieki

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ