X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co małe rzeczy mogę przywieźć z PL i wysłać pocztą, żeby było taniej ;-) Na początku października.

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brat za tydzien przyjezdza z wałówką ;) bo nam sie miesko konczy

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja już temat przemyślałam i kilka rzeczy których nie mogę znaleźć w No, mężuś poleci do Polski przywieźć :) razem z wózkiem :)
    Znalazłam na allegro świetny otulacz. i chyba się skuszę :) albo np prześcieradełka na przewijak po 5 zł :D no grzech nie kupić :) albo to: http://allegro.pl/avent-zestaw-pielegnacyjny-kosmetyczny-termometr-i5412398744.html 150 nok :) a tutaj taka szczotka do włosów 79 :) kilka takich bzdetów chcę z Polski zamówić :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOooo fajny ten zestaw ;-) Chyba tez zamówię.

Annggela my po mięso jeździmy do Szwecji...do eurocash zajebistej jakości mięso mają i w dobrej cenie. Mają też tam polskie produkty takie jak twaróg, mleko...no i dwa regały są z polską żywnością ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bardzo spodobał mi się ten zestaw :) wszystko co potrzebne :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa- Daleko mi do szwecji, taniej wyjdzie lot do pl ;)
    Pianistka- fajny zestaw ja dostalam taki ale nie avent :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, kosz za free z barnashus mozna. Co do ruchów to ja dopiero po 22 tyg czułam na pewno, ale mam łożysko na przedniej ścianie wiec nic dziwnego. Brzuch tez myślałam pare miesięcy temu, ze juz większy sie nie da miec a sie okazało, ze sie da :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do niani, to sie zdecydowaliśmy na nią, mamy dom i mimo, ze nie jest bardzo duży to jak ktoś dobrze podpowiedział mi, ze sie czuje człowiek z nią pewniej nawet jak tylko w salonie siedzi i oglada tv a dziecko juz położone spac.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy poczulam w 17 tc takie pukanie ;) a maz tydzien pozniej poczul, tyle ze lozysko mam na tylniej scianie ;)
    Bryczke zlozylam i pieknie sie prezentuje w pokoiku z ciulowa firanka. Brat mi przywiezie normalna :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12ec7ec9a11a.jpg

Tez planuje zakup niani, przy wlaczonym okapie nie uslysze jak dziecko placze a na poczatku ten placz cichy jest, nie chce aby sie rozplakal i sie zdenerwowal synek zanim go uslysze :/ wole wydac kase

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:29

Carolline, kafabi, Giannaa, Froggie, Kitaja lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, świetny wózek :) bebetto Luca? :) zdasz opinie niebawem :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bebetto luca s line :) zdam zdam, mam nadzieje ze juz niedlugo bede mogla testowac ;) dlaczego nie ma zadnej wrozki ktora mi powie kiedy moj ksiaze sie zjawi :(

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta moja przyjaciółka miała termin na 11.08 :D Ja jej wróżyłam lipiec a urodziła 22-ego :P więc pozwól że ja Ci wróżyć nie będę :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze moje przeczucia sie spelnia i malego bede tulic niedlugo <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece spac :) ledwo zyje stresik wykonczy i pobudka mlodego o 5 :) buziole spijcie dobrze

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Lece spac :) ledwo zyje stresik wykonczy i pobudka mlodego o 5 :) buziole spijcie dobrze

Dobrej nocy...odpocznij sobie i już się nie denerwuj !! ;-)

Carolline to moja druga ciąża ruchy zaczęłam czuć 17-18tc co się okazuje łożysko też mam na przedniej ścianie...w pierwszej łożysko na tylnej a ruchy 20-21tc różnica jest taka, że teraz te ruchy nie są aż tak mocno wyczuwalne, wydaje mi się, że z młodym czułam je mocniej.

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałyście dzisiaj przeboje... Mam nadzieję, że wszystko się ułoży, bo nasz spokój i dobre samopoczucie są teraz najważniejsze.

Giannaa zgadzam się z Tobą w 100%, dziecku jest wszystko jedno czy ma śpioszki po starszej siostrze czy nowiutkie wysadzane kryształkami Swarovskiego :P dzieci potrzebują miłości i bliskości. My też w PL byliśmy ustatkowani ale męża nie było w domu po 2-3 tygodnie i wracał tylko na weekend. Tu może jest skromniej i z wieloma komplikacjami na początku ale jesteśmy razem i codziennie możemy się przytulić a to mi daje mega komfort psychiczny. Jeszcze mi tylko brakuje Lenki ale pracujemy nad tym, żeby ja przywieźć z PL :)

Mi dzisiaj położna powiedziała, że ruchy dziecka mogę poczuć dopiero w 22-24tc ze względu na łożysko z przodu. Ale też mi się wydaje, że 2-3 tyg temu coś czułam, potem była zupełna cisza, a teraz mam wrażenie, że dzidzia znowu daje o sobie znać ale nie na środku tylko tak po bokach brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 22:05

Giannaa lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, ja właśnie kilka razy coś czułam ale nie jest to codziennie... może też mam łożysko z przodu? Nie wiem ale póki co się nie martwię... jeszcze dzidziuś ma trochę czasu :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że nie masz czym :) Poza tym masz detektor i zawsze możesz młodego zinwigilować :D
    Już tylko 6 dni do Twojego połówkowego WOW :)

Carolline a Ty jak się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję, że leżysz "brzuchem do góry" i wreszcie korzystasz z wolnego :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Froggie, ja właśnie kilka razy coś czułam ale nie jest to codziennie... może też mam łożysko z przodu? Nie wiem ale póki co się nie martwię... jeszcze dzidziuś ma trochę czasu :)

Nie masz na karcie ciąży napisane gdzie jest łożysko ? Jeśli nie to wpiszą Ci na połówkowych ;-) Co do ruchów ja w 17-18 tc też czułam sporadycznie raz na 2 dni różnie to było...później codziennie ale też to nie były regularne ruchy. Teraz moje dziecię rusza się bardzo często ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, nie mam na karcie bo jak miałam USG prywatnie to nic nie wpisywali w kartę :)
    Teraz na połówkowych się dowiem :)

Froggie, ale ten czas leci :) kiedy odwołali mi wizytę to było 4 tygodnie do połówkowego :) a maluszka widziałam 5,5 tygodnia temu O.o gdyby nie detektor to bym chyba wszystkie włosy z glowy wyrwała :D
    Na szczęście do czwartku szybko zleci :)
    Ty też pewnie niedługo będziesz miała połówkowe :) W jakim mieście jest najbliższy szpital? :) jeśli w mniejszym miasteczku to nie ma takich kolejek :) to pewnie jakieś 2-3 tygodnie i będzie USG

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ