Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Giannaa, ja już temat przemyślałam i kilka rzeczy których nie mogę znaleźć w No, mężuś poleci do Polski przywieźć razem z wózkiem
Znalazłam na allegro świetny otulacz. i chyba się skuszę albo np prześcieradełka na przewijak po 5 zł no grzech nie kupić albo to: http://allegro.pl/avent-zestaw-pielegnacyjny-kosmetyczny-termometr-i5412398744.html 150 nok a tutaj taka szczotka do włosów 79 kilka takich bzdetów chcę z Polski zamówić -
Potwierdzam, kosz za free z barnashus mozna. Co do ruchów to ja dopiero po 22 tyg czułam na pewno, ale mam łożysko na przedniej ścianie wiec nic dziwnego. Brzuch tez myślałam pare miesięcy temu, ze juz większy sie nie da miec a sie okazało, ze sie da :p
-
Ja ruchy poczulam w 17 tc takie pukanie a maz tydzien pozniej poczul, tyle ze lozysko mam na tylniej scianie
Bryczke zlozylam i pieknie sie prezentuje w pokoiku z ciulowa firanka. Brat mi przywiezie normalna
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12ec7ec9a11a.jpg
Tez planuje zakup niani, przy wlaczonym okapie nie uslysze jak dziecko placze a na poczatku ten placz cichy jest, nie chce aby sie rozplakal i sie zdenerwowal synek zanim go uslysze wole wydac kaseWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 20:29
Carolline, kafabi, Giannaa, Froggie, Kitaja lubią tę wiadomość
-
annggela wrote:Lece spac ledwo zyje stresik wykonczy i pobudka mlodego o 5 buziole spijcie dobrze
Dobrej nocy...odpocznij sobie i już się nie denerwuj !!
Carolline to moja druga ciąża ruchy zaczęłam czuć 17-18tc co się okazuje łożysko też mam na przedniej ścianie...w pierwszej łożysko na tylnej a ruchy 20-21tc różnica jest taka, że teraz te ruchy nie są aż tak mocno wyczuwalne, wydaje mi się, że z młodym czułam je mocniej.
-
Dziewczyny ale miałyście dzisiaj przeboje... Mam nadzieję, że wszystko się ułoży, bo nasz spokój i dobre samopoczucie są teraz najważniejsze.
Giannaa zgadzam się z Tobą w 100%, dziecku jest wszystko jedno czy ma śpioszki po starszej siostrze czy nowiutkie wysadzane kryształkami Swarovskiego dzieci potrzebują miłości i bliskości. My też w PL byliśmy ustatkowani ale męża nie było w domu po 2-3 tygodnie i wracał tylko na weekend. Tu może jest skromniej i z wieloma komplikacjami na początku ale jesteśmy razem i codziennie możemy się przytulić a to mi daje mega komfort psychiczny. Jeszcze mi tylko brakuje Lenki ale pracujemy nad tym, żeby ja przywieźć z PL
Mi dzisiaj położna powiedziała, że ruchy dziecka mogę poczuć dopiero w 22-24tc ze względu na łożysko z przodu. Ale też mi się wydaje, że 2-3 tyg temu coś czułam, potem była zupełna cisza, a teraz mam wrażenie, że dzidzia znowu daje o sobie znać ale nie na środku tylko tak po bokach brzucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 22:05
Giannaa lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Froggie, ja właśnie kilka razy coś czułam ale nie jest to codziennie... może też mam łożysko z przodu? Nie wiem ale póki co się nie martwię... jeszcze dzidziuś ma trochę czasu
Nie masz na karcie ciąży napisane gdzie jest łożysko ? Jeśli nie to wpiszą Ci na połówkowych Co do ruchów ja w 17-18 tc też czułam sporadycznie raz na 2 dni różnie to było...później codziennie ale też to nie były regularne ruchy. Teraz moje dziecię rusza się bardzo często -
Giannaa, nie mam na karcie bo jak miałam USG prywatnie to nic nie wpisywali w kartę
Teraz na połówkowych się dowiem
Froggie, ale ten czas leci kiedy odwołali mi wizytę to było 4 tygodnie do połówkowego a maluszka widziałam 5,5 tygodnia temu gdyby nie detektor to bym chyba wszystkie włosy z glowy wyrwała
Na szczęście do czwartku szybko zleci
Ty też pewnie niedługo będziesz miała połówkowe W jakim mieście jest najbliższy szpital? jeśli w mniejszym miasteczku to nie ma takich kolejek to pewnie jakieś 2-3 tygodnie i będzie USG