X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak dziś obijam sie porządnie, tylko deserek zrobiłam a tak to sie lenie :) jak fajnie było do 10 pospać :)

Pianistka, Froggie, Giannaa, Kitaja, kafabi lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    a jak dziś obijam sie porządnie, tylko deserek zrobiłam a tak to sie lenie :) jak fajnie było do 10 pospać :)

To już od dzisiaj wolne ? ;-)

Carolline lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline należy Ci się :)

Badanie mam mieć w Akershus universitetssykehus HF w Lørenskog.
    Właśnie sobie uświadomiłam, że nie poprosiłam położnej, żeby nam zaznaczyła tłumacza na tym połówkowym :( ja zrozumiem po angielsku ale mój mąż pewnie niewiele :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 22:50

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna taaaak!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Gianna taaaak!

Suuuuuper ;-) w końcu ! Teraz odpoczywaj jak najwięcej bo zaraz to się skończy ;-) Niech Ci mąż zrobi relaksacyjną kąpiel o ile macie wannę jak nie to masaż chociaż na siedząco :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Carolline należy Ci się :)

Badanie mam mieć w Akershus universitetssykehus HF w Lørenskog.
    Właśnie sobie uświadomiłam, że nie poprosiłam położnej, żeby nam zaznaczyła tłumacza na tym połówkowym :( ja zrozumiem po angielsku ale mój mąż pewnie niewiele :(

Wiesz co, u nas też jest to samo na każdym badaniu że ja rozumiem a mąż niewiele... i muszę mu tlumaczyć bo on po norwesku średnio mówi...
    Dacie radę :)
    Albo zadzwoń w poniedziałek do położnej to to ogarnie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie Lepiej weź tłumacza ...nic za to nie płacisz a dużo Ci wytłumaczy.

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, powalczę jeszcze o tego tłumacza. Będę w przychodni w poniedziałek to podejdę do położnej a jak mi się nie uda z nią spotkać to zadzwonię.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie a kiedy masz tą wizytę połówkową ? O tłumacza musisz poprosić trochę wcześniej.

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa jeszcze nie wiem, dopiero mają mi ustalić. Dziś położna wysłała papierki pocztą, więc zanim to dotrze do szpitala i tam się ogarną to pewnie dopiero za tydzień wyznaczą termin. Więc jestem dobrej myśli, że uda się to jeszcze dograć :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na USG połówkowym wyliczyli wam nowy termin porodu? I wpisali skorygowany w karcie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    Pianistka wrote:
    Dziewczyny, a na USG połówkowym wyliczyli wam nowy termin porodu? I wpisali skorygowany w karcie?

Tak i beda wedlug tego terminu odlicac czas :) mowia ze ten polowkowy jest najdokladniejszy.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też zmienili na karcie od dwa dni szybciej :) umie brzuchu chyba trwa poranna gimnastyka...nie ma spania.

3i49krhmik48bp05.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i ten termin z połówkowego zgadza mi sie dokładnie z terminem owulacji, ktora wiem kiedy była. A dziś mam juz ciaze donoszona :D

Giannaa, Kitaja, Froggie lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wpisany dokładnie ten, który mi wyszedł na usg genetycznym czyli 5 stycznia. Ja sie z nim zgadzam w 100% bo taki sam mi wyszedł z moich obliczeń ;) ten, który mi obliczyli według om był na 7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 10:55

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Tak mi z 28.12 skorygowali na 31.12 ale wiem, że u mnie ow była później z powodu ciąży biochemicznej w poprzednim cyklu.

Carolline Gratulacje!!! No to teraz czekamy aż się coś u Ciebie ruszy ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Tak i ten termin z połówkowego zgadza mi sie dokładnie z terminem owulacji, ktora wiem kiedy była. A dziś mam juz ciaze donoszona :D

No a u mnie wg OM wychodzi 6 lutego tak jak to policzyła lekarka, bo zawsze miałam cykle 31-32 ... ALE ten cykl byłby krótszy bo lutealne miałam 15 dniowe a owu w 14 dc więc biorąc pod uwagę owulację to powinnam mieć termin na 4.02 :) a i wg 3 ostatnich USG ciąża ciągle jest starsza o 4 dni :) więc termin podejrzewam że będzie między 1 a 4 lutego :)

I gratulacje że ciąża już donoszona ! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Pianistka Tak mi z 28.12 skorygowali na 31.12 ale wiem, że u mnie ow była później z powodu ciąży biochemicznej w poprzednim cyklu.

Carolline Gratulacje!!! No to teraz czekamy aż się coś u Ciebie ruszy ;-)

Ja też miałam biochemiczną w poprzednim cyklu i aż się zdziwiłam że tak szybko pykło :) a owu była wyjątkowo wcześnie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja też miałam biochemiczną w poprzednim cyklu i aż się zdziwiłam że tak szybko pykło :) a owu była wyjątkowo wcześnie :)

To dziwne bo po biochemicznej cykl się wydłuża trochę ale to tak jak pisze może po luteinie. Nie wiem ;-) za 5 dni będziesz wszytko wiedziała ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    To dziwne bo po biochemicznej cykl się wydłuża trochę ale to tak jak pisze może po luteinie. Nie wiem ;-) za 5 dni będziesz wszytko wiedziała ;-)

Po luteinie na bank się wydłuża :) ale tak, jeszcze 5 dni i się dowiemy :) no i kto tam mieszka :d

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ