X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak dziś obijam sie porządnie, tylko deserek zrobiłam a tak to sie lenie :) jak fajnie było do 10 pospać :)

Pianistka, Froggie, Giannaa, Kitaja, kafabi lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    a jak dziś obijam sie porządnie, tylko deserek zrobiłam a tak to sie lenie :) jak fajnie było do 10 pospać :)

To już od dzisiaj wolne ? ;-)

Carolline lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline należy Ci się :)

Badanie mam mieć w Akershus universitetssykehus HF w Lørenskog.
    Właśnie sobie uświadomiłam, że nie poprosiłam położnej, żeby nam zaznaczyła tłumacza na tym połówkowym :( ja zrozumiem po angielsku ale mój mąż pewnie niewiele :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 22:50

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna taaaak!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Gianna taaaak!

Suuuuuper ;-) w końcu ! Teraz odpoczywaj jak najwięcej bo zaraz to się skończy ;-) Niech Ci mąż zrobi relaksacyjną kąpiel o ile macie wannę jak nie to masaż chociaż na siedząco :P

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Carolline należy Ci się :)

Badanie mam mieć w Akershus universitetssykehus HF w Lørenskog.
    Właśnie sobie uświadomiłam, że nie poprosiłam położnej, żeby nam zaznaczyła tłumacza na tym połówkowym :( ja zrozumiem po angielsku ale mój mąż pewnie niewiele :(

Wiesz co, u nas też jest to samo na każdym badaniu że ja rozumiem a mąż niewiele... i muszę mu tlumaczyć bo on po norwesku średnio mówi...
    Dacie radę :)
    Albo zadzwoń w poniedziałek do położnej to to ogarnie

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie Lepiej weź tłumacza ...nic za to nie płacisz a dużo Ci wytłumaczy.

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację, powalczę jeszcze o tego tłumacza. Będę w przychodni w poniedziałek to podejdę do położnej a jak mi się nie uda z nią spotkać to zadzwonię.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie a kiedy masz tą wizytę połówkową ? O tłumacza musisz poprosić trochę wcześniej.

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa jeszcze nie wiem, dopiero mają mi ustalić. Dziś położna wysłała papierki pocztą, więc zanim to dotrze do szpitala i tam się ogarną to pewnie dopiero za tydzień wyznaczą termin. Więc jestem dobrej myśli, że uda się to jeszcze dograć :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na USG połówkowym wyliczyli wam nowy termin porodu? I wpisali skorygowany w karcie?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    Pianistka wrote:
    Dziewczyny, a na USG połówkowym wyliczyli wam nowy termin porodu? I wpisali skorygowany w karcie?

Tak i beda wedlug tego terminu odlicac czas :) mowia ze ten polowkowy jest najdokladniejszy.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też zmienili na karcie od dwa dni szybciej :) umie brzuchu chyba trwa poranna gimnastyka...nie ma spania.

3i49krhmik48bp05.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i ten termin z połówkowego zgadza mi sie dokładnie z terminem owulacji, ktora wiem kiedy była. A dziś mam juz ciaze donoszona :D

Giannaa, Kitaja, Froggie lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wpisany dokładnie ten, który mi wyszedł na usg genetycznym czyli 5 stycznia. Ja sie z nim zgadzam w 100% bo taki sam mi wyszedł z moich obliczeń ;) ten, który mi obliczyli według om był na 7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 10:55

zem3sg18fbglipi0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka Tak mi z 28.12 skorygowali na 31.12 ale wiem, że u mnie ow była później z powodu ciąży biochemicznej w poprzednim cyklu.

Carolline Gratulacje!!! No to teraz czekamy aż się coś u Ciebie ruszy ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Tak i ten termin z połówkowego zgadza mi sie dokładnie z terminem owulacji, ktora wiem kiedy była. A dziś mam juz ciaze donoszona :D

No a u mnie wg OM wychodzi 6 lutego tak jak to policzyła lekarka, bo zawsze miałam cykle 31-32 ... ALE ten cykl byłby krótszy bo lutealne miałam 15 dniowe a owu w 14 dc więc biorąc pod uwagę owulację to powinnam mieć termin na 4.02 :) a i wg 3 ostatnich USG ciąża ciągle jest starsza o 4 dni :) więc termin podejrzewam że będzie między 1 a 4 lutego :)

I gratulacje że ciąża już donoszona ! :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Pianistka Tak mi z 28.12 skorygowali na 31.12 ale wiem, że u mnie ow była później z powodu ciąży biochemicznej w poprzednim cyklu.

Carolline Gratulacje!!! No to teraz czekamy aż się coś u Ciebie ruszy ;-)

Ja też miałam biochemiczną w poprzednim cyklu i aż się zdziwiłam że tak szybko pykło :) a owu była wyjątkowo wcześnie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Ja też miałam biochemiczną w poprzednim cyklu i aż się zdziwiłam że tak szybko pykło :) a owu była wyjątkowo wcześnie :)

To dziwne bo po biochemicznej cykl się wydłuża trochę ale to tak jak pisze może po luteinie. Nie wiem ;-) za 5 dni będziesz wszytko wiedziała ;-)

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    To dziwne bo po biochemicznej cykl się wydłuża trochę ale to tak jak pisze może po luteinie. Nie wiem ;-) za 5 dni będziesz wszytko wiedziała ;-)

Po luteinie na bank się wydłuża :) ale tak, jeszcze 5 dni i się dowiemy :) no i kto tam mieszka :d

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ