X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie jestem na etapie przeglądania laktatorów i chyba też się zdecyduje na ten aventa bo ma lepsze opinie niż ten tommee tippee jednak jest droższy. Zastanawiam się nad kupnem używanego ale nie wiem :/

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a chcesz laktator ręczny czy elektryczny?
    Ja kupię ręczny w razie W. mam plan walczyc o KP i nie planuję używać laktatora często.. jeśli będę musiała to kupię elektryczny ale na początek ręczny :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Carolline należy Ci się :)

Badanie mam mieć w Akershus universitetssykehus HF w Lørenskog.
    Właśnie sobie uświadomiłam, że nie poprosiłam położnej, żeby nam zaznaczyła tłumacza na tym połówkowym :( ja zrozumiem po angielsku ale mój mąż pewnie niewiele :(

Froggie miałam tam USG w czwartek :) nie zamawialiśmy tam tłumacza bo ja sporo rozumiem po norwesku a oboje po angielsku bez problemu się dogadamy :)

ALE... trafiliśmy tam na Polkę, to ona robiła USG. Zaczęła po norwesku ale potem od razu zaproponowała ze możemy mówić po polsku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 15:24

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-natural-laktator-butelki-x5-i5394547438.html

Ja znalazłam coś takiego :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline no to teraz czekamy na maleństwo :) i relacje z porodówki

pianistka jeszcze tylko 4 dni, szybko zleci.Jak czujesz kto tam siedzi w brzuszku?

My według tego usg polowkowego zaczynamy dziś 30tyd0d(31tydz).U nas dziś gorszy dzień,spadek formy,brak snu i bol brzucha :( w srode planujemy leciec do Polski mam nadzieje,ze dam rade

kafabi lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tam u was mamuśki?jak wam mija sobota?

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, od początku dałabym uciąć sobie rękę że będzie synek... na ostatnim USG takie też były przesłanki ale pani doktor nie chciała powiedzieć a jedynie skinęła głową jak zapytałam czy chłopak ;)

Ale ostatnio jakoś co raz częściej mam wrażenie że dziewczynka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :)

Ja dziś miałam spontaniczny wyjazd na wystawę psów rasowych :) pomizialam się z elghundem <3, to taka bardzo stara norweska rasa do polowania na łosie. Podobają mi się te psy od wielu lat ale w PL są nieosiągalne.
    Potem byłam na dwóch visninger, szkoda słów... W ogóle humor mi się popsuł po tym :(

Befff dzięki za info :) jestem ciekawa czy to ta sama położna, która przyjmuje prywatnie w Klofcie.

Carolline lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, no czasem to trwa zanim znajdzie się mieszkanie idealne... :)
    Ale nie poddawajcie się, uda się :)

Froggie lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja nie kupuje ręcznego tylko elektryczny. Z młodym miałam taki i taki a używałam tylko elektrycznego ...mleka miałam nawał a problem z karmieniem wiec laktator był moim wybawieniem.

Dobranoc ;-)

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie lubię za wystawę psów. Co do visningow to rzeczywiście wesoło czasami jest i pare trzeba przebrnąć zanim sie trafi na to właściwe mieszkanie/dom. Powodzenia!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :) najgorsze jest to, że trochę goni nas czas. Przeglądam finn.no kilka razy dziennie i jak tylko na coś trafię to od razu pisze albo dzwonie ale jak na złość oferty, które nam pasują są już nieaktualne. Trochę mnie to wszystko przybija, w ciąży w ogóle szybciej się rozklejam. Miała być stabilizacja a na razie jest ciągle pod górkę... Dobrze, że Wam się mogę wyżalić :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    a co tam u was mamuśki?jak wam mija sobota?

Sobota minęła cudnie, w super towarzystwie :) Najpierw Fabian miał wyprawiane urodziny i przeżyliśmy to na szczęście, a pózniej mieliśmy przemiłych gości(polską rodzinkę) :)

Cynnia, Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sobota super. Kupiłam sobie krótkie kalosze, bo w długich chodzi mi sie za ciezko. Sprawdziłam pogodę, a tu zero deszczu przez następny tydzien ;) Mam tez kilka doniczek z wrzosami na taras

Wieczorem bylismy na urodzinach u koleżanki, super imprezka, tylko, ze ja juz sie nie nadaje. Tłum ludzi około 30 osób i głośna muzyka

Dostałam tez super prezent od innej koleżanki. Dzwoneczek bola dla ciężarnych. O taki https://www.gomama.pl/mobile/pl/p/Wisiorek-Bola---Stopki/856

A Wam jak mija weekend?

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj upieklam ciasto, znajomi u nas byli. Dzis od rana sprzatam, wlasnie skonczylam sie bawic z pyzami z miesem :) chwilke odpoczne i zabiore sie za lodowke, bo niepamietam kiedy istatnio ja mylam.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi U nas sobota minęła podobnie ;-) w miłym towarzystwie. Jak dobrze, że są tutaj jeszcze Polacy z którymi można normalnie się spotkać i miło spędzić czas ;-)

Froggie cierpliwości ... nie chcę nic "krakać" ale to jeszcze może trochę czasu potrwać...my braliśmy mieszkanie takie jakie było a nie takie jakie chcieliśmy na szczęście 2 sypialnie są.

Cynnia ja jakoś też nie przepadam za tłumami ludzi kiedyś nie miałam z tym problemu teraz wolę ciszę i spokój, chyba się starzeje :P

...i jutro znowu poniedziałek, ma ktoś pomysł jak przetrwać nudny tydzień ? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 18:07

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, moze dobra książka? W Stavanger jest biblioteka i są nawet polskie ksiazki - to mi pozwoliło przetrwać trudne początki :) Moze i u siebie tez znajdziesz?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja też mam przed sobą kolejny nudny tydzień :)

Froggie, my szukalismy odpowiedniego mieszkania 3 miesiące... ale u nas był problem z psem no i koniecznie musiało być nieumeblowane a 90% jest z meblami :) No i lokalizacja...
    Ale gdyby nie te wytyczne poszłoby szybciej :) Wierzę, że niedługo znajdziecie coś dla siebie :*

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Giannaa, moze dobra książka? W Stavanger jest biblioteka i są nawet polskie ksiazki - to mi pozwoliło przetrwać trudne początki :) Moze i u siebie tez znajdziesz?

Hmmm...książka, kiedyś dużo czytałam teraz jakoś mi się nie chce i jak biorę książkę do reki to już mi się spać chce. Ostatnio zrobiłam się taka leniwa, że nic mi się nie chce i najlepiej cały dzień bym spała aż mnie to zaczyna wkurzać i nie wydaje mi się, że to z powodu ciąży a własnie z lenistwa...tragedia, jak się pracuje to człowiek jakoś funkcjonuje ...

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dziś byłam w barnahus i widziałam fotelik ten cybex i bardzo mi się podobał. Jest świetnie wyprofilowany. My lubimy dużo jeździć wiec dziecko musi mieć wygodny fotelik co by się nie męczyło w nim.

Własnie przeglądam foteliki i zauroczył mnie jeden
    http://allegro.pl/evo-lunafix-kiddy-fotel-isofix-z-pozycja-lezenia-i5381672940.html
    Szkoda, że w moim aucie nie ma systemu isofix aż trudno uwierzyć.
    http://becomingastayathomemum.com/wp-content/uploads/WP_20141206_12_21_53_Pro.jpg a tak dzieciątko w nim leży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 21:32

a.png
    a.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ