Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Froggie wrote:Carolline należy Ci się
Badanie mam mieć w Akershus universitetssykehus HF w Lørenskog.
Właśnie sobie uświadomiłam, że nie poprosiłam położnej, żeby nam zaznaczyła tłumacza na tym połówkowym ja zrozumiem po angielsku ale mój mąż pewnie niewiele
Froggie miałam tam USG w czwartek nie zamawialiśmy tam tłumacza bo ja sporo rozumiem po norwesku a oboje po angielsku bez problemu się dogadamy
ALE... trafiliśmy tam na Polkę, to ona robiła USG. Zaczęła po norwesku ale potem od razu zaproponowała ze możemy mówić po polskuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 15:24
-
caroline no to teraz czekamy na maleństwo i relacje z porodówki
pianistka jeszcze tylko 4 dni, szybko zleci.Jak czujesz kto tam siedzi w brzuszku?
My według tego usg polowkowego zaczynamy dziś 30tyd0d(31tydz).U nas dziś gorszy dzień,spadek formy,brak snu i bol brzucha w srode planujemy leciec do Polski mam nadzieje,ze dam radekafabi lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja, od początku dałabym uciąć sobie rękę że będzie synek... na ostatnim USG takie też były przesłanki ale pani doktor nie chciała powiedzieć a jedynie skinęła głową jak zapytałam czy chłopak
Ale ostatnio jakoś co raz częściej mam wrażenie że dziewczynka -
Cześć Kobietki
Ja dziś miałam spontaniczny wyjazd na wystawę psów rasowych pomizialam się z elghundem , to taka bardzo stara norweska rasa do polowania na łosie. Podobają mi się te psy od wielu lat ale w PL są nieosiągalne.
Potem byłam na dwóch visninger, szkoda słów... W ogóle humor mi się popsuł po tym
Befff dzięki za info jestem ciekawa czy to ta sama położna, która przyjmuje prywatnie w Klofcie.Carolline lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy najgorsze jest to, że trochę goni nas czas. Przeglądam finn.no kilka razy dziennie i jak tylko na coś trafię to od razu pisze albo dzwonie ale jak na złość oferty, które nam pasują są już nieaktualne. Trochę mnie to wszystko przybija, w ciąży w ogóle szybciej się rozklejam. Miała być stabilizacja a na razie jest ciągle pod górkę... Dobrze, że Wam się mogę wyżalić
-
Kitaja wrote:a co tam u was mamuśki?jak wam mija sobota?
Sobota minęła cudnie, w super towarzystwie Najpierw Fabian miał wyprawiane urodziny i przeżyliśmy to na szczęście, a pózniej mieliśmy przemiłych gości(polską rodzinkę)Cynnia, Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość
-
U mnie sobota super. Kupiłam sobie krótkie kalosze, bo w długich chodzi mi sie za ciezko. Sprawdziłam pogodę, a tu zero deszczu przez następny tydzien Mam tez kilka doniczek z wrzosami na taras
Wieczorem bylismy na urodzinach u koleżanki, super imprezka, tylko, ze ja juz sie nie nadaje. Tłum ludzi około 30 osób i głośna muzyka
Dostałam tez super prezent od innej koleżanki. Dzwoneczek bola dla ciężarnych. O taki https://www.gomama.pl/mobile/pl/p/Wisiorek-Bola---Stopki/856
A Wam jak mija weekend? -
Kafabi U nas sobota minęła podobnie w miłym towarzystwie. Jak dobrze, że są tutaj jeszcze Polacy z którymi można normalnie się spotkać i miło spędzić czas
Froggie cierpliwości ... nie chcę nic "krakać" ale to jeszcze może trochę czasu potrwać...my braliśmy mieszkanie takie jakie było a nie takie jakie chcieliśmy na szczęście 2 sypialnie są.
Cynnia ja jakoś też nie przepadam za tłumami ludzi kiedyś nie miałam z tym problemu teraz wolę ciszę i spokój, chyba się starzeje
...i jutro znowu poniedziałek, ma ktoś pomysł jak przetrwać nudny tydzień ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 18:07
-
Giannaa, ja też mam przed sobą kolejny nudny tydzień
Froggie, my szukalismy odpowiedniego mieszkania 3 miesiące... ale u nas był problem z psem no i koniecznie musiało być nieumeblowane a 90% jest z meblami No i lokalizacja...
Ale gdyby nie te wytyczne poszłoby szybciej Wierzę, że niedługo znajdziecie coś dla siebie :* -
Cynnia wrote:Giannaa, moze dobra książka? W Stavanger jest biblioteka i są nawet polskie ksiazki - to mi pozwoliło przetrwać trudne początki Moze i u siebie tez znajdziesz?
Hmmm...książka, kiedyś dużo czytałam teraz jakoś mi się nie chce i jak biorę książkę do reki to już mi się spać chce. Ostatnio zrobiłam się taka leniwa, że nic mi się nie chce i najlepiej cały dzień bym spała aż mnie to zaczyna wkurzać i nie wydaje mi się, że to z powodu ciąży a własnie z lenistwa...tragedia, jak się pracuje to człowiek jakoś funkcjonuje ... -
Pianistka dziś byłam w barnahus i widziałam fotelik ten cybex i bardzo mi się podobał. Jest świetnie wyprofilowany. My lubimy dużo jeździć wiec dziecko musi mieć wygodny fotelik co by się nie męczyło w nim.
Własnie przeglądam foteliki i zauroczył mnie jeden
http://allegro.pl/evo-lunafix-kiddy-fotel-isofix-z-pozycja-lezenia-i5381672940.html
Szkoda, że w moim aucie nie ma systemu isofix aż trudno uwierzyć.
http://becomingastayathomemum.com/wp-content/uploads/WP_20141206_12_21_53_Pro.jpg a tak dzieciątko w nim leży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 21:32