X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie jestem na etapie przeglądania laktatorów i chyba też się zdecyduje na ten aventa bo ma lepsze opinie niż ten tommee tippee jednak jest droższy. Zastanawiam się nad kupnem używanego ale nie wiem :/

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, a chcesz laktator ręczny czy elektryczny?
    Ja kupię ręczny w razie W. mam plan walczyc o KP i nie planuję używać laktatora często.. jeśli będę musiała to kupię elektryczny ale na początek ręczny :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Befff Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie wrote:
    Carolline należy Ci się :)

Badanie mam mieć w Akershus universitetssykehus HF w Lørenskog.
    Właśnie sobie uświadomiłam, że nie poprosiłam położnej, żeby nam zaznaczyła tłumacza na tym połówkowym :( ja zrozumiem po angielsku ale mój mąż pewnie niewiele :(

Froggie miałam tam USG w czwartek :) nie zamawialiśmy tam tłumacza bo ja sporo rozumiem po norwesku a oboje po angielsku bez problemu się dogadamy :)

ALE... trafiliśmy tam na Polkę, to ona robiła USG. Zaczęła po norwesku ale potem od razu zaproponowała ze możemy mówić po polsku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 15:24

Always look on the bright side of life.

km5s9vvjz35pb937.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-natural-laktator-butelki-x5-i5394547438.html

Ja znalazłam coś takiego :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caroline no to teraz czekamy na maleństwo :) i relacje z porodówki

pianistka jeszcze tylko 4 dni, szybko zleci.Jak czujesz kto tam siedzi w brzuszku?

My według tego usg polowkowego zaczynamy dziś 30tyd0d(31tydz).U nas dziś gorszy dzień,spadek formy,brak snu i bol brzucha :( w srode planujemy leciec do Polski mam nadzieje,ze dam rade

kafabi lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co tam u was mamuśki?jak wam mija sobota?

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, od początku dałabym uciąć sobie rękę że będzie synek... na ostatnim USG takie też były przesłanki ale pani doktor nie chciała powiedzieć a jedynie skinęła głową jak zapytałam czy chłopak ;)

Ale ostatnio jakoś co raz częściej mam wrażenie że dziewczynka :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :)

Ja dziś miałam spontaniczny wyjazd na wystawę psów rasowych :) pomizialam się z elghundem <3, to taka bardzo stara norweska rasa do polowania na łosie. Podobają mi się te psy od wielu lat ale w PL są nieosiągalne.
    Potem byłam na dwóch visninger, szkoda słów... W ogóle humor mi się popsuł po tym :(

Befff dzięki za info :) jestem ciekawa czy to ta sama położna, która przyjmuje prywatnie w Klofcie.

Carolline lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, no czasem to trwa zanim znajdzie się mieszkanie idealne... :)
    Ale nie poddawajcie się, uda się :)

Froggie lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja nie kupuje ręcznego tylko elektryczny. Z młodym miałam taki i taki a używałam tylko elektrycznego ...mleka miałam nawał a problem z karmieniem wiec laktator był moim wybawieniem.

Dobranoc ;-)

a.png
    a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie lubię za wystawę psów. Co do visningow to rzeczywiście wesoło czasami jest i pare trzeba przebrnąć zanim sie trafi na to właściwe mieszkanie/dom. Powodzenia!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :) najgorsze jest to, że trochę goni nas czas. Przeglądam finn.no kilka razy dziennie i jak tylko na coś trafię to od razu pisze albo dzwonie ale jak na złość oferty, które nam pasują są już nieaktualne. Trochę mnie to wszystko przybija, w ciąży w ogóle szybciej się rozklejam. Miała być stabilizacja a na razie jest ciągle pod górkę... Dobrze, że Wam się mogę wyżalić :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    a co tam u was mamuśki?jak wam mija sobota?

Sobota minęła cudnie, w super towarzystwie :) Najpierw Fabian miał wyprawiane urodziny i przeżyliśmy to na szczęście, a pózniej mieliśmy przemiłych gości(polską rodzinkę) :)

Cynnia, Giannaa, Kitaja lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sobota super. Kupiłam sobie krótkie kalosze, bo w długich chodzi mi sie za ciezko. Sprawdziłam pogodę, a tu zero deszczu przez następny tydzien ;) Mam tez kilka doniczek z wrzosami na taras

Wieczorem bylismy na urodzinach u koleżanki, super imprezka, tylko, ze ja juz sie nie nadaje. Tłum ludzi około 30 osób i głośna muzyka

Dostałam tez super prezent od innej koleżanki. Dzwoneczek bola dla ciężarnych. O taki https://www.gomama.pl/mobile/pl/p/Wisiorek-Bola---Stopki/856

A Wam jak mija weekend?

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj upieklam ciasto, znajomi u nas byli. Dzis od rana sprzatam, wlasnie skonczylam sie bawic z pyzami z miesem :) chwilke odpoczne i zabiore sie za lodowke, bo niepamietam kiedy istatnio ja mylam.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi U nas sobota minęła podobnie ;-) w miłym towarzystwie. Jak dobrze, że są tutaj jeszcze Polacy z którymi można normalnie się spotkać i miło spędzić czas ;-)

Froggie cierpliwości ... nie chcę nic "krakać" ale to jeszcze może trochę czasu potrwać...my braliśmy mieszkanie takie jakie było a nie takie jakie chcieliśmy na szczęście 2 sypialnie są.

Cynnia ja jakoś też nie przepadam za tłumami ludzi kiedyś nie miałam z tym problemu teraz wolę ciszę i spokój, chyba się starzeje :P

...i jutro znowu poniedziałek, ma ktoś pomysł jak przetrwać nudny tydzień ? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 18:07

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, moze dobra książka? W Stavanger jest biblioteka i są nawet polskie ksiazki - to mi pozwoliło przetrwać trudne początki :) Moze i u siebie tez znajdziesz?

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, ja też mam przed sobą kolejny nudny tydzień :)

Froggie, my szukalismy odpowiedniego mieszkania 3 miesiące... ale u nas był problem z psem no i koniecznie musiało być nieumeblowane a 90% jest z meblami :) No i lokalizacja...
    Ale gdyby nie te wytyczne poszłoby szybciej :) Wierzę, że niedługo znajdziecie coś dla siebie :*

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Giannaa, moze dobra książka? W Stavanger jest biblioteka i są nawet polskie ksiazki - to mi pozwoliło przetrwać trudne początki :) Moze i u siebie tez znajdziesz?

Hmmm...książka, kiedyś dużo czytałam teraz jakoś mi się nie chce i jak biorę książkę do reki to już mi się spać chce. Ostatnio zrobiłam się taka leniwa, że nic mi się nie chce i najlepiej cały dzień bym spała aż mnie to zaczyna wkurzać i nie wydaje mi się, że to z powodu ciąży a własnie z lenistwa...tragedia, jak się pracuje to człowiek jakoś funkcjonuje ...

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dziś byłam w barnahus i widziałam fotelik ten cybex i bardzo mi się podobał. Jest świetnie wyprofilowany. My lubimy dużo jeździć wiec dziecko musi mieć wygodny fotelik co by się nie męczyło w nim.

Własnie przeglądam foteliki i zauroczył mnie jeden
    http://allegro.pl/evo-lunafix-kiddy-fotel-isofix-z-pozycja-lezenia-i5381672940.html
    Szkoda, że w moim aucie nie ma systemu isofix aż trudno uwierzyć.
    http://becomingastayathomemum.com/wp-content/uploads/WP_20141206_12_21_53_Pro.jpg a tak dzieciątko w nim leży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 21:32

a.png
    a.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ