Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dziś od rana zdycham zatoki tak mi dawały w kość, że jak nie leżałam to miałam nudności.
Wieczorem byliśmy na visningu. Mieszkanko ładne, trochę małe, bo tylko 45mkw ale w rozsądnej cenie. I moglibyśmy z psem. Pan miał jeszcze na jutro umówione spotkania, powiedział, że da znać.
Największym zaskoczeniem było to, że mieszka tam teraz para z Polski i są w 28tc wymieniliśmy się telefonami, bo będziemy rodzić w tym samym szpitalu -
Witam sie ze zlym humirem, moze nie homorem tyle, ze dniem. Facet od auta jaja sobie z nas zrobil. Pieniadze nie zostaly wyslane, klamie ze problemy z autem, ze chce oddac auto. Uzywal je od czwartku i co teraz jesli cos z nim zrobil i dalej ten kredyt ;( a zaraz macierzynskie bedzie i strace pare tys. zalamana jestem
-
annggela wrote:Witam sie ze zlym humirem, moze nie homorem tyle, ze dniem. Facet od auta jaja sobie z nas zrobil. Pieniadze nie zostaly wyslane, klamie ze problemy z autem, ze chce oddac auto. Uzywal je od czwartku i co teraz jesli cos z nim zrobil i dalej ten kredyt ;( a zaraz macierzynskie bedzie i strace pare tys. zalamana jestem
A może na policje zgłoście sprawę? Nie wiesz do czego przez ten czas używał samochodu i cz czasem czegoś nie zrobił. Jak dla mnie koleś naprawdę sobie jaja zrobił. -
Annggela ja też uważam, że powinniście to zgłosić na policji. A facet ma Wam zapłacić za używanie samochodu.
Ja zaraz lecę do przychodni wyjaśnić sprawę z lekarzem rodzinnym. Zajrzę też do położnej i poproszę o tego tłumacza
Miłego dnia Dziewczyny -
Oczywiscie, ze lećcie na policję. Jak Giannaa pisze mogl popełnić jakieś przestępstwo. Nie wiecie ile bramek przejechał, mogl zatankować samochod nie płacąc, albo jeszcze cos gorszego. Kurcze, żebym nie wyszła na rasistke, ale jakiej narodowości jest kupiec?
-
Annggela nie chcę nic mówić, ale ma prawo oddać auto jeżeli, wyszły usterki o których nie powiedzieliście. Tak samo jest jesli auto kupisz w komisie samochodowym. W komisie jednak przeważnie przyjeżdzasz, mowisz i wymieniają A może jak odda Wam auto to spróbujcie oddać do komisu w zamian za inne, które posiadają, wtedy kwotę jaką dostaniecie w rozliczeniu , tez nie będzie zła trzymam jednak kciuki,żeby jednak rozmyslił się i je zatrzymał !
-
Ale jednak przez weekend mogl rożne rzeczy robic z tym autem, choćby zatankować bez płacenia. A poza tym kłamał, ze zapłacił wiec juz bym nie wierzyła. Ja tez zawsze wole oddac auto w komisie i kupic w komisie i miec wolną głowę. Tym bardziej, ze do końca nie znamy prawa tutaj
-
Zapewne maja umowe kupna, więc jakby cos wywinął to zapewna umowa, bedzie podstawą,że on przez chwilę użytkował auto w danym okresie. My też kupujemy tylko w komisie. Ostatnio mąż chciał sprzedać na finn.no co dla mnie było niezbyt fajnym pomysłem. Odezwał się norweg gdzieś z pod bieguna ,że bierze auto bez oglądania tylko przywiezie 1/3 kwoty a resztę dośle za kilka dni jak załatwi kredyt w banku. Oczywiście ja kategorycznie powiedziałam NIE , jak to mam dać auto bez pieniędzy , jak cała kwota bedzie na stole albo w kieszeni wtedy dostanie auto. To molestował moje męża jeszcze emailami, że przeciez on Go nie oszuka, jak to ,że On mu nie ufa !! Przeciez jak idziemy do sklepu to musimy za wszystko zaplacic i i nie mowimy w sklepie, ze troche zaplace reszte na konto dostanie
-
kafabi wrote:Zapewne maja umowe kupna, więc jakby cos wywinął to zapewna umowa, bedzie podstawą,że on przez chwilę użytkował auto w danym okresie. My też kupujemy tylko w komisie. Ostatnio mąż chciał sprzedać na finn.no co dla mnie było niezbyt fajnym pomysłem. Odezwał się norweg gdzieś z pod bieguna ,że bierze auto bez oglądania tylko przywiezie 1/3 kwoty a resztę dośle za kilka dni jak załatwi kredyt w banku. Oczywiście ja kategorycznie powiedziałam NIE , jak to mam dać auto bez pieniędzy , jak cała kwota bedzie na stole albo w kieszeni wtedy dostanie auto. To molestował moje męża jeszcze emailami, że przeciez on Go nie oszuka, jak to ,że On mu nie ufa !! Przeciez jak idziemy do sklepu to musimy za wszystko zaplacic i i nie mowimy w sklepie, ze troche zaplace reszte na konto dostanie
Ja też nie jestem za takimi rozwiązaniami. W tym roku kupowaliśmy nowy samochód i akurat tak się udało że facet z salonu wziął nasz stary a my dostaliśmy nowy i to jest najlepsza opcja...
kafabi lubi tę wiadomość
-
Ja po moim wypadku tez tylko nowe. Tamten był nowy i znowu wzięliśmy nowy. Aż mi sie włosy jeżą na głowie co mi sie mogło stać w aucie, który mamy w Polsce.
Mam nadzieje, ze wszystko sie ułoży.
Moj młody od kilku dni fajnie kopie. Juz czuje bardziej ruchy i sie tak nie denerwuje jak daje o sobie znac. W srode do jordmor.
Miłego dnia kobietkiFroggie lubi tę wiadomość
-
Auto oddal, probowal zakamuflowac kolo, bo wyrabal w kraweznik, maz glupi nie jest i od raxu zauwazyl ze typ zamalowal, do srody ma kupic nowe opony i zaplacic za czyszczenie auta nie mam sil dziewczyny ... Umowa byla spisana... Tyle ze tam bylo napisane ze auto dostanie jak pieniadze wplyna na konto. Maz widzial kak mu przelew robi wiec auto dal od razu. Mam nadzieje ze w razie czego to mozna wykorzystac zeznania swiadkow ze on posiadal auto.
To wlasnie norek jest ! -
Annggela, nasz przyjaciel miał taką akcję że sprzedał motocykl. No i łepek który go kupił, nie przerejestrował go na siebie... jechał po mieście 180km/h, policja zaczęła go gonić a ten uciekał i w końcu zwiał z pościgu... no i policja od razu do naszego kolegi bo byli pewni ze to on. żeby bylo ciekawiej, to zgarnęli go do radiowozu pod blokiem! A skad wiedzieli jak wygląda? Na FB sobie sprawdzili! wybronił się jedynie tym, że miał inny kombinezon i kask... no bo przecież umowę kupna sprzedaży motocykla zgubił ^^
a ten facet.... no brak słów! Jeśli do środy nie poniesie kosztów to idźcie na policję -
Froggie, jesli mozesz to prosze zapytaj.
Dziewczyny dzieki za rady, damy mu szanse do srody a jak nie to na policje. Umowe mamy schowana, w razie co to ja zabierzemy na policje no to nasza podstawa do zeznan.
Bylismy dzis w szpitalu, to tylko papierkowa robota aby pozniej nie zadawali pytan np. Czy jestesmy alergikami itp., zapytala sie nas czy jakies zyczenia mamy, to tylko powiedzialam o znieczuleniu. Jeszcze spytala czy wiemy gdzie jest sala porodowa i nam pokazala.
Do dziewczyn ze Stavanger i okolic, jesli bedziecie chcialy mam fajna pania fotograf ktora robi zdjecia tanio i pieknie, ja juz mam termin ustalony na zdjecia noworodkowe, oczywiscie jesli urodzi sie wczesniej to przelozymy. MK fotohobby na fb.