Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi pracodawca nie zapłacił nawet pierwszych 16 dni z sykemelding, ale była awantura Byłam w Navie zapytać czy pracodawca wysłał papiery ale oczywiście nie. Mają mi zapłacić kase, a później sami sobie będą odzyskiwać z navu.
Dostałam dalej 50 % Sykemelding W czw wizyta u położnej. Mała kopie jak szalona, mąż mówi, że on aż czuł nad ranem kopniaki i zadymę w brzuchu:)
Caroline, a smęć sobie na forum przecież tu można ...
Dostałam wczoraj od koleżanki nianię elektroniczną, nówka. Powiedziała, że jej mąż kiedyś przyniósł, trochę smutno, bo wiem, że oni już kilka starają się o dziecko bez skutku ... -
Pianistka wrote:Marti, o której wizytujesz w czwartek?
Ja o 8 30 mam połówkowe
O 9.00
Połówkowe fajne jest, wszystko ładnie widać.
Przyjechały okna i ... moja wanna Okna ogromne, piękne, wrzucę fotkę jak już wstawią nawet ten bałagan i hałas mnie nie denerwuje.
W ogóle widzę na finnie dużo wózków emmaljunga, słyszałyście o nich ?? -
Carolline, a ponarzekaj sobie my tez smędzimy przeciez
Ja widziałam Emmaljunga na żywo, duzo tego było jak pracowałam w przedszkolu. Troche starego typu tzn gondola jest wkładana do spacerówki. Jak dla mnie wygląd średni, ale masywne. Zależy co potrzebujesz. Tez mam na głowie kupno wanny. Pewnie w przyszłym miesiacu. A powiedz mi będziecie brać hydraulika z certyfikatem? Bo w sumie łazienka to jedt våtrom i nie jestem pewna czy jest potrzebny godkjenning. Nam mowili tylko o zmywarce, ale juz sama nie wiem.
Pianistka, fajnie ze masz juz kase. Przynajmniej jedno z głowy.
To w tym tygodniu sporo wizyt -
Mój tata jest hydraulikiem, pracuje w norweskiej firmie, ale nie będziemy brać papierów.
No właśnie ja nie patrzę za bardzo na wygląd potrzebuje solidnego wózka, bo na spacery to ja będę praktycznie chodziła po leśnej drodze.
jakiś ciężki mam dziś brzuch, mała chyba siedzi na dole ... -
marti87 wrote:Mój tata jest hydraulikiem, pracuje w norweskiej firmie, ale nie będziemy brać papierów.
No właśnie ja nie patrzę za bardzo na wygląd potrzebuje solidnego wózka, bo na spacery to ja będę praktycznie chodziła po leśnej drodze.
jakiś ciężki mam dziś brzuch, mała chyba siedzi na dole ...
Marti a czemu nie będziecie brac papierów !?
-
Cynnia, na jej profilu na fb ten adres e mail jest podany [email protected]
-
Jak chcesz to Ci koge wyslac nr do niej mam wizytowke
Juz ostatni posilek zjadlam bo jutro musze byc na czczo, ten test na glukoze zrobic czy jak to sie zwie, plus w szpitalu kazali pobrac krew i zrobic jakies inne testy na wiruski bo mowilam ze brali wymaz w Pl z szyjki macicy -
Anngela biedna,to przykre ze w koncowce ciazy spotkala Ciebie taka przykra sytuacja z autem! Mam nadzieje,ze gosciu tym razem wywiaze sie z umowy i do srody odda wam pieniadze za poniesione straty ! Dzieki z tym linkiem do barnas hus dzis odebralam bleiebøtte takze polecam innym mamuska i gratulacje 37tyg to juz tuz tuz wielki dzien. PIANISTKA o jak dobrze ze dostalas pieniadze z NAV teraz bedziesz spokojniejsza i nie bedziesz sie musiala martwic o wydatki zwiazane z wyprawka powodzenia jutro na polowkowym i pamietaj,ze forumowe ciotki czekaja na relacje "po" CAROLINE tule mocno i mam nadzieje,ze jutro bedzie lepszy dzien :-* Dziewczyny z okolic Drammen moze znacie jakis fotografow na sesje noworodkowa w naszych okolicach ?Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Annggela mój znajomy powiedział, że prawo zwrotu obowiązuje do 24h od zakupu. Kiedyś było 7 dni ale już nie jest. Radzi Wam iść na policję i zgłosić wyłudzenie /kradzież auta i zniszczenie mienia. Opowiedzieć dokładnie jak to było z umową, pseudo przelewem i zwrotem uszkodzonego auta po weekendzie. Jeśli policja będzie Was zbywała to powinniście iść do prokuratora, bo to co zrobił ten gość jest przestępstwem.
I radzi Wam żebyście następnym razem oddali samochód jak pieniądze będą fizycznie na Waszym koncie - jest możliwość przesłania przelewu expresowego i wtedy przesunięcie gotówki odbywa się chyba do 15min.
A tak dodatkowo to sprawdźcie dokładnie czy samochód nie ma jeszcze innych usterek, bo my też kiedyś mieliśmy taki przypadek, że sąsiad pod blokiem jak cofal to hakiem wgniótł nam przedni zderzak. Zrobił się taki mały dołek w zderzaku, że ledwo go było widać. Sąsiad chciał to załatwić "od ręki" ale to był samochód służbowy i mój mąż miał obowiązek wezwać policję. Jak przyjechali po 2 godzinach, to chcieli nas splawic ale T. postawił na swoim i musieli spisać protokół. Kilka dni później w warsztacie samochodowym okazało się, że pęknięta jest chłodnica i coś jeszcze - łączny koszt naprawy ponad 3tys zł. A sąsiad chciał dać 200zl na zamalowanie zderzaka. Gdyby nie upór T. musielibyśmy ponieść koszty naprawy sami a tak zapłacił ubezpieczyciel. -
dzieki Kitaja, jak ty sie czujesz? Rzadko sie odzywasz ;(
Froggie- wielkie dzieki! Porozmawiam z mezem, niech to zalatwi.
Marti- ja nie bylam ani razu, zauwazylam, ze podatna jestem na infekcje np. Maz raz uzyl mojego recznika i mnie tam 3 dni wedzialo -
Annggela, tak sobie jeszcze myślałam o waszej sytuacji, nie pomogę nic na teraz ale następnym razem gdy będziecie coś sprzedawać, przy robieniu przelewu można zaznaczyć opcję powiadomień SMS. i wtedy dostajesz potwierdzenie na swój tel że gość zrobił przelew i kiedy pieniądze będą na koncie.
Kitaja, moje połówkowe dopiero w czwartek ale dziękuję za pamięć
A ja już ogarnęłam temat przewozu wózka. znalazłam kuriera i za przewóz i cło wyjdzie mi 2 tys nok więc super korzystna cena! gdyby mąż miał jechać, to wydalibyśmy na bilety tyle samo, poza tym po co ma się szarpać z tym wózkiem, brać wolne w pracy i się męczyć... dowiozą nam do domku
Dzięki temu zamówię też trochę gratów z Polski