X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Gratuluję 100% Julki

Podkłady, majtki poporodowe, wszystko jest. Do szpitala zabierzcie przybory toaletowe a także wygodne ubrania dla sb, proponuje spodnie dresowe, leginsy i bluzki do karmienia,oraz biustonosze do karmienia. Wkładek laktscyjnych nie dają wiec także warto mieć. Ubranka, to zależy od szpitala, ja byłam w dwóch, w pierwszym nie musiałam, ale e drugim mąż musiał biec do hm i kupić, niestety mały miał ubrane niewyprane ciuchy, jakoś przeżyliśmy na szczęście. Potrzebne wam ubranie na wyjście dla sb i dzieciatka.

Jeżeli chodzi o rzeczy do ubrania to body, polspiochy, pajace Są najbardziej funkcjonalne dla dzieci do 3 mies (rozm 56,62,68),ewentualnie leginsy.

Kitaja, Giannaa lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna gratulacje coreczki teraz mozesz zaszalec z kupowaniem sukienek dla malutkiej :-) w aptece tutaj wszystko mozna kupic duzo fajnych rzeczy dla maluszka mozna znalesc na finn.no ,ale my chcielismy wszystko nowe bo to nasze pierwsze dlugo wyczekiwane malenstwo takze zaszalelismy w Polsce;-) a jak ktoras by chciala ciuszki to moge oddam jak Jasiu przestanie uzywac:-)

Giannaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giaanna no to juz parke bedziecie miec !!! :)

Kitaja a nie zamierzacie miec juz wiecej dzieciaczkow ?! Czy liczysz ze nastepnym razem bedzie dziewczynka i ciuszki sie nie przydadza :p

Nie pamietam do czego jeszcze mialam sie odniesc, bo zapomnialam :/ u nas id dwoch dni horror , mloda budzi sie co chwile w nocy z placzem, jakby ja ze skory obdzierali. Do tego katar i dwie dwojki dolne ida ehhh a w niedziele chrzest :/

Carolline co u Ciebie, jeszcze w dwupaku ?!

Pozdrawiam Was kobitki :*

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi współczuje córeczce :( zabki idą i to dwa naraz :/ z drugiej strony to chyba dobrze, z głowy bedzie ;)
    Ja siedzę w przychodni, wypiłam glukozę i musze teraz 2 h czekać :/
    Co do ciuszków to oddam, moze druga trafi sie córcia ale takie rzeczy jak laktator łóżeczko itp to zamierzam zostawić :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi no będzie parka :-) Mam nadzieje, że Olek będzie tak wpatrzony w siostrę jak Fabianek ;-) Ale będzie na początku ciężko zdaje sobie z tego sprawę.
    Co do zębów...nie mają tutaj jakiejś maści na bolesne ząbkowanie? Może mam Ci coś z PL przywieźć ? Bo pewnie te zęby są przyczyną tego, że Oliwka tak się budzi.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Właśnie zrobiłam listę wyprawkową i się zastanawiałam nad takimi rzeczami typu kremiki, wkładki czy herbatka z kopru włoskiego... Na pewno trochę takich cudów zamówię z Polskiej apteki internetowej "na zaś" :D
    Jakieś kropelki na zaparcia itd żeby w razie W było :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam w aptece środek na zabki, byłam z koleżanka bo szukała :)
    Pianistka- ja tez pozalamawialam na zaś wszystko w aptece gemini ;) kropelki na kolkę, kremiki , aspirator do noska. Zapomniałam o syropu na gorączkę ale teraz w sobotę brat przyjedzie to mi przywiezie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:20

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chcę pozamawiać z apteki i drugą turę z allegro. Wszystko zamówię na czyjś adres w Pl i tym kurierem mi nadzadzą razem z wózkiem :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli bedziesz chciała zamawiać z gemini to polecam pieluchy tetrowe, wybrałam je w 60 stopniach i sa całe ;) ja kupiłam te kolorowe, zamowienie miałam na 500zl bo kupiłam podgrzewacz, termometr bezdotykowy itp. Tam tez masz ten zestaw z Aventu . Dużo rzeczy jest o wiele tańszych i za przesyłkę nic nie płaciłam

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zel posiadamy ale malo co pomaga niestety :/ ratuja Nas kropelki Camilia. Ja rowniez orawie wszystkie leki zamawialam w Polsce. Proponuje nabyc inhalator super sprawa jak dziecko jest przeziebione, kropelki homeopatyczne Euphorbium do noska :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhalator na pewno kupie dopiero jak do Pl pojadę, narazie mogę wziac od sąsiadki przyjaciółki :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiscie Wit C bo tutaj nie ma, a przy przeziebieniu pomaga i wapno :) rowniez w gemini zamawialam .

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wracam od jordmor, przemiła kobieta. Wiecie, ze sie przy niej popłakałam? Kurde co sie ze mną dzieje...

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Wlasnie wracam od jordmor, przemiła kobieta. Wiecie, ze sie przy niej popłakałam? Kurde co sie ze mną dzieje...

ciąża Kochana, ciąża :D

pozytywnie po wizycie? :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam duzo książeczek, ulotek itd. Ciśnienie w normie, posłuchałam maluszka był spokojny, brzuchol w normie. Waga troche szybko idzie w gore juz 9 kg:( a tak to wszystko pozytywnie

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle ciagle o mojej liscie, ale non stop cos innego do zaltwiania przy tym remoncie ... juz dzis nagadalam mezowi, ze zaczynam miec syndrom ogarniania gniazda, a tu ciagle inne sprawy na glowie:(

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, waga ci tak skoczyła ostatnio czy od początku regularnie? U mnie jutro 20 tc i na wadze +4...
    Jesteś ode mnie 4 tygodnie do przodu, ciekawe jak będzie z moją wagą za miesiąc :o
    A mi nie wolno przytyć zbyt dużo bo nie byłam chudzinką przed ciążą...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprzedniej wizycie 4 tyg temu było chyba 4 albo 5 kg na plusie. Ale ja bez przerwy jem :(

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Cynnia, waga ci tak skoczyła ostatnio czy od początku regularnie? U mnie jutro 20 tc i na wadze +4...
    Jesteś ode mnie 4 tygodnie do przodu, ciekawe jak będzie z moją wagą za miesiąc :o
    A mi nie wolno przytyć zbyt dużo bo nie byłam chudzinką przed ciążą...

A ja mam juz 10 kg ... waze 65kg, nigdy nie przekraczalam 57 kg, a teraz pewnie dobije do 70kg.

Pianistka juz 20tc jak to szybko leci, a pamietam jak sie martwilas w pierwszych tygodniach.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, to fakt :) pamiętam te akcje z plamieniami, nerwy, czy się utrzyma :) i radość że juz 12 tydzień więc ryzyko spada :D fajowo mi teraz :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ