X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Dziewczyny chodzicie na basen ?? Ja ani razu nie bylam przez cala ciaze, obawiam sie infekcji mam wrazenie, ze teraz w ogole jestem podatna na jakies bakterie. Zapytam chyba poloznej w czwartek...

Ja byłam ostatnio na basenie ;-) i mam w planach raz w miesiącu chodzić.

Froggie A ten znajomy powiedział to z poziomu prawa norweskiego ? Bo Polskie od norweskie może się niestety różnic :/

Pianistka no i super opcja z tym przewozem. ;-)

Ale mam dzisiaj lenia za za trochę ponad godzinę jadę na wizytę do szpitala.

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanko. Co powinno się znaleźć w torbie do szpitala tutaj w NO? Bo na liście którą dostałam od położnej jest przede wszystkim ładowarka i aparat :D

Koszule nocne, podpaski, podkłady? Czy to wszystko jest szpitalne?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wszystko tam daja, ale ja i tak spakowalam swoje :) kosmetyki, ciuchy itp. Dla malego tez ciuszki i kosmetyki do pupki oraz krem do buzi ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszule czy podkłady mogą być szpitalne, nie mam z tym żadnego problemu :) Ale kosmetyki, ciuchy, ciuszki dla dziecka to swoje... a pampersy? wiem że w PL w większosci szpitali trzeba mieć swoje... domyślam się że tu pampersy dają :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kolezanka mówiła ze w Stavanger ciuszki dla maluszka trzeba miec swoje teraz, ze niby przedtem dawali a teraz musiała miec swoje

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o :) ja pewnie spakuję torbę ze wszystkim żeby być przygotowana :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma rodziła w Stavanger trzy miesiące temu i ciuszki były dla dziecka, ale ja nie chce. Wole w swoje go ubrać. Szpitalna masz tylko koszule i tak ciuchy trzeba miec. Pampersy tez sa, ale wzięłam małe paczki te z gratisów :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w PL torbe miałam taką jakbym chciała tam być przynajmniej dwa tygodnie ;-) mam nadzieje, że tutaj jednak tak się nie będę musiała pakować.

Jestem już po wizycie. Dostałam receptę na tabletki tarczycowe ;-) USG tez mi zrobili, Julka jest nadal Julką i tak mówią, że zostanie na 100% ;-) Suuuper ;-) mogę kupować (jakby to Olek powiedział) dziewczyńskie ciuszki ;-) Mała waży 660g i jak na razie ułożona jest pośladkowo. Wszytko jest dobrze ;-) Kolejną wizytę w szpitalu mam 09.10. i wyznaczony termin na kolejne badania krwi na 05.10. muszą skontrolować jak ta dawka leków będzie na mnie działać .... Boże ile tych wizyt i jeszcze 17.09 mam wizytę u położnej u mnie w helsestasjon.

annggela, Cynnia, Carolline lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa super wiesci ;) ! A mala zdazy sie jeszcze przekrecic ;) pierwsze co to bym poleciala po sikieneczke <3

Giannaa lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, moje gratulacje!!! :) Super że masz dobrą opiekę :*

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa super wiesci. Mi tsh kontrolują co miesiac, mimo ze dawki nie zmieniają.

Annggela, chyba musimy sie przygotować z tymi ciuszkami na każda ewentualność, pewnie zależy od avdelingu. Lepiej spakować. Ta moja kolezanka miała cc.

A jak to jest z koszulą, w czym w ogole sie rodzi? Jak leżałam na oddziale ortopedycznym w Stava to dali mi taką krótką koszule ze mi było D...widac i nie pozwolili ubrać swojej piżamy. Fakt, ze miałam akurat jechac na operacje i moze musiała byc przez nich wyprana. Po operacji olałam ich i ubrałam sie w swoją. Wolałabym, zeby postronni nie oglądali mojego tyłka, tylko ci co bedą musieli.

Dzis była u mnie w pracy dziewczyna, która urodziła 3 mies temu. Śliczny chłopczyk. Urodził sie z wagą 4800 - byłam w szoku. Mam nadzieje, ze moj młody bedzie troszkę mniejszy. Chociaż ona mowi, ze to był jej najlżejszy poród, mimo ze dziecko największe. Trzecie z kolei.

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia- ja spakowalam mu ciuszkow na 3 dni :) oni daja Ci koszule ale pozniej to mozna sie przebrac w swoje. Szlafrok sobie zapakuj, na pewno sie przyda ;) moj na szczescie nie bedzie wielki ;) mowia ze jest malutki ale rosnie prawidlowo, 1 mm ponizej centyla tak mi lekarz ostatnio powiedzial. Lepiej dla mnie ;) moj maluszek <3

Cynnia lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co konkretnie spakowalas dla maluszka? Body i pajacyki czy jakieś śpioszki? Kurcze juz nie pamietam w co sie ubiera takie maluchy

W ogole to mam dola. Nawet nic mi sie nie chce kupować dla maluszka, ani nawet myślec o zakupach. Przeraża mnie to wszystko. Kiedy ja to zrobie. Popołudnia lecą tak szybko i dzien za dniem, tydzien za tygodniem. Tylko moge ewentualnie w sobote pochodzić po sklepach. Nie mowię juz o tym zeby przejrzeć cos w necie i zamowic. Sprawdzam tylko linki, które czasem któraś z Was podsyła. Ogólnie jestem zdechła, płaczliwa i cały czas bym spała ;(

zem3sg18fbglipi0.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ubranek kupuję body, półśpiochy i pajace. żadnych kaftaników i śpiochów :) przewertowałam milion stron i te 3 są polecane jako najwygodniejsze :)

Cynnia, wrzucę Ci na priv coś

Cynnia lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku nie chciałam kaftaników ale na początku sie przydadzą aby pępuszek był odkryty by szybciej sie zagoil, spakowałam body, polspiochy, śpiochy i musze wrzucić dwa kaftaniki ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tego co pamiętam to właśnie na samym początku byłam mega zadowolona z kaftanika własnie z powodu tego pępuszka ...Później sprawdziło się wszytko co rozpinane...body pajace są rewelacyjne wygodnie i praktyczne.

Cynnia wiesz, że mam ostatnio tak samo jak Ty....może to ten etap ciąży tak na nas wpływa. Ja też się zastanawiam kiedy kupie cokolwiek ...i obawiam się, że na wariata będę kupować wszystko...bo jak na razie tylko przeglądam neta...

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez to przechodzilam, dopiero od 25 tc zaczelam wszystko kupowac bo w Pl bylismy slub mielismy i do slubu nic nie mialam ze wzgledu na oplaty weselne itp.
    Do 30 tc wszystko kupilam bo wracalismy z Pl i wykorzystalam to aby zrobic zapasy za mniejsze pieniazki

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka cos mi sie pomylilo,to czekamy na wiesci w czwartek :-) co do torby szpitalnej to ja biore wszystko swoje podklady,majtki ciuchy i cala reszte. My juz wieksza czesc wyprawki mamy kupiona,bardzo duzo ciuszkow dostalam od sasiadki ktora rok temu urodzila w listopadzie ,a i duzo kupilam w Polsce jak bylismy na urlopie

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak tutaj z dostępnością takich rzeczy jak podkłady poporodowe czy majtki?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno mozna kupic, wydaje mi sie ze w aptece. Ja z Pl wszystko mam.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ