X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline Super, że u Was wszystko dobrze ;-) Kobieto ja Ciebie podziwiam, że Ty jeszcze do pracy śmigasz. Ja ledwo co się po domu ruszam bo kręgosłup wysiadł już dawno a co to będzie za 3 m-ce ?

Kafabi dzięki Ci dobra kobieto...uspokoiłaś mnie trochę. Ja tutaj jestem wszystkim przestraszona nie chciałabym, żeby ktoś mi do domu nasłał BV bo syn jest jaki jest. Z tego co się dowiedziałam to w szkole nawet maja asystentów gdzie sprawdzają z czym dzieci mają kanapki. Broń Boże, żeby ktoś z czekoladą zrobił z dżemem czy z innym słodkim smarowidłem. A już nie mówię o o dawaniu cukierków czy ciastek... Są rzeczy które bardzo mi się podobają ale są też takie które wydają się być idiotyczne.

Pianistka Pierwsze i drugie ustawienie jest ok chociaż drugie jest lepsze bo będziesz miała przewijak koło łóżeczka jak napisała Froggie.

Kitaja nie wiesz może czy grupa na fb jeszcze funkcjonuje ? Bo pisałam do Cati ale nie dostałam odpowiedzi...

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Carolline Super, że u Was wszystko dobrze ;-) Kobieto ja Ciebie podziwiam, że Ty jeszcze do pracy śmigasz. Ja ledwo co się po domu ruszam bo kręgosłup wysiadł już dawno a co to będzie za 3 m-ce ?

Kafabi dzięki Ci dobra kobieto...uspokoiłaś mnie trochę. Ja tutaj jestem wszystkim przestraszona nie chciałabym, żeby ktoś mi do domu nasłał BV bo syn jest jaki jest. Z tego co się dowiedziałam to w szkole nawet maja asystentów gdzie sprawdzają z czym dzieci mają kanapki. Broń Boże, żeby ktoś z czekoladą zrobił z dżemem czy z innym słodkim smarowidłem. A już nie mówię o o dawaniu cukierków czy ciastek... Są rzeczy które bardzo mi się podobają ale są też takie które wydają się być idiotyczne.

Pianistka Pierwsze i drugie ustawienie jest ok chociaż drugie jest lepsze bo będziesz miała przewijak koło łóżeczka jak napisała Froggie.

Kitaja nie wiesz może czy grupa na fb jeszcze funkcjonuje ? Bo pisałam do Cati ale nie dostałam odpowiedzi...

Ja chyba wiem czemu nie dostalas odpowiedzi, ale to dluuuuga historia hehe. A co do tych janapek to ja mam w nosie co mowia w szkole. Raz w tygodniu jak zrobie mu z czekolada to sie nic nie stanie, oni nie maja prawa ingerowac :/ w swietlicy szkolnej dzieci jedza kanspki z dzemem, ktore sami im serwuja wiec i ja bede

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 08:56

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Ja chyba wiem czemu nie dostalas odpowiedzi, ale to dluuuuga historia hehe. A co do tych janapek to ja mam w nosie co mowia w szkole. Raz w tygodniu jak zrobie mu z czekolada to sie nic nie stanie, oni nie maja prawa ingerowac :/ w swietlicy szkolnej dzieci jedza kanspki z dzemem, ktore sami im serwuja wiec i ja bede

Trochę za bardzo ingerują przez chwile poczułam się jakby dziecko nie było moje a wychowywałabym "ich dziecko" ...
    Wiesz może gdzie dziecko można tutaj zabrać, żeby zrobić mu prezent na urodziny ? Może jakiś duuuży plac zabaw ? Sama masz syna wiec wiesz co lubią chłopacy. Właśnie tak sobie pomyślałam o gokartach ale chciałabym mieć z czego wybierać. Stwierdziłam, ze chyba nie będę żadnych dzieci tutaj zapraszać. Chciałam, żeby od Olka przyszła polka z jego klasy która z nim siedzi ale już mi się odechciało jak po wczorajszym zebraniu jej rodzice nawet nie przyszli się przedstawić a 2 dni wcześniej jej mama dzwoniła do nas i pytała się czy będziemy bo jest dla nas tłumacz. Stwierdziłam, że wole dziecko gdzieś zabrać a za 2 tyg w Polsce zrobię jego i moje urodziny razem.

a.png
    a.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jeszcze nie raz będą ingerować, nie wiem czy tak lubią czy muszą. Ja już nawet nie słucham co oni znowu wymyslą, kiedys sie przejmowałam, teraz biorę to na luz. Oni mowia ja oczywiście się z nimi zgodzę, a i tak jest tak jak ja chcę ;) Teraz u Nas w szkole wrze, bo rząd zniósł jazdę rowerem do szkoły od 5 klasy. Teraz każde dziecko bedzie mogło jezdzić rowerem, bo to rodzice decydują, a nie szkoła, więc codziennie przyjezdza Fabian z nowymi argumentami nauczycielki,żeby nie jezdzili :/ Oni już nie moga tego kontrolowac, wiec dzieciakom w głowach mącą i dzisiaj poszedł do szkoły. Niestety nie było jeszcze zebrania, ale wiem, że będzie wrzało :P Nie wiem co Ci polecic moze EventyrFabrikken albo Inspiria. W kulås parken jest plac zabaw, wiec i tam możecie iść :)

Giannaa lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Carolline, dobrze, że wrocilaś do domu :) Ty to jesteś tytan pracy. Mam nadzieję, że córcia da Ci jeszcze te 2 tygodnie conajmniej "odpocząć".

Kitaja u mnie leje od wczoraj, a jak nie leje to kropi. Nawet się nie chce nosa z domu wychylac...

Siadam zaraz do norweskiego, bo dziś wieczorem 2 lekcja :) a w piątek pierwsza wizyta u jordmor, już się nie mogę doczekać :)
    Wczoraj mi przyszły oryginalne papiery ze skatte. Dobrze, że tam pojechaliśmy w zeszłym tygodniu, bo bym chyba jajko zniosła jakby wszystko miało być jeszcze tydzień później :P

Carolline lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj coś dzisiaj tutaj cisza jest...

Dziewczyny co z Wami ? Wszysto dobrze ;-) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 15:11

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spalam do 11, potem pojechalam do pracy po papier do Navu, mezu obiad zrobil a ja wyszywam literki :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Ja spalam do 11, potem pojechalam do pracy po papier do Navu, mezu obiad zrobil a ja wyszywam literki :)

Jak już skończysz koniecznie się pochwal ;-) Ja tez myślę aby coś uszyć np pościel ;-)

a.png
    a.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede szyła na 100% :) zamierzam kocyk minky i moze jakieś ozdoby. Tylko na razie to czasu brak ;)

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 5h siedziałam nad norweskim i wlasnie czekam na autobus, żeby pojechać na kurs. Mam nadzieję, że babeczka pozwoli mi wyjść 10 min wcześniej i nie będę musiała czekać godziny na kolejny z powrotem. Spokojnego popołudnia :)

annggela lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj pospałam, a potem wzięłam się za realizowanie zachcianek mężusia :P
    24azyiw.jpg

Giannaa, Froggie, Carolline, annggela, Kitaja lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm wyglądają pysznie :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och zjadłabym sushi :) Zdolna bestia z Ciebie Pianistka. Ja w kuchni jestem trochę lewus, tylko domowe obiadki robię, ale tak to jest z mężem kucharzem. Teraz szykuje gołąbki ( te latające ) na rosołki dla mnie, a szczególnie jak urodzę, bo taka jest u mojego tradycja w domu.

Oglądałam wózki ... i x lander move ma super duże pompowane koła, próbowaliśmy zjazdów po stopniach i jest mega wygodnie jak dla mnie.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to muszę zerknąć na tego x landera :)

Co do gotowania, jak zamieszkałam z mężem to umiałam zrobić tylko kanapki. i makaron ugotować :d
    uczył mnie najpierw robić jakieś banały typu mielone czy rosół :D potem pierogi czy gołąbki :)
    a teraz sama kombinuję bo polubiłam gotować :)
    Ale tak to jest, moi rodzice mieli dużą firmę, mama karierowiczka.... jadłyśmy albo jedzenie z restauracji albo pizzę ;) mama nigdy nie gotowała... do tej pory nie umie zrobić bigosu czy kopytek :D

Byliśmy dzisiaj w zoologicznym, kupiliśmy 2 roślinki do akwarium, taką dekorację - wrak statku, grzałkę i 8 rybek. :D
    2 glonojady i 2 kiryski czyli "ekipa sprzątająca" :) i 4 fajne rybki duże :)
    Ale babka powiedziała że nie można zapchać całego akwarium na raz, dopiero za 2 tygodnie możemy dokupić więcej rybek :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mną to chyba ostatnio targają hormony ciążowe... wchodzę wkurzam się ryczę....bardzo łatwo wyprowadzić mnie z równowagi ...wszystkiego mam dosyć a za chwile potrafię o wszystkim zapomnieć. Ja do grudnia zwariuje...!!!

a.png
    a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, mam to samo... mąż się drze że od siedzenia w domu wariuje...
    Bo to prawda... dopóki pracowałam nie było czasu na wyszukiwanie problemów...
    A teraz strasznie sie nerwowa zrobiłam... o byle gówno :/

Musimy to przetrwać!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Giannaa, mam to samo... mąż się drze że od siedzenia w domu wariuje...
    Bo to prawda... dopóki pracowałam nie było czasu na wyszukiwanie problemów...
    A teraz strasznie sie nerwowa zrobiłam... o byle gówno :/

Musimy to przetrwać!

A może to jest to... bo ja tu praktycznie nigdzie w tyg nie wychodzę chyba, że z mężem do sklepu ... a tak w PL byłam praktycznie codzienne miedzy ludźmi. Twój mąż ma racje, że jak się pracuje jest inaczej i jak się siedzi w domu.

a.png
    a.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że zauważyłam, że mi trochę te nerwy przeszły ale tak przed i kilka tygodni po 20 to byłam jak jakaś opętana :P
    Wszyscy mnie irytowali ... a teraz mam jakiś taki lajcik, nawet jak coś się dzieje to biorę oddech i podchodzę ze spokojem.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti mnie wszystko wkurza... jak opętana.. idealnie to określiłaś!
    Nawet czasem telefonów nie odbieram bo wiem że dam się zirytować i będę niemiła dla tej osoby ^^

Może przejdzie :) jutro 19 tc

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa w ogóle dostałam dziś 4 wory ciuszków dla małej od szwagierki, już nie mogę się doczekać prania i prasowania tych malutkich śpioszków :):)

Moja koleżanka urodziła wczoraj 3600 g. Miała termin na 18 września. Wody długo jej odchodziły i w sumie cały poniedziałek leżała bez akcji, a we wt rano dostała oksytocynę i po kilku godzinach urodziła.

3i49krhmik48bp05.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ