Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Która chętna
[img][/img]Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 15:59
usia89, cati, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość
-
Maja,jak zostało Ci troszkę tych pyszności,to ja osobiście poproszę,bo uwielbiam tego typu dania,dla mnie obiad doskonały...bo na słodko
Mój Mały właśnie,śpi a ja zajadam orzeszki ziemne,mąż poszedł do drugiego pokoju jakiś mecz oglądać,i w takich sytuacjach jest mi bardzo przykro,bo woli 23 debili na boisku oglądać jak spędzać czas ze mną....piłka nozna i inne dziedziny sportowe są dla mnie największą konkurencją -
Derii
Kochana mój mąż na szczęście nie lubi żadnych meczy ale mam podobny problem z młodszą córką,bo moja konkurencja sa Norweskscy ludzie ich zwyczaje,jedzenie sposób bycia.Do tego stopnia jej sie podoba wszystko Norweskie,że nawet nie chce jesc naszych obiadów,siedziec z nami robic cokolwiek,bo bierze przyklad z Norwegow i to jej lepiej pasuje.Woli siedzieć cały dzien u nich i z nimi rozmawiac niz z nami
Wogóle to mowi,że chce sobie zmienic paszport na Norweski,jak bedzie miala dzieci to ich nie nauczy Polskiego i się nikomu nie przyznaje,że jest Polka.Przykre to jest,że starasz się,robisz co możesz a ona Ci powie,że Norwescy rodzice znajomych lepiej ją rozumieją niż my.Bo my mamy swoje zasady a oni żyją bez zasad i robią co chca i to jej lepiej odpowiada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 22:19
-
U mnie dzisiaj tez naleśniki na słodko. Oczywiście będzie robił mężczyzna.Juz zapachy lecą z kuchni. I oficjalnie witam się już w 8 miesiącu. Ostatnio tak szybko mija czas, że nie obejrzę się za siebie a będę już na porodowce.
Maja,
Nie myśl tyle o dziecku. To że jest mało aktywne to nie oznacza ze coś złego się dzieje. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Maluszki w brzuszku czasem są mniej aktywne a czasem więcej. Tak samo skurcze, napinanie / twardnienie brzucha. To jest efekt przygotowywania do porodu.maja35 lubi tę wiadomość
-
Myszka gratuluje 8 miesiaca. Jak ten czas szybko leci.
Ja wiem,że nie powinnam sie tak stresować ale to wychodzi samo z siebie po wczesniejszych doswiadczeniach.
Dzisiaj porozmawialam z młodszą ratoloślą i myśle,że nasze relacje się poprawia.Ech ten młodzieńczy wiek.Ze starsza już to przeszłam,to teraz kolej na młodszą a potem na naszego szkraba.Ciężko być rodzicem nastolatka ale musimy jakoś dać rade. Jak przypomne sobie jak ja byłam w wieku moich córek,to zachowywalam sie calkiem inaczej niż młodzież teraz.Myszka-Minnie lubi tę wiadomość
-
Witam się z rana
MYSZKA gratuluję już tak pieknego miesiąca :-*
Maja,tak to jest z dziećmi,one myślą,ze zakazy i nakazy dawane przez rodziców są bleee,ale nie zrozumieją tego dopóki własnych dzieci nie będą mieć. To prawda,ze Norwegowie żyją bez zasad,dzieci mogą robić dosłownie wszystko na co w Pl im by się nie pozwoliło. Jedyne co się zmieniło we mnie to mniej krzycze na Tymka,ale nadal ma przestrzegać naszych zasad,co do obiadu,niedzielnego śniadania,godzin powrotu. Jak na razie jest jeszcze za Mały żeby się stawiać tak konkretnie,więc pewnie jeszcze wszystko przed nami
Dziś w planach pomidorówke mam i pieczeń z łopatki,no i naukę religii,wczoraj przerobilismy z Tymkiem dwa rozdziały -
Witam z rana! Ja juz po sniadanku.Pogoda za oknem straszna,pada i jest ponuro. Ja na obiadek chyba zrobie rosołek noi musimy zjesc tez nalesniki,bo mój mąż jak coś robi,to nie umie zrobić mało he.Tyle narobił,że wszyscy sie wczoraj najedlismy razem ze znajomymi i jeszcze na dzisiaj duzo zostało.
-
He he,wczoraj pokazałam mężowi te zdj co wysłałaś i powiedziałam mu,że zjadłabym takie naleśniki....a on,że nie bardzo takie,bo wolę z bananem i czekoladą
Myślę,że na dniach się doczekam
P.S. Wrócił wczoraj bardzo szybko,niestety tylko dlatego,że meczu fajnego nie było,no ale popołudnie i wieczór spędzony razem -
Ja już po obiadku. O 15.00 ma wpaść znajoma z 1,5 roczną córeczka
Swędzą was może ręce? bo mnie ostatnio właśnie swędza ale nie aż tak mocno i ciągle ale swędza i mam takie 2 małe krostki tam gdzie mnie swędzi.derii84 lubi tę wiadomość
-
Maja, to że brzusio swędzi to normalka,nasza skóra bardzo się rozciąga
Cati,dokładnie hihi,ja wszystko zamawiałam na allegro,pozniej tylko małżonek ptrzywiózł.
Mój Mały to dzisiaj wiercipiętek,ale fajowe uczucie
Jak mija niedzielka??cati lubi tę wiadomość
-
Mi zleciała szybko,bo była u mnie znajmoma z córką i troche sobie poplotkowałysmy
Ide chyba zaraz sie umyc i pościele sobie łóżko,żeby wyciagnąc kopytka i być gotowa na Master Chefa
Jak dobrze,ze mam jeszcze wolne i nie musze isc do pracy Spodobało mi się te siedzenie w domu