Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
na prawdę są paskudne,takie bez humoru,ponure....szkoda gadać,nawet już wybrałam na allegro,tj mamy faworyta,ale do wakacji wszystko się może zmienić jeszcze
Kamila wózio cudo,wygląda jak mój upragniony Riko Nano???? Czyżby???Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 20:12
kafabi lubi tę wiadomość
-
dlatego wszystko staram sie kupić w Polsce, wiadomo ,że cos wyjdzie w praniu i bedę musiała tutaj dokupić, ale napewno nie będzie tego wiele ciuszki są śliczne i cenowo też to nie wyglada jakos dramatycznie, więc wolę tutaj kupować
derii84 lubi tę wiadomość
-
O żesz TY cholero Uwielbiam ten wózek,strasznie chciałam Malachit,ale niestety za późno na niego wpadliśmy,i nie było koloru( na zamówienie do3 tyg),a my mieliśmy 5 dni i obeszłam się ze smutkiem.Nawet nie wiesz,jak Ci zazdroszczę.Oczywiście trzymam kciuki,żeby panna Oliwia w nim pięknie się prezentowała,i będzie jej służył :*
Kamilka,świetny wybór:)
Co jeszcze kupiłaś,chwal siękafabi lubi tę wiadomość
-
hahaha ja już zamawiałam duzo wcześniej i kolega nam przywiózł, jak ostatnio wracał z Polski
Ja już wszystko raczej mam, jedynie jakieś drobne rzeczy pozostały, ale to już mama przed świśtami busem mi paczkę wyśle
Zastanawiam się jaki laktator mam kupić !?
Od czwartku mój S sobie chorobowe dwa dni bierze i ma mi meble skręcić, żebym mogła już ze wszystkim wejśc i udekorowac bo inaczej eksmisja będzie !!! -
Hihi,nie strasz go eksmisją,bo zacznie się biedny jąkać
Ja mam laktator ręczny TT,ale nie wiem czy to dobry pomysł,zobaczę,jak będzie beznadziejny,zamówię elektryczny.
Mi przyjaciółka ma wysłać paczkę z ubrankami jeszcze,bo jej syn rośnie jak na drożdżach. Chcę domówić jak coś bodziaki c&a,bo mają czadowe i za tanie pieniądze,a wiem z autopsji,że bawełna jest extra
Też będzie jeszcze jedna paczka od dziadków,no w końcu Święta się zbliżają,wiec Tymcio będzie miał sporo prezentow pod choinką....jak zawszekafabi lubi tę wiadomość
-
ja właśnie butelki mam TT, więc laktator również tej firmy wezmę tylko pozostaje dylemat ręczny czy elekt. Ja trochę ubranek również od koleżanki z Polski dostałam, ale większość kupię tutaj w sklepach. Ja uwielbiam chodzić, ogladać i dotykać takie malutkie te ubranka są, a świeta niedługo, więc przecen dużo po świetach będzie :)I do Szwecji blisko mamy, wiec co 2 tygodnie jezdzimy na zakupy i zawsze z czymś wracam
-
Ja planuje kupić butelki i laktator z Aventa.
Już nie moge się doczekać tych wszystkich zakupów. Może jak pójde w środe na USG i lekarz mi powie,że z małym wszystko ok.to zaczne cos troszke kupowac. -
W takim razie już trzymam mocno kciuki za wizytę. Powiedz,ze nadal brzuch ciągnie i boli i dopiero przestaje,tzn zmniejsza napięcie jak się polozysz i to na dłuższą chwilę,a macica często się stawia. Nie wracaj kobito do pracy!!!
-
Miłego dnia dziewczynki. Ja juz wstałam i ide sobie zrobic sniadanko a pózniej przejde sie do sklepu kupić coś do kawki,bo koleżanka ma wpaśc o 11.00.
derii z miłą chęcią bym została już w domu,bo mnie cały czas ten brzuch pobolewa a wczoraj mnie bolał w dole tak jak na okres.W domu,to człowiek jakoś funkcjonuje,bo sobie usiadzie co chwile albo polezy i jest lżej a w pracy niestety musisz byc ciągle w ruchu a brzusio mam już sporawy,że Cięzko sie nawet schylic.
Co dzisiaj robicie na obiadek? Ja planuje kurczaka z ziemniakami i jakąs suróweczka.Nie wiedomo już co gotować na te obiady.
Dzisiaj w Polsce świeto,to może puszcza cos fajnego w telewizji. Macie Polska tv,czy ogladacie Norweska? -
Maja,skoro Kafabi i ja jesteśmy na zwolnieniu i to bez problemu,to Ty także możesz. Nie możesz się męczyć kosztem swoim i Małego.
U mnie skromny obiad dzisiaj,ogórkowa z ryżem i sphagetti.
Mam nadzieję,że coś będzie fajnego w tv,bo straszne nudy
Mam polską tv,ale powiem szczerze,że przydałaby się norweska tv także.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 09:19
kafabi lubi tę wiadomość
-
Cześć mamuśki
Maja napewno wszystko będzie dobrze, zdrowa i spokojna mamusia to i maluszek zdrowy i silny
My mamy polską i norweską telewizję, jednak częsciej ogladamy polską.
Na obiad dzisiaj zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami z dużą ilością sera Ja dodatkowo ugotuje dla siebie barszcz czerwony, bo chłopaki niestety jedli by tylko rosół i pomidorową, a mi już bokiem wychodzi...
derii84 lubi tę wiadomość
-
hm ogórkowej z ryżem nie jadłam ale chetnie bym spróbowała a spagetti to bardzo lubie
U mnie każdy lubi jeśc co innego a mój slubny ma problemy z żołądkiem,to nie je nic smażonego. Powiedziałam mu,że jak teraz pojde na kontrol to zapisze go do lekarza żeby porobił sobie wyniki i zrobił sobie gastroskopie,bo ile można się meczyc ale najsmieszniejsze,że tu wydziwia w obiadkach a wieczorem siądzie przy kompie i wcina słodkosci albo chipsy no to jak ma byc żołądek zdrowy he
Mi się wczoraj zachciało szpinaku z jajkiem albo sałatki z tunczyka wiec jak moj wróci z pracy,to cos tam zrobimy.
Kurde wyszlam sie dzisiaj przewietrzyć i po takim siedzeniu w domu,to ledwo szłam i cały czas w głowie mi sie kreci. Przed zwolnieniem byłam bardzo dużo na świeżym powietrzu a teraz można powiedzieć,że siedze tylko w domu. -
kafabi wrote:Ja uwielbiam chodzić, ogladać i dotykać takie malutkie te ubranka są, a świeta niedługo, więc przecen dużo po świetach będzie :)I do Szwecji blisko mamy, wiec co 2 tygodnie jezdzimy na zakupy i zawsze z czymś wracam
Pomimo brzydkiej pogody byłam wczoraj na szopingu. Faktycznie ciuszki są, pojawiło się kilka fajnych modeli. Bo jak wczesniej chodziłam po sklepach to nic ciekawego nie było, ale Ja już mam wystarczajaco duzo ubranek, wiec pasuje. Promocje się zdarzaja, ale to sporadycznie. Kafabi, a przy granicy norwesko-szewdzkiej jakie są sklepy dzieciece z akcesoriami, ubrankami?
maja35 wrote:Ja planuje kupić butelki i laktator z Aventa.
Już nie moge się doczekać tych wszystkich zakupów. Może jak pójde w środe na USG i lekarz mi powie,że z małym wszystko ok.to zaczne cos troszke kupowac.
Też mam butelki Aventa, na poczatku 125 ml x 2 szt. I laktator również tej samej firmy. Nie planowałam tego kupić, a ze był w promocji to się skusiłam. Na poczatek wziełam ręczny, zobaczymy jak się spisze i czy wogóle będzie potrzebny.
Napewno z Maluszkiem jest wszystko wporzatku, nie ma się czego obawiać.
maja35 wrote:Miłego dnia dziewczynki.
derii z miłą chęcią bym została już w domu,bo mnie cały czas ten brzuch pobolewa a wczoraj mnie bolał w dole tak jak na okres.W domu,to człowiek jakoś funkcjonuje,bo sobie usiadzie co chwile albo polezy i jest lżej a w pracy niestety musisz byc ciągle w ruchu a brzusio mam już sporawy,że Cięzko sie nawet schylic.
Przez jakis czas brzuch moze Cie pobolewac (wiem, ze to takie dziwne uczucie), to efekt roziagania się skóry i równiez macicy. A pozatym Maluszek tez potrzebuje wiecej miejsca. Z czasem to minie. Dobrym sposobem na złagodzenie tego są okręzne ruchy, cos a'La masaz. I połozyć się na plecach wygodnie badz na prawym boku.
maja35 wrote:Co dzisiaj robicie na obiadek? Ja planuje kurczaka z ziemniakami i jakąs suróweczka. Nie wiedomo już co gotować na te obiady.
Dzisiaj w Polsce świeto,to może puszcza cos fajnego w telewizji. Macie Polska tv,czy ogladacie Norweska?
Ja na wieczór wczoraj robiłam krupnik. Przyznam, ze tez miałam problem co tu gotowac na obiad, ale od jakiegos dłuzszego czasu raz w tygodniu siadam i obmyslam menu obiadowe i od razu robie listę zakupów czego mi brakuje. I przyznam szczerze, nie mam teraz z tym problemu.
Jak są dni świateczne w PL to zazwyczaj nie ma nic ciekawego w telewizji, wtedy jest czas na książkę. Ja zdecydowanie wole polska tv, bo jest wiecej zyciowa i nie ma takiej monotonii i nudy jak w norweskiej. Od czasu do czasu zagladam na norweska tv. -
Jeżlei chodzi o norweską tv,chciałabym po to,żeby obcować i osłuchiwać się z tym językiem,bo niestety nic nie wiem.
Wpadłam na genialnby pomysł,mam zamiar wybrać się do dyr. szkoły i zapytać,czy mogę uczęszczać na SFO(2 godz dziennie) i tak jestem na chorobowym,więc chociaż jakiś pożytek z tego dla mnie będzie.
Co do ubranek,niestety jestem skazana tylko na online,a wiec ellos i H&M,bo innych tańszych nie znam.
Oczywiście jak będziemy w Mo i i będą super promocje to się pewnie skuszę na coś,ale widzę,że na 56 i 62 mojemu synkowi nic nie będzie brakować.Także będę kupować na rozmiar 68.Ajak będę wyprzedaże kolekcji zimowej czy też cieplejszych,to zacznę kupować rozm 74,80,żeby już mieć na przyszły rok,przecież też będę musiała go w coś ubrać
Ogórkowa z ryżem wyszła z domu mojej mamy.Jak dla nas to pasuje smakowo,i zaraziłam tą zupę wszystkich,co mnie znają i mają z moją kuchnią styczność.Mi osobiście nie smakują ziemniaki w kwaśnych zupach na drugi dzień,bo robią się twarde(a ja gotuję zupkę na dwa dni chociaż),a dogotowywać codziennie ziemniakow do zupy mi się nie chce,z resztą rzadko jem ziemniaki,wolę makaronby,ryże i kasze