Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszka co do sklepów z akcesoriami dla dzieci to tutaj jest dość ubogo. We Fredrikstad jest dość duży sklep i chyba w Halden Ja kupuję w H&M , Kappahlu ubranka i ostatnio przypadł mi do gustu Princess mają bardzo piękne rzeczy dla dzieciaczków i różne dekoracje(oprócz ubranek).
-
Dziewczyny udło się,od jutra od 14 do 16 będę chodzić na świetlicę i słuchać,uczestniczyć w zajęciach.
a dyrektor szkoły zapytał mnie,czy nie chciałabym przychodzić także na lekcje
powiedziałam,że pomyślę o tym
Może w końcu się czegoś nauczękafabi, maja35, usia89 lubią tę wiadomość
-
derii a jaki masz zawód?Fajna sprawa z tym siedzeniem na świetlicy,zawsze sie czegos nauczysz.
Ja odpoczywam sobie przy tv. W dzien byla kolezanka,pozniej pogadalam na skype z mama i tesciowa i dzien mi zlecial
Jutro mam o 12.30 USG i zobacze w koncu mojego szkraba a może mój synuś okaże się dziewczynka -
Z zawodu jestem pielęgniarką ta praca mnie satysfakcjonuje bardzo i strasznie brakuje mi kontaktu z pacjentami.
No Maja to byłaby niespodzianka daj znać,jako 13.50 w domu będę.
Kafabi gratuluję wygranej,obydwie zaopatrzone w TT jesteśmy ha ha -
Mój mały dzisiaj szaleje,że cały brzuch mi chodzi.
Ta koleżanka co była u mnie dzisiaj też jest pielęgniarka i jest juz tutaj pare lat ale nie ma jeszcze stalej pracy.Troche miala praktyk i vikary a ostatnio pracowala 3 tyg na wezwania i zrezygnowala,bo nie dala rady.Ona jeszcze nie zna az bardzo dobrze języka i ich zwyczajów i leków,bo cały czas sie uczy i ja rzucili odrazu na gleboka wode nie pokazujac nic.Zostawili ja sama z 30 pacjentami,że nie byla w stanie sie wyrobic i skupic co komu gdzie.Mówiła,ze miala koszmary po nocach a tam gdzie wczesniej miala praktyki to bylo wiecej pracownikow i obowiazki byly podzielone i zawsze ktos z nia byl,zeby ja przyuczyc i bylo fajnie tyle,że nie mieli pracy dla niej.Teraz w czwartek idzie w sprawie pracy do innego domu opieki.derii84 lubi tę wiadomość
-
Mi tez Oliwia daje od kilku dni popalić, a jeszcze jak zjem kluski lane na mleku to jest szał zdążyłam i nagrałam jeden filmik
View My Videobeszka, derii84, maja35, Myszka-Minnie lubią tę wiadomość
-
O qrcze....ciężko dziewczyna ma(ta koleżanka Maji). Na moje szczęście ja będę na miejscu,część dyżurów w ośrodku a część w domu staruszków.
Ale najpierw język
Maja dzisiaj brzuszek skacze,a ostatnio się martwiłas. Dzieciaczki w brzusiach także mogą mieć leniwy dzień
Kamila jutro z chęcią obejrze Oliwke,a teraz kładziemy się spać,Mam nogi jaj słoń dzisiaj i Olafek spokojny dzisiaj,ale w ciągu godziny było 10 ruchów,takŻe dam mu dzisiaj spokój.
Buziaki,spokojnej nocy wszystkim życzę i do rana mamuskiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 22:46
kafabi lubi tę wiadomość
-
kafabi super filmik a Oliwia bardzo ruchliwa.
Mój brzusio az tak mocno sie jeszcze nie rusza ale jak cos sie rusza i próbuje to nagrac to zawsze jest cisza.Chyba nie lubi kamer hehederii84, kafabi lubią tę wiadomość
-
mała wiercipięta z niej i ostatnio bardzo skacze i kopie, możliwe,że mało miejsca już ma, a ona rośnie teraz szybciej
Maja spokojnie nagrasz jeszcze niejeden film. Trzymam kciuki za dzisiejsze USG
Derii moja koleżanka pracuje jako pomoc przy starszych ludziach i z tego co wiem to nie narzeka. Nieraz ciężko jest , ale w innych pracach też musisz się nieraz narobićderii84 lubi tę wiadomość
-
Kamilka film jest super,zmotywowałaś mnie do nagrania Olafa,poczekam na dogodny moment,jak sięrozkręci,boakurat coś wczoraj i dzisiaj grzeczny jest
Mnie motywuje wysokość pensji pielęgniarki,także jestem zdeterminowana.
Jeżeli macie ochotę dołączyć się do uczenia mnie,proszę pisać na priv,zwroty i słówka mile widziane
Dzisiaj mój pierwszy dzień w świetlicy,a w domu jest mój mąż,niestety plecy go poskładały,więc mam duże dziecko przy sobie
Zapiekanka dopiero na jutro będzie,bo chłopcy chcieli kotlety na dziś...bleeeeeeeeeeeeee,tzn zjem,ale bez szałukafabi lubi tę wiadomość
-
Witam kochane!
U mnie dzisiaj studniówka więc zapraszam na imprezke
Ja już po śniadanku i herbatce. Czekam aż mi włosy wyschną i bede sie pomału szykowac do gina.
Bierzecie może jakieś witaminy,bo ja tylko żelazo.Mam w domu kupione, drogie Norweskie witaminy ale niestety nie moge ich brac,bo na sam widok mnie cofa.Nie nawidze brac lekow.Jeszcze jedna nie duza tabletka zelaza jakos mi przechodzi przez gardlo ale wiecej nie dam rady a tamte sa dosyc spore.derii84, kafabi lubią tę wiadomość
-
Widziałam już kiedys ten filmik i jest super.
Ja już wróciłam i jestem nie pocieszona.Myslałam,że gin mnie lepiej zbada a tu nic,zrobił pobieżnie usg na którym nic praktycznie nie widziałam i powiedział,ze wszystko ok.Liczyłam,że może zbada mi szyjke jak mam takie dolegliwości a on,że nie bedzie badał bo nie widzi,żeby się cos działo i 2 pierwsze ciaze mialam bez problemu,to nie ma potrzeby teraz badac.Patrzył też na płeć i niby ma byc dziewczynka ale tez nie jest pewien na 100%. Moje dolegliwości dla niego sa normalne.Pytałam sie jak z moja praca,bo mnie brzuch ciągle boli i ciagnie w dole,to mowil,żebym powiedziala mojej fastlege,zeby mi dala zwolnienie na 100 albo 50%. Jestem teraz ciekawa,czy da mi na 100% zwolnienie jak on napisal,ze wszystko ok.No i maluch wazy równe 1kg. i nie urodzi sie wieksze jak ok.3100. -
a i głowke ma ugóry a dupke na dole.Tak coś czułam że tu wyżej coś mam albo głowe albo dupke,bo mam takie wypuklenie i twarde.