Ciaza w Norwegii
-
WIADOMOŚĆ
-
no w koncu jakis postep.. miałam lecieć do PL ale stwierdziłam ze nie bede ryzykowac i zarejestrowałam sie do ginekologa prywatnie tutaj na 26 listop. mam nadzieje ze wtedy usłyszymy juz serduszko !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 20:33
-
Siedze i mysle jak sie zabrac za te wniosek o macierzyński.Za chiny sama tego nie wypelnie i musze sie jeszcze dowiedziec jak jest z feriami ktore musze wybrac w srodku macierzynskiego.Najlepiej było by sie przejsc do navu ale troche sie boje,że sie nie dogadam na tyle,żeby wszystko dokladnie zrozumiec.
-
Dzień dobry
Pati fo tych miast tylko leci Wizar i są to samoloty z przesiadkami(w obydwie strony).
Maja,a jak z Twoim.angielskim?? Uwierz w siebie kobito,pewnie poradzisz sobie lepiej z tym niż Ci się wydaje.
Uwaga......byłam wczoraj na norskkurs teraz tylko wystarczy się zmobilizować do nauki w domu i będzie super
Ja także mam majeranek z Pl,zawsze kupuję,bo noe znam nazw norweskich
Z resztą przywozimy,co możemy
Mój Mały coś spokojny,wczoraj nie było nawet 10 ruchów w ciągu godziny,ponownie zaczynam się martwić
U nas reż zimno,w dzień 3 stopnie -
Dzień doberek Ja już jem śniadanko i lece potem do Navu.
derii mój mały też wczoraj był bardzo spokojny i mało sie ruszał ale dzisiaj juz troche pokopał więc chyba wszystko ok.Oni też może mają swoje dni,że nie chce im się za bardzo wiercić. -
Ja już po śniadanku ide się przewietrzyć.Kurde od kąd pracuje w przedszkolu,to jakos nie umiem caly dzień przesiedziec w domu,żeby się chociaz na chwilke nie przewietrzyc. Brakuje mi powietrza
Dzisiaj mam pogrzeb brata ciotecznego w Polsce.Zginał w pracy,miał 35 lat,żonę i 6 letnią córke. Przykro jak tacy młodzi ludzie odchodza. Musimy cieszyć się życiem i tym co mamy,bo nigdy nie wiadomo co może nas spotkać -
Faktycznie szkoda takich młodych osób....
Ja będę mieć 18 listopada przepłakany,niestety w tamtym roku to spadło na mnie niespodziewnie
W takich sytuacjach zdajemy sobie sprawę,jak nasze życie jest ulotne i należy czerpać z niego tyle,ile się da.
Ja zabieram się za oglądanie Ciąży z zaskoczenia
i po prysznicu ojawiły się delikatne kopniaczki,może dow ieczora ten mój Olafuś się rozkręci ?? :* -
Dzien dobry Panie
Maju w navie na toyen pracuja dwie polki (taka czarno włosa i blondi ) ta czarnowlosa jest bardzo mila i zawsze pomaga jak sie nie dogadasz z norweszka to poproś o skierowanie do polski
Ja dziś robie bułeczki drożdżowe jesli macie ochote to zapraszam na bulke i herbatke -
Witajcie kobitki
My dzisiaj wchodzimy w III trymestr i niestety dopadły nas wymioty Nie wiem jak ja to przeżyję jeśli będę wymiotować tak jak w I try. Zle się czuję, ide się położyc , pozniej może do Was zajrzę i poczytam to co naskrobałyście
U nas w Nav nie ma Polek , ale są bardzo miłe norweszki.derii84, cati lubią tę wiadomość
-
Pati nie pomyslalam,żeby isc do innego NAV. Ja byłam w swoim i tam nie ma Polek ale dowiedzialam sie tego co chcialam,że nie musze pisac osobnych pism o ferie tylko wszsytko moge napisac w jednym wniosku
Ale jakby co to dobrze wiedziec,bo jak cos nie bede wiedziala to tam podejde.W sumie niby wszystko wiem tylko jak to teraz wypelnic? Jutro ma wpasc znajoma,to może mi pomoze bo ona była rok temu na macierzynskim. -
Kafabi odpoczywaj i współczuje wymiotów.Ja w każdej ciąży wymiotowałam tylko raz i nie miałam za bardzo mdłości.
kafabi lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny Możecie mi powiedzieć kiedy robiłyście pierwsze USG i czy robiłyscie tutaj czy w Polsce ? Jak wygląda I wizyta prywatnie u ginekologa tutaj ? Ja niby zarezerwowałam termin prywatnie tutaj ale cały czas sie waham ze względu na język, norweskiego się uczę a z angielskiego nie znam wszystkich pojęć i określeń medycznych.
Planuję wybrać się z mężem na pierwsza wizyte -
Pismo o macierzyńskie można skladać po 26 tyg więc nie długo juz moge zacząć składać.Praktycznie moge już złozyc w następnym tyg.dlatego chce wczesniej skompletować wszystkie dokumenty i chce wszystko wcześniej złozyc,bo wiadomo jak to jest w Norwegii,że im się nie spieszy albo bedzie im czegoś brakowac.Nie chce robic tego na ostatnią chwile i się stresowac.
-
No i wniosek można wysłać przez internet albo zanieśc osobiście.Ja akurat chyba pójde,żeby w razie co na miejscu mi powiedzieli,czy wszystko jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:35