X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila,juz dawno wypróbowane :) niestety na nas,głodomorów nie działa :)

Nawet piję co chwilę wode min i zieloną herbatę,żeby meć pełniejszy żołądek,ale to nie pomaga także :)

Człowiek palił i problemów z tym nie miał hihi

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pasa to po pierwszej ciąży miałam i używałam i żyję i miałam sie dobrze, brzuszek szybko schodził i to było najwazniejsze, więc teraz również będe używac :)

My też głodomory rozkręcamy sie dopiero na wieczór :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi,a zdradzisz mi,jaki rozmiar tego pasa będziesz planowała kupic?? bo ja nie wiem czy nie wskoczę na głęboka wodę i chciałabym zamówić S/M,cos takiego:

http://allegro.pl/pas-wyszczuplajacy-modelujacy-poporodowy-s-m-i4739722153.html

Nie wiem właśnie,po tymku nie nosiłam,ale byłam młodsza i organizm był inny

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa jeszcze z poprzedniej ciązy. Moje mają rzepy i to jest praktyczniejsze, bo przyczepiasz w zalezności jaki masz obwód nie potrzeba tobie rozmiaru i stresu czy kupisz odpowiedni i czy sie zmiescisz po porodzie :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/pas-brzuszny-poporodowy-przepuklinowy-oppo-rzepy-i4345947255.html

coś takiego mam :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i masz rację,lepiej zapłacić więcej i być zadowolonym niż kupic bubel :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubel nie bubel każda kupi jaki uważa i na jaki ją stać , albo i nie kupi wcale :) Napewno mozna taniej też gdzieś dostać.

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    Derii ja używam olej kokosowy smaruję się prawie cała :) rozstepów jeszcze nie mam i niech tak pozostanie :p Myślę,że mieć nie będę , bo moja mama też nie ma, ale kto to może wiedzieć czy będą czy nie .

Ja tez uzywam bio olej kokosowy do ciała juz od bardzo dawna. I spełnia moje oczekiwania w 100 %. Naturalny kosmetyk bez żadnej chemii.

A własnie odnosnie śledzi. Wczoraj jak ogladałam dogrywke Top Szefa to była własnie kokurencja by zrobic jakas smaczna przystawkę ze sledzi. Jak ogladałam program to az slinka ciekła i tak mnie ochota wzieła. Z tym, ze tutaj jak i wSzwecji sledzie sa tak słone, ze hoho. Jeden dzien na wymoczenie nie starcza. Moze macie jakis sprawdzony sposób na sledzie by pozbyc sie namiaru soli ze sledzi?

Ja zadnych zascianek jako takich nie mam, ani na słodkie ani na kwasne. Jedynie wieczorkiem po kolacji poczuje jakis leciutki głud to skubne sobie cos słodkiego np. ciasteczko, batonik, ale nie powtarza sie to jakos czesto.

Patii,

Føde poliklinikk - to jest oddział porodowy w szpitalu w którym bedziesz rodzic. Mozesz sie umówic w terminie który jest dla Ciebie dogodny. Nie musisz zadnej wizyty przekładać. Mozesz sobie odwiedzic odział porodowy jak i po porodowy przed rozwiazaniem. A tak zapytam na jaki szpital sie zdecydowalas?

Derii,

Na celulit mozesz zrobic sobie domowej roboty peeling z fusiastej kawy lub z gruboziarnistej soli. Mozesz go uzyc podczas kompieli, masowac miejsce gdzie sie pojawiła tak 10-20 min, 2 razy w tygodniu. Po dłuzszym stosowaniu bedzie on mniej widoczny. Ja osobiscie nie mam celulitu i z takiego czegos nie korzystam.

A po porodzie kiedy bedziesz juz sie dobrzeczuc proponuje wykonywac cwiczenia typowo na brzuch. Tłuszcz ciazowy sam zejdzie. Mozna takie cwiczenia wykonywac razem z dzieckiem, 10-15 dziennie. I do czerwca bedziesz Fit Mama.

derii84 lubi tę wiadomość

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Pati_88 Znajoma

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka na ullevalu ( termin mam na 21 marca ) lekarz kazal mi wybrac sobie szpital ja tak za bardzo ńie bylam zorientowana i wybralam ten na ktory mam najblizej :-)

derii84 lubi tę wiadomość

• maja35 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki! Ale się rozpisałyście.Ja też mam celulit,rozstępy po pierwszych porodach i teraz boczki z tłuszczykiem ale co mi tam, ważne żeby mały był zdrowy.Wiadomo,że trzeba się troche pilnować,żeby nie przesadzić ale troche moża sobie dogadzac :-)
    Ja mam olej kokosowy ale nie moge strawic jego zapachu więc używam tego i póki co nie mam żadnego rozstępu.
    tM4RwSuSVCBJSyb8zX.jpg

Pati ja właśnie będe rodziła na Ullevalu.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Pati_88 Znajoma

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja trzymam kciuki za was zeby bylo wszystko dobrze :-) a moge wiedziec w ktorej czesci oslo mieszkasz ?

• derii84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ale Wam dobrze,szpital możecie sobie wybrać,a nie być skazane na jeden tylko:) ewentualnie przy wcześniejszym porodzie na drugi :)

Myszka,dziękuję Ci za te słowa,jestes wielka :)

Powiem Wam,że jeszcze ze mna tak źle nie jest,wlazłam w dupie i w nogach w jeansy z przed ciąży,ale brzuszek już nie pozwolił na ich zapięcie,więc mam ogromną nadzieję,że po porodzie będę w nie wchodzić :)

a to my w 24 tyg:
    http://www.iv.pl/images/90861899178215602912.jpg

maja35, kafabi lubią tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pati_88 Znajoma

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii a Ty skad jestes ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:02

• maja35 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja mieszkam na Grünerløkka a ty?

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Pati_88 Znajoma

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galgeberg :-) to nie daleko mamy do siebie ....

• derii84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę i już znajomości wrą,wymiana adresików :)

Mieszkam na Traena w Nordland,także wywiało mnie na morze,dosłownie :)

Maja,powiem Ci,że mogłabyś sobie ręce z moim mężem podac co do zapachów kokosa,ja natomiast się w tym lubuję,wprost uwielbiam:)

p19uskjok4jap6fv.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to faktycznie.Ja mieszkam dokładnie prawie przy basenie.Między Carl berners plass a Tøyen. Będziemy razem chodziły z wózkami na spacerki :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam kokosa ale w postaci ciasteczek,batoników i róznych słodkości :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
  • Pati_88 Znajoma

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii faktycznie wywialo Cie daleko

• Pati_88 Znajoma

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ciesze sie ze wkoncu ktos tu blisko mnie mieszka.
    moze chcialabys poczekac z porodem na mnie ( umowomy sie na 8 marca ) we dwie to tak razniej :-D

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ