X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz niedługo kochana ...

annggela lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela szkoda, ze nie mieszkasz bliżej,bo bym sie z tobą na wspólne narzekanie umówiła :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam coś z gardłem, boli jak łykam ślinę. Z bezpiecznych leków mam tylko tantum verde do psikania, zaraz będę płukać solą i zaparzyłam już rumianek ... coś jeszcze polecacie z domowych sposobów ??

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, płukanie szałwią :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiem, że miałam gdzieś herbatkę szałwiowa ale nie mogę się dokopać do niej przy tym remoncie :) Zrobiłam sobie jeszcze syrop z cebuli. Pamiętam, że w 7 tyg też miałam taką akcje, tylko wtedy miałam jeszcze napar z siemia lnianego, a teraz też nie wiem gdzie jest ...

Pozostaje mi leżeć, dziś w domu cisza, mąż musiał wysłać robotników na jakąś inną budowę, żeby nadgonić pracę :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za zyczenia :-* pianistka gratulacje, dobrze ze sie nic nie zmienilo, a jak tam Babcia na widok wnusi zaaragowala? Pewnie dumna, no i Emma juz nie kruszynka troche wazy ;-) niech rosnie zdrowo.Annggela ja dopiero 33t4d a juz mi ciezko i zle psychicznie nawet nie wyobrazam sobie jak Ty sie biedna czujesz, sciskam mocno i mam nadzieje, ze cos sie ruszy w koncu u Ciebie i juz zaraz bedziesz mogla tulic swojego synka:-)marti szybkiego powrotu do zdrowia, pogoda jest teraz strasznie zdradliwa:-/ polecam herbatke z miodem i cytryna

Meggi77, annggela lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Pianistka ogromne hip hip hurra :) sliczne zdjecia :)

Marti ja sobie robie plukanke: na pol szklanki wody, lyzka wody utlenionej i kilka kropli plynu lugola (moze tez byc jodyna). Plucze 2 razy dziennie po myciu zebow. Mozna tez zuc olej kokosowy + dziala antybakteryjnie - to przed myciem zebow :) I jeszcze sie klade na jednym boku i wkrapiam kilka kropli wody utlenionej do ucha - jak buzuje to znaczy, ze sa bakterie. Leze dopóki nie ucichnie i powtarzam to samo na druga strone. Jakbys chciala sprobowac to zacznij od 1 kropli. Mi te sposoby pomagaja plus duza ilosc witaminy C. W ciazy nie zdarzylo sie zebym miala jakies powazne dolegliwosci, bo wszystko zwalczam w zarodku i przechodzi po max 2 dniach.

Carolline twarda ta Wasza Zawodniczka ;) nawet Krwawy Ksiezyc Jej nie wykurzyl ;P moze czeka az sie na imie zdecydujecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:55

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, niestety / stety mała jest uparta po mamusi :p

Froggie lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Angela szkoda, ze nie mieszkasz bliżej,bo bym sie z tobą na wspólne narzekanie umówiła :D
    Oj kochana przydaloby sie takie spotkanie :) ciasto na smutki by sie upieklo

Kitaja opowiadaj jak dzien wczoraj spedzilas :)

Marti niestety innych pomyslow niz dziewczyny nie mam, jedynie herbatke z miodem lub mleko z miodem czosnkiem i maslem, a tak to jestem zaopatrzona w leki z Pl.

Carolline lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, babcia zadowolona, fotki wzięła :D
    No i zszokowana technologią bo miałam USG 3d też :)
    Ale tak na szybko to USG :( z 10 minut podglądania a i mała się śmiesznie ułożyła bo poprzecznie na boku i od frontu ją oglądałyśmy nie z boku :D

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka fajnie, że Emma jest Emmą :) To jest zdrowy odruch kiedy dziecko zasłania buźkę rączkami :)

Zamówiłam kosz shnuggle z muppetshop, a oni mi odpisali, że będzie dostępny za 3tyg, szkoda, że nie było takiej informacji przy kupnie. Poprosiłam o zwrot kasy i zamówiłam kosz na allegro :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, no własnie teraz odetchnęłam :)
    Skoro już druga babka powiedziała, że na pewno dziewczynka to tak już pewnie zostanie :)

A i byłam u fastlege, dostałam syka do końca października, załatwiłam NAV i siedzę :d

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super ze az do konca pazdziernika ! No w koncu, nie bedziesz musiala buegac co chwile po zwolnienia ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anggela i Carolline macie kołderki dla maluchów na początek czy jakieś inne rozwiązanie ?:)

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a od kiedy załatwiać maciezynskie i jak? Przez stronę nav czy trzeba isc osobiście?

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Dziewczyny a od kiedy załatwiać maciezynskie i jak? Przez stronę nav czy trzeba isc osobiście?

Po 26 tygodniu trzeba wziąć zaświadczenie od lekarza i z tym do navu, później pracodawca musi wypełnić inntekysoplysningskjema.

3i49krhmik48bp05.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Po 26 tygodniu trzeba wziąć zaświadczenie od lekarza i z tym do navu, później pracodawca musi wypełnić inntekysoplysningskjema.
    Tak wlasnie ! :) ale pamietaj po 26 skonczonym, czyli za tydzien juz mozesz zalatwiac ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Anggela i Carolline macie kołderki dla maluchów na początek czy jakieś inne rozwiązanie ?:)
    Ja mam kolderke kocyk i spiworek, nie mam pojecia co bede uzywac, w praniu wyjdzie ;) kocykow mam az 4 w tym jedem meega gruby ale on pojdzie do wozka ;)

Carolline lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to szkoda ze dzis nie wzielam tego zaświadczenia, mam juz skończony 26 tc

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Angela, przy czym kołderki wg tutejszego rozmiaru 60x 80 czy jakos tak, nie większe.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ