X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz niedługo kochana ...

annggela lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela szkoda, ze nie mieszkasz bliżej,bo bym sie z tobą na wspólne narzekanie umówiła :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam coś z gardłem, boli jak łykam ślinę. Z bezpiecznych leków mam tylko tantum verde do psikania, zaraz będę płukać solą i zaparzyłam już rumianek ... coś jeszcze polecacie z domowych sposobów ??

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, płukanie szałwią :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiem, że miałam gdzieś herbatkę szałwiowa ale nie mogę się dokopać do niej przy tym remoncie :) Zrobiłam sobie jeszcze syrop z cebuli. Pamiętam, że w 7 tyg też miałam taką akcje, tylko wtedy miałam jeszcze napar z siemia lnianego, a teraz też nie wiem gdzie jest ...

Pozostaje mi leżeć, dziś w domu cisza, mąż musiał wysłać robotników na jakąś inną budowę, żeby nadgonić pracę :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za zyczenia :-* pianistka gratulacje, dobrze ze sie nic nie zmienilo, a jak tam Babcia na widok wnusi zaaragowala? Pewnie dumna, no i Emma juz nie kruszynka troche wazy ;-) niech rosnie zdrowo.Annggela ja dopiero 33t4d a juz mi ciezko i zle psychicznie nawet nie wyobrazam sobie jak Ty sie biedna czujesz, sciskam mocno i mam nadzieje, ze cos sie ruszy w koncu u Ciebie i juz zaraz bedziesz mogla tulic swojego synka:-)marti szybkiego powrotu do zdrowia, pogoda jest teraz strasznie zdradliwa:-/ polecam herbatke z miodem i cytryna

Meggi77, annggela lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Pianistka ogromne hip hip hurra :) sliczne zdjecia :)

Marti ja sobie robie plukanke: na pol szklanki wody, lyzka wody utlenionej i kilka kropli plynu lugola (moze tez byc jodyna). Plucze 2 razy dziennie po myciu zebow. Mozna tez zuc olej kokosowy + dziala antybakteryjnie - to przed myciem zebow :) I jeszcze sie klade na jednym boku i wkrapiam kilka kropli wody utlenionej do ucha - jak buzuje to znaczy, ze sa bakterie. Leze dopóki nie ucichnie i powtarzam to samo na druga strone. Jakbys chciala sprobowac to zacznij od 1 kropli. Mi te sposoby pomagaja plus duza ilosc witaminy C. W ciazy nie zdarzylo sie zebym miala jakies powazne dolegliwosci, bo wszystko zwalczam w zarodku i przechodzi po max 2 dniach.

Carolline twarda ta Wasza Zawodniczka ;) nawet Krwawy Ksiezyc Jej nie wykurzyl ;P moze czeka az sie na imie zdecydujecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:55

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, niestety / stety mała jest uparta po mamusi :p

Froggie lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Angela szkoda, ze nie mieszkasz bliżej,bo bym sie z tobą na wspólne narzekanie umówiła :D
    Oj kochana przydaloby sie takie spotkanie :) ciasto na smutki by sie upieklo

Kitaja opowiadaj jak dzien wczoraj spedzilas :)

Marti niestety innych pomyslow niz dziewczyny nie mam, jedynie herbatke z miodem lub mleko z miodem czosnkiem i maslem, a tak to jestem zaopatrzona w leki z Pl.

Carolline lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, babcia zadowolona, fotki wzięła :D
    No i zszokowana technologią bo miałam USG 3d też :)
    Ale tak na szybko to USG :( z 10 minut podglądania a i mała się śmiesznie ułożyła bo poprzecznie na boku i od frontu ją oglądałyśmy nie z boku :D

Kitaja lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka fajnie, że Emma jest Emmą :) To jest zdrowy odruch kiedy dziecko zasłania buźkę rączkami :)

Zamówiłam kosz shnuggle z muppetshop, a oni mi odpisali, że będzie dostępny za 3tyg, szkoda, że nie było takiej informacji przy kupnie. Poprosiłam o zwrot kasy i zamówiłam kosz na allegro :)

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, no własnie teraz odetchnęłam :)
    Skoro już druga babka powiedziała, że na pewno dziewczynka to tak już pewnie zostanie :)

A i byłam u fastlege, dostałam syka do końca października, załatwiłam NAV i siedzę :d

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super ze az do konca pazdziernika ! No w koncu, nie bedziesz musiala buegac co chwile po zwolnienia ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anggela i Carolline macie kołderki dla maluchów na początek czy jakieś inne rozwiązanie ?:)

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a od kiedy załatwiać maciezynskie i jak? Przez stronę nav czy trzeba isc osobiście?

zem3sg18fbglipi0.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia wrote:
    Dziewczyny a od kiedy załatwiać maciezynskie i jak? Przez stronę nav czy trzeba isc osobiście?

Po 26 tygodniu trzeba wziąć zaświadczenie od lekarza i z tym do navu, później pracodawca musi wypełnić inntekysoplysningskjema.

3i49krhmik48bp05.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Po 26 tygodniu trzeba wziąć zaświadczenie od lekarza i z tym do navu, później pracodawca musi wypełnić inntekysoplysningskjema.
    Tak wlasnie ! :) ale pamietaj po 26 skonczonym, czyli za tydzien juz mozesz zalatwiac ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Anggela i Carolline macie kołderki dla maluchów na początek czy jakieś inne rozwiązanie ?:)
    Ja mam kolderke kocyk i spiworek, nie mam pojecia co bede uzywac, w praniu wyjdzie ;) kocykow mam az 4 w tym jedem meega gruby ale on pojdzie do wozka ;)

Carolline lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to szkoda ze dzis nie wzielam tego zaświadczenia, mam juz skończony 26 tc

zem3sg18fbglipi0.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Angela, przy czym kołderki wg tutejszego rozmiaru 60x 80 czy jakos tak, nie większe.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ