X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pod prysznic trafiam za każdym razem jak sie skurcze nasilają, nie powiem jestem czysta jak nie wiem co przy prysznicach ciepłych nawet i 3x dziennie :p i ogolnie ma byc tak, ze albo sie rozkręci albo wyhamuje wszystko podczas prysznica. Po nocach to zbawienie. Nadal mam nadzieje, ze mała postanowi wyjsć przed wywoływaniem i bedzie porod w wodzie. A tymczasem kontrola i możliwe wywoływanie w poniedziałek.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Poświęciłam się i weszłam przez tel na forum z nadzieją na to, że już któraś się rozpakuje a tu nic... :P
    Pianistka super, że Emma jest Emma :-)
    Kitaja spóźnione najlepszego!!! :-)
    Froggie ale fajnie, że się wszystko układa :-) kiedyś Was odwiedzimy tam :-)
    Cynnia skleroza ciążowa? Ja mam to samo, wszystko muszę zapisywać :P
    Byłam we wtorek u gina. Szyjka długa zamknięta :-) dzidzia ma się dobrze i nic niepokojącego lekarz nie widział... Jestem przerażona bo mała waży już ponad 1200g a gdzie tu do końca ciąży? Trochę się obawiam no ale zobaczymy przed porodem jeszcze usg zrobię prywatnie.
    Caroline,Annggela trzymam za Was kciuki
    kciuki. Jak wejdę tu jutro to liczę, że któraś z Was będzie już sciskac swoje maleństwo :-)
    Miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 14:42

annggela, Cynnia, Carolline, Kitaja lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa super ze sie odezwalas, no mala rosnie jak na drozdzach, bedzie wiecej cialka do kochana <3 ale nie wiadomo jak duza to nie jest moj maly w 29+0 tc wazyl ok 1400gr :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela, Carolline, nadal trzymam kciuki :D

http://www.jollyroom.no/produkter/beemoo-care-badebalje-badestol-bla

zobaczcie, 50% taniej, ja już zamówiłam :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj trzymaj a ja juz po prostu chyba nie wierze, ze mała kiedyś zdecyduje sie wyjsć. Mega dol :(

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, do poniedziałku jeszcze troche... może postanowi Was poznać w końcu :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Annggela, Carolline, nadal trzymam kciuki :D

http://www.jollyroom.no/produkter/beemoo-care-badebalje-badestol-bla

zobaczcie, 50% taniej, ja już zamówiłam :)

To ja chyba papuguję, właśnie dziś w tv o tych podstawkach - foczkach i podobno super się sprawdzają :)

3i49krhmik48bp05.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super wanienka <3 u mnie tez cisza :/

Caroline do poniedzialku juz pare dni a ja moge sobie czekac nawet do 18 dni :/ synku nie rob mi tego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 20:40

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, właśnie słyszałam że są fajne. gąbki to skupisko bakterii :/
    A zależało mi też na dużej wanience bo np najtańsza z IKEI ma 71 cm :) a ta ma 89 :)
    Zamówiłam, bo za tę cenę, naprawdę warto! tak myśle :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giaanna zapraszam jak najbardziej - my bardzo lubimy gosci :)

Pianistka fajna ta wanienka, wlasnie mialam pytac o wymiary :) Chyba tez sie skusze i ja zamowie :) A dlaczego nie wzielas z rozowa wkladka? :D :D :D

Carolline nie trac nadziei, wszystkie Cie mocno dopingujemy :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, bardzo śmieszne :P
    wzięłam z niebieską bo z czarną nie było :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annggela zaciskam mocno kciuki by w końcu w weekend coś sie u was ruszylo, twardych macie zawodników w brzuszkach ;-) gianna super, ze byłaś u pl gin teraz będziesz spokojniejsza jak będziesz chciała to dam ci namiar do polki gin w Drammen(800kr) wizyta.Duzo odpoczynku w Pl, pochwal sie co tam kupilas dla malutkiej ? Kafabi a co tam kochana u Ciebie? Jak tam w stolicy?. Ja wczoraj bylam na omvisningu w szpitalu<Szok> dotarlo do mnie, ze to juz tuz tuz jeszcze tylko 45dni <3

annggela, Giannaa lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja to ja tez poprosze o namiary do tej ginekolozki ;) jak mi sie nie uda wyprosic skierowania od fastlege to chetnie skorzystam :) bylam raz w Oslo prywatnie ale nie polecam, sprzet archetypowy a wizyta 1200kr...

A gdzie bedziesz rodzila?

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja dalej w dwupaku zaczynam sie coraz bardziej stresowac :/ ostatnie nocki byly ze skurczami a dzis cisza, nawet na siusiu parcia nie bylo. Zaczne chyba przysiady robic.
    Kitaja jeszcze chwila i bedziemy sledzic Twoj porod :)

Kitaja lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, Annggela jakieś zmiany u Was? Jak się czujecie?

Ja właśnie kupiłam pralkę i lodówko-zamrażarkę na finnie. Cieszę się jak małe dziecko :P Odbieramy w niedzielę i zawieziemy od razu na nowe mieszkanie :)

Carolline lubi tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian :/ maly pokazuje jak mu ciasno i chce zrobic w brzuchu dziure :/
    Froggie tez lubie takie zakupy do domu :) tydz temu wzielam odkurzacz na rady cieszylismy sie jak dzieci na gwiazdke :) teraz odkurzanie to sama przyjemnosc, szczotka glosniejsza od odkurzacza :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    U mnie bez zmian :/ maly pokazuje jak mu ciasno i chce zrobic w brzuchu dziure :/
    Froggie tez lubie takie zakupy do domu :) tydz temu wzielam odkurzacz na rady cieszylismy sie jak dzieci na gwiazdke :) teraz odkurzanie to sama przyjemnosc, szczotka glosniejsza od odkurzacza :)

Pianistka mi pomagała ogarniać i w jednym ogłoszeniu o lodówce było napisane, że jest trochę głośna, więc zastanawiałyśmy się co znaczy "trochę"... Doszłyśmy do wniosku, że raczej nie powinna zagłuszać szczekającego psa :D a tak na serio to mam nadzieję, że nie będzie aż taka straszna :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paranoja postępuje a tak to bez zmian :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline ja jestem na etapie " bez nadziei" jeszcze niedawno mialam skurcz za skurczem, bole miesiaczkowe i krzyzowe a teraz cisza, kolejny dzien tez i tak bez zmian :( w pon jak sie nie zacznie nic dziac to wtedy zaczne wariowac ! :(

Froggie ja tez mam duzo rzeczy z finn, prawie wszystkie meble ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz znów jak to na wieczór przystało łapią mnie bóle i to chyba silniejsze niz ostatnie pare dni. Mogłoby sie rozkręcić. Zaraz bedzie fredagskos i pizza, potem prysznic i zobaczymy czy bedzie cos nowego czy jak zwykle. A jutro bedzie tydzień po terminie juz.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ