X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, a u meza nadal nic nie wiadomo. Dzisiaj pracuje na dniowke a jak wroci do domu to ma czekac na telefon, bo szef musi dla niego auto kupic dopiero :( Kontraktu tez jeszcze nie dostal... Osiwieje tutaj :(

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie będzie dobrze trzymam kciuki.
    Co nosilyscie na początku ciąży bo ja już nie wchodzę w jeansy a głupio ciagle w dresach chodzić. Wszystko mnie gniecie a na ubrania ciążowe za wcześnie. Chciałam jakieś duże rajstopy kupić i w sukienki się wbić ale niestety duże rajstopy maja taka gumkę ze mnie trafia.. Miałyście może tez problemy z żołądkiem na początku ciąży bo ja mam jak balonik. Dwie poprzednie bez problemu nawet nie wiedziałam ze jestem a twej masakra. Nigdy się tak złe nie czułam

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, ah to norweskie tempo :/ mają czas a my chciałybyśmy już wszystkie wiedzieć na już :/
    Musisz być cierpliwa :*

Miuu, ja bardzo szybko zaczęłam odczuwać za ciasne jeansy bo już w 8-9 tygodniu i było to spowodowane wzdęciami... nosiłam spodnie na gumce typu haremki lub legginsy :)
    Jeansy ciążowe od około 14-15 tygodnia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz tez mnie pociesza, On jest dobrej mysli. Ja bede spokojna jak przyniesie ten cholerny kontrakt do domu :D
    Co do noszenia ciazowych ciuchow to ja jestem chudy kurdupel i w zasadzie we wszystkie swoje sprzed ciazy sie jeszcze mieszcze, poza spodniami w pasie. Ale jak nosze te ciazowe z golfem to i tak zakladam pas na pol, bo mi jest za dlugi i za luzny.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo szybko zaczelam nosic ciazowe spodnie przez wzdecia jak u pianistki ale tez dlatego, ze brzuszek od poczatku nisko mialam i wszystko mnie cisnelo :/ nosilam jeansy ciazowe a teraz na koncu chodze tylko w leginsach i dresach bo lydki puchna i bym w jeansy nie zmiescila :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nudno w dwupaku :/ choć cos mnie od rana kręci wiec mam tylko nadzieje, ze sie rozhula i bedzie niedługo po sprawie, chyba nigdy w życiu nie życzyłam sobie ze mnie cos bedzie bardziej zamiast mniej bolało :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wlasnie mialam o Ciebie pytac :D oby to bylo juz dzis :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, kciukam! :)
    Tylko pisz nam jak będziesz jechała! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie sa jakieś wieści ????

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frooggi mam nadzieje , ze wszystko dobrze i udalo sie mezowi? Ah to Norweskie tempo, zawsze maja dobry czas :-/ 3 mam mocno za was kciuki ;-) Annggela przykro mi z powodu Twojego taty moj mieszka w Norwegii jakies 30km ode mnie i tez ma mnie gdzies! Nawet sie nie intrresuje tym, ze nie dlugo bedzie dziadkiem, boli to i jest to przykre! Ale jak to mowia rodziny sie nie wybiera:-(!Mam za to wspanialego meza ktory bedzie dobrym ojcem ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz ma jutro przyjsc do pracy na 8:00 wiec jest nadzieja, ze to jednak nie zadna sciema tylko rzeczywiscie za kilka dni dostanie ten kontrakt. Ale za jaka stawke to tego jeszcze dokladnienie wie...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;-)
    Dzięki, dojechaliśmy do Polski ale podróż 21h wykańcza. Dotarliśmy wczoraj o 21:00 a o północy wyjeżdżaliśmy dnia poprzedniego. Na szczęście droga była super bo nie padało a księżyc tak świecił, że jasno było ;-) Mąż cała drogę prowadził ale ja oka nie zmrużyłam bo musiałam do niego gadać, żeby nie chciało mu się spać. Młody spał cała droge i na promie nie chciał spać ale wiedział, że rodzice zmęczeni wiec dał kilka godzin pospać ;-) jak dojechaliśmy na miejsce to tylko kolacja i spać ;-)

Mam jakiegoś pecha na podróże...ostatnio jak lecieliśmy do pl to złapała mnie rwa kulszowa a teraz ledwo co chodziłam...coś mi przeskakuje w biodrze nie wiem czy to od kręgosłupa czy jest inny powód tego ale jak wysiadałam z auta to mój mąż musiał mnie trzymać żebym doszła do toalety. Może być, że mała na jakiś nerw uciska i każdy krok sprawia mi ból.

Dopiero udało mi się do komputera dorwać. Myślałam, że już któraś się tu rozpakuje a tu nic ;-) Nie udało mi się dzisiaj przeczytać tego co pisałyście bo padam ze zmęczenia...cały dzień przebierałam ciuszki dla dzidzi a mam ich naprawdę spooooro ;-) Drobnice jeszcze muszę dokupić. Jutro może wezmę się za szycie bo moje materiały przyszły hi hi zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)
    Dobranoc dziewczyny ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giaanna super, ze podroz bez wiekszych komplikacji. Odpoczywaj i ciesz sie domowym powietrzem :D

Ja z ta norkowa biurokratyczna niekompetencja oszaleje!!! Kilka dni temu bylismy w banku, zeby wreszcie zmienili nam dostep do konta z D-numeru na personalny, bo ostatnio tego nie zrobili. To zgadnijcie co teraz??? Bingo. Nie mamy dostepu w ogole...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna ja Ciebie podziwiam, że dałaś radę tyle czasu w aucie ... ja bym chyba padła. Też kilka razy jechaliśmy samochodem, ale u nas sama podróż na prom to 21-23h i 18h promem, ale w ciąży bym nie dała rady.

Ja jutro ogarniam jakieś rzeczy do szpitala, bo mężula męczy niespakowana torba, ale teraz jak go trochę podenerwuję :P

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek kobietki:)

Dzis moja ciążowa głupota osiągnęła apogeum. Pojechałam sobie radośnie na wizyte do fastlege, a tu zonk, mam termin na jutro wrrrr

Najgorsze jest to, ze w pracy powiedziałam najpierw, ze mam w srode, wczoraj wieczorem dzwoniłam do szefowej, ze sie pomyliłam i jednak wtorek i co ja teraz jej powiem? ze mi pamięć zanika, ciąża zarosła mózg? :/

zem3sg18fbglipi0.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, to chyba właściwa wyjaśnienie, ciążowa demencja ;-) brzmi znajomo, niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:42

Cynnia lubi tę wiadomość

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej nauczyłam sie nowego norweskiego wyrażenia. Szefowa śmiała sie i powiedziała ze jest za wczesnie na ammetåke :)

Meggi77, Froggie lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wszystkiego najlepszego !! Zdrowego dzidziusia, latwego porodu, spelnienia marzen !! :***

Kitaja lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja duzo zdrowka :)

Kitaja lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wszystkiego naj naj :) duzo zdrowia, rozwiazania bez komplikacji i wielu przespanych nocy ;)

Cynnia, przepraszam, smialam sie do rozpuku :D kalafior ciazowy mnie tez czasem dopada. Jak zrobie cos szczegolnie glupiego to maz mnie glaszcze po glowie (czego nie cierpie :P) i mowi do mnie Kalafiorku :D

Cynnia, Kitaja lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ