X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, a u meza nadal nic nie wiadomo. Dzisiaj pracuje na dniowke a jak wroci do domu to ma czekac na telefon, bo szef musi dla niego auto kupic dopiero :( Kontraktu tez jeszcze nie dostal... Osiwieje tutaj :(

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie będzie dobrze trzymam kciuki.
    Co nosilyscie na początku ciąży bo ja już nie wchodzę w jeansy a głupio ciagle w dresach chodzić. Wszystko mnie gniecie a na ubrania ciążowe za wcześnie. Chciałam jakieś duże rajstopy kupić i w sukienki się wbić ale niestety duże rajstopy maja taka gumkę ze mnie trafia.. Miałyście może tez problemy z żołądkiem na początku ciąży bo ja mam jak balonik. Dwie poprzednie bez problemu nawet nie wiedziałam ze jestem a twej masakra. Nigdy się tak złe nie czułam

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie, ah to norweskie tempo :/ mają czas a my chciałybyśmy już wszystkie wiedzieć na już :/
    Musisz być cierpliwa :*

Miuu, ja bardzo szybko zaczęłam odczuwać za ciasne jeansy bo już w 8-9 tygodniu i było to spowodowane wzdęciami... nosiłam spodnie na gumce typu haremki lub legginsy :)
    Jeansy ciążowe od około 14-15 tygodnia :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz tez mnie pociesza, On jest dobrej mysli. Ja bede spokojna jak przyniesie ten cholerny kontrakt do domu :D
    Co do noszenia ciazowych ciuchow to ja jestem chudy kurdupel i w zasadzie we wszystkie swoje sprzed ciazy sie jeszcze mieszcze, poza spodniami w pasie. Ale jak nosze te ciazowe z golfem to i tak zakladam pas na pol, bo mi jest za dlugi i za luzny.

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo szybko zaczelam nosic ciazowe spodnie przez wzdecia jak u pianistki ale tez dlatego, ze brzuszek od poczatku nisko mialam i wszystko mnie cisnelo :/ nosilam jeansy ciazowe a teraz na koncu chodze tylko w leginsach i dresach bo lydki puchna i bym w jeansy nie zmiescila :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nudno w dwupaku :/ choć cos mnie od rana kręci wiec mam tylko nadzieje, ze sie rozhula i bedzie niedługo po sprawie, chyba nigdy w życiu nie życzyłam sobie ze mnie cos bedzie bardziej zamiast mniej bolało :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wlasnie mialam o Ciebie pytac :D oby to bylo juz dzis :)

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline, kciukam! :)
    Tylko pisz nam jak będziesz jechała! :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Froggie sa jakieś wieści ????

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frooggi mam nadzieje , ze wszystko dobrze i udalo sie mezowi? Ah to Norweskie tempo, zawsze maja dobry czas :-/ 3 mam mocno za was kciuki ;-) Annggela przykro mi z powodu Twojego taty moj mieszka w Norwegii jakies 30km ode mnie i tez ma mnie gdzies! Nawet sie nie intrresuje tym, ze nie dlugo bedzie dziadkiem, boli to i jest to przykre! Ale jak to mowia rodziny sie nie wybiera:-(!Mam za to wspanialego meza ktory bedzie dobrym ojcem ;-)

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz ma jutro przyjsc do pracy na 8:00 wiec jest nadzieja, ze to jednak nie zadna sciema tylko rzeczywiscie za kilka dni dostanie ten kontrakt. Ale za jaka stawke to tego jeszcze dokladnienie wie...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;-)
    Dzięki, dojechaliśmy do Polski ale podróż 21h wykańcza. Dotarliśmy wczoraj o 21:00 a o północy wyjeżdżaliśmy dnia poprzedniego. Na szczęście droga była super bo nie padało a księżyc tak świecił, że jasno było ;-) Mąż cała drogę prowadził ale ja oka nie zmrużyłam bo musiałam do niego gadać, żeby nie chciało mu się spać. Młody spał cała droge i na promie nie chciał spać ale wiedział, że rodzice zmęczeni wiec dał kilka godzin pospać ;-) jak dojechaliśmy na miejsce to tylko kolacja i spać ;-)

Mam jakiegoś pecha na podróże...ostatnio jak lecieliśmy do pl to złapała mnie rwa kulszowa a teraz ledwo co chodziłam...coś mi przeskakuje w biodrze nie wiem czy to od kręgosłupa czy jest inny powód tego ale jak wysiadałam z auta to mój mąż musiał mnie trzymać żebym doszła do toalety. Może być, że mała na jakiś nerw uciska i każdy krok sprawia mi ból.

Dopiero udało mi się do komputera dorwać. Myślałam, że już któraś się tu rozpakuje a tu nic ;-) Nie udało mi się dzisiaj przeczytać tego co pisałyście bo padam ze zmęczenia...cały dzień przebierałam ciuszki dla dzidzi a mam ich naprawdę spooooro ;-) Drobnice jeszcze muszę dokupić. Jutro może wezmę się za szycie bo moje materiały przyszły hi hi zobaczymy co z tego wyjdzie ;-)
    Dobranoc dziewczyny ;-)

a.png
    a.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giaanna super, ze podroz bez wiekszych komplikacji. Odpoczywaj i ciesz sie domowym powietrzem :D

Ja z ta norkowa biurokratyczna niekompetencja oszaleje!!! Kilka dni temu bylismy w banku, zeby wreszcie zmienili nam dostep do konta z D-numeru na personalny, bo ostatnio tego nie zrobili. To zgadnijcie co teraz??? Bingo. Nie mamy dostepu w ogole...

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna ja Ciebie podziwiam, że dałaś radę tyle czasu w aucie ... ja bym chyba padła. Też kilka razy jechaliśmy samochodem, ale u nas sama podróż na prom to 21-23h i 18h promem, ale w ciąży bym nie dała rady.

Ja jutro ogarniam jakieś rzeczy do szpitala, bo mężula męczy niespakowana torba, ale teraz jak go trochę podenerwuję :P

3i49krhmik48bp05.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek kobietki:)

Dzis moja ciążowa głupota osiągnęła apogeum. Pojechałam sobie radośnie na wizyte do fastlege, a tu zonk, mam termin na jutro wrrrr

Najgorsze jest to, ze w pracy powiedziałam najpierw, ze mam w srode, wczoraj wieczorem dzwoniłam do szefowej, ze sie pomyliłam i jednak wtorek i co ja teraz jej powiem? ze mi pamięć zanika, ciąża zarosła mózg? :/

zem3sg18fbglipi0.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnia, to chyba właściwa wyjaśnienie, ciążowa demencja ;-) brzmi znajomo, niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:42

Cynnia lubi tę wiadomość

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej nauczyłam sie nowego norweskiego wyrażenia. Szefowa śmiała sie i powiedziała ze jest za wczesnie na ammetåke :)

Meggi77, Froggie lubią tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wszystkiego najlepszego !! Zdrowego dzidziusia, latwego porodu, spelnienia marzen !! :***

Kitaja lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Cynnia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja duzo zdrowka :)

Kitaja lubi tę wiadomość

zem3sg18fbglipi0.png
  • Froggie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wszystkiego naj naj :) duzo zdrowia, rozwiazania bez komplikacji i wielu przespanych nocy ;)

Cynnia, przepraszam, smialam sie do rozpuku :D kalafior ciazowy mnie tez czasem dopada. Jak zrobie cos szczegolnie glupiego to maz mnie glaszcze po glowie (czego nie cierpie :P) i mowi do mnie Kalafiorku :D

Cynnia, Kitaja lubią tę wiadomość

1gtgZZu.jpg1gtgp1.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ