X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Norwegii
Odpowiedz

Ciaza w Norwegii

Oceń ten wątek:
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że dzisiaj pizza na wszystkich stołach pizza :) ja się tak objadłam, jakbym pierwszy raz w życiu pizza widziała, teraz nawet położyć się nie mogę..

Pianistka, fajnie wyglądasz :)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, fakt, mamy piaszczyste plaże :) ale i kamieniste są :)
    Co do siary, to ja już jakieś 6 tygodni temu zauważyłam ją w formie takich grudek.. były takie żółte grudki w kanalikach na sutkach... ale od wczoraj cieknie płyn :D póki co tylko przy naciśnięciu
    podejrzewam, że jeszcze trochę i zacznę używać wkładek :)
    czyżby to oznaczało że będę miała dużo pokarmu? oby :D

Meggi, pizza to moje danie w ciąży :D obok rosołu i kinderków :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nic nie widać, a moje piersi to mniejsze są niż przed ciążą. Mam nadzieję, że coś się jednak w nich pojawi, jak przyjdzie czas.

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, ja bym była wdzięczna gdyby piersi mi przestały rosnąć...
    Twoje przynajmniej zostaną ładne po ciąży... moje niekoniecznie :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje to już dawno przestały przyzwoicie wyglądać, po ciąży to już w ogóle będzie katastrofa :D

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt że będziemy miały swoje maluszki! :) :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fakt, już się nie mogę doczekać :) robiłam w tym tygodniu usg 4d i mam płytkę z super zbliżeniem twarzy, wygląda zupełnie jak jego ojciec :) niesamowite wrażenia

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi77 - Mi piersi jakoś specjalnie też nie urosły. Niby ciut większe są, ale teraz stoją w miejscu od daaawna.

Pianistka - W marcówkach dziewczyny piszą, że duża ilość siary lub jej brak nic nie znaczą. Dopiero po porodzie wszystko się okaże ;) Ale oczywiście życzę Ci byś miała dużo pokarmu i nie bolące piersi ;)

Ja w ciąży niestety nie mam żadnych zachcianek :( Teraz mi bardzo smakują mandarynki :) ale w sumie to u mnie norma :P

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andreil, ja się spodziewałam, że w ciąży będę miała dwa wielkie balony ;-), że już w połowie ciąży będę się ledwo toczyć i że w nocy będę w lodówce urzędować, a tymczasem kompletnie żadnych takich historii nie miałam. Ani jeść specjalnie mi się nie chce, piersi maleją, ani humorów nie mam, zaskoczyło mnie to wszystko :)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o takie rzeczy to mam przeboje z nastrojem, humorkami, zachciankami, nerwami...
    Ale za to ominęły mnie mdłości, jakieś mega zaparcia itd :D
    U mnie raczej poszło w stronę niezrównoważenia i kalafiora ciążowego :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi77 - W sumie to chyba dobrze, nie? Ja to bardzo długo nie czułam się jakbym była w ciąży bo brzucha był brak a też super się czułam i czuje w sumie. Jedynie u lekarza miałam dowód na to, że mam w brzuszku lokatora ;) Teraz brzuszek jest i w końcu czuje, że jest ta ciąża :)

Pianistka - Nie powiem, bo jeśli chodzi o nastroje czy jak to ująć to zdaję mi się, że jestem mega delikatna i mało potrzeba by mi było przykro. Przeżywam różne rzeczy bardzo i jest to męczące. Zawsze taka byłam, ale teraz się nasiliło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 21:05

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Meggi77 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, pewnie że dobrze!! :)

zem3anliv4r7ocpf.png
  • marti87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka :) super wyglądasz, ja to mam chyba taki brzuch jak Ty. Moje piersi tez szału nie robią tzn zawsze miałam spory biust, ale przy tym brzuchu to nic nie widać.

My siedzimy w knajpie czekamy aż znajomi skończą prace, czekam na jedzonko ale z wytycznymi do zgagi ... chociaż po drodze najadlam się migdałów i pomogły.

3i49krhmik48bp05.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel, a ja właśnie byłam twardzielką... nic mnie nie wzruszało i nigdy nie beczałam... w sumie mąż chyba widział mnie raz płaczącą... i to po naszej ostrej kłótni...
    smutne to ale jak w TV pokazywali chore dzieci lub tego typu sprawy, to to nigdy na mnie wrażenia nie robiło...
    a teraz? jestem ciepła kluska! :o mąż się aż śmieje że ma dwie dzidzie :D

Marti, ja przed ciążą miałam 75E teraz mam 80G... oby to przystopowało...
    miłego wieczorku dla Was :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Non stop muszę jeść. Średnio co dwie godziny mnie mdli ale przytyłam na razie 1,5 kg. W sumie nie wiem jakie sa normy. A biust jeszcze w miarę normę trzyma. Kiedy wam zaczął rosnąć

Andriel ja bym chciała tu plaże w Bergen. Ja przed tem mieszkałam koło Ålesund i tam były. Tez jestem fanka voice od poland. Jak nie lubię tv oglądać w przeciwieństwie do mauza tak o voica sie bije

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 22:28

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu, ja w 15 tygodniu miałam na + 1,5 kg tak jak Ty teraz... :)
    mi biust urósł szybko... pierwsze staniki wymieniłam ok 13 tygodnia... potem ok 20 kupiłam kolejny rozmiar... i pewnie jeszcze mnie to czeka :P

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem ciekawa jak mi to pójdzie. Kupiłam dziś na zalano jeansy ciążowe te z gumkami bo na te z golfem nie moge patrzeć. Zobaczymy jak sie bedą nosić.

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu a ja właśnie uwielbiam te z golfem :) noszą się ekstra, nic się nie zsuwa :) mam też z gumą i dla mnie golf wygrywa :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Miuu Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to moze zle zrobiłam. Ogólnie brak mi weny twórczej łaziłam dziś po sklepach żeby kupić cos by mi ciepło w tyłek było ale na nic nie mogłam sie zdecydować. Chciała bym wełniana spódniczkę szara a nie ma albo gumka bedzie cisnąć. Bądź jakaś fajna sukienkę z wełny ale jak pomyśle ze bedzie gumkę od rajstop widać to znowu mi sie przestaje podobać. I tak tuptam w dresach i legginsach :(

f2w3rjjgy5us18nj.png ❤️
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miuu są przecież rajstopy dla ciężarnych :) i one mają taką szeroką gumę i obszycie na brzuszek :)
    popatrz na zalando właśnie bo tam dużo tego :)
    next ma też fajne rzeczy dla ciężarnych

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ